Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Re: Kábelezzünk
A vastagság csak egy paraméter, még azon kívül csomó dolog számít.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
"Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál. "
Bocs, de ez így egyáltalán nem igaz, sőt...
'Az én rendszerem háttér zenéléskor sem vesz fel - fogyasztásmérő szerint - 0.2A-nél többet. Ahhoz minek a ,,bikakakábel" ???"
Ahhoz tényleg semminek.
De a számok bűvölete egy dolog, a kábel csere változtatásának hatása a rendszerben meg egy másik...
Bocs, de ez így egyáltalán nem igaz, sőt...
'Az én rendszerem háttér zenéléskor sem vesz fel - fogyasztásmérő szerint - 0.2A-nél többet. Ahhoz minek a ,,bikakakábel" ???"
Ahhoz tényleg semminek.
De a számok bűvölete egy dolog, a kábel csere változtatásának hatása a rendszerben meg egy másik...
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Ha rám gondoltál én nem az a ,,belekötős" fajta vagyok!!!Rock60 írta: ↑2024.05.07., kedd 21:50Ja... És van aki észrevette és nem tulajdonított jelentőséget egy elütésnek és van aki alig várja, hogy beleköthessen valamibe...dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29
elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()
![]()
Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál. Az én rendszerem háttér zenéléskor sem vesz fel - fogyasztásmérő szerint - 0.2A-nél többet. Ahhoz minek a ,,bikakakábel" ???
A gondolkodás nem megerőltető...
Szerintem az a minimum...béres-jános írta: ↑2024.05.07., kedd 11:44Ó micsoda katasztrófa! Meg is köveztetem magamDe lehet hogy főbe kéne lőni
![]()

Ja... És van aki észrevette és nem tulajdonított jelentőséget egy elütésnek és van aki alig várja, hogy beleköthessen valamibe...dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29
elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.05.07., kedd 21:56-kor.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Ó micsoda katasztrófa! Meg is köveztetem magamgomolalaci írta: ↑2024.05.06., hétf. 20:34Lehet, sőt biztosan sok is![]()
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2661
aki akarta megértette,aki nem,az kötötte az ebet a karóhoz,és viccesre fogtawittao írta: ↑2024.05.07., kedd 10:39Alapvetően eléggé a való világtól eltávolodottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki 1.54m2 kábel keresztmetszetet valóságosnak gondoljon :)dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()
(és a belinkelt kábelek képén is ott van a valós mértékegység)

tévedni,elgépelni vlmit,emberi dolog..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Alapvetően eléggé a való világtól eltávolodottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki 1.54m2 kábel keresztmetszetet valóságosnak gondoljon :)dixie-chicken írta: ↑2024.05.07., kedd 10:29elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
![]()
(és a belinkelt kábelek képén is ott van a valós mértékegység)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2661
elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)wittao írta: ↑2024.05.06., hétf. 20:43?

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
?gomolalaci írta: ↑2024.05.06., hétf. 20:34Lehet, sőt biztosan sok is![]()
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Lehet, sőt biztosan sok is

A gondolkodás nem megerőltető...
- béres-jános
- Fórumlakó
Drámainak nem nevezném a helyzetet,de hallható különbség van. Ki kell próbálni!La_Valse írta: ↑2024.05.05., vas. 21:46Mennyire drámai a helyzet, adhatnál valami becslést a frekvenciára.béres-jános írta: ↑2024.05.05., vas. 09:0412 méter távolságra a vastagabb kábelt javasolnám! Ekkora távon már magasfrekvencia vesztéssel lehet számolni vékonyabb kábel esetén.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Mennyire drámai a helyzet, adhatnál valami becslést a frekvenciára.béres-jános írta: ↑2024.05.05., vas. 09:0412 méter távolságra a vastagabb kábelt javasolnám! Ekkora távon már magasfrekvencia vesztéssel lehet számolni vékonyabb kábel esetén.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
A második tippem nekem is az lett volna...béres-jános írta: ↑2024.05.05., vas. 20:56
Véleményem szerint sokkal jobban járnál a lapos fehér kácsás kábellel. De ez az én saját véleményem!

A nagyobb hosszon jelentkezó magas - esésre nem gondoltam.
A vastagabb drótoknál ez kevésbé jelentkezik ?
Nekem is az volt a problémám a " választékkal ", hogy a 1.5 és 4 mm2 között nem volt kínálat.
- béres-jános
- Fórumlakó
A lapos kácsásból van 2,5 ös is az is elég és olcsóbb is.
Meggyőztél, módosítottam a rendelésem 

- béres-jános
- Fórumlakó
Igen halkabb lesz főleg magasfrekvencián,dinamikai visszaesés is várható. Ezt nem lehet erősítővel kompenzálni. De ha ezzel együtt tudsz élni szólni -szólni fog az 1,54m2 el is. Véleményem szerint sokkal jobban járnál a lapos fehér kácsás kábellel. De ez az én saját véleményem!
Ez mit jelent, hogy kevés? Halkabb lesz csak, de ugyan úgy szól mint a vastagabb? Csak mert ha a hangerőt befolyásolja azt a Denon majd bekalibrálja, és erősít rajta.
Elvileg 12m-en ez a 1.54m2 ezt hozza:
Maximális ajánlott távolság (2.5% teljesítményvesztés): 13.62 m
Kábel ellenállása 12 méteren: 0.14 Ω
Teljesítményveszteség 12 méteren: 2.21 %
Kábel miatt elveszített hangerő 12 méteren: -0.10 dB
A 0.1dB-t rá tudom pluszba húzni az erősítővel simán.
Elvileg 12m-en ez a 1.54m2 ezt hozza:
Maximális ajánlott távolság (2.5% teljesítményvesztés): 13.62 m
Kábel ellenállása 12 méteren: 0.14 Ω
Teljesítményveszteség 12 méteren: 2.21 %
Kábel miatt elveszített hangerő 12 méteren: -0.10 dB
A 0.1dB-t rá tudom pluszba húzni az erősítővel simán.
- béres-jános
- Fórumlakó
12 méter távolságra kevés lesz az 1,54m2!
Jelenleg még nincsenek meg a hátsó hangfalak, majd az építkezés végén jutok el oda, hogy megvegyem azt is. Csak most húzzuk a kábeleket és ezt a festés elött beakarom csatornázni. Akkor furu marad az 1,54 m2
Köszi nektek
Köszi nektek

- béres-jános
- Fórumlakó
12 méter távolságra a vastagabb kábelt javasolnám! Ekkora távon már magasfrekvencia vesztéssel lehet számolni vékonyabb kábel esetén.sakab írta: ↑2024.05.04., szomb. 20:48Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Álmennyezetbe vezetném el a hátsó 2 hangfal kábeleit és tanácstalan vagyok, hogy milyen keresztmetszetet válasszak.
Dali Spektor, vagy ikon lesz hátul. Valami ilyesmi:
Az áthidalandó távolság az 12m.
Egy házimozi erősítő lenne jelenleg Denon 3312, de ez hamarosan cserés lesz feljebb lépés miatt.
Amik szóba jönnek a kácsánál:
Szerintetek melyikkel járnék a legjobban?
Én nem látom indokoltnak a 4 mm2, vagy a fölötti keresztmetszetet, én ezekből talán a Furu FS 303 - at választanám,..

A vastag kábelek húsosabb, mackósabb hangúak álltalában, az hátra meg végképp nem hiányzik szerintem, de ez egyéni preferencia kérdése.
Most milyen keresztmetszeteket használsz - elöl-hátul - mi a tapasztalatod vele ?
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Álmennyezetbe vezetném el a hátsó 2 hangfal kábeleit és tanácstalan vagyok, hogy milyen keresztmetszetet válasszak.

Egy házimozi erősítő lenne jelenleg Denon 3312, de ez hamarosan cserés lesz feljebb lépés miatt.

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Nekem volt ilyen kábelem a Kácsától(hazai hivatalos forgalmazó), és a képeid alapján én eredetinek mondanám. Amúgy kipróbáltad? Hozza az általad elvártakat?banfizoltan84 írta: ↑2024.05.04., szomb. 12:30Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. Kicsit meglepődtem mikor a dobozból kivettem a kàbelt, a dobozra 1 m van feltüntetve, viszont a kàbel 2 méter hosszú. Egy 280 eurós kàbelt kaptam meg 90 euróért amiben benne volt a postaköltség. ( Hollandiàban élek)
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele? A kàbel külső anyaghasznàlata, súlya megszokott audioquest minőség, de mi lehet belöl.
Kicsit aggódom, mivel túl olcsó volt, és nem eggyezik a kàbelhossz a dobozon feltüntetett adattal. Szerintetek?
Csatolok pàr képet
Ár/érték arányban szerintem igen jó kábel.
Sajnos, mint minden nagy márkát, az AQ-t is előszeretettel hamisítják.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Szerintem a legtöbbet hamisított kábel az AQ.banfizoltan84 írta: ↑2024.05.04., szomb. 19:28Teljesen egyetértek veled, viszont a nyelvet nem beszélem annyira, hogy esetleg egy bonyolult vàlaszt kapok tőle, hogy azt én teljesen megértsem!istvan01 írta: ↑2024.05.04., szomb. 13:56Ezt azért az eladóval kéne megkonzultálni. Mit rendeltél, 1m vagy 2m-est? Ha az eladó bujkál előled, az gyanúra ad okot. De akár hogy is, ha ő tévesztette a métert, vagy éppen a kábelhez nem találta az eredeti dobozát. Az ár? lehet szabadulni akart tőle gyorsan. Ennél fontosabb, engem zavarna ha 2m-esből fel kéne tekernem, mert túl hosszú. opció, tovább adod, de eredeti dobozod neked sem lesz hozzá.banfizoltan84 írta: ↑2024.05.04., szomb. 12:30Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. Kicsit meglepődtem mikor a dobozból kivettem a kàbelt, a dobozra 1 m van feltüntetve, viszont a kàbel 2 méter hosszú. Egy 280 eurós kàbelt kaptam meg 90 euróért amiben benne volt a postaköltség. ( Hollandiàban élek)
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele? A kàbel külső anyaghasznàlata, súlya megszokott audioquest minőség, de mi lehet belöl.
Kicsit aggódom, mivel túl olcsó volt, és nem eggyezik a kàbelhossz a dobozon feltüntetett adattal. Szerintetek?
Csatolok pàr képet
Végső esetben elmennék egy holland AQ kereskedőhöz, bemutatni, hátha lát rajta fake jelet.
A hirdetésben 1 méter szerepelt, vagy a dobozon làttam az egy méteres feliratot, és ez alapjàn vettem meg. Mivel a hollandom nem szàz szàzalék, előtte egy picit szeretnék tàjékozodni, van e alapom reklamàlni....szoktak e ilyen kàbeleket hamisìtani stb
Hogy a beltartalomban mennyiben különböznek az eredetitől azt nem tudom.
Attól,hogy hamis még lehet jó.
Persze az érzés nem jó.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok