Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
{___]= Psvane 12AT7-S Art?
Sziasztok,
karácsonyra szeretném meglepni az erősítőm előfokát négy új csővel. Jelenleg NOS, '60-as évek végi gyártású Mullard 12AT7 WA (ha jól sejtem, ez a "katonai" verzió) csövek vannak benne, amikkel teljesen boldog vagyok, viszont egyrészt halmoznám a csőkészletet a világégés esetére, másrészt kipróbálnék új gyártású csöveket is. Érdemes felugrani a Psvane vonatra, vagy maradjak inkább NOS vonalon?
karácsonyra szeretném meglepni az erősítőm előfokát négy új csővel. Jelenleg NOS, '60-as évek végi gyártású Mullard 12AT7 WA (ha jól sejtem, ez a "katonai" verzió) csövek vannak benne, amikkel teljesen boldog vagyok, viszont egyrészt halmoznám a csőkészletet a világégés esetére, másrészt kipróbálnék új gyártású csöveket is. Érdemes felugrani a Psvane vonatra, vagy maradjak inkább NOS vonalon?
Re: Elektroncső topik {___]=
Nem egyértelmű, amit írtál, a hangszórócserével kapcsolatban...
:
" Felcseréltem a CD - lejátszó bemenetét és a hangfalakat is, nehogy onnan jöjjön a hiba, de ugyan az.
Ugyan az mi ? Átment a hiba baloldalra, vagy ottmaradt ?
Tehát, próbáld ki azt, amit ELEX is javasolt :
Cseréld fel a hangszórókábelt az erősítő kimenetén.
Ha továbbra is a jobb oldalon szól halkabban a hangszóród, akkor az a hibás.
Ha " átmegy " a hiba a baloldalra, akkor az erősítő a hibás.

" Felcseréltem a CD - lejátszó bemenetét és a hangfalakat is, nehogy onnan jöjjön a hiba, de ugyan az.
Ugyan az mi ? Átment a hiba baloldalra, vagy ottmaradt ?
Tehát, próbáld ki azt, amit ELEX is javasolt :
Cseréld fel a hangszórókábelt az erősítő kimenetén.
Ha továbbra is a jobb oldalon szól halkabban a hangszóród, akkor az a hibás.
Ha " átmegy " a hiba a baloldalra, akkor az erősítő a hibás.
Köszönöm a választ.
Felcseréltem a csöveket, de nem változik. Marad a jobb oldalon.
Felcseréltem a CD-lejátszó bemenetét is, és a hangfalakat is, nehogy onnan jöjjön a hiba, de ugyanaz.
A torzítás eltűnik pár percen belül, de nekem halkabbnak tűnik a jobb oldal.
Vagy másfél órán át hallgattuk a lányommal, és végül arra a következtetésre jutottunk, hogy a jobb oldal rosszabbul is szól. Egy 1953-as mono EMI felvétellel teszteltük, hogy ne legyen különbség a két oldal között, és azt hallottuk, hogy a jobb oldalon dobozos, tölcséres, és eközben erőtlen is a hangzás. Lehet, ez tűnt nekem eleinte halkabbnak.
Mit lehet ezzel kezdeni? Van olyan szerviz, ahol tudnak ezzel kezdeni valamit?
12 éve van nálam az erősítő, de csak az utóbbi 1 évben használom. Eddig egy nem használt lakásban állt, ahová időnként elmentem, és bekapcsoltam, hogy járja át az áram. A potméterek is recsegtek, de ez teljesen elmúlt, miután bejárattam kicsit.
Felcseréltem a csöveket, de nem változik. Marad a jobb oldalon.
Felcseréltem a CD-lejátszó bemenetét is, és a hangfalakat is, nehogy onnan jöjjön a hiba, de ugyanaz.
A torzítás eltűnik pár percen belül, de nekem halkabbnak tűnik a jobb oldal.
Vagy másfél órán át hallgattuk a lányommal, és végül arra a következtetésre jutottunk, hogy a jobb oldal rosszabbul is szól. Egy 1953-as mono EMI felvétellel teszteltük, hogy ne legyen különbség a két oldal között, és azt hallottuk, hogy a jobb oldalon dobozos, tölcséres, és eközben erőtlen is a hangzás. Lehet, ez tűnt nekem eleinte halkabbnak.
Mit lehet ezzel kezdeni? Van olyan szerviz, ahol tudnak ezzel kezdeni valamit?
12 éve van nálam az erősítő, de csak az utóbbi 1 évben használom. Eddig egy nem használt lakásban állt, ahová időnként elmentem, és bekapcsoltam, hogy járja át az áram. A potméterek is recsegtek, de ez teljesen elmúlt, miután bejárattam kicsit.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2689
Talán Te is meg tudod tenni:
1. húzd ki a hálózati kábel a készülék hátsó IEC aljzatából
2. vedd le a készülék tetejét
3. cseréld fel egymással a két elektroncsövet
4. hallgasd meg, hogy fennáll-e a hibajelenség a jobb oldalon
5. ha fennáll akkor meghibásodott az erősítő - írány a szerviz
6. ha átment a bal oldalra, akkor egy pár új csövet kell beletenni az erősítőbe
TJ.
1. húzd ki a hálózati kábel a készülék hátsó IEC aljzatából
2. vedd le a készülék tetejét
3. cseréld fel egymással a két elektroncsövet
4. hallgasd meg, hogy fennáll-e a hibajelenség a jobb oldalon
5. ha fennáll akkor meghibásodott az erősítő - írány a szerviz
6. ha átment a bal oldalra, akkor egy pár új csövet kell beletenni az erősítőbe
TJ.
- Csatolmányok
-
- Copland CSA-14.jpg (178.47 KiB) Megtekintve 1620 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III
Sziasztok,
Új vagyok itt és nem vagyok biztos benne, hogy jó helyre írok. Elnézést kérek, amennyiben nem.
Kérdéssel fordulok hozzátok, elektroncső témában, remélve, hogy van itt olyan fórumozó, aki fel tud világosítani.
Van egy Copland CSA-14 típusú erősítőm, amiben Penta Laboratories csövek vannak. Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a jobb oldal valamivel halkabban szól. Aztán a helyzet romlott, mert a bekapcsolást követő 10-15 percben a jobb oldal elkezdett torzítani is. Miután bemelegszik, ez a torzítás eltűnik, de csak halkabb marad egy kicsit.
Gondoljátok, hogy a csövek kezdenek gyengülni? "TAD 6922 / E88CC Premium Selected (balanced)" típusú csöveket találtam. Gondoljátok, hogy ez megéri, jó lenne? Szükséges valamiféle beállítást, finomhangolást végezni a cserénél, vagy kicserélem és működik minden?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
Új vagyok itt és nem vagyok biztos benne, hogy jó helyre írok. Elnézést kérek, amennyiben nem.
Kérdéssel fordulok hozzátok, elektroncső témában, remélve, hogy van itt olyan fórumozó, aki fel tud világosítani.
Van egy Copland CSA-14 típusú erősítőm, amiben Penta Laboratories csövek vannak. Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a jobb oldal valamivel halkabban szól. Aztán a helyzet romlott, mert a bekapcsolást követő 10-15 percben a jobb oldal elkezdett torzítani is. Miután bemelegszik, ez a torzítás eltűnik, de csak halkabb marad egy kicsit.
Gondoljátok, hogy a csövek kezdenek gyengülni? "TAD 6922 / E88CC Premium Selected (balanced)" típusú csöveket találtam. Gondoljátok, hogy ez megéri, jó lenne? Szükséges valamiféle beállítást, finomhangolást végezni a cserénél, vagy kicserélem és működik minden?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
Egy nagyon kedves barátomtól kaptam ezt a csöves erősítőt.
Amire emlékszem (nagy örömömben mindent nem tudtam megjegyezni) ez egy AE 211 kimenőtranszformátorokkal és trafóval rendelkező csöves végfok. A csövek orosz katonai csövek (6P3S), a kisebb csövek RWN NEUHAUS BF86, és a különálló cső Tungsram EL84. A készülék elejeén QUAD IIm felirat van, de gondolom ez házi készítésű, mint ahogy az erősítő is. Hihetetlen jó hangja van.
Van valakinek esetleg valamiféle további infója róla?
https://1drv.ms/f/s!AnxawjCHyafAlPgLWCY ... A?e=rVKmnC
Amire emlékszem (nagy örömömben mindent nem tudtam megjegyezni) ez egy AE 211 kimenőtranszformátorokkal és trafóval rendelkező csöves végfok. A csövek orosz katonai csövek (6P3S), a kisebb csövek RWN NEUHAUS BF86, és a különálló cső Tungsram EL84. A készülék elejeén QUAD IIm felirat van, de gondolom ez házi készítésű, mint ahogy az erősítő is. Hihetetlen jó hangja van.
Van valakinek esetleg valamiféle további infója róla?
https://1drv.ms/f/s!AnxawjCHyafAlPgLWCY ... A?e=rVKmnC
Szasztok !
Kérdésem az lenne, mik a tapasztalatok Sovtek 6H30 PI csővel kapcsolatban ?
Üzemóra, ami leginkább érdekel a témával kapcsolatban.
Cserén gondolkodom. Van egy pár fogalmam sincs hány ezer órát ment, mert az volt az erősítőben mikor vettem. Lecseréltem
Kb: 4- éve vettem bele újakat, úgy 4000- óra lehet bennük, sokkal jobb lett.Most próbaképp visszatettem a régieket, hogy hallani-e a különbséget, hát annak tompább erőtlenebb a hangja.Van különbség a 2-pár között,na de mihez képest Visszatettem 4000-órásakat. Így összességében jónak tűnik a hang, ha mindig hallgatod megszokod, és a lassú fáradás észrevehetetlennek is tűnhet. Mikor érdemes cserélni?
Kérdésem az lenne, mik a tapasztalatok Sovtek 6H30 PI csővel kapcsolatban ?
Üzemóra, ami leginkább érdekel a témával kapcsolatban.
Cserén gondolkodom. Van egy pár fogalmam sincs hány ezer órát ment, mert az volt az erősítőben mikor vettem. Lecseréltem
Kb: 4- éve vettem bele újakat, úgy 4000- óra lehet bennük, sokkal jobb lett.Most próbaképp visszatettem a régieket, hogy hallani-e a különbséget, hát annak tompább erőtlenebb a hangja.Van különbség a 2-pár között,na de mihez képest Visszatettem 4000-órásakat. Így összességében jónak tűnik a hang, ha mindig hallgatod megszokod, és a lassú fáradás észrevehetetlennek is tűnhet. Mikor érdemes cserélni?
- smogmachine
- Fórumlakó
- Értékelés: 77
Sziasztok!
Bátorkodom ide írni, remélem jó helyre.
Van egy kollégám, aki pince szörnyetegeket szed elő és talált egy ilyen fotón látható valamit.
A kettő nagy cső benne az Telefunken RL12P35.
Az a kérdés, hogy valaki be tudja mérni, hogy jók-e, mire használható (találtam vele audio kapcsolást) és mennyit érhetnek kb?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, semennyit sem konyítok a csöves témához.
Bátorkodom ide írni, remélem jó helyre.
Van egy kollégám, aki pince szörnyetegeket szed elő és talált egy ilyen fotón látható valamit.
A kettő nagy cső benne az Telefunken RL12P35.
Az a kérdés, hogy valaki be tudja mérni, hogy jók-e, mire használható (találtam vele audio kapcsolást) és mennyit érhetnek kb?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, semennyit sem konyítok a csöves témához.
Keresd Tonya-t vagy Katona Lajost itt a forumon
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
1. A gyári kapcsolási rajzon milyen egyenìrányìtócső tipus van feltüntetve.
2. Az egyenìrányítócső után milyen kapacitású az első pufferkondenzátor.
3. Van-e esetleg olyan változat(ok), ahol soros ellenállás is van az egyenírányìtócső és az első pufferkondi között.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2689
Minek az Audio Note Empress elvi kapcsolási rajza?SoundMania írta: ↑2024.04.21., vas. 12:20Akkor megkérdezlek és Takács urat is: nézted hány voltot írnak a 2a3-asokra? És a kérdezett tápcsövekre? Ok, te azt akkor nem tudod "mire jó" a belsőellenállás, de 5u4 röviden, jobb ide és ha jót veszel sokkal jobb a hangja is.fireman74 írta: ↑2024.04.21., vas. 11:52Persze, hogy nem nekem kell, Takács úr kérte. Nekem Őt javasolták Gyuri bácsi után.SoundMania írta: ↑2024.04.21., vas. 11:31
Értesz a kapcsolási rajzokhoz? Gondolom nem, mert nem paráznád ezt ennyire túl. Az összes többivel aki a tanácsokat adta....
Látott már csöves erősítőt a szerelőd? :)
Vagy Gyuri bácsi elvitte szerintetek az összes tudást erről a világról magával? :)
1. A gyári kapcsolási rajzon milyen egyenìrányìtócső tipus van feltüntetve.
2. Az egyenìrányítócső után milyen kapacitású az első pufferkondenzátor.
3. Van-e esetleg olyan változat(ok), ahol soros ellenállás is van az egyenírányìtócső és az első pufferkondi között.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III
Gittragas helyett:
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Vagy Gyuri bácsi elvitte szerintetek az összes tudást erről a világról magával? :)
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1168
Akkor megkérdezlek és Takács urat is: nézted hány voltot írnak a 2a3-asokra? És a kérdezett tápcsövekre? Ok, te azt akkor nem tudod "mire jó" a belsőellenállás, de 5u4 röviden, jobb ide és ha jót veszel sokkal jobb a hangja is.fireman74 írta: ↑2024.04.21., vas. 11:52Persze, hogy nem nekem kell, Takács úr kérte. Nekem Őt javasolták Gyuri bácsi után.SoundMania írta: ↑2024.04.21., vas. 11:31Értesz a kapcsolási rajzokhoz? Gondolom nem, mert nem paráznád ezt ennyire túl. Az összes többivel aki a tanácsokat adta....
Persze, hogy nem nekem kell, Takács úr kérte. Nekem Őt javasolták Gyuri bácsi után.SoundMania írta: ↑2024.04.21., vas. 11:31Értesz a kapcsolási rajzokhoz? Gondolom nem, mert nem paráznád ezt ennyire túl. Az összes többivel aki a tanácsokat adta....
- SoundMania
- V.I.P.
Értesz a kapcsolási rajzokhoz? Gondolom nem, mert nem paráznád ezt ennyire túl. Az összes többivel aki a tanácsokat adta....
Kaptam egy kérést. A tények pontos tisztázása végett szükség lenne a kapcsolási rajzra.
Kicsi az esély, hogy bárkinek is meglenne, de ha mégis küldje el részemre.
Kicsi az esély, hogy bárkinek is meglenne, de ha mégis küldje el részemre.
Köszi
Kár, hogy már nincs köztünk Gyuri "bácsi", azért Ő tudta a tutit.
Kár, hogy már nincs köztünk Gyuri "bácsi", azért Ő tudta a tutit.
- SoundMania
- V.I.P.
Hogy mit, mivel? Kérdés hogy elég a műszaki megfelelőség, vagy a hangja is legyen - e jó? Ha utóbbi, akkor vegyél egy jó drága usa 5u4-et és felejtsed el a többit örökre!fireman74 írta: ↑2024.04.20., szomb. 19:02Sziasztok
Köszönöm mindenkinek az építő hozzászólást.![]()
Néhányat megosztok veletek.
Eddig:
1;
Látom, hogy bajban vagy az 5U4/5R4 problémával kapcsolatban. Van némi rálátásom a dologra. Az van, hogy eredetileg ezeket az erősítőket 5U4-hez tervezték, azzal jó. Csak aztán elfogyott a stabilan beszerezhető 5U4-ek száma, így mostmár 5R4 a hivatalos, gondolom abbol sok van. Ám nemjó az 5R4, mert az utánajövő szűrökör az túlterheli azt a tipust, túl nagy töltőimpulzusokat vesz fel. Az 5R4 az általános paraméterekben bár tudja azt, amit az 5U4, de messze nem bír akkora töltőcsúcsokat, és emiatt hamar elhasználódik. Nagyjából 500óra alatt ki fog nyiffanni egy 5R4, pedig amugy simán 5000-10000órát menne. Szólni fog, de eltűnik az erősítő ereje, dinamikája.
Szóval 5U4-et kell használni.
2;
full wave high vacuum rectifier
5U4G = 5Ц3С = VT-244 = U52 = GZ31 = 5Z3P 5U4GA 5U4GB 5U4GBEH 5U4GT CV575
3;
Emission Labs honlapról
Ezek a történelmi 5U4G vagy 5Z3 közvetlen helyettesítői. Nem helyettesíthetik az 5U4GA-t vagy az 5U4GB-t, amelyek különböző csövek. Lásd a 4. megjegyzést
4. megjegyzés Gyakori félreértés, hogy az 5U4G és az 5U4GB elektromosan ugyanaz. 5U4GB egy változat, kisebb belső ellenállással és nagyobb csúcsáram megengedett. A GB verzió nem ugyanaz a cső, mint a G verzió. Az 5U4G cseréje 5U4GB-ra magasabb egyenirányított feszültséget eredményezhet, ezért ezt soha nem szabad megtenni. Az 5U4GB 5U4G-re cserélése alacsonyabb egyenirányított feszültséget eredményezhet, és az 5U4G egyenirányító károsodását eredményezheti.
4;
Zalán és "szerelője " javaslatára leváltottam a Vindicator-ban gyárilag 5r4g egyenirányítót 5u4g-re.
Még most sem tiszta számomra mit és mivel lehet helyettesíteni. Bocsi azoktól akiknek ez egyértelmű.
![]()
Sziasztok
Köszönöm mindenkinek az építő hozzászólást.
Eddig:
1;
Látom, hogy bajban vagy az 5U4/5R4 problémával kapcsolatban. Van némi rálátásom a dologra. Az van, hogy eredetileg ezeket az erősítőket 5U4-hez tervezték, azzal jó. Csak aztán elfogyott a stabilan beszerezhető 5U4-ek száma, így mostmár 5R4 a hivatalos, gondolom abbol sok van. Ám nemjó az 5R4, mert az utánajövő szűrökör az túlterheli azt a tipust, túl nagy töltőimpulzusokat vesz fel. Az 5R4 az általános paraméterekben bár tudja azt, amit az 5U4, de messze nem bír akkora töltőcsúcsokat, és emiatt hamar elhasználódik. Nagyjából 500óra alatt ki fog nyiffanni egy 5R4, pedig amugy simán 5000-10000órát menne. Szólni fog, de eltűnik az erősítő ereje, dinamikája.
2;
3;
Emission Labs honlapról
Ezek a történelmi 5U4G vagy 5Z3 közvetlen helyettesítői. Nem helyettesíthetik az 5U4GA-t vagy az 5U4GB-t, amelyek különböző csövek. Lásd a 4. megjegyzést
4. megjegyzés Gyakori félreértés, hogy az 5U4G és az 5U4GB elektromosan ugyanaz. 5U4GB egy változat, kisebb belső ellenállással és nagyobb csúcsáram megengedett. A GB verzió nem ugyanaz a cső, mint a G verzió. Az 5U4G cseréje 5U4GB-ra magasabb egyenirányított feszültséget eredményezhet, ezért ezt soha nem szabad megtenni. Az 5U4GB 5U4G-re cserélése alacsonyabb egyenirányított feszültséget eredményezhet, és az 5U4G egyenirányító károsodását eredményezheti.
4;
Zalán és "szerelője " javaslatára leváltottam a Vindicator-ban gyárilag 5r4g egyenirányítót 5u4g-re.
Még most sem tiszta számomra mit és mivel lehet helyettesíteni. Bocsi azoktól akiknek ez egyértelmű. 
Köszönöm mindenkinek az építő hozzászólást.

Eddig:
1;
2;
3;
Emission Labs honlapról
4;

- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2697
A héten jöttek. 2 pár az 50-es évekből.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Tegnap leírtam Neked a különbségeket a két egyenirányító csővel kapcsolatban....
, szerintem írj az Audi Note-nak ezzel kapcsolatban, gondolom az mérvadó lesz a számodra amit válaszolnak és szerintem azt el is fogadhatod, mert ha valaki akkor Ők tutira tudják, hogy pontosan miért ezzel az egyenirányító csővel adták ki az erősítőt, elképzelhető, hogy gyártottak 5U4GB-vel is...de erre csak Ők fogják tudni a választ

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Sziasztok,
Segítsetek
Teljesen elvesztem az információk tengerében.
Az erősítőm Audio Note Empress, amelyben lassan tápcsövet kell cserélnem. Újonnan vettem az erősítőt és a benne lévő csövem electro-harmonix 5U4GB viszont a honlapon RCA 5R4GY van.
Vajon melyik a helyes?
Most két típus próbálok az 5U3C (Orosz) és 5R4GY (RCA). Nem cseszel el ezekkel az erősítőmet?
Eddig nem jöttek be, igaz csak 2*4 órát használtam.
Mit ajánlatok típus, márka.
Nyitott vagyok minden véleményre.
Segítsetek
Teljesen elvesztem az információk tengerében.
Az erősítőm Audio Note Empress, amelyben lassan tápcsövet kell cserélnem. Újonnan vettem az erősítőt és a benne lévő csövem electro-harmonix 5U4GB viszont a honlapon RCA 5R4GY van.
Vajon melyik a helyes?
Most két típus próbálok az 5U3C (Orosz) és 5R4GY (RCA). Nem cseszel el ezekkel az erősítőmet?
Eddig nem jöttek be, igaz csak 2*4 órát használtam.
Mit ajánlatok típus, márka.
Nyitott vagyok minden véleményre.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2697
Ami neked van Haltron GZ34, az ribbed plate és a philips kód szerint Blackburni gyártású, azaz valójában Mullard gyárban készült.sutemenyx írta: ↑2024.04.04., csüt. 23:35.....
Van GZ34 is , (Haltron) nem rossz, de más. A Philips GZ34 Miniwatt pár ára (a fém foglalatos) a csillagos eget súrolja.
Van Bendix 6106 is, de egy viszonylag olcsó cső a nyerő nálam: Philco 5U4GB. Ennek a karaktere tetszik a legjobban. Csal, de szerintem nagyon jól csinálja.
Ami most nekem sérült GZ32, nem GZ34. Teljesen más karaktere van a kettőnek.
Tehát az egy ribbed plate Mullard GZ34. Szóval a csillagászati ára annak van - még mielőtt eladnád ropiért.
Amúgy valószínüleg meg lehet simán forrasztani, aztán jó lesz.
[/quote]
Nem tervezem eladni

Azért a Philips GZ 34 fém foglalatos is több mint 200 E Ft /db (A nem fém foglalatos az persze jóval olcsóbb)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."