youtu.be/t5s3kBYn6lc
Ezen a lemezen jelent meg. Linn Records kiadvány, ők általában nagyon odafigyelnek a hangzásminőségre is, így kitűnően szól a lemez.

Zseniális Kraftwerk feldolgozás. Azt nem tudom, hogy komolyzene-e, talán inkább nem. De végül is mindegy, ugye nincsenek jó meg rossz műfajok, csak jó zene van, meg rossz zene van. És ez jó zene.juliush írta: ↑2024.05.15., szer. 22:05Feszegessük még picit azokat a határokat! Vagy ez már túl messzire megy?![]()
![]()
youtu.be/MRBPZl-Fmqk

Nekem a Kronos nagy kedvencem - bár azért tőlük sem feltétlenül minden - így az ő verziójuk jobban tetszik. Persze én kifejezetten szeretem az eklektikus előadásmódot, és nem vagyok nagy híve a historikus mozgalomnak.chord_ írta: ↑2024.05.15., szer. 17:51Azért itt az van, hogy a Kronos Quartet pont oda nyúlt, ahová kellett, talán megfogták valahogy a lényeget. Nekem teljesen 'rendszerben marad'. Annak ellenére, hogy átírták. Vagy inkább át-hangszerelték.juliush írta: ↑2024.05.14., kedd 17:53Ha már határterületeket feszegetünk, itt van egy másfajta crossover, amely marad a "komolyzene" keretein belül, inkább korok, stílusok között próbál hidat verni, sokszor évszázadokon átívelve.
youtu.be/kh4ys-YODl8
És az eredeti, ami azért vitathatatlanul jobban tetszik, egyik abszolút kedvenc régizenei lemezemen:
youtu.be/NnWhThoW8N0
A Hilliard, az nehezet vállalt, ill. inkább olyasmit sejtek, hogy most, 2024-ben, egy pici por ül ezen az éneklésen, az ilyen fajta előadásmódon.
De mindkettő nagyon jó, és azért, mert maga a zene, az nagyon jó.
Azért itt az van, hogy a Kronos Quartet pont oda nyúlt, ahová kellett, talán megfogták valahogy a lényeget. Nekem teljesen 'rendszerben marad'. Annak ellenére, hogy átírták. Vagy inkább át-hangszerelték.juliush írta: ↑2024.05.14., kedd 17:53Ha már határterületeket feszegetünk, itt van egy másfajta crossover, amely marad a "komolyzene" keretein belül, inkább korok, stílusok között próbál hidat verni, sokszor évszázadokon átívelve.
youtu.be/kh4ys-YODl8
És az eredeti, ami azért vitathatatlanul jobban tetszik, egyik abszolút kedvenc régizenei lemezemen:
youtu.be/NnWhThoW8N0
Már veszem is meg.

Ez az egyik nagy előnye a stream-nek, esetemben a Roon-nak; egész jó ajánlásai vannak. Erre az albumra az öcsém talált rá.

zenta írta: ↑2024.05.13., hétf. 21:59Folytatva a határhelyzeteket, kilépéseket. Tunéziai énekesnő + régizene / Marais, Sainte Colombe...
Nekem nagyon bejön. A felvétel is remek, Fuga Libera kiadás az outhere istállóból.
https://tidal.com/browse/album/187529782?u
Call to Prayer.jpg
Booklet:
Call to Prayer.pdf
Tényleg az! És hogy szól!!! Köszi az ajánlást!chord_ írta: ↑2024.05.13., hétf. 22:19Ez brutáljó.zenta írta: ↑2024.05.13., hétf. 21:59Folytatva a határhelyzeteket, kilépéseket. Tunéziai énekesnő + régizene / Marais, Sainte Colombe...
Nekem nagyon bejön. A felvétel is remek, Fuga Libera kiadás az outhere istállóból.
Ez brutáljó.zenta írta: ↑2024.05.13., hétf. 21:59Folytatva a határhelyzeteket, kilépéseket. Tunéziai énekesnő + régizene / Marais, Sainte Colombe...

Szép példája a 'rendszerből való kilépésnek', értem itt az Early Music birodalmát, ahová Bach zenéje tartozik.alto írta: ↑2024.05.13., hétf. 12:53Folytatva a műfajilag nehezen besorolható albumok korábban megkezdett sorát, itt az én ajánlásom, Brad Mehldau After Bach lemeze. Brad Mehldau klasszikus képzést kapott jazz zongorista, az egyik legjobb ma élő jazz zongorista. A lemezen hallható Bach Das wohltemperierte Klavier ciklusából 4 preludium és egy fúga, valamint saját szerzemények Bach által inspirálva.
Az eredeti Bach darabok egyértelműen komolyzenék, a saját darabokat lehet jazznek is, és kortárs komolyzenének is tekinteni. Összességében a teljes albumot inkább a komolyzenei skatulyába helyezném el.
youtu.be/tnra0huSPTA

A topic témájához igazodva az azért erős barokkos túlzás, hogy sírnánk miatta!Aszpirin írta: ↑2024.05.12., vas. 12:24100%-osan biztos vagyok benne, hogy egy ilyen megmondási addikcióval rendelkező embernek előbb-utóbb iszonyatosan hiányozni fog a mindennapi isteni kinyilatkoztatás. Ezért csak figyelnetek kell, meg fog jelenni (ha már nem tette) egy másik fórumon, blogban, FB-csoportban, és nem maradtok le a fantasztikus tudásáról. Ide nem jön vissza, hiába sírtok. Azt a helyzetet, hogy más már nem nagyon írogatott ide (többen vagyunk így ezzel), leginkább neki köszönhetjük. Minden tisztelet a kitartóknak.chord_ írta: ↑2024.05.11., szomb. 17:24Nekem is hiányzik.
Nagyon tanulságos volt a véleményalkotása zenész szemmel; nagy többlet volt benne, meg brutál nagy korlátok, egyszerre.
Akik ismerjük, lepattant rólunk a parasztkodása; én pl. mindig tudtam előre, mire fog ráugrani/odaharapni.
Más meg nem nagyon írogatott ide.

100%-osan biztos vagyok benne, hogy egy ilyen megmondási addikcióval rendelkező embernek előbb-utóbb iszonyatosan hiányozni fog a mindennapi isteni kinyilatkoztatás. Ezért csak figyelnetek kell, meg fog jelenni (ha már nem tette) egy másik fórumon, blogban, FB-csoportban, és nem maradtok le a fantasztikus tudásáról. Ide nem jön vissza, hiába sírtok. Azt a helyzetet, hogy más már nem nagyon írogatott ide (többen vagyunk így ezzel), leginkább neki köszönhetjük. Minden tisztelet a kitartóknak.chord_ írta: ↑2024.05.11., szomb. 17:24Nekem is hiányzik.
Nagyon tanulságos volt a véleményalkotása zenész szemmel; nagy többlet volt benne, meg brutál nagy korlátok, egyszerre.
Akik ismerjük, lepattant rólunk a parasztkodása; én pl. mindig tudtam előre, mire fog ráugrani/odaharapni.
Más meg nem nagyon írogatott ide.