Az a baj hogy vékonyfalú zártszelvény kell hozzá amit nálunk nem lehet kapni.Szegény Szilvai Tibi legyártatott még a Dunai Vasműben egy nagy adaggal magának és ebből lehetett kérni ZO 28 másolatot,de ez sem érte el az eredeti hangját,Kb. 80%-ra sikerült.dixie-chicken írta: ↑2024.05.01., szer. 16:54étöm,és elismerem..bátrakért,és türelmesekért a szerencse
...haverom 20 fontért hozott el egy Sound Org ZO21/ZO28 az elmebajrol,az igaz nem falikonzol...az igaz hogy kb 15 éve,40-et fizettem a TT1-ért,magam is
..de sztem,nem a márka kérdés itt,hanem az elv...
![]()
Baumax,OBI,Praktiker stb.,körülnéz(ek)..+ha van jó lakatos haver,2db L profil 20x40mm zártszelvény+tüskék..nem igazán tudok prioritást adni a TT1 vs DIY falikonzolal szemben,igy emlékei szerint,amim volt,civilizált megoldást kerestem,a TT1 megvásárlásánál...igaz hogy a 10m-el "előrébb,vagy hátrébb van a trombita hangja kérdés,nem fogalkoztat,ma sem".....
Sound Arts-okat hirdetnek időnként,a méret a lényeg,a szenteltvizes csavarhúzót meg el lehet engedni,sztem...
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Re: Lemezjátszó
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Sajnos Szilvai mester már odaát készíti a konzolokat.
Kb. feléből megcsinálta volna.

Kb. feléből megcsinálta volna.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
65 - 70 ezres, nem igen van olcsóbb megoldás.
Remélem beválik, nagyon kíváncsi vagyok rá.
Hosszított tiplit és hosszabb csavarokat használnék a felszerelésnél, legalább felül.
Nem sokat lacafacáztál, de bátraké a szerencse.Aszpirin írta: ↑2024.05.01., szer. 23:47Mérlegelve az itt leírtakat, és hogy a Targetek - ha lehet is kapni esetleg, milyen árszínvonalat képviselnek ma még használtan is, vettem egy mély levegőt, és megrendeltem a Pro-Ject falikonzolt az amazonról: kereken 179 euró ÁFA-val, ingyen szállítással.
Enyhén szólva is drágállom, de meglátjuk mit tud akár be is válhat... Majd beszámolok.

65 - 70 ezres, nem igen van olcsóbb megoldás.

Remélem beválik, nagyon kíváncsi vagyok rá.
Hosszított tiplit és hosszabb csavarokat használnék a felszerelésnél, legalább felül.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Mérlegelve az itt leírtakat, és hogy a Targetek - ha lehet is kapni esetleg, milyen árszínvonalat képviselnek ma még használtan is, vettem egy mély levegőt, és megrendeltem a Pro-Ject falikonzolt az amazonról: kereken 179 euró ÁFA-val, ingyen szállítással (a magyar címre kicsekkolással sem változtak ezek a kondíciók, szóval ennyit fizettem): https://www.amazon.de/-/en/dp/B0083T6JVO
Ha minden igaz, pont egy hét múlva érkezik (Amazonnál általában tartják a megadott szállítási határidőket, tapasztalatom szerint).
Enyhén szólva is drágállom, de meglátjuk mit tud akár be is válhat... Majd beszámolok.
Ha minden igaz, pont egy hét múlva érkezik (Amazonnál általában tartják a megadott szállítási határidőket, tapasztalatom szerint).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Nem tudom mi az elvárásod, elég, ha megtartja a lemezjátszót, vagy a hangja is számít ?
Az árakról azért tudni kell, hogy a Target 35 - 40 évvel ezelőtt került kb. 25 ezerbe, a SO meg kb. 40 - be...
Ennek tükrében kell mérlegelni egy speciál állvány árát manapság. / Nem ismerem a PJ - et./
Nem tudom mi az elvárásod, elég, ha megtartja a lemezjátszót, vagy a hangja is számít ?
Az árakról azért tudni kell, hogy a Target 35 - 40 évvel ezelőtt került kb. 25 ezerbe, a SO meg kb. 40 - be...
Ennek tükrében kell mérlegelni egy speciál állvány árát manapság. / Nem ismerem a PJ - et./
Falkonzol - kérdésben annyit tudok - ezek régi tapasztalatok, nem maiak - hogy a márkás konzolok - a Target is az - mindig jobb hangúak voltak, mint a névtelenek és a DIY kreációk.
Van mögöttük egy olyan tudás, amit házilagosan nehéz megfejteni.
Nekem Target asztalkáim voltak, azt azért tapasztalnom kellett, hogy a Sound Organisation jobb hangú szerkezet, minden látható ok nélkül...
Végül én is DIY - nél kötöttem ki, kényszerből.
Utoljára a Roxan állt a Target falikonzolon, a Rock - ot egyszerűen nem mertem rátenni.
Nem attól tartottam, hogy összerogy a fémszerkezet, hanem, hogy a rozoga falból a felső tiplik kifordulnak.
40 - es zártszelvényből, homokkal kiöntött állvány készűlt, pontosan a lemezjátszó méretére, 60 centi kitámasztással - lefelé, na az már egy elefántot is elbír.
Van mögöttük egy olyan tudás, amit házilagosan nehéz megfejteni.
Nekem Target asztalkáim voltak, azt azért tapasztalnom kellett, hogy a Sound Organisation jobb hangú szerkezet, minden látható ok nélkül...

Végül én is DIY - nél kötöttem ki, kényszerből.
Utoljára a Roxan állt a Target falikonzolon, a Rock - ot egyszerűen nem mertem rátenni.
Nem attól tartottam, hogy összerogy a fémszerkezet, hanem, hogy a rozoga falból a felső tiplik kifordulnak.
40 - es zártszelvényből, homokkal kiöntött állvány készűlt, pontosan a lemezjátszó méretére, 60 centi kitámasztással - lefelé, na az már egy elefántot is elbír.

Leszakadni talán nem fog, de az egy rozoga, rezonáló valami. Passzol az IKEA lemezjátszóhoz...

A lényeg az, hogy vagy ezért, vagy azért vagy amazért, de rengeteg a selejtes új lemez.
Jó lenne a generációnyi kihagyás után, ha összekaparnák valahonnan az elveszett tudást.
Másoktól is hasonló arányokról hallok.
A lényeg az, hogy vagy ezért, vagy azért vagy amazért, de rengeteg a selejtes új lemez.
Jó lenne a generációnyi kihagyás után, ha összekaparnák valahonnan az elveszett tudást.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6183
Ha véletlenül találsz UK-ben és plusz Ł60-as futárköltséggel (ennyiért visznek haza egy kb ekkora pakkot háztól házig) is elfogadható az ár akkor dobj egy linket és lejátszom neked. Ha érdekes, privizzünk.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2640
étöm,és elismerem

Baumax,OBI,Praktiker stb.,körülnéz(ek)..+ha van jó lakatos haver,2db L profil 20x40mm zártszelvény+tüskék..nem igazán tudok prioritást adni a TT1 vs DIY falikonzolal szemben,igy emlékei szerint,amim volt,civilizált megoldást kerestem,a TT1 megvásárlásánál...igaz hogy a 10m-el "előrébb,vagy hátrébb van a trombita hangja kérdés,nem fogalkoztat,ma sem"...

Sound Arts-okat hirdetnek időnként,a méret a lényeg,a szenteltvizes csavarhúzót meg el lehet engedni,sztem...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Na, utánanéztem, ezek a Target Audio Wall Mount-ok újan azoknak vannak, akik igen komolyan gondolják a dolgot (445 eurú ausztriában a tiédnél jóval egyszerűbb kivitelű…), használtan pedig a hifishark csak tengerentúli találatokat ad…
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 581
Valóban praktikerben van 50cm mély 160kg teherbírású konzol (link) erre kell egy masszív lap.O_S írta: ↑2024.05.01., szer. 13:16Én már hosszú évek óta egy fali konzolon tartom az LP12-t, nekem nagyon bevált.Aszpirin írta: ↑2024.05.01., szer. 11:44Lenne itt valaki, aki falipolcon(konzolon) tartja a lemezjátszót, illetve tudnátok ajánlani erre értelmes megoldást? Jöhet ilyen is, hogy melyik Ikeás polc alkalmas erre….
Eddig egyedül a Pro-ject horror árú (75-125ezer forint közötti) lemezjátszó-falikonzolait találtam, de ennyi pénzt egy vaskonzolért és egy-két szögletes MDF-lemezért tényleg túlzásnak érzek.
Ötlet?
Ez a lejátszó függesztett vázas, a merev vázas megoldások másképp viselkedhetnek.
Két erős fém konzolt vettem valamelyik barkácsáruházban, meg egy 5 cm vastag lépcsőnek való
fenyő lapot. A lapot asztalossal méretre vágattam.
Nem volt egy nagy összeg.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
JBL 4333
- dixie-chicken
- V.I.P.
.
- Csatolmányok
-
- IMG_5496.JPG (112.76 KiB) Megtekintve 830 alkalommal
-
- IMG_5497.JPG (119.29 KiB) Megtekintve 830 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
- dixie-chicken
- V.I.P.
én személyszerint Target TT1-est használok,vagy 15 éve..lényegtelen volt számomra a "márka",az elsődleges kiválasztási pontom az volt,hogy normálisan elférjen rajta egy Thorens 126,a méretei végett,vagy esetleg egy Kuzma Stabi 2/TT1000,ha esetleg egyszer még megbolondulokAszpirin írta: ↑2024.05.01., szer. 11:44Lenne itt valaki, aki falipolcon(konzolon) tartja a lemezjátszót, illetve tudnátok ajánlani erre értelmes megoldást? Jöhet ilyen is, hogy melyik Ikeás polc alkalmas erre….
Eddig egyedül a Pro-ject horror árú (75-125ezer forint közötti) lemezjátszó-falikonzolait találtam, de ennyi pénzt egy vaskonzolért és egy-két szögletes MDF-lemezért tényleg túlzásnak érzek.
Ötlet?

ezeknek a hangját is lehet "hangolni",egyéni izlés szerint,kérdés használod-e az eredeti deszkát,vagy lecseréled vlmi másra..itt a képzeleted,személyes preferenciáid,és pénzárcád fog határokat szabni,és a meglévő lemezjátszód,mit fog "jónak "érezni maga alatt..

- Csatolmányok
-
- IMG_5498.JPG (108.1 KiB) Megtekintve 796 alkalommal
-
- IMG_5499.JPG (105.59 KiB) Megtekintve 796 alkalommal
- andarson
- V.I.P.
Szerintem 40cm mélységű fali tartó az ikeában csak ez van (link), e közé lehet ugyanebből a termékcsaládból 60x40cm-es lapot berakni. De nem tudom teherbírását sem.
(... lehet ennél azért masszívabb tartó kellene azért).
Linn Majik DS
JBL 4333
JBL 4333
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Van valamennyi tömegesnek mondható tapasztalatom elmúlt évekbeli új lemezekkel. Nem a hullámosság a legjellemzőbb probléma. Nekem is pech-szériám lehetett, de nálam kb 20-30% volt a selejtarány. A legtipikusabb a buborékosság (kitüremkedő légbuborékok a lemez anyagában, ami néha nem befolyásolja a lejátszhatóságot, a buborékok méretétől, alakjától és elhelyezkedésétől függően. Volt, hogy egy egész szériába belefutottam (sztori valahol itt ebben a topikban), amiben mindegyik buborékos volt. Elég jellemző a (szemrevételezéssel nem megállapítható) idokolatlan barázdazaj és egyéb indokolatlan zajosság, és persze néha gyárilag, amin alapos mosással lehet segíteni. De belefutottam még gyárilag agyonkarcolt lemezbe is… mindezek miatt az aranyszabály az új lemezekkel is: ha személyes vásárlás, akkor amég vásárlás helyszínén kibontani és alaposan szemrevételezni. Nekem minden esetben visszavették, ha még ott megmutattam, de a buborékosakat pl. egybként is. A karcos már neccesebb, ha nem a vásárlás helyzsínén derül ki, mert akár a vevő is összekarcolhatta ugye… de pl. a budaörsi MM tőlem visszavitt, gyárilag agyonkarcolt lemezt is visszavett szó nélkül.Rock60 írta: ↑2024.04.19., pén. 11:33Akkor ezek szerint csak nekem volt ilyen pech-szériám.Snipi írta: ↑2024.04.19., pén. 10:06
Én az elmúlt X évben (10-15? amióta újra van LP, de persze sok régen vásárolt - 1980 óta - lemezem is van) rengeteg (nem tudom mennyi) lemezt vettem újonnan és csak most futottam bele az első görbébe. Eddig sosem volt ilyen gondom. De ezt is szó nélkül visszavették.![]()
Ha online rendeled a lemezeket, akkor csak a visszaküldési macera marad. A bakelitfutár pl. simán visszaveszi, és ajánlja is, hogy ne rendelj ugyanolyat, mert igen gyakori a hibás lemezeknél, hogy a teljes gyartási széria hibás, selejt.
- O_S
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 160
Én már hosszú évek óta egy fali konzolon tartom az LP12-t, nekem nagyon bevált.Aszpirin írta: ↑2024.05.01., szer. 11:44Lenne itt valaki, aki falipolcon(konzolon) tartja a lemezjátszót, illetve tudnátok ajánlani erre értelmes megoldást? Jöhet ilyen is, hogy melyik Ikeás polc alkalmas erre….
Ötlet?
Ez a lejátszó függesztett vázas, a merev vázas megoldások másképp viselkedhetnek.
Két erős fém konzolt vettem valamelyik barkácsáruházban, meg egy 5 cm vastag lépcsőnek való
fenyő lapot. A lapot asztalossal méretre vágattam.
Nem volt egy nagy összeg.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
A Pro-ject tartókonzolokkal kapcsolatban nem tudom, hogy mennyire speciálisak, az Amazonon van egy változatuk (szállítással kijönne talán 60ezerből), ami a fotók alapján két vékonyabb mdf lemez, közöttük “szilikonbigyókkal”… egyébként az ottani felhasználói értékelések/vélemények alapján egy 5 csavarral (amit nem mellékelnek, ahogy tipliket sem) felfogandó hegesztett vaskonzol feketére festve plusz az említett MDF-platform, sem kidolgozásra, sem funkcióra nem tűnik indokoltnak az ára.andarson írta: ↑2024.05.01., szer. 12:33Én nem használok ilyet és nem is beleokoskodni akarok, pusztán engem is érdekel ha már előjött a téma, hogy ezek a lemezjátszó fali konzolok tényleg csak egy vaskonzol és mdf polc kombinációi, vagy speciálisabb a történet?
Ikeában természetesen van pl. 40cm mély falipolc tartó acél konzol 900 Ft ért + 5eFt-ért falipolc hozzá, ami méretre talán már kiszolgál egy lemezjátszót is, de nem tudom mennyire venne fel rezgéseket a zenéből.
A lemezjátszómhoz a 40cm mélység elég, ugyanennyi hosszban is elég lenne, de több sem baj. Mi lenne, ha egy ilyenre használnék valami rezgéselnyelő megoldást? Tudod esetleg a nevét az ikeás konzolnak (bocs, hogy ezzel zavarlak) a nevét, kb kismillió polc és konzol van az Ikea honlapján…
- Kellnerművek
- Fórumlakó
- Értékelés: 534
Már, bocsánat,de szerinted van olyan elvetemült fórumtárs,aki ilyet használna ?dixie-chicken írta: ↑2024.03.21., csüt. 07:24https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... tc.863064/
a rusnya,haszontalan Lencoclean-t meg szedd le légyszives,mert ránézni is rossz,nem hogy belegondolni mit csinált a lemezekkel![]()
Már aki nem 1 bites

- andarson
- V.I.P.
Én nem használok ilyet és nem is beleokoskodni akarok, pusztán engem is érdekel ha már előjött a téma, hogy ezek a lemezjátszó fali konzolok tényleg csak egy vaskonzol és mdf polc kombinációi, vagy speciálisabb a történet?
Ikeában természetesen van pl. 40cm mély falipolc tartó acél konzol 900 Ft ért + 5eFt-ért falipolc hozzá, ami méretre talán már kiszolgál egy lemezjátszót is, de nem tudom mennyire venne fel rezgéseket a zenéből.
Linn Majik DS
JBL 4333
JBL 4333
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Lenne itt valaki, aki falipolcon(konzolon) tartja a lemezjátszót, illetve tudnátok ajánlani erre értelmes megoldást? Jöhet ilyen is, hogy melyik Ikeás polc alkalmas erre….
Ötlet?
Ötlet?
Örömmel tölt el, én azért bíztam benne.andarson írta: ↑2024.04.26., pén. 15:06Nah végül ki lett cserélve a Dualban a zavarszűrő kondenzátor és (látszik, hogy tényleg lövésem nincs ezekhez az elektronikus dolgokhoz) legnagyobb meglepetésemre megoldotta a problémámat, volt pukkanó hang a hangfalon a lemezjátszó indulásakor és megállásakor, de már nincs :).
Köszi a tippet.![]()
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- andarson
- V.I.P.
Nah végül ki lett cserélve a Dualban a zavarszűrő kondenzátor és (látszik, hogy tényleg lövésem nincs ezekhez az elektronikus dolgokhoz) legnagyobb meglepetésemre megoldotta a problémámat, volt pukkanó hang a hangfalon a lemezjátszó indulásakor és megállásakor, de már nincs :).La_Valse írta: ↑2024.04.06., szomb. 15:35Nincs jelentősége, régebben csak az indító kondikat specifikálták váltakozó feszültségre.
Ilyesmit javaslok, remélve, hogy elfér.
https://www.ret.hu/shop/product/yageo-t ... m_13-00-03
Köszi a tippet.

Linn Majik DS
JBL 4333
JBL 4333
koszonom a tippeket. 

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Vagy 10 éve ugyanebben a cipőben jártam.
Besétáltam ide: https://audiocentrum.hu/ , és simán előhúzták a fiókból.
Azt nem állítom, hogy ma is így menne, de egy telefont megérhet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech