Én is így tudom, és ezért is nem tettem be erősebb biztosítékot.istvan01 írta: ↑2024.08.13., kedd 18:37Schuko konnektor maximum 16A árammal terhelhető, ezért túláram-zárlat védelem nem lehet 16A-nél több. Ez akkor is érvényes, ha egy biztosítóról indított leágazásra több, párhuzamosan kötött konnektor is van. 25A, 32A biztosítás nem csak szabvány ellenes, hanem tűzveszélyes is.zoli73 írta: ↑2024.08.13., kedd 17:20Szép napot mindenkinek!
Sokan használnak a tápösvény elején kismegszakító helyett, olvadóbiztosítekot, a megfelelő foglalatban, ez általában 10x38mm méretű biztosíték.
Én is ilyet használok, és tényleg jobb hangot biztosít, mint a kismegszakító.
A korábban használt kismegszakító 16A-es volt, így azt láttam jó megoldásnak, ha az olvadóbiztosíték is szintén 16A-es.
Viszont látok hírdetni, kimondottan ösvény elejére ajálva 25A-es, sőt 32A-es, 10x38mm olvadóbiztosítékot.
Csak én gondolom, hogy ezek túl erősek, és nem védik hatékonyan a rábízott hálózatot? Vagy ösvény esetén máshogy kell méretezni, és ezek használhatók, a korabban 16A-re méretezett hálózatban?
Köszönöm!
Viszont amit Wittao mond, abban lehet valami. Már több felől hallottam, hogy ezekkel a tuning biztosítékokkal vigyázni kell, mert "kevesebbet bírnak", mint a hagyományosak.