Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Minden ami Roon
Re: Minden ami Roon
Sziasztok
Próba verzió után egyből levonta a kártyámról az éves díjat.
Le tudom ezt mondani vagy esetleg kisebb havira váltani?
Próba verzió után egyből levonta a kártyámról az éves díjat.
Le tudom ezt mondani vagy esetleg kisebb havira váltani?
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Most jött egy OS frissítés, és meg is oldódott a Roon hálózati probléma :)suminator968 írta: ↑2024.09.24., kedd 19:58Nem találom a megoldást. Mac Mini 2018, frissítettem az op rendszert, aztán frissült a Roon is. És most Roon nem látja a hálózatos eszközöket. Törlés, újra telepítés után 10-ből kétszer helyreállt, de újra indulás után újra nem lát semmit a hálózaton a Roon. Valami nem klappol az új frissítésekkel…
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Ilyen lehetoseget en is kerestem evekig. :) Aztan addig vartam amig jo draga lett a vegleges elofizetes.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
Sziasztok, valaki nem akar megválni a végleges előfizetésétől?
Windows környezetben az op. rendszer tűzfal beállításai lennének azok, amelyekre először gyanakodnék...suminator968 írta: ↑2024.09.24., kedd 19:58Nem találom a megoldást. Mac Mini 2018, frissítettem az op rendszert, aztán frissült a Roon is. És most Roon nem látja a hálózatos eszközöket. Törlés, újra telepítés után 10-ből kétszer helyreállt, de újra indulás után újra nem lát semmit a hálózaton a Roon. Valami nem klappol az új frissítésekkel…
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- suminator968
- V.I.P.
Az a gond, hogy nem tud frissíteni, mivel nincsen engedélyezve a Roon -ban, a hálózati lehetőség. Eddig 10-ből egyszer kérdezett rá, hogy engedélyezem-e , de újra indulás után megint nem lát semmilyen hálozatos eszközt.csövi írta: ↑2024.09.25., szer. 10:44Az eszközökön is frissíteni kell talán?suminator968 írta: ↑2024.09.24., kedd 19:58Nem találom a megoldást. Mac Mini 2018, frissítettem az op rendszert, aztán frissült a Roon is. És most Roon nem látja a hálózatos eszközöket. Törlés, újra telepítés után 10-ből kétszer helyreállt, de újra indulás után újra nem lát semmit a hálózaton a Roon. Valami nem klappol az új frissítésekkel…
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Az eszközökön is frissíteni kell talán?suminator968 írta: ↑2024.09.24., kedd 19:58Nem találom a megoldást. Mac Mini 2018, frissítettem az op rendszert, aztán frissült a Roon is. És most Roon nem látja a hálózatos eszközöket. Törlés, újra telepítés után 10-ből kétszer helyreállt, de újra indulás után újra nem lát semmit a hálózaton a Roon. Valami nem klappol az új frissítésekkel…
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- suminator968
- V.I.P.
Nem találom a megoldást. Mac Mini 2018, frissítettem az op rendszert, aztán frissült a Roon is. És most Roon nem látja a hálózatos eszközöket. Törlés, újra telepítés után 10-ből kétszer helyreállt, de újra indulás után újra nem lát semmit a hálózaton a Roon. Valami nem klappol az új frissítésekkel…
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10962
- Kapcsolat:
Hogy kinek mi éri meg, arra csak ő maga tud válaszolni, hiába kérdezi mástól.chopper írta: ↑2024.08.27., kedd 20:09Kb. három évvel ezelőtt egynéhány hónapig Roon előfizető voltam. Akkoriban 3 ezer valamennyi volt a havi díj. Most - kiváncsiságból megnéztem - majdnem 6000 Ft/hó. Ennyit javult a Roon? Vagy másképp kérdezve: megéri-e ennyit fizetni havonta ezért a szolgáltatásért?
A Roon 2023. január 1-től emelte az árait 25 százalékkal és kb ennyit romlott a magyar forint is az elmúlt 3 évben, tehát számunkra másfélszeresére nőtt az ár, de azért nem 6e Ft. Havi fizetéssel 15 USD, éves fizetéssel 12,5 USD az aktuális ár, az utóbbi nagyjából 4500 Ft/hó. Hozzádobok egy jófajta streaming előfizetést és 7-8e forintért hallgatok zenét kényelmesen, jó minőségben, akár többféle eszközön is egy hónapig. Hogy neked ez így megéri-e, azt Te tudod.
Én az utolsó beta verzió óta, vagyis kb 10 éve használom napi sok órában. Számomra nem kérdés, hogy megéri az árát.hildgyorgy írta: ↑2024.08.27., kedd 22:56Én is mindig ezen eszem magam, hogy mennyit is ér, mert tényleg nem olcsó!
Egyébként kb 4500 Ft ha éves előfizetést választasz, de így se kevés. Folyton duzzogva kihagyok pár hónapot, aztán visszakullogok...:) Sajnos - véleményem szerint - az egyetlen olyan lejátszó, ami normális minőségű, megtervezett, modern, friss felhasználói felülettel rendelkezik. És a működése eléggé kiszámítható, üzembiztos.
Amivel én növelem magam számára az ár-érték arányt az, hogy az autóban is hallgatom, CarPlay-en. Baromi jól szól a Roon ARC.
Amúgy egy AVM Inspiration CS 2.3 hálózati receiverrel használom főként, aminek a saját app-ja tragikus kinézetű. A Tidal felülete sem túl vonzó, az UPNP lejátszók, amikkel még a helyi zenéimet le tudnám játszani, szintén rettentő csúnyák. Volt Lumin-om, Bluesound-om, a saját app-ja erős közepes volt mindkettőnek (persze az AVM-et semmi nem múlja alul)
Amit mostanában még használok helyi lejátszónak (de ez tényleg helyi, semmi hálózat...) az egy Tonal nevű, csak Mac-es app - na ez még szép, egyszerű és jól szól. De a hálózaton tárolt és Tidal-os zenékre sajna marad a Roon...
Ja és még van egy magyar fejlesztésű, szintén helyi lejátszó, a Colibri, szuprül használható és remek a hangja. A kinézete annyira spártai, hogy már szinte szép...:)
chopper írta: ↑2024.08.27., kedd 20:09Kb. három évvel ezelőtt egynéhány hónapig Roon előfizető voltam. Akkoriban 3 ezer valamennyi volt a havi díj.
Most - kiváncsiságból megnéztem - majdnem 6000 Ft/hó.
Ennyit javult a Roon? Vagy másképp kérdezve: megéri-e ennyit fizetni havonta ezért a szolgáltatásért?
Számtalan oka van ennek, de leginkább amiatt, hogy közvetlen hardver használatot is lehetővé tesz a Roon Bridge és Roon végpont technológiák segítségével. Aki egy gépen szeretne lejátszani, és ugyanazon a gépen tárolja a zenéit, mint, amire a DAC-ot is csatlakoztatja (un egy gépes konfig) ott persze drágának tűnhet, habár szerintem már ott is megéri az árát. De ha valakinek van egy streamere, vagy másik számítógépen van a DAC, mint ahol a zenéit tárolja (két vagy három gépes konfig), akkor nagyon nehéz hasonlóan jó funkcionalitású másik megoldást találni, mint a Roon.
Ha valakit érdekel, pár évvel ezelőtt írtam egy blog posztot az igényes számítógépes zenehallgatás lehetőségeiről, talán érdemes elolvasni, azoknak akik még ismerkednek a lehetőségekkel. Habár már lassan három éves az írás, de nagyjából így is azt hiszem helytállónak mondható, összefoglalásként. Valamikor az ősszel majd felfrissítem kicsit.
https://medium.com/@mediaengineering/az ... 722985d913
- tottyi
- Hazajáró lélek
En is probaltam kulonbozo lejatszokat de a Roon messze felulmulja az osszeset szamomra ezert masfel eve megvettem az eketre szolt, meg negy ev is ingyen fogom hasznalni. :). Kar, hogy nem 5 eve vettem meg mikor meg 500 euro volt mar reg ingyen menne. Ha egeszsegem engedi akar meg 20 evet is hallgathatok zenet es remelem addig is lesz Roon es fejleszteni fogjak. Az iranyitasa meg tenyleg tokeletes, nem fagyogat le es szepen rakja egymas utan a szamomra ismeretlen szamokat amit mas lejatszoval ezt nem tapasztaltam, hogy ennyire kifinomult lenne. Az van ha havidijat hasznalod es aztan veszed meg akkor annyival dragabb lesz.chopper írta: ↑2024.08.27., kedd 20:09Kb. három évvel ezelőtt egynéhány hónapig Roon előfizető voltam. Akkoriban 3 ezer valamennyi volt a havi díj.
Ennyit javult a Roon? Vagy másképp kérdezve: megéri-e ennyit fizetni havonta ezért a szolgáltatásért?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 71
- Kapcsolat:
Én is mindig ezen eszem magam, hogy mennyit is ér, mert tényleg nem olcsó!
Egyébként kb 4500 Ft ha éves előfizetést választasz, de így se kevés. Folyton duzzogva kihagyok pár hónapot, aztán visszakullogok...:) Sajnos - véleményem szerint - az egyetlen olyan lejátszó, ami normális minőségű, megtervezett, modern, friss felhasználói felülettel rendelkezik. És a működése eléggé kiszámítható, üzembiztos.
Amivel én növelem magam számára az ár-érték arányt az, hogy az autóban is hallgatom, CarPlay-en. Baromi jól szól a Roon ARC.
Amúgy egy AVM Inspiration CS 2.3 hálózati receiverrel használom főként, aminek a saját app-ja tragikus kinézetű. A Tidal felülete sem túl vonzó, az UPNP lejátszók, amikkel még a helyi zenéimet le tudnám játszani, szintén rettentő csúnyák. Volt Lumin-om, Bluesound-om, a saját app-ja erős közepes volt mindkettőnek (persze az AVM-et semmi nem múlja alul)
Amit mostanában még használok helyi lejátszónak (de ez tényleg helyi, semmi hálózat...) az egy Tonal nevű, csak Mac-es app - na ez még szép, egyszerű és jól szól. De a hálózaton tárolt és Tidal-os zenékre sajna marad a Roon...
Ja és még van egy magyar fejlesztésű, szintén helyi lejátszó, a Colibri, szuprül használható és remek a hangja. A kinézete annyira spártai, hogy már szinte szép...:)
chopper írta: ↑2024.08.27., kedd 20:09Kb. három évvel ezelőtt egynéhány hónapig Roon előfizető voltam. Akkoriban 3 ezer valamennyi volt a havi díj.
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T
- chopper
- Fórumlakó
- Értékelés: 58
Kb. három évvel ezelőtt egynéhány hónapig Roon előfizető voltam. Akkoriban 3 ezer valamennyi volt a havi díj.
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Köszönöm a korrekciót, természetesen tényleg nincs harmadik dekódolás...:) Csak az agyamban...:) És igen, a Tidal is váltott, ki tudja mi lesz az MQA-val ezután...
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Szerintem:
az adott eszközöd tudása és az, hogy mit vársz tőle, mit csináljon a jellel, az határozza meg ezeket a beállítandókat. A láncod eltérő eszközeire is bízhatod az egyes feladatokat.
Ha jól mondom (javítsanak ki a bölcsebbek):
1. Az első dekódolást egy MQA core decoder tudja elvégezni. Ha nincs ilyen, akkor a Roon megcsinálja szoftveresen. Ez egy 24bit/88.2kHz vagy 24bit/96kHz es kimenetet ad. Ezzel már elboldogulnak a közönséges DAC-ok, lejátszók. Nekem pl nincs MQA-képes hardverem, ezért a Roon dekódolja és az all-in-one lejátszóm (AVM Audio Inspiration CS 2.3) DAC-ja "analogizálja".
további "unfolding:
2. A második és harmadik dekódolást egy "MQA renderer" tudja elvégezni, ezzel hozható ki a legtöbb adat az MQA fájlból.
Szerencsés esetben a készüléked "MQA Full Decoder", mondjuk valamelyik Lumin és akkor az egész folyamatot egy kütyü megcsinálja.
Ezeket a variációkat tudod az általad idézett beállításban a Roon-nak vagy az eszköznek dedikálni.
A második kérdésednél a dCS mód valamilyen régebbi gyártású, kizárólag dCS márkájú DAC-okat érint. Egyébként kiváló és alapos leírás van az MQA és DSD beállításokról itt:
https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/ ... k_Strategy
a Kiindulás dCS mód, rettentő hülyén hangzik, már kijavítottam "régi dCS-mód"- ra, csak még nem került át a fordításba...
Üdv, Gy
az adott eszközöd tudása és az, hogy mit vársz tőle, mit csináljon a jellel, az határozza meg ezeket a beállítandókat. A láncod eltérő eszközeire is bízhatod az egyes feladatokat.
Ha jól mondom (javítsanak ki a bölcsebbek):
1. Az első dekódolást egy MQA core decoder tudja elvégezni. Ha nincs ilyen, akkor a Roon megcsinálja szoftveresen. Ez egy 24bit/88.2kHz vagy 24bit/96kHz es kimenetet ad. Ezzel már elboldogulnak a közönséges DAC-ok, lejátszók. Nekem pl nincs MQA-képes hardverem, ezért a Roon dekódolja és az all-in-one lejátszóm (AVM Audio Inspiration CS 2.3) DAC-ja "analogizálja".
további "unfolding:
2. A második és harmadik dekódolást egy "MQA renderer" tudja elvégezni, ezzel hozható ki a legtöbb adat az MQA fájlból.
Szerencsés esetben a készüléked "MQA Full Decoder", mondjuk valamelyik Lumin és akkor az egész folyamatot egy kütyü megcsinálja.
Ezeket a variációkat tudod az általad idézett beállításban a Roon-nak vagy az eszköznek dedikálni.
A második kérdésednél a dCS mód valamilyen régebbi gyártású, kizárólag dCS márkájú DAC-okat érint. Egyébként kiváló és alapos leírás van az MQA és DSD beállításokról itt:
https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/ ... k_Strategy
a Kiindulás dCS mód, rettentő hülyén hangzik, már kijavítottam "régi dCS-mód"- ra, csak még nem került át a fordításba...
Üdv, Gy
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Következőkben kérem a segítséget, beállításban:
Mi a különbség, mi az ajánlott beállítás MQA-nál:
Dekóder és renderelő, vagy csak dekóder, vagy csak renderer (itt az elsőre tippelnék)
ill.
átalakítás PCM jellé vagy DSD, PCM-en keresztül v1.0 (DoP) vagy kiindulás dCS metódus. (itt a szavakat és betűket el tudom olvasni, meg tudom mi a pcm és a dsd, de ennyi)
Mi a különbség, mi az ajánlott beállítás MQA-nál:
Dekóder és renderelő, vagy csak dekóder, vagy csak renderer (itt az elsőre tippelnék)
ill.
átalakítás PCM jellé vagy DSD, PCM-en keresztül v1.0 (DoP) vagy kiindulás dCS metódus. (itt a szavakat és betűket el tudom olvasni, meg tudom mi a pcm és a dsd, de ennyi)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Én több mint 5 éve használom, szünet hosszúságot valóban nem lehetett állítani szerintem sosem, csak a crossfade időt, vagyis átúsztatást, az most is van.GTomi írta: ↑2024.04.21., vas. 18:06...és sajnos továbbra sincs ez a lehetőség, és ma vmiért nagyon bosszantott, hogy egy adott albumon belül "összemossa" a számokat.hildgyorgy írta: ↑2024.04.02., kedd 13:06Szerintem nincs ilyen lehetőség. Amikor régebben én is kerestem, csak annyit találtam a fórumokon, hogy másoknak is hiányzik ez az opció...
- GTomi
- V.I.P.
...és sajnos továbbra sincs ez a lehetőség, és ma vmiért nagyon bosszantott, hogy egy adott albumon belül "összemossa" a számokat.hildgyorgy írta: ↑2024.04.02., kedd 13:06Szerintem nincs ilyen lehetőség. Amikor régebben én is kerestem, csak annyit találtam a fórumokon, hogy másoknak is hiányzik ez az opció...
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!
Szervert szeretnék készíteni, az lenne a kérdésem, hogy NUC-ból valójában melyik lenne az ideális? Gondolom én, az egy magos teljesítmény számít igazán, de lehet, hogy tévedek. Minden apró segítséget a témában nagyon köszönök!
G.
Szervert szeretnék készíteni, az lenne a kérdésem, hogy NUC-ból valójában melyik lenne az ideális? Gondolom én, az egy magos teljesítmény számít igazán, de lehet, hogy tévedek. Minden apró segítséget a témában nagyon köszönök!
G.
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Szerintem nincs ilyen lehetőség. Amikor régebben én is kerestem, csak annyit találtam a fórumokon, hogy másoknak is hiányzik ez az opció...
- GTomi
- V.I.P.
Basszus nem találom a Roon-ban, ha van ilyen (én úgy emlékszem,volt), hol lehet a számok közti szünetet beállítani?
- switch_
- Nincs visszaút
- Értékelés: 35
Megújult a Roon. Szebb, átláthatóbb kinézete lett. Más is tapasztalt a hangzásban javulást? Vagy csak a kábeleim, egyéb cserélt alkatrészek kezdenek összeérni?
Jobb mély tartományt, szebb , zenei megszólalást hallok, és csak remélni tudom, h a Roon frissítése a fejlődés oka :)
Jobb mély tartományt, szebb , zenei megszólalást hallok, és csak remélni tudom, h a Roon frissítése a fejlődés oka :)
Copland CSA14, KEF Reference Model Two, Lumin D2, Yamaha CDX1060
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Sziasztok! Ismétlem egy korábbi hozzászólásomat, már nagyon régi... Bekapcsolódtam a Roon magyar fordításába lelkesedésből...:) A Roon-nak már kb a 13%-át fordítottam és régebbi fordításokat korszerűsítettem. A Roon ARC-ot 100%-ban én fordítottam. Kérlek Benneteket, ha láttok fordítási hibákat, magyartalan fordítást vagy szakmai tévedést, de nincs kedvetek javítani, akkor jelezzétek itt vagy pm-ben, én kijavítom!
Üdv, Hild Gyuri
Üdv, Hild Gyuri
- tottyi
- Hazajáró lélek
Probaltam, jol mutatja a kHz-eket a Roon a DAC-on, akar 192kHz is van mar. Koszi az infot.