Szerintem árnyékra vetődtél, mert megláttad ezt a "bedigitalizál" szót, és nem is értelmezted már utána, amit Gyula írt.
A RIAA-korrekció már eleve egy "csalás", hogy a lemezek úgy szóljanak, hogy az emberi füllel hallgatható legyen. Ha ez a "de-ekvalizáció" (a mesterlemezek készítéséhez alkalmazott szabványos EQ-zás megfordítása) nem lenne, a földhöz vágnád a legjobb lemezedet is. Gyula arról írt, hogy ezt a RIAA-korrekciót a digitális doménben sokkal pontosabban (horribile dictu: akár testre szabhatóan is) el lehet végezni, azaz a RIAA-görbére lehet illeszteni a hangszedő jelét (kicsit most pancserül fogalmaztam, mea culpa), függetlenül a hangszedő karakterisztikájától, és ha nem látod be, hogy ezt miért lehet intelligens DSP-zéssel jobban megcsinálni, mint egy generikus RIAA-filter áramkörrel, az a te problémád, de mondjuk nem ártana egy kicsit jeobban elmélyedni azokban aa témákban, amiket itt felhozol, akár magasztalsz, akár fikázol valamit. Szerintem.
Csak emlékeztetőül, a RIAA- és a későbbi IEC-görbék:

Na de mindegy.
Nekem egy "all-in-one" készülékem van, pár hete, és az "All-in-one készülékek" topikban leírtam elég sok tapasztalatot, többek között a meglepődésemet, hogy a phono-bemenete jobban szól (nem kicsit, nagyon), mint a korábbi csöves phonóm. A meglepetés nem is innen jön, mert az én (a mi) pénztárcánkkal mérve elég drága ez a készülék, elvárhatjuk, hogy jól szóljon a beépített phono, csakhogy ez a készülék a phono bemenetén (is) azt csinálja, amit juliush fórumtárs írt: digitalizálja egy AKM ADC csip segítségével, állítható frekivel (én a maximális 192 kHz-re állítottam), és onnantól a digitális doménben "játszadozik" vele.
Ha nyitott vagy, érdemes lenne elolvasnod ezt a "karakterfejlődésemet" abban a topikban.
És csak később, jelen a topikban, épp Gyula ébresztett rá, pont ezzel a téged kiakasztó hozzászólásával, hogy miért lehetséges ez. Sokszor elsikkadunk lényeges dolgok fölött, és a RIAA-korrekció pontossága bizony egy lényeges dolog.
A dolog pikantériája, hogy korábban ugyanabban a topikban kifejtettem, hogy az LP-zésnek csak full analóg láncon van értelme, full analóg folyamatban előállított lemezekkel, vagyis amit te írtál.
Hidd el, nekem is megvan az igényem a minőségi hangra, szóval amikor azt mondom, hogy jobban szól, mint a csöves phonóm a csöves erőlködőn, akkor jobban szól. Persze a "jobb" jelző saját szukjektivizmusombeli értelmezésével, azaz NEKEM egy nagyságrenddel jobban szól. Ami nem kicsi