Rock60 írta: ↑2024.04.30., kedd 21:12
Ha nem akarok a számítógéppel foglalkozni, azt itthon is megtehetem, nem kell ahhoz tanyára költözni.
Az eredeti panasz így szólt:
"...az a baj, hogy a számítástechnika belement az audióba..."
A számítástechnika nem csak a PC-ből áll, nagyjából mindent áthat a kereskedelemtől a közlekedésen át a kommunikációig és igen, az audio technika sem lehet meg nélküle ma már, nem lennének hangfelvételek, boltok, zenei streaming, nem tudnál koncertjegyet vásárolni, stb. Ha úgy döntesz, hogy nem akarod használni a számítástechnikai szolgáltatásokat, akkor bizony tanyára kell költöznöd és nem is a legközelebbire, bár a villanyszámlád ott is digitálisan fog elkészülni.
cables írta: ↑2024.05.01., szer. 06:59
Nyilván hatalmas előrelépés egy PC. De ma már látjuk ennek a veszélyét is. Elfelejtettünk helyesen írni és fogalmazni.
Első munkahelyemen 3 titkárnő/gépíró szolgált ki 6 mérnököt. Napokat kellett várni rá, hogy rettenet csattogással legépeljenek egy levelet, szerződést, rendelést, ami aztán tele volt hibával, elütéssel, festékpacával. Kemény harcok árán elértem, hogy a cég vásárolt nekem egy XT számítógépet nyomtatóval, amire felvittem az ügymenetet (levelezés, számlázás, nyilvántartás). Ráment egy hónapom, de utána a napi munkámmal 30-40 perc alatt végeztem, a nap többi része szabad volt, a gépírókat sem terheltem. Én jól jártam, a cég még jobban, a gépírók viszont elvesztették a munkájukat. Ez sajnos ilyen, a fejlődésnek mindig vannak vesztesei.
A fogalmazási készség és a kommunikáció minősége nem a PC megjelenése miatt romlott, sőt a gép segítségével nyelvtanilag hibátlan mondatokat írhatunk szinte bármilyen nyelven. Hogy néhányan lustaságból már a magyar karakterek használatát sem tartják fontosnak és 2 szótag felett már rövidítenek, azt sem varrnám a számítástechnika nyakába, a gép senkit nem biztat ilyesmire, de persze nem is tiltja meg.
De vissza az audióhoz és ahhoz amihez egy kicsit talán értek. A nagy fejlődésben háttérbe szorul kicsit a szakma. Pedig pl. csak a kábelekkel óriási előre lépest tehet bárki a zenei élményben. De mindenki inkább arra figyel, hogy újabb szoftver változatot szerezzen vagy stream forrást váltson. És ez egyre inkább el fog terjedni. Sajnos. SZVSZ
Neked sajnálatos, a világnak meg öröm. A zenehallgatás minőségén, élvezetén ezernyi módon lehet emelni, Te ebből egyet mantrázol, ami a zenehallgatók túlnyomó többségét egyáltalán nem érdekli. A telefontöltőn túl nem is nagyon találkoznak már kábelekkel.
Nem tudom, milyen szakmára gondoltál, de az audio és zeneipar köszöni szépen, jól van.