supravox írta: ↑2024.05.13., hétf. 17:40
Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál.
Tudsz még ilyen bölcsességeket?
Innám szavaidat.
Minden esetre érdekes dolog ez.
Nagyon sokan a vékonyabb kábelek hangjában találják meg azokat a részleteket, finomságot, ami számukra fontos, míg mások a kellően stabil basszus és testes középtartomány miatt tartják jobbnak a vastagabb kanócokat.
Te is kikötöttél a 2.1 mm2 - es Neotech-nél, sőt a kis fogyasztású forráskészülékekhez az 1.3 mm2 - es SOCP 16 - ost is ajánlod.
Dugig vagyok én is a DIY Neotech - ekkel. Azon túl ugyi van egy szál Oyaide Tunami kábelem is, ami 4 mm2 feletti keresztmetszettel bír, és nehezen tudnám egyik drótot a másik elé helyezni.
Talán az Oyaide jobb, de nagyon készülékfüggő. Míg a csövi Mastersound többet kamatoztat a Neotech precízebb, szikárabb hangjából, vagy legalább is nem rosszabb, mint a másikkal, addig a hibrid Unison kifejezetten jobban szól az Oyaidé - vel, sőt talán a héteres még be nem azonosított kábelemmel még inkább, ami a csövessel kifejezetten ködösen, maszatosan szól.
Szóval, én nem csodálom, hogy annyira különbözőek a tapasztalatok.
Ha már itt tartunk, nagy fába vágtam a fejszémet.
Beszereztem egy másik gyártótól 12 - es és 16 - os drótból - 3.33 és 1.3 mm2 - jó pár métert - 14-es nincs a szortimentben - ha lesz rá időm, elkezdem őket leszabni, fonni, dugózni. Mindkettőből 3 - 3 kábelt készítek.
Később jutott eszembe, hogy ki kellene próbálni duplán a 16 - ost, de annyi alapanyag már nincs. Mindegy, ha ezek beválnak, egy újabb etap keretében nekirugaszkodok annak is.
Ha jutottam valamire - járatni is kell majd őket - beszámolok a fejleményekről.