zoli73 írta: ↑2024.04.26., pén. 19:46
Ezt a trafóbúgást sok gyártó(általában a felsőbb árszegmensben) úgy oldja meg, hogy egy rend szerint alumínium búrába ültetik a trafót, majd műgyantával öntik ki.
Ezt a megoldást általában toroid trafók esetében láthatjuk bár lehet, hogy más trafóknál is alkalmazzák, mindenesetre én még nem láttam.
igen, a nad m15 procimnál is így volt (meg még más nagyobb nad készüléknél), egy fekete burkolat volt az egész toroidon. és az volt az
egyetlen készülékem, ami totál néma kussban volt, nálam is. mennyire imádtam. közel tettem a fülem hozzá, akkor sem adott ki semmit magából. érdekes, ott meg tudták oldani, ők bezzeg gondoltak erre..
most lett egy d90-es dac-om, abban is kis toroid van, azon is van egy kék színű külső burkolat ugye, de simán hallatszódik, ha közel hajolsz. de a rotel a fő zúgás forrásom, azt szeretném valahogy mindeképp eltüntetni.
most egyébként ott tartok, értekezve telefonon két villanyossal is, hogy le ill. ki fogok húzni mindent, ami audio és video a lakásban, kezdve a két db led fénysorommal is, a rendszer mögött. a kis fos kínai tápjukkal még az is lehet hogy ők tolják bele a zajt a hálózatba. amit tanácsoltak: mindent húzzak ki, teljesen, kismegszakítóban is kapcsoljak le mindent, csak egy ág legyen, és arra kössem majd rá csak a rotel-t. ha ott is búg, akor komplett ház-probléma, ha nem, akkor indulhat a nyomozás
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5