Bocs, ez a mondat valóban félre lett címezve...
Ja, Süti.
Szerintem keversz Sütivel...Rock60 írta: ↑2024.05.13., hétf. 19:46Minden esetre érdekes dolog ez.
Nagyon sokan a vékonyabb kábelek hangjában találják meg azokat a részleteket, finomságot, ami számukra fontos, míg mások a kellően stabil basszus és testes középtartomány miatt tartják jobbnak a vastagabb kanócokat.
Te is kikötöttél a 2.1 mm2 - es Neotech-nél, sőt a kis fogyasztású forráskészülékekhez az 1.3 mm2 - es SOCP 16 - ost is ajánlod.
Dugig vagyok én is a DIY Neotech - ekkel. Azon túl ugyi van egy szál Oyaide Tunami kábelem is, ami 4 mm2 feletti keresztmetszettel bír, és nehezen tudnám egyik drótot a másik elé helyezni.
Talán az Oyaide jobb, de nagyon készülékfüggő. Míg a csövi Mastersound többet kamatoztat a Neotech precízebb, szikárabb hangjából, vagy legalább is nem rosszabb, mint a másikkal, addig a hibrid Unison kifejezetten jobban szól az Oyaidé - vel, sőt talán a héteres még be nem azonosított kábelemmel még inkább, ami a csövessel kifejezetten ködösen, maszatosan szól.
Szóval, én nem csodálom, hogy annyira különbözőek a tapasztalatok.
Ha már itt tartunk, nagy fába vágtam a fejszémet.
Beszereztem egy másik gyártótól 12 - es és 16 - os drótból - 3.33 és 1.3 mm2 - jó pár métert - 14-es nincs a szortimentben - ha lesz rá időm, elkezdem őket leszabni, fonni, dugózni. Mindkettőből 3 - 3 kábelt készítek.
Később jutott eszembe, hogy ki kellene próbálni duplán a 16 - ost, de annyi alapanyag már nincs. Mindegy, ha ezek beválnak, egy újabb etap keretében nekirugaszkodok annak is.
Ha jutottam valamire - járatni is kell majd őket - beszámolok a fejleményekről.
Ez biztosan így van, de ez igaz a vékonyabb és a vastagabb drótra is, nem ?
Minden esetre érdekes dolog ez.
Ha rám gondoltál én nem az a ,,belekötős" fajta vagyok!!!Rock60 írta: ↑2024.05.07., kedd 21:50Ja... És van aki észrevette és nem tulajdonított jelentőséget egy elütésnek és van aki alig várja, hogy beleköthessen valamibe...dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29
elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()
![]()
Szerintem az a minimum...béres-jános írta: ↑2024.05.07., kedd 11:44Ó micsoda katasztrófa! Meg is köveztetem magamDe lehet hogy főbe kéne lőni
![]()
Ja... És van aki észrevette és nem tulajdonított jelentőséget egy elütésnek és van aki alig várja, hogy beleköthessen valamibe...dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29
elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()
Ó micsoda katasztrófa! Meg is köveztetem magamgomolalaci írta: ↑2024.05.06., hétf. 20:34Lehet, sőt biztosan sok is![]()
aki akarta megértette,aki nem,az kötötte az ebet a karóhoz,és viccesre fogtawittao írta: ↑2024.05.07., kedd 10:39Alapvetően eléggé a való világtól eltávolodottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki 1.54m2 kábel keresztmetszetet valóságosnak gondoljon :)dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()
(és a belinkelt kábelek képén is ott van a valós mértékegység)
Alapvetően eléggé a való világtól eltávolodottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki 1.54m2 kábel keresztmetszetet valóságosnak gondoljon :)dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()
elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)wittao írta: ↑2024.05.06., hétf. 20:43?
?gomolalaci írta: ↑2024.05.06., hétf. 20:34Lehet, sőt biztosan sok is![]()
Lehet, sőt biztosan sok is
Drámainak nem nevezném a helyzetet,de hallható különbség van. Ki kell próbálni!La_Valse írta: ↑2024.05.05., vas. 21:46Mennyire drámai a helyzet, adhatnál valami becslést a frekvenciára.béres-jános írta: ↑2024.05.05., vas. 09:0412 méter távolságra a vastagabb kábelt javasolnám! Ekkora távon már magasfrekvencia vesztéssel lehet számolni vékonyabb kábel esetén.
Mennyire drámai a helyzet, adhatnál valami becslést a frekvenciára.béres-jános írta: ↑2024.05.05., vas. 09:0412 méter távolságra a vastagabb kábelt javasolnám! Ekkora távon már magasfrekvencia vesztéssel lehet számolni vékonyabb kábel esetén.
A második tippem nekem is az lett volna...béres-jános írta: ↑2024.05.05., vas. 20:56
Véleményem szerint sokkal jobban járnál a lapos fehér kácsás kábellel. De ez az én saját véleményem!
A lapos kácsásból van 2,5 ös is az is elég és olcsóbb is.
Igen halkabb lesz főleg magasfrekvencián,dinamikai visszaesés is várható. Ezt nem lehet erősítővel kompenzálni. De ha ezzel együtt tudsz élni szólni -szólni fog az 1,54m2 el is. Véleményem szerint sokkal jobban járnál a lapos fehér kácsás kábellel. De ez az én saját véleményem!
12 méter távolságra kevés lesz az 1,54m2!