Ezt meg tudom erősíteni, pedig se jó akusztikájú szobám, se jó fülem, se semmilyen high-en berendezésem nincsen. Volt egy Onkyo TX8130 hálózati lejátszóval egybeépített erősítőm, amin volt a kategóriájához illően hangszínszabályzó, loudnessre már nem emlékszem, meg volt egy source direkt menüpont is, ahol első blikkre nem sok változás történt a hanggal, mégis öblösebben, tisztábban szólt mikor a hangszínszabályzó ki lett iktatva. Pedig szeretem a basszusokat, de csak rosszabb lett.Rock60 írta: ↑2024.05.04., szomb. 18:10Érccsük a viccet...![]()
De, karcolgatod a lényeget.
Ha használtál már olyan erősítőt, aminél NEM lehet inaktivizálni a hangszínszabályzó áramkört, ott nem tudod, mit is veszítesz vele.
Olyan erőlködőknél, ahol kikapcsolható az áramkör, ott nagyon jól hallható, hogy mennyivel levegősebben, lazábban szól úgy, mint bekapcsolt állapotban, 0 - ra állítva a potikat.
Feljebb tekerve, meg hagyjuk... Legalább is NEKEM nagyon rosszak a tapasztalataim.
A mostani TPA3255 chipes erősítőm (trafóval és diódás egyenirányítással, kondikkal) már szinte direktben csatlakozik a lejátszóhoz, csak egy-egy Beyschlag ellenálláspárt kapcsolgatnak a relék a hangjel útjába. És boldogság van, pedig ez egy kb 50 ezer forintos szett.