Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Szisztok,

ez a topic most a AV erősítőkről szól vagy a sztereó erősítőkről?

Van kifejezetten sztereó erősítős topic ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

egy házimozi és egy sztereo rendszer kialakításán gondolkodom.
Az idézett szövegrészletrekoncentrálj

Jogos!
Félreolvastamna!

Tikkangel
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tikkangel »

Ha sztereó rendszert szeretnél akkor a 235 nem megfelelő neked, ugyanis az egy mozierősítő.Ha később bővíteni akarod akár 5.1-es rendszerré akkor jó választás lehet a 235.
Ha viszont csak sztereó rendszert szeretnél akkor hk-tól ott van pl. a 970-es ami egy sztereó kétcsatornás erősítő.

Ha konkretizálod mik is az igényeid könnyebben tudunk segíteni.

Először is köszönöm a gyors reagálást... szóval alapból egy házimozit szeretnék, de mondom egy kissé bizonytalan vagyok az erősítőt és a hangfalakat illetően. Nem szeretnék bóvlit venni, illetve kompakt cuccot sem, viszont nem vagyok túlságon járatos ezekben a kérdésekben, csak hallottam a különbséget a kompakt és az "összerakott" cuccok között... S tartok tőle, hogy bedőlök, ha csak bemegyek egy boltba, hogy ezt és ezt szeretném...
Szóval végül is egy 235-ös (vagy más hasonló kaliberű erősítő) köré építeném fel legszívesebben a rendszert, a DVD-t is így választottam...

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: topeti »

egy házimozi és egy sztereo rendszer kialakításán gondolkodom.
Az idézett szövegrészletrekoncentrálj
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Hi, 
lelkes kezdő és amatőrként egy házimozi és egy sztereo rendszer kialakításán gondolkodom. Ki is néztem egy Harman/Kardon AVR 235-öst, viszont nem találtam a neten teszteket róla. Tudnátok esetleg segíteni? Szintén H/K, DVD 31-t szeretnék mellé, viszont a hangládák tekintetében is tanácstalan vagyok.. lassan fél éve
Szóval minden segítség jól jönne, előre is köszi!

Üdv,
Atti

Ha sztereó rendszert szeretnél akkor a 235 nem megfelelő neked, ugyanis az egy mozierősítő.
Ha később bővíteni akarod akár 5.1-es rendszerré akkor jó választás lehet a 235.
Ha viszont csak sztereó rendszert szeretnél akkor hk-tól ott van pl. a 970-es ami egy sztereó kétcsatornás erősítő.

Ha konkretizálod mik is az igényeid könnyebben tudunk segíteni.

Tikkangel

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tikkangel »

Hi,

lelkes kezdő és amatőrként egy házimozi és egy sztereo rendszer kialakításán gondolkodom. Ki is néztem egy Harman/Kardon AVR 235-öst, viszont nem találtam a neten teszteket róla. Tudnátok esetleg segíteni? Szintén H/K, DVD 31-t szeretnék mellé, viszont a hangládák tekintetében is tanácstalan vagyok.. lassan fél éve
Szóval minden segítség jól jönne, előre is köszi!

Üdv,
Atti

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Azt hiszem én sem fogom, nem tudnám eladni, ha valkit érdekel megkereshetem a telefonszámát.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sajti »

Nem 407 hanem 405, ha jobban belegondolok.Ha jól emlékszem olyan 50 körül kérnek érte.

Tudom Kitaláltam a gondolatod. (Ja nem volt nehéz, mert 407-est sosem gyártottak ) Én nem venném meg. De persze ez szigorúan szubjektív vélemény!

sajti

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nem 407 hanem 405, ha jobban belegondolok.
Ha jól emlékszem olyan 50 körül kérnek érte.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Szerintetek egy eredeti angol quad 407 mennyit érhet?Az utánépítetteket nem szeretem, az van itthon, de azért nem adnék pénzt, ha érdemes megvenni, akkor lehet, hogy elhozom, max eladom majd..

A fene se tudja. Valószínűleg egy eléggé masszív felújításra lenne szüksége. régi kondik cseréje stb..
A hangminősége valahol a 100e körüli sztereó erősítők szintjén lehet

saji

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerintetek egy eredeti angol quad 407 mennyit érhet?
Az utánépítetteket nem szeretem, az van itthon, de azért nem adnék pénzt, ha érdemes megvenni, akkor lehet, hogy elhozom, max eladom majd..

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tau »

Bocsi, hogy bele szólok, de mi van a képen lévő 230-as bal alsó sarkában, nem pre-out?Üdv
Rag

de az van

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bocsi, hogy bele szólok, de mi van a képen lévő 230-as bal alsó sarkában, nem pre-out?Üdv
Rag

Nem pre out-ról volt szó, hanem A és B hagfalcsatlakoztatásáról, aholis kapcsolóval ki lehet választani, hogy a frontok kimenetér melyik kapocsra tegye ki.
(amúgy az én Technicsemen van ám ilyen, és csak 120e volt annó, igaz az most a 200e kategória lenne )

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rag »

Bocsi, hogy bele szólok, de mi van a képen lévő 230-as bal alsó sarkában, nem pre-out?
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

sőt a 230 sem! 

Visszavontam az iménti hozzászólásomat. Most néztem, a Marantzok közül is csak a 7500-as tudja. Az pedig már 200 felett van egy picivel...

sajti

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

sőt a 230 sem!

gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Konkrétan a Harman Kardon AVR 130 - 135 VAGY 230- ról lenne szó, ezekre szeretném alkalmazni a plusz rákötést.
Keress rájuk a neten. Általában van leírás, vagy hátlapfotó róluk. A 75-80e fölötti árú receiverek rendszerint már tudják ezt a funkciót.

Sajti

a 130-as biztos nem tudja!
arra csak egy pár frontot lehet rákötni

gordon314.fw.hu

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Konkrétan a Harman Kardon AVR 130 - 135 VAGY 230- ról lenne szó, ezekre szeretném alkalmazni a plusz rákötést.
Keress rájuk a neten. Általában van leírás, vagy hátlapfotó róluk. A 75-80e fölötti árú receiverek rendszerint már tudják ezt a funkciót.

Sajti

Vendég

Sztereó erősitők

Sziasztok, 
AV vásárlása előtt állok, és segítségeteket szeretném kérni.

De a leendő AV-t nem csak 5.1 funkcióban használnám, hanem zenehallgatásra is.
Az általam górcső alá vett erősítők rendelkeznek 5.1 (6.1) kimenet mellett egy sztereó hangkimenettel is.
Van lehetőségem a 5.1 hangszóró szett mellett a sztereó kimenetre plusz két hangfalat rákötnöm (melyet a zenehallgatásra használnék ) ?
Tehát van az erősítőkön olyan funkció melyen, választhatom, hogy melyik kimenetre ( 5.1-re vagy a két ?zenei? hangfalamra) küldje a jelet ?

van olyan AVreceiver, amelynél a frontokra lehet "A" illetve "B" hangsugárzópárt kötni. Ezeknél lehet választani, hogy az "A" vagy a "B" szóljon.
Szóval igen lehet, de nem mindegyik receiver tudja ezt a funkciót!

Gordon köszönöm a választ !

------

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Sziasztok, 

Az általam górcső alá vett erősítők rendelkeznek 5.1 (6.1) kimenet mellett egy sztereó hangkimenettel is.
Van lehetőségem a 5.1 hangszóró szett mellett a sztereó kimenetre plusz két hangfalat rákötnöm (melyet a zenehallgatásra használnék ) ?
Tehát van az erősítőkön olyan funkció melyen, választhatom, hogy melyik kimenetre ( 5.1-re vagy a két ?zenei? hangfalamra) küldje a jelet ?

Véleményeket, hozzászólásokat előre is köszönöm !

van olyan AVreceiver, amelynél a frontokra lehet "A" illetve "B" hangsugárzópárt kötni. Ezeknél lehet választani, hogy az "A" vagy a "B" szóljon.
Szóval igen lehet, de nem mindegyik receiver tudja ezt a funkciót!
gordon314.fw.hu

Vendég

Sztereó erősitők

Sziasztok,

Tehát van az erősítőkön olyan funkció melyen, választhatom, hogy melyik kimenetre ( 5.1-re vagy a két „zenei” hangfalamra) küldje a jelet ?

Véleményeket, hozzászólásokat előre is köszönöm !

Charlie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Charlie »

Miután összeírtam a  még 100 rugó alatt jó sztereó erősítő ajánlani? Csak új lehet!Lehet, hogy ágyuval lő verébre, mert 15 éves alap Technics CD és Heco Vitas 500-as dobozok (esetleg Jamo Cornet ?) közé akarja tenni.

Cambridge Audio Azuro! (Bőven száz alatt, és tényleg jó!)

Fő rendszer: tv: Panasonic TX-36PL35, AV-receiver: Yamaha RX-V 620, DVD: Panasonic DVD-RV32, Video: Panasonic NV-FJ612EE, Deck: Yamaha KX-390, CD: Yamaha CDX-480, műholdvevő: Echostar DSB 707FTA, Frontok: TDL NFM 1, center és surround: saját (Vifa, Harman és DLS hangszórókból), szub erősítő+doboz: saját (QUAD 405+30-as JBL mélynyomó), fejhallgató: Sennheiser HD 590.
Másodrendszer: Panasonic TX-28MK-1P, Dimarson DMR-500 saját hangfalakkal.
Autóhifi: rádió:Blaupunkt Texas + CDC07, komponens: DLS PS6, szub: DLS W610, erősítő DLS CA30.
Kutya:westie.

tavimano
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tavimano »

Mivel nincs kimondott A/V topic !!!!!!!!!!

norbi31
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 27

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Tök jó és merre keressem sac/kb?
Nem kellett volna annyi helyen megkérdezni!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: topeti »

Kicsit hifis beütésű vicc

Két szőke beszélget:
- Miért van az, hogy a rockzenészek olyan kiábrándítóak az ágyban?
- Talán mert erősítő nélkül dolgoznak?

(Tudom ez itt off, de egy MOD-ot megkérek, hogy 1-2 napig hagyja itt
ezt a viccet, aztán nyugodt szívvel törölheti ezt a hozzászólásomat. Kösz.)

Üdv
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”