A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hááát, nem tudom hány Halcroval éltél együtt, ami alapján kijelented, hogy a Halcro nem is szól jól, de te tudod.
Nekem azért sikerült együtt élnem vele és meg kell mondjam, a Halcro DM68 monok talán a legjobb végfokok voltak, amit valaha is hallgattam huzamosabb ideig.
Ha jól látom van ott Ayre MX-R Twenty is, az se kutya!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Látom a lelki szemeim előtt, ahogy kibelezem a Musicbookot, majd egy 5kg-os külső tápról a kábelt bevezetem, és ráforrasztom a táp bemeneti panel csatlakozóra
Hááát, nem tudom hány Halcroval éltél együtt, ami alapján kijelented, hogy a Halcro nem is szól jól, de te tudod.
Nekem azért sikerült együtt élnem vele és meg kell mondjam, a Halcro DM68 monok talán a legjobb végfokok voltak, amit valaha is hallgattam huzamosabb ideig.
Belül, elölről nézve, a kettős kapcsolóüzemű PSU [alsó ház] és a moduláris, kettős mono FET teljesítményerősítő [felső ház] látható. A magas ötvözet szárak szintén a hatékony hűtőelvezetés részét képezik
Párat?
2db-ot a több tucatból.
És ahogy elnézem a Linn és a Soulution nagyobb végfokai is lineáris tápot használnak.
Az általad is kedvelt ATC is kihangsúlyozza,hogy DIREKT nem használt kapcsitápot az új aktiv szubjánál mert nem üti meg a szintet amit képviselnek.
Karan acoustics,Bricasti,Pilnius,ML,
D'augostino,Krell,...sorolhatnám.
Egyik sem használ kapcsitápot.
A Soulution 701 monoblokk is kapcsoló üzemű tápot használ.
Az én Parasound P6-os előfokom is kapcsi tápos.
Ez igaz.
De ez 0.01%.
A Soulution-nál tévedtem.
De abban nem 20Ft-os a kapcsolótáp.
De kérlek értelmezd is amit írtam lejjebb.
Tévedni emberi dolog.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Devialet is kapcsoló üzemű tápot használ A/D hibrid végfokkal.
Összehasonlítva a Naim Uniti Nova-val ami analóg tápos AB osztályú erősítővel a Devialet fényévekkel jobb. Mindenben!
Személyes tapasztalat, itt volt mindkettő a saját nappalimban.
Van azért. Én is írtam párat, de nézz utána nyugodtan.
Párat?
2db-ot a több tucatból.
És ahogy elnézem a Linn és a Soulution nagyobb végfokai is lineáris tápot használnak.
Az általad is kedvelt ATC is kihangsúlyozza,hogy DIREKT nem használt kapcsitápot az új aktiv szubjánál mert nem üti meg a szintet amit képviselnek.
Ez igaz.
De ez 0.01%.
A Soulution-nál tévedtem.
De abban nem 20Ft-os a kapcsolótáp.
De kérlek értelmezd is amit írtam lejjebb.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Sorolj már fel a világ jelesebb elektronika gyártóiból akik kapcsitáppal szerelik mondjuk az erősítőiket
Párat?
2db-ot a több tucatból.
Én azt írtam, hogy van jó kapcsoló üzemű táppal gyártott erősítő, csak azért elutasítani, mert az van benne, badarság. A tápcserét más javasolta, nem kéne összemosni a két dolgot.
Sorolj már fel a világ jelesebb elektronika gyártóiból akik kapcsitáppal szerelik mondjuk az erősítőiket
Párat?
2db-ot a több tucatból.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Ember!
Dehogynem.Pont a Soulution-t hallottam már többször.
De gondolom képben vagy hogy abban kicsit más a kapcsitáp.
Illetve az ára is.
Linnt meg nem fogok soha hallgatni mert rühellem.
Arról van itt nagybaszó,hogy nem cserélgetjük a gyári lineár tápunkat semmilyen kapcsitápra mert zúg a toroid.
Mert a hang szarabb lesz.
Én azt írtam, hogy van jó kapcsoló üzemű táppal gyártott erősítő, csak azért elutasítani, mert az van benne, badarság. A tápcserét más javasolta, nem kéne összemosni a két dolgot.
Az nem lehet, hogy nem próbáltál meg jó kapcsoló üzemű táppal ellátott eszközt?
Linn, Soulution, stb?
Ember!
Illetve az ára is.
Arról van itt nagybaszó,hogy nem cserélgetjük a gyári lineár tápunkat semmilyen kapcsitápra mert zúg a toroid.
Nálam ezek nem konok elvek hanem vegytiszta tapasztalás.
Mikor az összes kapcsitápos hulladékot kiírtottam a hifiből akkor
jött el az igazi belefeledkezős zenehallgatás.
Ha ez másnál másképp működik hát piszokul nem zavar.
De Szent Grálként beállítani egy 20Ft-os kapcsitápot /még ha az nem is a legvackabb/ hát elég meredek kijelentés.
Az,hogy valakinek ez megnyugvást hozott el az életébe?
Hát lelke rajta.
Linn, Soulution, stb?
Ember!
Illetve az ára is.
De Szent Grálként beállítani egy 20Ft-os kapcsitápot /még ha az nem is a legvackabb/ hát elég meredek kijelentés.
Hát lelke rajta.
Linn, Soulution, stb?
Ember!
Illetve az ára is.
Lehet segíteni rajta! MeanWell kapcsoló üzemű tápegység! Úgy is ezeké a jövő. Nem búg, nem melegszik és pont azt tudja, amit a lavór nagyságú mázsás toroidok! Feszültséget, áramot ad, olcsón, és jól!
Nekem nincs egyáltalán ,,búgós" trafóm. Sem a hálózati lejátszó-előerősítőmben, sem a végfokomban. Lehet köpködni a kedves fórumtársaknak, bírom
Ez volna a végerősítőm 850VA-es trafójának búgására a megoldás?
Na ne röhögtess már.
Barmoljak szét egy gyári készüléket, hogy ezt beleépítsem? Még viccnek is rossz.
Ugyan mondd már, hány ilyen megoldással találkoztál?
Nem a megoldás szerintem, de egy próbát megérne.
- Ideiglenesen alakítsd át! Nem kell beleépíteni.
- Próbáld ki, hallgasd meg!
- Ha tetszik, alakítsd vissza, add el! (Hátha másnak nem búg.)
- Vegyél vagy építs egy jobbat! Most már tudod, hogyan kell.
Ha nem hiszel nekünk, akkor szenvedj tovább a búgással.
Nekem hasonló problémám volt egy saját építésű erősítővel. Minden szakit megkérdeztem, mi a baj, hogy szüntessem meg a brummot, zúgást? Jöttek is az ötletek, mit annó a libaszakértő zsidó rabbitól. Persze egyik sem használt. Aztán végül a kapcsoló üzemű táp. Azóta béke van és nyugalom, meg szép zenei hangok.
Számomra az volt a tanulság, hogy néha fel kell adnia az embernek a konok elveit a siker érdekében.
20210516_151112.jpg
Néhány dolgot tisztáznunk kell.
- Nem próbálok ki semmit, mert semmi szükségem nincs rá, nem is értem miről beszélsz.
- Miből feltételezed, hogy én(vagy bárki más) ugyanúgy értek az erősítők építéséhez, átépítéséhez, mint
Te? Lehet, hogy ez neked magától érthető, de sokaknak nem az.
- nem szenvedek.
Ez nem hitvita kérdése.
Ismer valaki olyan hifistát, aki a készüléke külső kapcsitápját kicserélte egy analóg tápra a hangminőség javítása érdekében ?
Naná, nyilván többen többet is, én magam is ismerek hat ilyen fórumtársat.
Ismer valaki olyan hifistát, aki a készüléke külső analóg tápegységét kicserélte volna egy kapcsitápra bármilyen okból is ?
Sajnos azt látom, hogy bizony hitvita, meggyőződés, mantra, csakazértsem. Aki kipróbálta, annak 90%-ban bejött. Sok ilyen írást olvasni a fórumokon, bár mindenki félve meri leírni, mert mit szól majd a többség?
Én egyébként ismerek ilyen embereket, utóbbi időben egyre többet. Te is megismerkedhetnél velük egy kis eszmecserére!
Amúgy mindenki úgy élvez, ahogy tud. - mondta a vadász.
Ez nem hitvita kérdése.
Ismer valaki olyan hifistát, aki a készüléke külső kapcsitápját kicserélte egy analóg tápra a hangminőség javítása érdekében ?
Ismer valaki olyan hifistát, aki a készüléke külső analóg tápegységét kicserélte volna egy kapcsitápra bármilyen okból is ?
Lásd lejjebbi hozzászólásom.
Hát lelke rajta.
Linn, Soulution, stb?
Én erre a lineáris versus kapcsolóüzemű tápegység vitára azt tudom mondani, hogy önmagában egy adott technológia nem tud minőséget garantálni. A megfelelő mérnöki implementáció az, ami a minőséget biztosítja, az adott technológia előnyeinek kiaknázásával és a hátrányainak kompenzálásával. Ergo lehet jó és rossz tápegységet építeni lineáris és kapcsolóüzemű technológiával is, igaz ez utóbbiból én jellemzően inkább a rosszat tapasztaltam, de tudok pozítivat is említeni, pl. a Soulution erősítők kapcsoló üzemű tápja vagy a Sugden Masterclass ANV-50 erősítő.
Mondjuk azt azért én nem javasolnám, hogy dobjuk ki egy erősítő lineáris tápját, és tegyük bele ezt a MeanWell izét.
Sokszor a tervezési/alkalmazási peremfeltételek eleve meghatározzák azt, hogy csak a kapcsoló üzem jöhet szóba. Például a 100-200 dolláros kínai kütyükben nem igazán lehet lineáris táppal találkozni, mert nem fér bele a költségkeretbe. Vagy ha nagyobb teljesítményre van szükség, de szűkös a rendelkezésre álló fizikai hely, szintén adódik a kapcsoló üzem, mint ésszerű választás. Ha meg kicsit elszakadunk az audiótól, és vesszük például a teljesítmény elektronikát, ott a hatásfok a legfőbb szempont, és megint csak a kapcsolóüzem a magától értetődő választás, lásd pl. napelemes rendszerek inverterei.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Ez nem hitvita kérdése.