zoli73 írta: ↑2024.03.20., szer. 18:22
Igen, ezeket az infokat én is megtaláltam, értelmeztem, de valahogy olyan hihetetlennek hangzik, mert valahogy olyan "reklámszagú", ma egy ilyen szlogennel nagyon jól el lehet adni.
Ha így van, és ezek az infok helytálóak, akkor annak nagyon örülök.
Amúgy nagyon jól szól, az új kiadású lemezei közűl talán a legjobb hangú.
A Blue Note lemezeket mindig bátran megveszem, mert eddig egyik sem okozott csalódást, ez a Jimmy Smith különösen kiemelkedő.
Sajnos érthető a kétséged. Nem példa nélküli, hogy a hanglemez-reneszánsz korában a reklám-matricán félreérthető/félrevezető, de akár hamis vagy hibás infó is szerepel.
A lemezgyűjtők közössége azonban elég erős, hála az internetnek. Komoly nyomozások folynak egyes kiadványok/sorozatok kapcsán, melyeknek célja a gyártási háttér feltérképezése. Ennek eredményeként kiderülhetnek konkrét turpisságok, időnként csak erős gyanú vagy más egyéb érdekesség is.
A mai hanglemezgyártás nagyon apró százalékában születnek olyan korongok, melyek tartalma soha nem esett át valamilyen D-A (vagy A-D, majd D-A) konverzión.
A 2020-ban indult Blue Note - Classic Series sorozat viszont többnyire* ilyen, ahogy ez a "The Incredible Jimmy Smith – Midnight Special" újrakiadás is
* a sorozatban szerepel egy pár olyan lemez is, melyek zenéjét eredetileg digitálisan rögzítették. Ezeknél azonban a matrica is máshogy fogalmaz, illetve a Blue Note honlapján is említést tesznek róla.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)