Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1322

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Falkonzol - kérdésben annyit tudok - ezek régi tapasztalatok, nem maiak - hogy a márkás konzolok - a Target is az - mindig jobb hangúak voltak, mint a névtelenek és a DIY kreációk.
Van mögöttük egy olyan tudás, amit házilagosan nehéz megfejteni.
Nekem Target asztalkáim voltak, azt azért tapasztalnom kellett, hogy a Sound Organisation jobb hangú szerkezet, minden látható ok nélkül... gondolkodik.gif

Végül én is DIY - nél kötöttem ki, kényszerből.
Utoljára a Roxan állt a Target falikonzolon, a Rock - ot egyszerűen nem mertem rátenni.
Nem attól tartottam, hogy összerogy a fémszerkezet, hanem, hogy a rozoga falból a felső tiplik kifordulnak.
40 - es zártszelvényből, homokkal kiöntött állvány készűlt, pontosan a lemezjátszó méretére, 60 centi kitámasztással - lefelé, na az már egy elefántot is elbír. :rolleyes:

Rock60
Őslakos
Őslakos

andarson írta:
2024.05.01., szer. 13:20

Szerintem 40cm mélységű fali tartó az ikeában csak ez van (link), e közé lehet ugyanebből a termékcsaládból 60x40cm-es lapot berakni. De nem tudom teherbírását sem.
(... lehet ennél azért masszívabb tartó kellene azért).
Leszakadni talán nem fog, de az egy rozoga, rezonáló valami. Passzol az IKEA lemezjátszóhoz... :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

Aszpirin írta:
2024.05.01., szer. 13:18

Van valamennyi tömegesnek mondható tapasztalatom elmúlt évekbeli új lemezekkel. Nem a hullámosság a legjellemzőbb probléma. Nekem is pech-szériám lehetett, de nálam kb 20-30% volt a selejtarány.
Másoktól is hasonló arányokról hallok.
A lényeg az, hogy vagy ezért, vagy azért vagy amazért, de rengeteg a selejtes új lemez.
Jó lenne a generációnyi kihagyás után, ha összekaparnák valahonnan az elveszett tudást.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Aszpirin írta:
2024.05.01., szer. 14:09
dixie-chicken írta:
2024.05.01., szer. 13:23
.
Na, utánanéztem, ezek a Target Audio Wall Mount-ok újan azoknak vannak, akik igen komolyan gondolják a dolgot (445 eurú ausztriában a tiédnél jóval egyszerűbb kivitelű…), használtan pedig a hifishark csak tengerentúli találatokat ad…
Ha véletlenül találsz UK-ben és plusz Ł60-as futárköltséggel (ennyiért visznek haza egy kb ekkora pakkot háztól házig) is elfogadható az ár akkor dobj egy linket és lejátszom neked. Ha érdekes, privizzünk. :smile29:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Aszpirin írta:
2024.05.01., szer. 14:09
dixie-chicken írta:
.
Na, utánanéztem, ezek a Target Audio Wall Mount-ok újan azoknak vannak, akik igen komolyan gondolják a dolgot (445 eurú ausztriában a tiédnél jóval egyszerűbb kivitelű…), használtan pedig a hifishark csak tengerentúli találatokat ad…
étöm,és elismerem :smile53: ..bátrakért,és türelmesekért a szerencse :kiss: ...haverom 20 fontért hozott el egy Sound Org ZO21/ZO28 az elmebajrol,az igaz nem falikonzol...az igaz hogy kb 15 éve,40-et fizettem a TT1-ért,magam is :angry: ..de sztem,nem a márka kérdés itt,hanem az elv... :smile29:

Baumax,OBI,Praktiker stb.,körülnéz(ek)..+ha van jó lakatos haver,2db L profil 20x40mm zártszelvény+tüskék..nem igazán tudok prioritást adni a TT1 vs DIY falikonzolal szemben,igy emlékei szerint,amim volt,civilizált megoldást kerestem,a TT1 megvásárlásánál...igaz hogy a 10m-el "előrébb,vagy hátrébb van a trombita hangja kérdés,nem fogalkoztat,ma sem"... ;) ..

Sound Arts-okat hirdetnek időnként,a méret a lényeg,a szenteltvizes csavarhúzót meg el lehet engedni,sztem...

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5975

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

dixie-chicken írta:
.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: andarson »

O_S írta:
2024.05.01., szer. 13:16
Aszpirin írta:
2024.05.01., szer. 11:44
Lenne itt valaki, aki falipolcon(konzolon) tartja a lemezjátszót, illetve tudnátok ajánlani erre értelmes megoldást? Jöhet ilyen is, hogy melyik Ikeás polc alkalmas erre….
Eddig egyedül a Pro-ject horror árú (75-125ezer forint közötti) lemezjátszó-falikonzolait találtam, de ennyi pénzt egy vaskonzolért és egy-két szögletes MDF-lemezért tényleg túlzásnak érzek.
Ötlet?
Én már hosszú évek óta egy fali konzolon tartom az LP12-t, nekem nagyon bevált.
Ez a lejátszó függesztett vázas, a merev vázas megoldások másképp viselkedhetnek.
Két erős fém konzolt vettem valamelyik barkácsáruházban, meg egy 5 cm vastag lépcsőnek való
fenyő lapot. A lapot asztalossal méretre vágattam.
Nem volt egy nagy összeg.
Valóban praktikerben van 50cm mély 160kg teherbírású konzol (link) erre kell egy masszív lap.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

.
Csatolmányok
IMG_5496.JPG
IMG_5496.JPG (112.76 KiB) Megtekintve 821 alkalommal
IMG_5497.JPG
IMG_5497.JPG (119.29 KiB) Megtekintve 821 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
Lenne itt valaki, aki falipolcon(konzolon) tartja a lemezjátszót, illetve tudnátok ajánlani erre értelmes megoldást? Jöhet ilyen is, hogy melyik Ikeás polc alkalmas erre….
Eddig egyedül a Pro-ject horror árú (75-125ezer forint közötti) lemezjátszó-falikonzolait találtam, de ennyi pénzt egy vaskonzolért és egy-két szögletes MDF-lemezért tényleg túlzásnak érzek.
Ötlet?
én személyszerint Target TT1-est használok,vagy 15 éve..lényegtelen volt számomra a "márka",az elsődleges kiválasztási pontom az volt,hogy normálisan elférjen rajta egy Thorens 126,a méretei végett,vagy esetleg egy Kuzma Stabi 2/TT1000,ha esetleg egyszer még megbolondulok :D

ezeknek a hangját is lehet "hangolni",egyéni izlés szerint,kérdés használod-e az eredeti deszkát,vagy lecseréled vlmi másra..itt a képzeleted,személyes preferenciáid,és pénzárcád fog határokat szabni,és a meglévő lemezjátszód,mit fog "jónak "érezni maga alatt..

:smile49:
Csatolmányok
IMG_5498.JPG
IMG_5498.JPG (108.1 KiB) Megtekintve 787 alkalommal
IMG_5499.JPG
IMG_5499.JPG (105.59 KiB) Megtekintve 787 alkalommal

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2024.05.01., szer. 12:59
Tudod esetleg a nevét az ikeás konzolnak?
Szerintem 40cm mélységű fali tartó az ikeában csak ez van (link), e közé lehet ugyanebből a termékcsaládból 60x40cm-es lapot berakni. De nem tudom teherbírását sem.
(... lehet ennél azért masszívabb tartó kellene azért).
Linn Majik DS
JBL 4333

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Rock60 írta:
2024.04.19., pén. 11:33
Snipi írta:
2024.04.19., pén. 10:06

Én az elmúlt X évben (10-15? amióta újra van LP, de persze sok régen vásárolt - 1980 óta - lemezem is van) rengeteg (nem tudom mennyi) lemezt vettem újonnan és csak most futottam bele az első görbébe. Eddig sosem volt ilyen gondom. De ezt is szó nélkül visszavették.
Akkor ezek szerint csak nekem volt ilyen pech-szériám. gondolkodik.gif
Van valamennyi tömegesnek mondható tapasztalatom elmúlt évekbeli új lemezekkel. Nem a hullámosság a legjellemzőbb probléma. Nekem is pech-szériám lehetett, de nálam kb 20-30% volt a selejtarány. A legtipikusabb a buborékosság (kitüremkedő légbuborékok a lemez anyagában, ami néha nem befolyásolja a lejátszhatóságot, a buborékok méretétől, alakjától és elhelyezkedésétől függően. Volt, hogy egy egész szériába belefutottam (sztori valahol itt ebben a topikban), amiben mindegyik buborékos volt. Elég jellemző a (szemrevételezéssel nem megállapítható) idokolatlan barázdazaj és egyéb indokolatlan zajosság, és persze néha gyárilag, amin alapos mosással lehet segíteni. De belefutottam még gyárilag agyonkarcolt lemezbe is… mindezek miatt az aranyszabály az új lemezekkel is: ha személyes vásárlás, akkor amég vásárlás helyszínén kibontani és alaposan szemrevételezni. Nekem minden esetben visszavették, ha még ott megmutattam, de a buborékosakat pl. egybként is. A karcos már neccesebb, ha nem a vásárlás helyzsínén derül ki, mert akár a vevő is összekarcolhatta ugye… de pl. a budaörsi MM tőlem visszavitt, gyárilag agyonkarcolt lemezt is visszavett szó nélkül.
Ha online rendeled a lemezeket, akkor csak a visszaküldési macera marad. A bakelitfutár pl. simán visszaveszi, és ajánlja is, hogy ne rendelj ugyanolyat, mert igen gyakori a hibás lemezeknél, hogy a teljes gyartási széria hibás, selejt.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: O_S »

Aszpirin írta:
Ötlet?
Én már hosszú évek óta egy fali konzolon tartom az LP12-t, nekem nagyon bevált.
Ez a lejátszó függesztett vázas, a merev vázas megoldások másképp viselkedhetnek.
Két erős fém konzolt vettem valamelyik barkácsáruházban, meg egy 5 cm vastag lépcsőnek való
fenyő lapot. A lapot asztalossal méretre vágattam.
Nem volt egy nagy összeg.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

andarson írta:
2024.05.01., szer. 12:33
Én nem használok ilyet és nem is beleokoskodni akarok, pusztán engem is érdekel ha már előjött a téma, hogy ezek a lemezjátszó fali konzolok tényleg csak egy vaskonzol és mdf polc kombinációi, vagy speciálisabb a történet?

Ikeában természetesen van pl. 40cm mély falipolc tartó acél konzol 900 Ft ért + 5eFt-ért falipolc hozzá, ami méretre talán már kiszolgál egy lemezjátszót is, de nem tudom mennyire venne fel rezgéseket a zenéből.
A Pro-ject tartókonzolokkal kapcsolatban nem tudom, hogy mennyire speciálisak, az Amazonon van egy változatuk (szállítással kijönne talán 60ezerből), ami a fotók alapján két vékonyabb mdf lemez, közöttük “szilikonbigyókkal”… egyébként az ottani felhasználói értékelések/vélemények alapján egy 5 csavarral (amit nem mellékelnek, ahogy tipliket sem) felfogandó hegesztett vaskonzol feketére festve plusz az említett MDF-platform, sem kidolgozásra, sem funkcióra nem tűnik indokoltnak az ára.

A lemezjátszómhoz a 40cm mélység elég, ugyanennyi hosszban is elég lenne, de több sem baj. Mi lenne, ha egy ilyenre használnék valami rezgéselnyelő megoldást? Tudod esetleg a nevét az ikeás konzolnak (bocs, hogy ezzel zavarlak) a nevét, kb kismillió polc és konzol van az Ikea honlapján…

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 534

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

dixie-chicken írta:
2024.03.21., csüt. 07:24
sutemenyx írta:
2024.03.20., szer. 23:47
Szereztem egy szépséget:
IMG_1558.jpegIMG_1559.jpegIMG_1560.jpegIMG_1561.jpeg

Van vele tennivaló, de nem is ez a lényeg, hanem hogy van benne ez a Shure M91. Ez milyen szintet képviselő hangszedő? Ahogy néztem, nem is annyira nagyon olcsó.
https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... tc.863064/

a rusnya,haszontalan Lencoclean-t meg szedd le légyszives,mert ránézni is rossz,nem hogy belegondolni mit csinált a lemezekkel :angry:
Már, bocsánat,de szerinted van olyan elvetemült fórumtárs,aki ilyet használna ?
Már aki nem 1 bites :D

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Én nem használok ilyet és nem is beleokoskodni akarok, pusztán engem is érdekel ha már előjött a téma, hogy ezek a lemezjátszó fali konzolok tényleg csak egy vaskonzol és mdf polc kombinációi, vagy speciálisabb a történet?

Ikeában természetesen van pl. 40cm mély falipolc tartó acél konzol 900 Ft ért + 5eFt-ért falipolc hozzá, ami méretre talán már kiszolgál egy lemezjátszót is, de nem tudom mennyire venne fel rezgéseket a zenéből.
Linn Majik DS
JBL 4333

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Ötlet?

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

andarson írta:
2024.04.26., pén. 15:06
Nah végül ki lett cserélve a Dualban a zavarszűrő kondenzátor és (látszik, hogy tényleg lövésem nincs ezekhez az elektronikus dolgokhoz) legnagyobb meglepetésemre megoldotta a problémámat, volt pukkanó hang a hangfalon a lemezjátszó indulásakor és megállásakor, de már nincs :).
Köszi a tippet. :rolleyes:
Örömmel tölt el, én azért bíztam benne.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

andarson
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:
2024.04.06., szomb. 15:35
andarson írta:
2024.04.06., szomb. 13:34
Kérdésem az, hogy van e jelentősége hogy a gyári leírás szerint 700V, de jelenleg 630V a kondenzátor benne, illetve mit ajánlanátok bele venni és... honnan? :)

Köszönöm ha tudtok segíteni.
Nincs jelentősége, régebben csak az indító kondikat specifikálták váltakozó feszültségre.
Ilyesmit javaslok, remélve, hogy elfér.
https://www.ret.hu/shop/product/yageo-t ... m_13-00-03
Nah végül ki lett cserélve a Dualban a zavarszűrő kondenzátor és (látszik, hogy tényleg lövésem nincs ezekhez az elektronikus dolgokhoz) legnagyobb meglepetésemre megoldotta a problémámat, volt pukkanó hang a hangfalon a lemezjátszó indulásakor és megállásakor, de már nincs :).
Köszi a tippet. :rolleyes:
Linn Majik DS
JBL 4333

funker
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: funker »

koszonom a tippeket. :tutiok:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

funker írta:
2024.04.22., hétf. 18:34
udv! tudna valaki segiteni, megpedig abban hogy hol tudnek vasarolni uj motort egy pro-ject lemezjatszoba. esetleg szervizben, vagy valami alkatresz boltban? a beszerelest en megoldom. koszonom.
Vagy 10 éve ugyanebben a cipőben jártam.
Besétáltam ide: https://audiocentrum.hu/ , és simán előhúzták a fiókból.
Azt nem állítom, hogy ma is így menne, de egy telefont megérhet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

funker írta:
2024.04.22., hétf. 18:34
udv! tudna valaki segiteni, megpedig abban hogy hol tudnek vasarolni uj motort egy pro-ject lemezjatszoba. esetleg szervizben, vagy valami alkatresz boltban? a beszerelest en megoldom. koszonom.
Példa.
https://www.analogueseduction.net/proje ... otors.html
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

funker
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: funker »

Rock60
Őslakos
Őslakos

Snipi írta:
2024.04.19., pén. 11:39

Hát a fílosz-matematikosz alapján akkor 2 vagy 3 darab olyan lemezed van amit újonnan vásároltál (20-30 darabnak a 10%-a, azt írtad) és ha ebből a 2-3 darabból "több is" hullámos akkor igen. Neked pech szériád van. :D
Igen !
A kéz aló vásárolt " új " lemezek mind egyenesek.
A megrendelt bolt új háromból kettő görbe, az egyik leszorítás nélkűl gyakorlatilag lejátszhatatlan. / Katie Meula Ultimate Collection /
Azért gondoltam arra a megoldásra hogy előre menekülve azt újra megrendelem. Tételezzük fel, hogy az hibátlan lesz.
Akkor tudnék élni a reklamációs jogommal és visszaküldeném a görbét - amit Voyager meggondolatlanúl nehezményezett - ha már akkor nem tettem meg.
Igy lenne két - dupla - lemezem, amiből az egyiket veszteséggel eladhatnám.

Milyen jó lesz nekem... :smile49:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8893

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Bocs, csak egy kicsit off itt a téma, de szerintem érdekes lehet.
Az AVX fórumtalálkozón tervezek lemezbörzét. Jelezzétek légyszi, ha lenne-e rá igény.

https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=52&t=200103
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Rock60 írta:
2024.04.19., pén. 11:33
Snipi írta:
2024.04.19., pén. 10:06

Én az elmúlt X évben (10-15? amióta újra van LP, de persze sok régen vásárolt - 1980 óta - lemezem is van) rengeteg (nem tudom mennyi) lemezt vettem újonnan és csak most futottam bele az első görbébe. Eddig sosem volt ilyen gondom. De ezt is szó nélkül visszavették.
Akkor ezek szerint csak nekem volt ilyen pech-szériám. gondolkodik.gif
Hát a fílosz-matematikosz alapján akkor 2 vagy 3 darab olyan lemezed van amit újonnan vásároltál (20-30 darabnak a 10%-a, azt írtad) és ha ebből a 2-3 darabból "több is" hullámos akkor igen. Neked pech szériád van. :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”