Leszakadni talán nem fog, de az egy rozoga, rezonáló valami. Passzol az IKEA lemezjátszóhoz...

Leszakadni talán nem fog, de az egy rozoga, rezonáló valami. Passzol az IKEA lemezjátszóhoz...
Másoktól is hasonló arányokról hallok.
Ha véletlenül találsz UK-ben és plusz Ł60-as futárköltséggel (ennyiért visznek haza egy kb ekkora pakkot háztól házig) is elfogadható az ár akkor dobj egy linket és lejátszom neked. Ha érdekes, privizzünk.
étöm,és elismerem
Na, utánanéztem, ezek a Target Audio Wall Mount-ok újan azoknak vannak, akik igen komolyan gondolják a dolgot (445 eurú ausztriában a tiédnél jóval egyszerűbb kivitelű…), használtan pedig a hifishark csak tengerentúli találatokat ad…
Valóban praktikerben van 50cm mély 160kg teherbírású konzol (link) erre kell egy masszív lap.O_S írta: ↑2024.05.01., szer. 13:16Én már hosszú évek óta egy fali konzolon tartom az LP12-t, nekem nagyon bevált.Aszpirin írta: ↑2024.05.01., szer. 11:44Lenne itt valaki, aki falipolcon(konzolon) tartja a lemezjátszót, illetve tudnátok ajánlani erre értelmes megoldást? Jöhet ilyen is, hogy melyik Ikeás polc alkalmas erre….
Eddig egyedül a Pro-ject horror árú (75-125ezer forint közötti) lemezjátszó-falikonzolait találtam, de ennyi pénzt egy vaskonzolért és egy-két szögletes MDF-lemezért tényleg túlzásnak érzek.
Ötlet?
Ez a lejátszó függesztett vázas, a merev vázas megoldások másképp viselkedhetnek.
Két erős fém konzolt vettem valamelyik barkácsáruházban, meg egy 5 cm vastag lépcsőnek való
fenyő lapot. A lapot asztalossal méretre vágattam.
Nem volt egy nagy összeg.
én személyszerint Target TT1-est használok,vagy 15 éve..lényegtelen volt számomra a "márka",az elsődleges kiválasztási pontom az volt,hogy normálisan elférjen rajta egy Thorens 126,a méretei végett,vagy esetleg egy Kuzma Stabi 2/TT1000,ha esetleg egyszer még megbolondulokAszpirin írta: ↑2024.05.01., szer. 11:44Lenne itt valaki, aki falipolcon(konzolon) tartja a lemezjátszót, illetve tudnátok ajánlani erre értelmes megoldást? Jöhet ilyen is, hogy melyik Ikeás polc alkalmas erre….
Eddig egyedül a Pro-ject horror árú (75-125ezer forint közötti) lemezjátszó-falikonzolait találtam, de ennyi pénzt egy vaskonzolért és egy-két szögletes MDF-lemezért tényleg túlzásnak érzek.
Ötlet?
Szerintem 40cm mélységű fali tartó az ikeában csak ez van (link), e közé lehet ugyanebből a termékcsaládból 60x40cm-es lapot berakni. De nem tudom teherbírását sem.
Van valamennyi tömegesnek mondható tapasztalatom elmúlt évekbeli új lemezekkel. Nem a hullámosság a legjellemzőbb probléma. Nekem is pech-szériám lehetett, de nálam kb 20-30% volt a selejtarány. A legtipikusabb a buborékosság (kitüremkedő légbuborékok a lemez anyagában, ami néha nem befolyásolja a lejátszhatóságot, a buborékok méretétől, alakjától és elhelyezkedésétől függően. Volt, hogy egy egész szériába belefutottam (sztori valahol itt ebben a topikban), amiben mindegyik buborékos volt. Elég jellemző a (szemrevételezéssel nem megállapítható) idokolatlan barázdazaj és egyéb indokolatlan zajosság, és persze néha gyárilag, amin alapos mosással lehet segíteni. De belefutottam még gyárilag agyonkarcolt lemezbe is… mindezek miatt az aranyszabály az új lemezekkel is: ha személyes vásárlás, akkor amég vásárlás helyszínén kibontani és alaposan szemrevételezni. Nekem minden esetben visszavették, ha még ott megmutattam, de a buborékosakat pl. egybként is. A karcos már neccesebb, ha nem a vásárlás helyzsínén derül ki, mert akár a vevő is összekarcolhatta ugye… de pl. a budaörsi MM tőlem visszavitt, gyárilag agyonkarcolt lemezt is visszavett szó nélkül.Rock60 írta: ↑2024.04.19., pén. 11:33Akkor ezek szerint csak nekem volt ilyen pech-szériám.Snipi írta: ↑2024.04.19., pén. 10:06
Én az elmúlt X évben (10-15? amióta újra van LP, de persze sok régen vásárolt - 1980 óta - lemezem is van) rengeteg (nem tudom mennyi) lemezt vettem újonnan és csak most futottam bele az első görbébe. Eddig sosem volt ilyen gondom. De ezt is szó nélkül visszavették.![]()
Én már hosszú évek óta egy fali konzolon tartom az LP12-t, nekem nagyon bevált.Aszpirin írta: ↑2024.05.01., szer. 11:44Lenne itt valaki, aki falipolcon(konzolon) tartja a lemezjátszót, illetve tudnátok ajánlani erre értelmes megoldást? Jöhet ilyen is, hogy melyik Ikeás polc alkalmas erre….
Ötlet?
A Pro-ject tartókonzolokkal kapcsolatban nem tudom, hogy mennyire speciálisak, az Amazonon van egy változatuk (szállítással kijönne talán 60ezerből), ami a fotók alapján két vékonyabb mdf lemez, közöttük “szilikonbigyókkal”… egyébként az ottani felhasználói értékelések/vélemények alapján egy 5 csavarral (amit nem mellékelnek, ahogy tipliket sem) felfogandó hegesztett vaskonzol feketére festve plusz az említett MDF-platform, sem kidolgozásra, sem funkcióra nem tűnik indokoltnak az ára.andarson írta: ↑2024.05.01., szer. 12:33Én nem használok ilyet és nem is beleokoskodni akarok, pusztán engem is érdekel ha már előjött a téma, hogy ezek a lemezjátszó fali konzolok tényleg csak egy vaskonzol és mdf polc kombinációi, vagy speciálisabb a történet?
Ikeában természetesen van pl. 40cm mély falipolc tartó acél konzol 900 Ft ért + 5eFt-ért falipolc hozzá, ami méretre talán már kiszolgál egy lemezjátszót is, de nem tudom mennyire venne fel rezgéseket a zenéből.
Már, bocsánat,de szerinted van olyan elvetemült fórumtárs,aki ilyet használna ?dixie-chicken írta: ↑2024.03.21., csüt. 07:24https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... tc.863064/
a rusnya,haszontalan Lencoclean-t meg szedd le légyszives,mert ránézni is rossz,nem hogy belegondolni mit csinált a lemezekkel![]()
Örömmel tölt el, én azért bíztam benne.andarson írta: ↑2024.04.26., pén. 15:06Nah végül ki lett cserélve a Dualban a zavarszűrő kondenzátor és (látszik, hogy tényleg lövésem nincs ezekhez az elektronikus dolgokhoz) legnagyobb meglepetésemre megoldotta a problémámat, volt pukkanó hang a hangfalon a lemezjátszó indulásakor és megállásakor, de már nincs :).
Köszi a tippet.![]()
Nah végül ki lett cserélve a Dualban a zavarszűrő kondenzátor és (látszik, hogy tényleg lövésem nincs ezekhez az elektronikus dolgokhoz) legnagyobb meglepetésemre megoldotta a problémámat, volt pukkanó hang a hangfalon a lemezjátszó indulásakor és megállásakor, de már nincs :).La_Valse írta: ↑2024.04.06., szomb. 15:35Nincs jelentősége, régebben csak az indító kondikat specifikálták váltakozó feszültségre.
Ilyesmit javaslok, remélve, hogy elfér.
https://www.ret.hu/shop/product/yageo-t ... m_13-00-03
Vagy 10 éve ugyanebben a cipőben jártam.
Igen !
Hát a fílosz-matematikosz alapján akkor 2 vagy 3 darab olyan lemezed van amit újonnan vásároltál (20-30 darabnak a 10%-a, azt írtad) és ha ebből a 2-3 darabból "több is" hullámos akkor igen. Neked pech szériád van.Rock60 írta: ↑2024.04.19., pén. 11:33Akkor ezek szerint csak nekem volt ilyen pech-szériám.Snipi írta: ↑2024.04.19., pén. 10:06
Én az elmúlt X évben (10-15? amióta újra van LP, de persze sok régen vásárolt - 1980 óta - lemezem is van) rengeteg (nem tudom mennyi) lemezt vettem újonnan és csak most futottam bele az első görbébe. Eddig sosem volt ilyen gondom. De ezt is szó nélkül visszavették.![]()
Akkor ezek szerint csak nekem volt ilyen pech-szériám.Snipi írta: ↑2024.04.19., pén. 10:06
Én az elmúlt X évben (10-15? amióta újra van LP, de persze sok régen vásárolt - 1980 óta - lemezem is van) rengeteg (nem tudom mennyi) lemezt vettem újonnan és csak most futottam bele az első görbébe. Eddig sosem volt ilyen gondom. De ezt is szó nélkül visszavették.