A tévedés jogát fenntartom
Ja és az se mindegy, hogy a kérdező merre helyezkedik el az országban.
Mert Cseneles az ország nyugati végén lakik, Zalaegerszegen, addig batyó északon.
Mondjuk egy miskolci embernek nem túl praktikus csenelest választania

Én még Krisztiánban (Cseneles) nem csalódtam egyszer sem. Sziasztok!
Egy epson projektor teljes takarításához / karbantartásához kit tudtuk jó szívvel ajánlani? Elérhetőséget és árat is kérnék ha lehet.
Nagyon köszönöm!

+1

Már nem tudtam szerkeszteni...Zozi írta: ↑2024.05.01., szer. 10:34A JVC 2 új modellel bővíti a portfóliót. Elsőként a GROBI hozta le az újdonságokat hivatalos formában. Már pár hete lehetett olvasni, hogy a müncheni high end kiállításon új készülékeket fognak bemutatni.
Mind az NZ800, mind az NZ900 jócskán rátett egy lapáttal az on/off kontrasztra az elődmodellekhez képest. Fényerőben minimális a változás. hogy ez a jelenlegi NZ8, NZ9 tulajokat vásárlásra ösztönzi-e, csak tippelni lehet...
https://www.grobi.tv/jvc/
A héten Lars Mette is jelentkezett egy videóval, előre vetítve a vetítős piac újdonságait.
https://youtu.be/y4jZytRPB-Q
Rövid összefoglaló
- A JVC az NZ8 és az NZ9 utódjait hozza, Lars Mette csak kis változásokra számít, az NP5-öt a tervek szerint az év folyamán kivonják, az NZ7 ennek megfelelően olcsóbb lesz.
- A Sony az év végén hozhatja az XW5000 és XW7000 utódait, de Lars Mette itt sem számít komolyabb változásokra.
- Idén nem számít az Epson LS12000 utódjára.
Érdekesség még, hogy jelenleg is jelentős kedvezményeket adnak a kereskedők, főleg a Sonynál – a sonynál nem tudják tartani a listaárakat, bőven listaár alatt lehet vásárolni.

Kétszer néztem végig csak hogy pontos legyek. Jól mondta ZOZI is, elég furcsa hallgatni, hogy egy "nemlétező" kontraszt vesztés és gamma Drift nem bekövetkeztének EKKI és egy német Sony fan hogy tud örülni. Jó rájuk nézni. 2022.07.07-i vásárlás az XW7000 készülek és mindössze 200 vetített üzemórával. A videóból idézve kevés üzemidő hosszú tárolási idő. Megmérték és 10000:1 értéket kaptak kalibráltam 7 és 8000:1 értéket. Nagy megelégedéssel kijelentette,hogy ebben a kritikus 2év időszakban ez a gép nem driftelt és biztonságos stabil maradt. így van remény, egy jó gép már biztosan van németorszégban.

Köszönöm az információt, teljesen egyet is értek, de ez egy 2018-as (több, mint 6 éves) hozzászólásom volt. Amiről akkoriban szó volt, az ma már kicsit elavult dolog ... azt hiszem legalábbis. Ma már tudjuk RS232-es porton küldött utasításokkal szabályozni a fényforrás fényerejét, mind UHP-s mind LED-es gépek esetén. A léptetőmotoros vezérlésnek ma már csak a "gyorsaság" miatt lenne értelme, mert ezzel kikerülnénk a proji "agyát" ... aminek ezen kívül is van elég "dolga". De mondjuk az igaz, hogy az RS232 utasítások csak akkor működnek, ha maga a projektor képes vezérelni a fényforrást, aminek szükséges feltétele tipikusan az, hogy a gép "tudjon" a fényforrásról (pl. az UHP gép egy utólag beépített LED fényforrással NEM tud róla, hogy nem lámpa van benne, így vezérelni sem fogja a LED-et). Ilyen esetben nagyon is logikus lehet az íriszek vezérlése pl. léptetőmotorral.
Szerintem ez egy HIRDETÉS. Mint ilyen, NEM arra való, hogy bármiféle mérésekről vagy elméletekről beszélgess bárkivel, különösen NEM az eladóval illetve még fokozottabban NEM illik itt bármiféle "hangulatot kelteni" a meghirdetett eszközzel kapcsolatban. Ezekre a tevékenységekre ott van a projektoros téma. Ott nagyon is szabad és lehet ilyesmiről beszélni, itt szerintem tilos, de ha ezzel kapcsolatban esetleg nem egyezne a véleményünk, akkor esélyes, hogy a meghirdetett eszköz tulajdonosa jelezni fogja a problémát egy moderátornak és akkor az esetleg "megmutatja" a megfelelő hozzászólási alapelveket (mondjuk 1-2 hét kitiltással). Szerintem ezt NEM kellene megpróbálni!

Hát én így őszintén nem vesződnék vetítéssel. Vennék egy 85 inches tv-t és aztán jóccakát. Utána pedig nem kell a szoba sötétítésével és egyéb dolgokkal vesződni, ami a vetítéshez szükséges.raczjani írta: ↑2024.04.01., hétf. 14:02Valóban nem biztos , hogy érdemes. Mentek is fix keretes vásznak jó áron, de egy se fért volna be mert 200cm a szoba szélessége. Még vacillálok egy ideiglenes megoldáson, hogy fehérre festem a falat a vetített területen. Most sötét zöld. De ez nem hosszútávú megoldás lenne.