Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

All-In-One eszközök

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Re: All-In-One eszközök

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Aszpirin írta:
2024.05.22., szer. 12:56
juliush írta:
2024.05.22., szer. 11:35
Aszpirin írta:
2024.05.22., szer. 09:39
De összességében igen, jól szól :) Nem tudom a Linn-hez hasonlítani, mert azt nem volt alkalmam ugyanezzel az erősítővel meghallgatni, de végre ismét van HANGjuk nálam a digitális lemezeknek, és ez jó :D
Ha jól sejtem, az SACD-ket mindenképp (de lehet, hogy a CD-ket is? gondolkodik.gif bár nem gondolnám) a lejátszó analóg kimenetéről hallgatod.
Ebben az esetben az anyag a lejátszóban levő D/A átalakító után az erősítőben A/D átalakításon esik át, kap némi DSP kezelést, majd az erősítő Sabre DAC-jai által újra D/A átalakításon esik át, hogy utána D-osztályú erősítéssel hajtsa a hangfalakat. És mégis szépen szól!
Na erre varrjanak gombot az elvakult hívők, akiket nem nevezünk nevükön, és akik szerint a digitalizálás, meg a D-osztály (ami nem egyenlő újabb digitálizálással) megöli a zenét!
Örülök, hogy a körülmények ellenére sikerült a lényeget átmenteni egy olyan rendszerbe, ami élvezetes minőséget nyújt!
Még nem volt szerencsém olyan SACD-lejátszóval találkozni (egyáltalán létezik?), ami SACD-futóműként tud viselkedni, azaz digitális kimeneten kiadja a DSD64-et natív vagy DoP formában. Ez alól az M55 sem kivétel, pedig lenne alkalmas digitális kimenete, van rajta HDMI kimenet, és szerintem a DSD64 DoP-ben a koax S/PDIF-en is ki tudna menni...). Még az Oppo203-asom is, ami DSF fájlokat képes lejátszani lokális hálózatról vagy USB-tárról, azokat ki is adja HDMI-n natív DSD-ben, de az SACD-knél tudtommal és emlékeim szerint erre nem hajlandó (de lehet, hogy tévedek!). Szerintem ez valami másolásvédelem lehet az SACD-lejátszásnál.
Tehát természetesen az SACD-ket analóg összeköttetésen hallgatom. Másként egyszerűen nem lehetséges.

Minden egyebet viszont (A DVDA-t is) kiad a digitális kimenetein, beleértve a toslinket is, szóval összekötöttem koaxon, toslinken és analóg RCA-n is (az M55 "mixed audio out" kimenetét használom, mert ez lekeveri a többcsatornás anyagot is sztereóra, különben a többcsatornás anyagoknál csak az FR és FL csatornákat hallanám a sztereó rendszeren). A kábelek mindegyike Supra :D
Az M33 távirányítóján az inputok így lettek beállítva: IN1: "CD - Coaxial", IN2: "CD - Optical", IN3: "SACD" (ez az analóg RCA), IN4: "Phono" (az IN-ek dedikált gombok a távirányítón). Így akár lejátszás közben is kiválaszthatok egy másikat (relé-kattanás, kb 1 mp szünet, relé-kattanás megint, majd megjön a hang a másik bemenetről, tehát a menet közbeni váltás azért nem instant, de működik). Az SACD-nél ennek nagy értelme nincs, mert csak az IN3 fog megszólalni, az IN1 és IN2 néma.

Szia!

Másolásvédelem miatt nem adhattak ki digitális jelet a kimeneten, de szerintem ez a blu ray lejátszókkal megváltozott. Az én Primare BD32-nél pl. be lehet állítani, hogy PCM v. DSD jelet küldjön ki HDMI-n. Mivel a szoftver része ennek is Oppo szerintem tudnia kellene. A DVD Audio lekeverése szerintem nem jó ötlet, mert a sztereót a többcsatornásból önállóan keveri le, és így nem a natív sztereó sávot hallgatod. Kérdés, hogy a lejátszónak hogyan sikerül. Egy-egy korongnál macerás, de amennyiben a lemez támogatja, érdemesebb a audió választó gombbal kiválasztani a megfelelő sávot, vagy vaktában a menu-ben kiválasztani.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2024.05.22., szer. 11:35
Aszpirin írta:
De összességében igen, jól szól :) Nem tudom a Linn-hez hasonlítani, mert azt nem volt alkalmam ugyanezzel az erősítővel meghallgatni, de végre ismét van HANGjuk nálam a digitális lemezeknek, és ez jó :D
Ha jól sejtem, az SACD-ket mindenképp (de lehet, hogy a CD-ket is? gondolkodik.gif bár nem gondolnám) a lejátszó analóg kimenetéről hallgatod.
Ebben az esetben az anyag a lejátszóban levő D/A átalakító után az erősítőben A/D átalakításon esik át, kap némi DSP kezelést, majd az erősítő Sabre DAC-jai által újra D/A átalakításon esik át, hogy utána D-osztályú erősítéssel hajtsa a hangfalakat. És mégis szépen szól!
Na erre varrjanak gombot az elvakult hívők, akiket nem nevezünk nevükön, és akik szerint a digitalizálás, meg a D-osztály (ami nem egyenlő újabb digitálizálással) megöli a zenét!
Örülök, hogy a körülmények ellenére sikerült a lényeget átmenteni egy olyan rendszerbe, ami élvezetes minőséget nyújt!
Még nem volt szerencsém olyan SACD-lejátszóval találkozni (egyáltalán létezik?), ami SACD-futóműként tud viselkedni, azaz digitális kimeneten kiadja a DSD64-et natív vagy DoP formában. Ez alól az M55 sem kivétel, pedig lenne alkalmas digitális kimenete, van rajta HDMI kimenet, és szerintem a DSD64 DoP-ben a koax S/PDIF-en is ki tudna menni...). Még az Oppo203-asom is, ami DSF fájlokat képes lejátszani lokális hálózatról vagy USB-tárról, azokat ki is adja HDMI-n natív DSD-ben, de az SACD-knél tudtommal és emlékeim szerint erre nem hajlandó (de lehet, hogy tévedek!). Szerintem ez valami másolásvédelem lehet az SACD-lejátszásnál.
Tehát természetesen az SACD-ket analóg összeköttetésen hallgatom. Másként egyszerűen nem lehetséges.

Minden egyebet viszont (A DVDA-t is) kiad a digitális kimenetein, beleértve a toslinket is, szóval összekötöttem koaxon, toslinken és analóg RCA-n is (az M55 "mixed audio out" kimenetét használom, mert ez lekeveri a többcsatornás anyagot is sztereóra, különben a többcsatornás anyagoknál csak az FR és FL csatornákat hallanám a sztereó rendszeren). A kábelek mindegyike Supra :D
Az M33 távirányítóján az inputok így lettek beállítva: IN1: "CD - Coaxial", IN2: "CD - Optical", IN3: "SACD" (ez az analóg RCA), IN4: "Phono" (az IN-ek dedikált gombok a távirányítón). Így akár lejátszás közben is kiválaszthatok egy másikat (relé-kattanás, kb 1 mp szünet, relé-kattanás megint, majd megjön a hang a másik bemenetről, tehát a menet közbeni váltás azért nem instant, de működik). Az SACD-nél ennek nagy értelme nincs, mert csak az IN3 fog megszólalni, az IN1 és IN2 néma.

Szóval I1 és IN2 esetében így néz ki a "jelút" (nagyon leegyszerűsítve):
- Digitális jel a korongról -> M55 kimenet -> kábel -> M33 bemenet -> Dirac -> D/A -> Analóg jel - ...
In3 esetében pedig:
- Digitális jel a korongról -> D/A -> M55 kimenet -> kábel -> M33 bemenet -> A/D -> Dirac -> D/A - Analóg jel - ...

Így érthető, hogy van némi különbség a CD-k esetében a digitális és analóg kimenetek használata által nyúltott végeredményben, de érdekes módon elég bolhafasznyi - és nem nevezném egyiket sem jobbnak, inkább ízlés kérdése. Nekem tetszik a fölösleges D/A - A/D konverzión átesett hang is.

(csak megjegyezném, hogy szigorúan SZERINTEM eléggé fogalmatlanságra utal, ha valaki a D-osztály alapkoncepcióját képező PWM-et digitálisnak nevezi, de hát van aki szerint a "D" már eleve "Digitális"-at jelent :D )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4993

Hozzászólás Szerző: pärt »

Gyanítom, csak futóműként használta, nehogy megidézzen valami bosszúálló, ősi analóg démont. :D
De majd helyreteszi a kérdést.

Én is adós vagyok még egy kis beszámolóval, de amióta jó idő van, kevesebbszer ülök le zenét hallgatni.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4047

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10992
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
ELEX: bizonyisten, ha nem írod, nem vettem volna észre. Valóban ferdén áll egy kicsit a tálca. A tálca működésében ez nem érződik, nem lötyög, nem szorul. Amúgy befolyásolhat valamit?
Nem hiszem. A tálcának csak a korong betöltésekor és kitolásakor van szerepe, lejátszás közben nincs. Talán csak a külső burkolat mozdult el. Ha az egész tálca ferdén állna, akkor a mozgása nem lenne akadálymentes.

Igen jó cucc, nekem is volt szerencsém hozzá.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

ELEX: bizonyisten, ha nem írod, nem vettem volna észre. Valóban ferdén áll egy kicsit a tálca. A tálca működésében ez nem érződik, nem lötyög, nem szorul. Amúgy befolyásolhat valamit? (az eladó egy német vállalkozó, aki láthatóan felújításokkal foglalkozik, két év garanciát vállalt rá, rendesen számlásan /a számlán is rajta van a garancia/, de a ház egyik csavarán van egy garanciazár, vagyis nem tudok belenézni sem, különben ugrik a garancia).

Amúgy meg fantasztikusan szólnak a CD-k és az SACD-k is, a DVDA-tól viszont nem estem hanyatt, a Linn-en jobba szólt, bár ezt hiszem az az összesen talán 8 db DVDA /amiből kettő Tőled van/ nem sokat fog osztani-szorozni).
Van három "Referencia-CD-m" és egy "refrencia SACD-m", amivel az ilyen fülteszteket végezni szoktam, ezek csak referenciák, mert nagyon sokszor meghallgattam már őket és nagyon sok rendszeren, szóval nagyon bennem van a hangjuk, és van elképzelésem, hogy nekem hogyan tetszenek:
CD-k:
- Dave Brubeck Quartet Live at Carnegie Hall, erről is a második lemez 4. trackja, a Castillian Drums, mert az rendesen megdolgoztat minden rendszert és hangszórót, és a hosszú-hosszú dobszólójában van dinamika, erő, és finom részletek is bőven
- After Crying: Megalázottak és megszomorítottak, erről az első track, A Gadarai Megszállott, elsősorban mert nagyon tetszik az a szám, de van egy rész, amikor "beindul" a zene, és ott olyan mélyre megy hirtelen, amit egyetlen más felvételen hallottam még, aztán a szám végefelé a basszusjáték a trombitával kombinálva... egyszóval ez az, amivel a basszus mélységét és feszességét szoktam ellenőrizni
- Gli Incogniti, Amandine Beyer: Vivaldi Les Quatres Saisons & Autres Concertos (a zöld borítós) - mert ez egyszerűen a nagy kedvencem a klasszikusok közül, szóval itt a klasszikus hangszerek hangzása a lényeg
SACD:
- The Bassface String Trio Plays Gershwin (Direct Cut SACD Hybrid Edition) - tudom, hogy a Stockfisch kiadványok az itteni audiofilok között nem kedveltek a "túlmastereltségük" miatt, de esküszöm ez ezalól kivétel (van több más Stockfisch SACD-m is)
DVDA:
- Djabe: Táncolnak a kazlak (ez megvan LP-n is, bár az LP "tesztanyagom" inkább a Djabe: Update ill. a Dave Brubeck Quartet Live at Carnegie Hall -ból a Speakers Corner-kiadás)

A Castillian Drums-t még nem hallottam saját rendszeren ilyen jól, dinamikusan szólni, az a dob akkorát üt, hogy szobahangerőn is belédmegy... Az After Crying is hozta az elvárt szintet, a Vivaldi concerto egy picit "szépítettebben" szólal meg, mint az általam eddig legjobban kedvelt megszólalása (amit ezzel a zenével Tonyánál hallottam, lokásli streamről egy Pio-N70A-val, Etalon DAC-kal és AVA elő- és végfokolkal, a Yamaha NS-1000M hangfalakon - ha jól emlékszem, bár ezt tonyánál vagy nyolcféle DAC-erősítő-hangfal kombinációban is hallottam...).

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Lassan már nem is ide kellene írnom :D

Szóval összeállt (legalábbis komponensileg) a végleges hálószobai rendszerem, a NAD M33 ma kapott Németorszagból egy teljesen felújított, vadiúj lézerrel és szervórendszerrel is ellátott NAD M55-ös all-in-one :D digitálislemez-játszót (CD, SACD, DVDA, DVD-Video), így a CD- és SACD- gyűjteményem is marad.
A szinergia helyreállt, a lejátszó hangja eszméletlen szép az M33-mal (a jóval alacsonyabb kategóriajú Marantzom nagyon cingárul szólt, szóval kellett “valami”).
Fura, de az M33 távirányítója, bár van rajta CD meg BD választó, nem vitte egyikkel sem… rá tudtam tanítani többé-kevésbé, de elég nyögvenyelősen, talán az M33 egyetlen gyenge pontja ez a batár, nagyon robusztus, de valamiért nagyon nehezen tanuló gyári “rendszertáv”.

Amúgy szerintem lehet, hogy előbb-utóbb ilyen polcra kerül az M55 is, mint a lemezjátszó…

.
IMG_6019.jpeg
IMG_6018.jpeg

smogmachine
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: smogmachine »

Sziasztok!
Hamarosan le fogok tesztelni egy LUMIN M1-et. Valakinek van tapasztalata a géppel kapcsolatban és az RCA-USB átalakító adapterről van-e alkotott vélemény?
https://www.luminmusic.com/manual/lumin ... input.html

Kíváncsi vagyok egy állványos Dínóval mit tud összehozni és milyen lesz egy Audia Flight Two után.

Előre is köszi, majd leírom, ha megvolt a hallgatózás.

További kellemeset :-)

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Azóta én is hallgattam pár lemezt, de még ülepítem az élményt, no meg hétvégén távol voltam a jószágtól, úgyhogy a héten még sorra kerül néhány album. Teszt jelleggel nálam nem megy, csak ha amúgy is hallgatnék valamit, akkor rábírom magam, hogy ne a számomra újdonság stream legyen a forrás. Elöljáróban: két félelmem is eloszlott. Nem érzem, hogy kompromisszum lenne a minden egyben készülék, továbbá a phono egyáltalán nem ajándék ló (pedig nekem is volt csöves phono-m :rolleyes: ).
Stay tuned.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2663

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Aszpirin írta:
2024.04.24., szer. 20:22
Na, ezt is kipróbáltam, hogy egy kicsit még bővítsem a kábelrengeteget.:
IMG_5998.jpeg
:D

Pozitív meglepetés volt.
na ugye,ugye :smile32: :kiss: ...megyen az csöves phono nélkül is 31_1_21.gif ...nem pályázom rá,de azért jó tudni hogy nem kamú az a phono....

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Aszpirin írta:
2024.04.24., szer. 20:22

Tudom, hogy minden rendes háznál külön földelőkábelt illik használni, de nekem a phono-kábelem egy egyszerű Pro-Ject Connect-It RCA, amin a 2 RCA-csatlakozós analóg kábel és a villás csatlakozós földkábel is egybe van "ragasztva, ezt a szép rendet meg kellett bontsam, hosszabban le kellett fejtenem a földelőkébelt róla, aminek nem örültem különösebben, mert azt a kábelt el szeretném adni...

Szóljatok, ha már sok vagyok.
Az teljesen korrekt úgy.
Az én nem annyira egyszerű hangkaromból kijövő szintén nem annyira egyszerű phonokábelem pont ilyen. Az ezüstkanóc árnyékolóharisnyája lényegül át földkábelé a villás csatlakozóval a végén. Nincsen extra földkábel... Szóval ezt a részét nem gondolták túl a NAD - nak.
De, nem kell túl messze menni tervezési bakikért. A Bel Canto phonomnak van annyira távol a két RCA aljzata, hogy nekem is vissza kellett bontanom a harisnyát kicsit, hogy ne feszüljön a kábel. De látni olyan phonókat, / pl. EAT / ahol olyan messze vannak egymástól az aljzatok, hogy az ilyen szerelésű kábelek használata teljesen esélytelen...

Tök jó a világító lemezjátszó-asztalka. :tutiok:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Na, ezt is kipróbáltam, hogy egy kicsit még bővítsem a kábelrengeteget.:
IMG_5998.jpeg
:D
Tudom, ebben a formában nem szerencsés, de ne feledjétek ez csak egy próba (volt), a kíváncsiság vezérelt, hogy milyen az M33 beépített phono-fokozata, és milyen lesz a hang...
Nos... bevallom, elméleti megfontolásból és bizonyos review megnézése/elolvasása után, amelyek szinte kivétel nélkül azt említik negatívumként, hogy az M33 digitalizálja a phono-bemeneten kapott analóg jelet - sokkal-sokkal rosszabbra számítottam. Ehelyett: teljesen rendben van, dinamikus és részletes, egyben sokkal kisebb a zaja, mint a korábbi (már eladott) csöves phonómnak.
Igaz, két nagyon jó minőségű lemezzel teszteltem, az egyik egy Analogue Productions (Masterpieces by Ellington, 33rmp LP), a másik egy MoFi-kiadvány (Dire Straits - Love Over Gold, dupla 45rpm-LP). Feltettem egy "kommerszebb" MoV kiadású LP-t is (Tanita Tikaram - Ancient Heart, 30th Anniversary Edition, 180g 33rpm LP), abban erőteljes basszusok vannak, hozta rendesen...
Pozitív meglepetés volt.
Mondjuk még mindig nem látom magam LP-zni a jövőben ezzel a felállással - de hátha más hasznát veszi annak, amit írtam, és engem is megnyugtat a tudat, hogy akár LP-zhetnék is, ha éppen nem tervezném visszarakni a dobozába a lemezjátszómat :D

Két apróbb negatívumot vettem észre:
- az M33 phono bemenete lehetne érzékenyebb MM-beállításnál, az én Goldring 2200-asom jelét elég alacsonynak érzékelte, és 75-80%-ig fel kellett tekernem a hangerőt, hogy normális szobahangerőn szóljon a 22 nm-es szobában
- szerintem iszonyat hülye tervezői döntés volt a föld-(GND-) villaleszorító csatlakozót a készülék hátuljának legalsó sarkába helyezni, majdnem 20 cm távolságra a Phono In feliratú RCA-csatlakozóktól. Tudom, hogy minden rendes háznál külön földelőkábelt illik használni, de nekem a phono-kábelem egy egyszerű Pro-Ject Connect-It RCA, amin a 2 RCA-csatlakozós analóg kábel és a villás csatlakozós földkábel is egybe van "ragasztva, ezt a szép rendet meg kellett bontsam, hosszabban le kellett fejtenem a földelőkébelt róla, aminek nem örültem különösebben, mert azt a kábelt el szeretném adni...

Szóljatok, ha már sok vagyok.

Mr3dS
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Mr3dS »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék egy olyan erősítőt vásárolni, amely két zónát teljesen külön tud kezelni.

Az egyik zóna egy külső tér hangszóróit tudja vezérelni, melyen jelenleg 2 db Canton Plus X 80w-os 4-8 ohm-os hangszóró van kötve. A kültéren van még két hangszóró helyem, bekábelezve, azaz optimális esetben a jelenlegi 2 db hangszórót még ki tudnám egészíteni további 2 db hangszóróval. A külső helyiség igazából egy kert végében található nyári konyha, ahol nem számít a hangerő, mert a szomszédok miatt úgysem lehetne kihasználni. A jelenlegi két hangszórót azonban kevésnek érzem a terasz 9x4 méteres mérete miatt.

A másik zóna egy belső tér, körülbelül 18 nm, ami közvetlenül a külső tér mellett helyezkedik el (oda vissza kábelezve van). Azt a helyiséget fitness célból használja napi szinten a család (futás, ellipszis, konditerem). Ebben a helyiségben van jelenleg 2 db Panasonic SB-AK25 (Total 100w, DIN 50w, 6 ohm)-os hangszóró. Ez a két hangszórót szívesen kiegészíteném egy aktív wooferrel, és ha van lehetőség talán még egy hangszóró párral is növelve a hangerőt, és talán élvezetesebbé tenném vele a zenehallgatást, mert a mostanival nem vagyok önmagában megelégedve.

Korábban egy AMP-CD950 DG digitális 8 csatornás erősítőt használtam, amivel egész jól elvoltam, de amikor egy aktív wooferrel akartam bővíteni, valószínűleg elszúrtam valamit, és tönkrement. (Az erősítő még működik, de nagyon gyenge jelet ad, nagyon halk. Több helyen volt szervizben, senki sem tudott mit kezdeni vele.)

A hangszórók adottak voltak, tehát erre akkor amikor ezt a rendszert elkezdetem használni ésszerű okokból nem kellett pénzt kiadnom.

Optimális esetben a hangszórók megtartásával cserélném az erősítőt, amivel továbbra is külön tudnám működtetni a két zónát. Amennyiben lehetséges a hangszórókat egy párral bővíteném kívül, és egy párral belül plusz egy aktív wooferrel.
Az is jó lenne ha az erősítő tudna telefont kezelni, bluetooth, vagy bemenet által, de akár BT jel konverterre is nyitott vagyok, ha csak így lehetne egy jól működő, megbízható készüléket találni.
Nem felső kategóriás terméket keresek, nem szeretnék százezreket költeni.
Inkább valami ár arányban megfelelő terméket keresek, a belső térben szép hangzással, ami hosszú távon megbízhatóan működik.
Tudnátok ajánlani erősítőt, vagy hozzá kapcsolódó termékeket?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Üdv,

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

denesdr írta:
2024.04.22., hétf. 13:43
Úgy érted a CD játszó saját DAC-ja? :rolleyes:

Na, hát van még bőven szabad csatlakozó az M33 hátulján, hajrá-hajrá... :D
Igen-igen, persze, úgy van értelme a mondatnak, javítottam is :D

Ja, most gondolkodom, hogy mit dugjak az RS232-csatlakozójába :D

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Aszpirin írta:
2024.04.22., hétf. 12:58
"Az all-in-one jelző megszentségtelenítése" vagy "Óda a Suprához" ?
:smile29:
(feladat: a kakukktojás megtalálása :D )
.
IMG_5996.jpeg
Mentségemre szóljon, hogy itt egyetlen CD/SACD-lejátszó van háromféleképpen is összekötve az M33-mal - hosszabb távon csak kettő marad: egy digitális a CD-k miatt (mert az M33 SA7003 saját DAC-ja a CD-lejátszásnál ebben a felállásban totál fölösleges komplikáció), és az analóg RCA-páros az SACD-k miatt, mert azok (ill. SACD-rétegeik) csak az analóg kimeneten szólalnak meg ismereteim szerint minden SACD-lejátszóban, de az általam eddig birtokoltakban biztosan).
De azért ennyit a "kábeleket is meg szeretnék spórolni" célról. Ember tervez... :rolleyes:
Úgy érted a CD játszó saját DAC-ja? :rolleyes:

Na, hát van még bőven szabad csatlakozó az M33 hátulján, hajrá-hajrá... :D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

"Az all-in-one jelző megszentségtelenítése" vagy "Óda a Suprához" ?
:smile29:
(feladat: a kakukktojás megtalálása :D )
.
IMG_5996.jpeg
Mentségemre szóljon, hogy itt egyetlen CD/SACD-lejátszó van háromféleképpen is összekötve az M33-mal - hosszabb távon csak kettő marad: egy digitális a CD-k miatt (mert az SA7003 DAC-ja a CD-lejátszásnál ebben a felállásban totál fölösleges komplikáció), és az analóg RCA-páros az SACD-k miatt, mert azok (ill. SACD-rétegeik) csak az analóg kimeneten szólalnak meg ismereteim szerint minden SACD-lejátszóban, de az általam eddig birtokoltakban biztosan).
De azért ennyit a "kábeleket is meg szeretnék spórolni" célról. Ember tervez... :rolleyes:

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Aszpirin írta:
2024.04.21., vas. 12:04
dixie-chicken írta:
2024.04.21., vas. 09:28
étöm,és tiszteletben tartom :smile53: ..nem akarm tovább offolni a témát,ez az analóg vs digitális LP dolog ki lett más vesézve egy párszor a lemezjátszó topicban....mindenki úgy élvez .... :kiss:

ez az M33 érdekes szerkezett mindenesetre :smile32:

:napsut:
Ehhez csak annyit még, hogy ez nem az analóg vs. digitális téma (az egy hitvita, nem folyok bele, ha lehet), hanem, hogy az M33-mal az LP-zés is digitális, így digitális vs digitális lesz, annak meg mi értelme. Kb. ezt a kérdést feszegettem, amikor tettem egy megjegyzést, aminek az alapja az én puritán szemléletem az analógról: ami analóg, az analóg, és szerintem vannak megtévesztő "fake analog" dolgok (mind pl. a NAD M33 analóg bemenetei, köztük a phono bemenet), ez pedig tény. :) Nem volt itt semmi "analog supremacy" vagy "digital supremacy" állásfoglalás a részemről. Azt meghagyom a hívőknek.
Láttam egy Trigon EXXACT integrált erősítő belsejét (a hangját nem hallottam), ott is úgy oldják meg, hogy az analóg jelet digitalizálják, és utána gondolom visszaalakítják.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2490

Hozzászólás Szerző: supravox »

pärt írta:
2024.04.21., vas. 14:25
pali923 írta:
2024.04.21., vas. 13:58
supravox írta:
2024.04.21., vas. 13:13
Ebben mi a terelés?
Ez engem is érdekelne. Valami háttérhatalom sarkallja arra az embereket, hogy streamereket hallgassanak, feledve az analógot, vagy mi? gondolkodik.gif :D
"Szerencsére" mindjárt ideér ebbe a topicba is az analóg-digitál vita. :rolleyes:
Jaj ne! :ohnoohnoohno: Ez egy elég specifikus topik, jó lenne, ha mentes maradna a butuló emberiség jövőjén aggódók útmutatásaitól. Arra ott vannak más, már sokat látott, általánosabb témájú topikok.
Igazad van.
Maradjunk a lényegnél.
Ha valamelyik modi itt jár törölje a felvetésemet.
Valóban nincs szükség egy megrögzött "analógista" okfejtésére.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

pali923 írta:
2024.04.21., vas. 13:58
supravox írta:
Ebben mi a terelés?
Ez engem is érdekelne. Valami háttérhatalom sarkallja arra az embereket, hogy streamereket hallgassanak, feledve az analógot, vagy mi? gondolkodik.gif :D
"Szerencsére" mindjárt ideér ebbe a topicba is az analóg-digitál vita. :rolleyes:
Jaj ne! :ohnoohnoohno: Ez egy elég specifikus topik, jó lenne, ha mentes maradna a butuló emberiség jövőjén aggódók útmutatásaitól. Arra ott vannak más, már sokat látott, általánosabb témájú topikok.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

denesdr írta:
2024.04.21., vas. 14:09

Úgy gondolom itt egy kis helyesbítésre szorul a történet (ami egyébként nemcsak az egybekészülékekre vonatkozik). Szóval nem minden D osztályú erősítő digitális, sőt, inkább azt lehete mondani, hogy a többség nem az (a Devialet mondjuk tényleg digitális)...
Egy apró pontosítást én is teszek: a Devialet A+D paralel hibrid.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

pärt írta:
2024.04.21., vas. 12:53
Aszpirin írta:
Ehhez csak annyit még, hogy ez nem az analóg vs. digitális téma (az egy hitvita, nem folyok bele, ha lehet), hanem, hogy az M33-mal az LP-zés is digitális, így digitális vs digitális lesz, annak meg mi értelme. Kb. ezt a kérdést feszegettem, amikor tettem egy megjegyzést, aminek az alapja az én puritán szemléletem az analógról: ami analóg, az analóg, és szerintem vannak megtévesztő "fake analog" dolgok (mind pl. a NAD M33 analóg bemenetei, köztük a phono bemenet), ez pedig tény. :) Nem volt itt semmi "analog supremacy" vagy "digital supremacy" állásfoglalás a részemről. Azt meghagyom a hívőknek.
Tulajdonképp igazad van ezzel a kamu analóg témával kapcsolatban, de végül is ez nem egy negatív jelenség, itt semmiféle megvezetésről nincs szó, ez egy tudatos konstruktőri választás. Az összes bemenetről érkező jelet azonnal konvertálja, aztán végig digitális tartományban kezeli, gondolom, sok értelme nem is lenne a phono jelét egy ideig analógként dédelgetni, míg aztán úgyis a digitális erősítőbe jut. Műszaki részéhez nem konyítok, de pl. a Devialet is ugyanígy kezeli a phono bemenet jelét, és eléggé hangsúlyozzák, hogy a lehető legalacsonyabb torzítás elérése miatt teszik (ami persze nyilván nem az egyedüli, hangminőséget befolyásoló paraméter).
Úgy gondolom itt egy kis helyesbítésre szorul a történet (ami egyébként nemcsak az egybekészülékekre vonatkozik). Szóval nem minden D osztályú erősítő digitális, sőt, inkább azt lehete mondani, hogy a többség nem az (a Devialet mondjuk tényleg digitális). Az M33-ban rejlő Purifi modulok is teljesen analóg D osztályú erősítők, az analóg bemenetek digitálizálására ebben az esetben más okból van szükség, ez pedig a DSP, mert ugye itt a hangerőszabályzás, Dirac és egyéb funkciók mind a digitális tartományban működnek (ezek megkerülhetetlenek), aztán ha ezek elláták a feladatukat, akkor jön a készülék beépített DAC-ja és az erősítőrész már analóg jelet fog kapni, innen meg már ugye csak a hangsugárzók vannak.
Egyébként szerintem jó látni az egybekészülékek fejlődését és térnyerését, főleg az ilyen gazdag funkcionalitást kínálókét, mint (többek között) az M33 is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2024.04.21., vas. 14:19-kor.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

supravox írta:
Ebben mi a terelés?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2490

Hozzászólás Szerző: supravox »

SoundMania írta:
2024.04.21., vas. 12:24
Aszpirin írta:
dixie-chicken írta:
2024.04.21., vas. 09:28
étöm,és tiszteletben tartom :smile53: ..nem akarm tovább offolni a témát,ez az analóg vs digitális LP dolog ki lett más vesézve egy párszor a lemezjátszó topicban....mindenki úgy élvez .... :kiss:

ez az M33 érdekes szerkezett mindenesetre :smile32:

:napsut:
Már ennyire terelik a hallgatókat a streamre?! Durva!
Ebben mi a terelés?
Fejtsd már ki...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Aszpirin írta:
Tulajdonképp igazad van ezzel a kamu analóg témával kapcsolatban, de végül is ez nem egy negatív jelenség, itt semmiféle megvezetésről nincs szó, ez egy tudatos konstruktőri választás. Az összes bemenetről érkező jelet azonnal konvertálja, aztán végig digitális tartományban kezeli, gondolom, sok értelme nem is lenne a phono jelét egy ideig analógként dédelgetni, míg aztán úgyis a digitális erősítőbe jut. Műszaki részéhez nem konyítok, de pl. a Devialet is ugyanígy kezeli a phono bemenet jelét, és eléggé hangsúlyozzák, hogy a lehető legalacsonyabb torzítás elérése miatt teszik (ami persze nyilván nem az egyedüli, hangminőséget befolyásoló paraméter).
Ettől függetlenül egy purista analóg barátnak ilyen holmi - magától értetődően - szóba sem jöhet. A magamfajta megalkuvónak viszont ideális lehet, bár, mint írtam, még nagyon keveset hallgattam. A választás egyik szempontja az is volt, hogy az egybe jószágban legyen egy phono is, de alapvetően afféle plusznak tekintettem, hogy ha mégsem jó, akkor maradok egy külső egységnél.
Majd írok még róla, de azt előrebocsájtom, hogy az analóg láncom viszonylag szerény, tehát ha nálam megfelelően teljesít, attól komolyabb készülékek esetén még kevés lehet. Más kérdés, hogy a feketeöves analógosok úgysem használnak ilyesmi készüléket.

Szerk: na ezzel a bejegyzéssel is csúsztam, közben Sm-re reagálva hasonlókat írtál.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

SoundMania írta:
2024.04.21., vas. 12:24
Már ennyire terelik a hallgatókat a streamre?! Durva!
Hol látsz itt terelést? Alapvetően egy all-in-one készülékről van szó, és az utolsó általam látott all-in-one készülék, ami tűs lemezjátszót tartalmazott, az apámék valamikor talán az ötvenes években gyártott csöves rádió-lemezjátszó-erősítő kombója volt (illetve a Tesla erősítős lemezjátszói a 80-as években talán szintén az all-in-one vonalat képviselték - abból is volt egyotthon gyerekkoromban). Ami a mai helyzetet illeti, nem köteleznek senkit all-in-one készülék vásárlására, de manapság az all-in-one nem az LP-ről szól. Ehhez képest egy gesztus, hogy az M33--ba tettek egy MM/MC phono bemenetet is, de egyértelműen nem ez a fősodor nála.
A bemenetek digitalizálásának pedig megvan a technikai oka: az M33 Dirac szobaakusztika-korrekciót tartalmaz, és az egy digitális megoldás, amit digitális “anyaggal” kell "táplálni". nincs itt semmi kispórolva, van rendes phono-előerősítő benne, csak annak a "produktumát" végül digitalizálja, higy a Dirac-on “át tudja nyomni”. A NAD-nál így döntöttek, és ennek semmi köze a streamre tereléshez. Maga az eszköz alapvetően streamre lett kitalálva, ha az nem kell, semmi értelme NAD M33-at venni - szerintem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”