Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1337

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

MOT64 írta:
2024.05.14., kedd 18:35

Szerintem az a baj, hogy az IC vagy hangfalkábelek és a hálózati feszültségre készített tápkábeleknek alapvetően más kívánalmaknak kell megfelelnie. Ahová az egyik nagyon jó, oda nem biztos, hogy a másik megfelelő lesz.
Eléggé ellentmondó.
Ennek az ellentmondásnak kissé ellentmondani látszik, hogy pl. egy márka kedvelői, akik használják az IC és a HSZ kábelét is a cégnek, előszeretettel készítenek - szakmai szempontból eléggé el nem ítélhetó módon :D - a cég hangszóró kábeleiből tápkábelt.
Elmondásuk alapján így teljes a synergia, jobban szól így a rendszerük, mint ha egy idegen márka két - háromszoros árú kábelét használnák powerdrótnak.
Nem árulom el, hogy az Audio Note - ról van szó. :ohnoohnoohno:
Ez főleg régen volt aktuális kérdés, amíg nem volt az AN - nek dedikált tápkábele.
Ma, ha valakinek van rá egy erősítőnyi pénze, már vehet akár gyári drótokat is.
Isis, Sootto...

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

MrCollector írta:
2024.05.14., kedd 09:57
Most akkor melyik lehet a "legjobb"?
pixelcables_powercables_audioharmonia.JPG
Hát a fehér, mert az a legszebb…
(Mint amikor a feleség autót választ)…🤣

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
2024.05.14., kedd 10:20
white-tiger írta:
2024.05.14., kedd 10:16
wittao írta:
2024.05.13., hétf. 22:44
Ezek IC kabelek, de a tipus alapjan meg lehet nezni, milyen osszefugges van a vekony-vastag vezetok kozott.

IMG_2328.png

https://www.alpha-audio.net/review/inte ... alyzed/24/

Hasonlo teszt analogiaval elkeszult a hangfalkabelek osszehasonlitasa is.
Annak is megkaphatnánk a linkjét?🙂
Termeszetesen :)
https://www.alpha-audio.net/review/mega ... -measured/
Köszönet, a “nép” nevében…🙂

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2024.05.14., kedd 13:08
gomolalaci írta:
2024.05.13., hétf. 20:20

Én is azt gondoltam, hogy a vastag drót jobban vezet, mert kicsi az ellenállása...
Áramot ?
Jól gondoltad, ezt még nem sikerült senkinek megcáfolnia. :D :napsut:
És tényleg…🤣

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fülelek írta:
2024.05.15., szer. 07:40
A használt berendezésekkel nincs gond, bár a hangerőszabályzás részben digitális, de 10dB nem okoz még különösebb fülfájást.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nem néztem meg tesztben szereplő készülékeket, de ha a digit hangerőszabályzás rendesen meg van oldva, pl 32 vagy mégnagyobb bitmélységen működik, akkor sokkal több dB-es szabályzás sem okoz hallható degradációt.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5148

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables írta:
2024.05.14., kedd 19:23
Teljesen egyetértek MOT64 posztjával, nagyon logikus villamosmérnöki szempontból is. De... az audió tele van csodákkal, én azt tapasztaltam, hogy mindhárom említett kábelfajta esetén az éppen szükségesnél nagyobb huzalátmérő ront a hangon. Valószínűleg a nagyobb átmérő, több anyaghiba az oka.
Tapasztalat?
Csoda?
Valószínűleg?
Nem jó a nagy huzalátmérő,...mert nekem csak kis átmérőjű kábelem van...:D
Egyáltalán volt bármilyen, más által készített/gyártott olyan kábel a tapasztalataid során, amire azt mondtad, hogy van olyan jó, sőt jobb, mint amit te faragtál? Vagy te minden kábelnél tudsz egy kicsit jobbat?

Az Alpha Audio tesztjeiben vannak hibák, nem a méréseknél, hanem a meghallgatás körülményeinél. rosszul elhelyezett akusztikai elemek, nem befordított hangsugárzó, minden olyan szubjektív vélemény, ami a sztereo tér milyenségére utal, erősen megkérdőjelezhető a rossz akusztikai setup miatt. A használt berendezésekkel nincs gond, bár a hangerőszabályzás részben digitális, de 10dB nem okoz még különösebb fülfájást.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2286

Hozzászólás Szerző: cables »

Teljesen egyetértek MOT64 posztjával, nagyon logikus villamosmérnöki szempontból is. De... az audió tele van csodákkal, én azt tapasztaltam, hogy mindhárom említett kábelfajta esetén az éppen szükségesnél nagyobb huzalátmérő ront a hangon. Valószínűleg a nagyobb átmérő, több anyaghiba az oka.

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

wittao írta:
Ezek IC kabelek, de a tipus alapjan meg lehet nezni, milyen osszefugges van a vekony-vastag vezetok kozott.

Szerintem az a baj, hogy az IC vagy hangfalkábelek és a hálózati feszültségre készített tápkábeleknek alapvetően más kívánalmaknak kell megfelelnie. Ahová az egyik nagyon jó, oda nem biztos, hogy a másik megfelelő lesz. Gondoljunk csak bele, pl. frekvenciaátvitel szempontjából. A hangfal és IC kábelektől azt várjuk, hogy legalább 20kHz-ig vagy még az feletti frekvenciákig is lineáris átvitelt produkáljanak. A hálózati kábelektől meg azt várnánk, hogy 50Hz-en legyen nagyon jó az átvitelül, kicsi az impedanciájuk, a felett pedig ne engedjenek át lehetőség szerint semmilyen zavart. Eléggé ellentmondó. :nonononono:

Rock60
Őslakos
Őslakos

gomolalaci írta:
2024.05.13., hétf. 20:20

Én is azt gondoltam, hogy a vastag drót jobban vezet, mert kicsi az ellenállása...
Áramot ?
Jól gondoltad, ezt még nem sikerült senkinek megcáfolnia. :D :napsut:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2036

Hozzászólás Szerző: wittao »

white-tiger írta:
2024.05.14., kedd 10:16
wittao írta:

IMG_2328.png

Termeszetesen :)
https://www.alpha-audio.net/review/mega ... -measured/
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:

IMG_2328.png

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 437

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Most akkor melyik lehet a "legjobb"?
pixelcables_powercables_audioharmonia.JPG

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2036

Hozzászólás Szerző: wittao »

IMG_2328.png

Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

supravox írta:
2024.05.13., hétf. 17:40
Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál.

Tudsz még ilyen bölcsességeket?
Innám szavaidat.
Igen, van még néhány liter, de csak Neked :rolleyes:
Ez nem bölcsesség, hanem hosszú évek tapasztalata. Én is azt gondoltam, hogy vastag drót jobban vezet, mert kicsi az ellenállása. NEM minden esetben, sőt.....
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Őslakos
Őslakos

Rock60 írta:
2024.05.13., hétf. 19:46

Te is kikötöttél a 2.1 mm2 - es Neotech-nél, sőt a kis fogyasztású forráskészülékekhez az 1.3 mm2 - es SOCP 16 - ost is ajánlod.
Bocs, ez a mondat valóban félre lett címezve...
Ja, Süti.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2492

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2024.05.13., hétf. 19:46
supravox írta:
Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál.

Innám szavaidat.
Minden esetre érdekes dolog ez.
Nagyon sokan a vékonyabb kábelek hangjában találják meg azokat a részleteket, finomságot, ami számukra fontos, míg mások a kellően stabil basszus és testes középtartomány miatt tartják jobbnak a vastagabb kanócokat.
Te is kikötöttél a 2.1 mm2 - es Neotech-nél, sőt a kis fogyasztású forráskészülékekhez az 1.3 mm2 - es SOCP 16 - ost is ajánlod.
Dugig vagyok én is a DIY Neotech - ekkel. Azon túl ugyi van egy szál Oyaide Tunami kábelem is, ami 4 mm2 feletti keresztmetszettel bír, és nehezen tudnám egyik drótot a másik elé helyezni.
Talán az Oyaide jobb, de nagyon készülékfüggő. Míg a csövi Mastersound többet kamatoztat a Neotech precízebb, szikárabb hangjából, vagy legalább is nem rosszabb, mint a másikkal, addig a hibrid Unison kifejezetten jobban szól az Oyaidé - vel, sőt talán a héteres még be nem azonosított kábelemmel még inkább, ami a csövessel kifejezetten ködösen, maszatosan szól.
Szóval, én nem csodálom, hogy annyira különbözőek a tapasztalatok.

Ha már itt tartunk, nagy fába vágtam a fejszémet.
Beszereztem egy másik gyártótól 12 - es és 16 - os drótból - 3.33 és 1.3 mm2 - jó pár métert - 14-es nincs a szortimentben - ha lesz rá időm, elkezdem őket leszabni, fonni, dugózni. Mindkettőből 3 - 3 kábelt készítek.
Később jutott eszembe, hogy ki kellene próbálni duplán a 16 - ost, de annyi alapanyag már nincs. Mindegy, ha ezek beválnak, egy újabb etap keretében nekirugaszkodok annak is.
Ha jutottam valamire - járatni is kell majd őket - beszámolok a fejleményekről.
Szerintem keversz Sütivel...
Vagy valakivel.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos

sutemenyx írta:
2024.05.13., hétf. 11:44
A vastagság csak egy paraméter, még azon kívül csomó dolog számít.
Ez biztosan így van, de ez igaz a vékonyabb és a vastagabb drótra is, nem ?
Gondolom, a többi fontos paraméter mellett mindkettő hangjára csak rányomja bélyegét a keresztmetszetre jellemző tónus. gondolkodik.gif

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:

Innám szavaidat.
Minden esetre érdekes dolog ez.
Nagyon sokan a vékonyabb kábelek hangjában találják meg azokat a részleteket, finomságot, ami számukra fontos, míg mások a kellően stabil basszus és testes középtartomány miatt tartják jobbnak a vastagabb kanócokat.
Dugig vagyok én is a DIY Neotech - ekkel. Azon túl ugyi van egy szál Oyaide Tunami kábelem is, ami 4 mm2 feletti keresztmetszettel bír, és nehezen tudnám egyik drótot a másik elé helyezni.
Talán az Oyaide jobb, de nagyon készülékfüggő. Míg a csövi Mastersound többet kamatoztat a Neotech precízebb, szikárabb hangjából, vagy legalább is nem rosszabb, mint a másikkal, addig a hibrid Unison kifejezetten jobban szól az Oyaidé - vel, sőt talán a héteres még be nem azonosított kábelemmel még inkább, ami a csövessel kifejezetten ködösen, maszatosan szól.
Szóval, én nem csodálom, hogy annyira különbözőek a tapasztalatok.

Ha már itt tartunk, nagy fába vágtam a fejszémet.
Beszereztem egy másik gyártótól 12 - es és 16 - os drótból - 3.33 és 1.3 mm2 - jó pár métert - 14-es nincs a szortimentben - ha lesz rá időm, elkezdem őket leszabni, fonni, dugózni. Mindkettőből 3 - 3 kábelt készítek.
Később jutott eszembe, hogy ki kellene próbálni duplán a 16 - ost, de annyi alapanyag már nincs. Mindegy, ha ezek beválnak, egy újabb etap keretében nekirugaszkodok annak is.
Ha jutottam valamire - járatni is kell majd őket - beszámolok a fejleményekről.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2492

Hozzászólás Szerző: supravox »

Innám szavaidat.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

sutemenyx írta:
2024.05.13., hétf. 11:44
Dióhéjban ennyi…

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

"Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál. "

Bocs, de ez így egyáltalán nem igaz, sőt...

'Az én rendszerem háttér zenéléskor sem vesz fel - fogyasztásmérő szerint - 0.2A-nél többet. Ahhoz minek a ,,bikakakábel" ???"

Ahhoz tényleg semminek.🙂
De a számok bűvölete egy dolog, a kábel csere változtatásának hatása a rendszerben meg egy másik...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
2024.05.07., kedd 21:50
dixie-chicken írta:
2024.05.07., kedd 10:29

elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)

:kiss:
Ja... És van aki észrevette és nem tulajdonított jelentőséget egy elütésnek és van aki alig várja, hogy beleköthessen valamibe...
:cheers1:
Ha rám gondoltál én nem az a ,,belekötős" fajta vagyok!!!

Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál. Az én rendszerem háttér zenéléskor sem vesz fel - fogyasztásmérő szerint - 0.2A-nél többet. Ahhoz minek a ,,bikakakábel" ???
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Őslakos
Őslakos

béres-jános írta:
2024.05.07., kedd 11:44
gomolalaci írta:
2024.05.06., hétf. 20:34

Lehet, sőt biztosan sok is :angry:
Ó micsoda katasztrófa! Meg is köveztetem magam 😁😁De lehet hogy főbe kéne lőni👍
Szerintem az a minimum... :D :tutiok: :napsut:

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:
2024.05.07., kedd 10:29

elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)

:kiss:
Ja... És van aki észrevette és nem tulajdonított jelentőséget egy elütésnek és van aki alig várja, hogy beleköthessen valamibe...
:cheers1:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.05.07., kedd 21:56-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”