Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Diy csöves (vagy hibrid) erősitő épités

Zolee63
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: Diy csöves (vagy hibrid) erősitő épités

Hozzászólás Szerző: Zolee63 »

Sziasztok! Akik már rendeltek a HIFI COLLECTIVE-ről , Tőlük kérdezném :a megrendelés kb. mennyi idő alatt ér Magyarországra,illetve mennyibe kerül a szállítás? Köszönöm a válaszotokat.

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Tredqill »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Puskás trafókkal?
Hogy muzsikálnak erősítőben vagy bármi más hifi elektronikában?

Bose1976
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Bose1976 »

CHZ írta:
2025.02.24., hétf. 16:26
Majdnem kész.
Szia, írtam Privit, kérlek ha elolvastad beszéljünk, ha megoldható, köszi.

CHZ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 252

Hozzászólás Szerző: CHZ »

Majdnem kész.
Csatolmányok
pclhibe4.jpg
pclhib e5.jpg
PCHIBRID H1.jpg
PCHIBRID E3.jpg

CHZ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Készülget...
Csatolmányok
W82 HIBRID A F.jpg

CHZ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Még mindig hibrid, kicsit más dobozban..
Csatolmányok
w tr hib E4.jpg

tapaizo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 73

Hozzászólás Szerző: tapaizo »

Üdv. mindenkinek!
Készülék házat szeretnék készíttetni, tud ebben valaki segíteni?
2 csöves monoblokkról lenne szó,természetesen méretek, stb. adott lesz.

e hunter
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: e hunter »

bigkópé írta:
2024.06.18., kedd 13:32
De ettől még azért össze tudom forrasztani ezt a kis erősítőt, sőt ha tényleg olyan jól szól, akkor többet is letudok gyártani. Nektek van valami pozitív véleményetek? Esetleg ismeri valaki ezt az erősítőt? Ha igen, akkor milyen a hangja?
Kedves bigkópé!
Véleményt kérdezett, írnék egyet, bár sokáig tartana kitérni mindenre. Jómagam nem ezt a kapcsolást választottam volna, és főleg nem ezen végcsövekkel, már ha nem szeretne majd az elkészült produktumban csalódni. Persze, az ember fia ritkán csalódik a saját "gyermekében" mert a többség azt akkor is jónak fogja értékelni ha egyébként nem az, pusztán azért, mert önmaga készítette. A kimenő készítőjének temérdek önfényezésére most nem térnék ki, mert hát csinál valamit amit el kell adni, annak meg reklám kell, nem úgy mint a jó bornak. Meg aki nem ért hozzá, az úgy is issza majd a szavakat meg ámul a grafikákon. Az a német GOS vas sem jelent sokat úgy önmagában, noha nem rossz, de a lemez vastagsága 0,35mm ha jól emlékezem, a jó lemez az pedig valahol 0,2mm alatt kezdődik, a nagyon jó pedig 0,1mm alatt.
Majd kérdezze meg tőle azt is, hogy vajon a hangdobozain nézett-e már valaha fázistolást /tehát nem az erősítője kimenetén, hanem a hangszóró komplexumon/, ha nem, akkor érdemes lenne arra is egy cseppet rácsodálkoznia, és utána levonni belőle a szükséges konzekvenciát.
Ha ellenütemű erősítő építésére adnám a fejem, akkor vetnék egy pillantást pl. a yaqin mc100b kapcsolására, abban úgy a legtöbb dolog benne van ami egy jó ellenütemű erősítőhöz kell, srpp-ltps-cf-tetrode, természetesen lehetne még azon is javítani, áramgenerátorral, finomhangolásokkal, védelmekkel stb. És arra az erősítőre is igaz lenne az, hogy nem mindegy milyen gyártó passzív elemeit építi bele, hol vezeti ki a kimenőből az UL leágazást mert kicsit sem biztos hogy ott lesz a legjobb ahol "szokták"/, nagy sokat számít a felhasznált tetróda fajtája ami szinte önmagában alapozza meg majd az erősítő hangzásvilágát etcetera etcetera.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1184

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

sutemenyx írta:
2024.06.19., szer. 01:05
SoundMania írta:
2024.06.18., kedd 19:32
Ha olyan hangot vársz amit leírtál, akkor sokkal jobbra kell megépítened mint a gyári. Az sajnos nem annyira nagyon jó hangú. A legrosszabb AN is sokkal jobb nála.
Mennyiből tervezed kihozni?
Nyugi, nem ez volt a lényeg. Ez egy színdarab.
:)
Ja? Talán a tudjuk ki? :)
Amúgy ismerősöm csinál ellenütemű el34-eseket. Állítólag Jenő is elismerően nyilatkozott a hangjáról.
A következőben már kipróbáltatok vele más csövet is. A kimenője is jól sikerültnek tűnik.
Ha kell valakinek ilyen, jelentkezhet.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

SoundMania írta:
2024.06.18., kedd 19:32
Ha olyan hangot vársz amit leírtál, akkor sokkal jobbra kell megépítened mint a gyári. Az sajnos nem annyira nagyon jó hangú. A legrosszabb AN is sokkal jobb nála.
Nyugi, nem ez volt a lényeg. Ez egy színdarab.
:)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1184

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

bigkópé írta:
2024.06.18., kedd 13:32
Én még nem vagyok kész az erősítőmmel, de azért írok róla. Nagyon tetszik az Audio Innovation cég AI 800-as erősítője. Gondoltam egyet, és nekifogtam a megépítésnek, mert egyszerű, de jó hangúnak ismert népszerű készülék. (A kapcs rajzát lásd az 1. fotón) Hogy miért is népszerű ez az erősítő? Nos valószínűleg azért, mert annak idején még a békeiőkben létezett egy újság, aminek az volt a neve, hogy HiFi Magazin. Az 1991/2 kiadástól kezdve ezen folyóirat "munkaeszköze" lett az AI500-as erősítő. Innen az ismeretség. Az angol Audio Innovation céget egyébként P. Quatrop alapította, és üzemeltette, aki később létrehozta ezen cég ellenpólusát az Audio Note firmát. Az AI cég készülékei viszonylag olcsók voltak, ellentétben az AN cuccaival. Pedig az AI NFB-t is használt, ami ugye több alkatrész. Olcsóból jót készíteni nehéz, de az AI cégnek ez többé kevésbé sikerült.ai800mk3.jpg

Az egyik audio fórumon találtam egy embert, aki mások szerint híres trafótekerő ember, így megállapodtam vele, hogy az AI800 Mk III-as erősítőhöz tervezzen nekem, és készítsen el 1pár kimenőt. Én mint kezdő gyártó (Jó sokat lehet keresni egy ilyen erősítőn, főleg ha öreg, hulladék, illetve használt anyagokból készítik), nem tudtam megadni a tervezéshez szükséges adatokat. Ezért ezt ő kitalálta. Miután megegyeztünk, ő az alábbiakat írta nekem:
"A tervezéshez elővettem az EL34 cső Datasheet-jét, valamint a HFM kiadványt. Bár a kapcsolási rajz megvan, azon a tápfeszültségek, és természetesen a kimenő illesztése nincs feltüntetve. Azt a HFM-ből illetve máshonnan is kiderült, hogy ezek az AI erősítők tápfesze 370-400Volt körüliek. Az EL34 adatlapjából (Mullard) meg kiderült, hogy ennek a csőnek van egy ajánlott beállítása 400 Volt körül PP UL classA kapcsolásban, amikor is a cső Rk ellenállása 470 Ohm. Mit tesz Isten, az AI800 Mk III-ban is éppen ennyi van feltüntetve. Mivel az erősítő gyártók szinte mindig a csőgyártó ajánlott beállításait alkalmazzák, így feltételeztem, hogy ebben az esetben is így tettek. Mivel ebben a felállásban az Raa érték 6kOhm, ezért a trafó méretezésnél én is ezt alkalmaztam. Annál is inkább, mert ebben az esetben az EL34-nek nagyon kicsi a torzítása: 0,3%." Szóval nem kismiska a kollega logikálya. Aztán írt a trafóról is nekem emailben:
A kimenőt szabványos EI96-os GOS lemezekből készült magra tekertem. A pakettvastagság 46mm. A HFM-ben megnéztem az AI500 átvitelét. Ott akkor, és azt 20Hz-20kHz tartományban 0; -1,5dB sávszélekkel adták meg. Továbbá arra gondoltam, hogy az AI cég ezen erősítő szériájához ugyanazt a kimenőt használta, mivel egy új kimenőtrafó kikísérlrtezése sok időt, és pénzt igényel. Innen tovább gondolva, hogy az utánépített erősítő hasonlóan szóljon mint az eredeti, egy olyan kimenőt terveztem, aminek az átvitele 20Hz-20kHz sávban hasonló az eredetihez, azaz jelesül -0,3; -1dB-el határolt. A kimenőtrafó -3dB-s pontjai egyébként 3Hz-36kHz. Nyilván nem véletlen ez a paraméter. Egy erősítő trafójának alul kell kiválónak lennie, ugyanis az információ nagy hányada az alsó 30Hz-5kHz tartományban jön át. Hogy minnél szinezetlenebb legyen a hang, itt kell, hogy a legkisebb fázistorzítás lépjen fel. A fáziostorzítást legszemléletesebben a Nyquist diagrammal szemléltethetjük. Ha nincs torzítás, akkor a diagramm egy pont. Jól látható a 20-20k-ig terjedő átvitelen, hogy trafóm Nyquist görbéje majdnem egy pont. Az a kis megnyúlás a 20kHz-n lévő -1dB esésből származik. (A Nyquist diagrammot a fázis-frekvencia pontok polárdiagramba történő konvertálásával lehet létrehozni.) Az így megtervezett, és elkészített kimenőtől azt várom, hogy az erősítő megszólalása mélyben gazdag, felül kerekített, de a valósághoz hű, szinezetlen megszólalású lesz, hatalmas térrel, ami szintén a jó fázisátvitelből következik." Az illető küldött mindenféle fotót mérésekről, amit én nem értek, de majd hátha kapok itt segítséget a megértéshez.
1kHz.jpeg
10kHz.jpeg
Bode 2Hz to 200kHz.jpeg
Bode +Nyquist 20Hz to 20kHz.jpeg
A fényképek között ott van az 1kHz-s, és a 10kHz-s négyszögjel képe. Ez uitóbbit azért küldte el, hogy ha megvan a HFM említett száma, akkor összehasonlíthatom a két mérést. Nos ezt megnéztem, és azt láttam, hogy ennek a kimenőpnek jobb a magasfrekvenciás átvitele, mint a gyári erősítőnek. Azért én félek, hogy az általam utánépített erősítő nem pont úgy fog szólni, mint a gyári eredeti, mivel a trafója jobb. Kérdezném ha szabad, hogy jól gondolom-e, vagy ha nem, akkor miért. Az ürge fotókat is küldött az emailben, amiket szintén ide mellékelek. Mondjuk én azt sem értem, hogy egy pont hogy lehet diagram. De ettől még azért össze tudom forrasztani ezt a kis erősítőt, sőt ha tényleg olyan jól szól, akkor többet is letudok gyártani. Nektek van valami pozitív véleményetek? Esetleg ismeri valaki ezt az erősítőt? Ha igen, akkor milyen a hangja?

bigkópé
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: bigkópé »

Én még nem vagyok kész az erősítőmmel, de azért írok róla. Nagyon tetszik az Audio Innovation cég AI 800-as erősítője. Gondoltam egyet, és nekifogtam a megépítésnek, mert egyszerű, de jó hangúnak ismert népszerű készülék. (A kapcs rajzát lásd az 1. fotón) Hogy miért is népszerű ez az erősítő? Nos valószínűleg azért, mert annak idején még a békeiőkben létezett egy újság, aminek az volt a neve, hogy HiFi Magazin. Az 1991/2 kiadástól kezdve ezen folyóirat "munkaeszköze" lett az AI500-as erősítő. Innen az ismeretség. Az angol Audio Innovation céget egyébként P. Quatrop alapította, és üzemeltette, aki később létrehozta ezen cég ellenpólusát az Audio Note firmát. Az AI cég készülékei viszonylag olcsók voltak, ellentétben az AN cuccaival. Pedig az AI NFB-t is használt, ami ugye több alkatrész. Olcsóból jót készíteni nehéz, de az AI cégnek ez többé kevésbé sikerült.
ai800mk3.jpg
Az egyik audio fórumon találtam egy embert, aki mások szerint híres trafótekerő ember, így megállapodtam vele, hogy az AI800 Mk III-as erősítőhöz tervezzen nekem, és készítsen el 1pár kimenőt. Én mint kezdő gyártó (Jó sokat lehet keresni egy ilyen erősítőn, főleg ha öreg, hulladék, illetve használt anyagokból készítik), nem tudtam megadni a tervezéshez szükséges adatokat. Ezért ezt ő kitalálta. Miután megegyeztünk, ő az alábbiakat írta nekem:
"A tervezéshez elővettem az EL34 cső Datasheet-jét, valamint a HFM kiadványt. Bár a kapcsolási rajz megvan, azon a tápfeszültségek, és természetesen a kimenő illesztése nincs feltüntetve. Azt a HFM-ből illetve máshonnan is kiderült, hogy ezek az AI erősítők tápfesze 370-400Volt körüliek. Az EL34 adatlapjából (Mullard) meg kiderült, hogy ennek a csőnek van egy ajánlott beállítása 400 Volt körül PP UL classA kapcsolásban, amikor is a cső Rk ellenállása 470 Ohm. Mit tesz Isten, az AI800 Mk III-ban is éppen ennyi van feltüntetve. Mivel az erősítő gyártók szinte mindig a csőgyártó ajánlott beállításait alkalmazzák, így feltételeztem, hogy ebben az esetben is így tettek. Mivel ebben a felállásban az Raa érték 6kOhm, ezért a trafó méretezésnél én is ezt alkalmaztam. Annál is inkább, mert ebben az esetben az EL34-nek nagyon kicsi a torzítása: 0,3%." Szóval nem kismiska a kollega logikálya. Aztán írt a trafóról is nekem emailben:
A kimenőt szabványos EI96-os GOS lemezekből készült magra tekertem. A pakettvastagság 46mm. A HFM-ben megnéztem az AI500 átvitelét. Ott akkor, és azt 20Hz-20kHz tartományban 0; -1,5dB sávszélekkel adták meg. Továbbá arra gondoltam, hogy az AI cég ezen erősítő szériájához ugyanazt a kimenőt használta, mivel egy új kimenőtrafó kikísérlrtezése sok időt, és pénzt igényel. Innen tovább gondolva, hogy az utánépített erősítő hasonlóan szóljon mint az eredeti, egy olyan kimenőt terveztem, aminek az átvitele 20Hz-20kHz sávban hasonló az eredetihez, azaz jelesül -0,3; -1dB-el határolt. A kimenőtrafó -3dB-s pontjai egyébként 3Hz-36kHz. Nyilván nem véletlen ez a paraméter. Egy erősítő trafójának alul kell kiválónak lennie, ugyanis az információ nagy hányada az alsó 30Hz-5kHz tartományban jön át. Hogy minnél szinezetlenebb legyen a hang, itt kell, hogy a legkisebb fázistorzítás lépjen fel. A fáziostorzítást legszemléletesebben a Nyquist diagrammal szemléltethetjük. Ha nincs torzítás, akkor a diagramm egy pont. Jól látható a 20-20k-ig terjedő átvitelen, hogy trafóm Nyquist görbéje majdnem egy pont. Az a kis megnyúlás a 20kHz-n lévő -1dB esésből származik. (A Nyquist diagrammot a fázis-frekvencia pontok polárdiagramba történő konvertálásával lehet létrehozni.) Az így megtervezett, és elkészített kimenőtől azt várom, hogy az erősítő megszólalása mélyben gazdag, felül kerekített, de a valósághoz hű, szinezetlen megszólalású lesz, hatalmas térrel, ami szintén a jó fázisátvitelből következik." Az illető küldött mindenféle fotót mérésekről, amit én nem értek, de majd hátha kapok itt segítséget a megértéshez.
1kHz.jpeg
10kHz.jpeg
Bode  2Hz to 200kHz.jpeg
Bode +Nyquist 20Hz to 20kHz.jpeg
A fényképek között ott van az 1kHz-s, és a 10kHz-s négyszögjel képe. Ez uitóbbit azért küldte el, hogy ha megvan a HFM említett száma, akkor összehasonlíthatom a két mérést. Nos ezt megnéztem, és azt láttam, hogy ennek a kimenőpnek jobb a magasfrekvenciás átvitele, mint a gyári erősítőnek. Azért én félek, hogy az általam utánépített erősítő nem pont úgy fog szólni, mint a gyári eredeti, mivel a trafója jobb. Kérdezném ha szabad, hogy jól gondolom-e, vagy ha nem, akkor miért. Az ürge fotókat is küldött az emailben, amiket szintén ide mellékelek. Mondjuk én azt sem értem, hogy egy pont hogy lehet diagram. De ettől még azért össze tudom forrasztani ezt a kis erősítőt, sőt ha tényleg olyan jól szól, akkor többet is letudok gyártani. Nektek van valami pozitív véleményetek? Esetleg ismeri valaki ezt az erősítőt? Ha igen, akkor milyen a hangja?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2730

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A 7242 tube PSE No.2 elektroncsöveit leteszteltem, majd felcsövezve az erősítőt beindult a beállítása. Mivel eléggé vegyes volt a tulajdonos álltal beszerzett elektroncsövek állapota, kicsit továbbtartott a bemérés, de végül is elkészült a mű :smile53:
Az eddig adatokat jól közelitően tudta, pl. az 1KHz/1W/8R THD mérésénél bal oldalon 0,05%, a jobb oldalon 0.065% volt.
TJ.
Csatolmányok
7242 tube PSE amplifier No.2 front.jpeg
7242 tube PSE amplifier No.2 front.jpeg (107.84 KiB) Megtekintve 4982 alkalommal
7242 tube PSE amplifier No.2 foto1.jpeg
7242 tube PSE amplifier No.2 foto1.jpeg (132.59 KiB) Megtekintve 4982 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

2024 május 22 és május 30 között megépült a 7242 tube PSE erősítő második példánya. :smile53:
Élesztés/bemérés a holnapi napra beütemezve.
TJ.
Csatolmányok
7242 tube PSE amplifier No. 2.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

A 7242 tube PSE-hez kialakitottam egy új " silver rail ground " megoldást, aminél nincs megszakítás/anyagváltás a földelési rendszerben. :smile53:
TJ.
Csatolmányok
7242 tube PSE new silver rail ground.jpg

CHZ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Még egy hibridet csináltam, fiam kérésére.
Kicsit más dobozban, de a kapcsolás nem változott.
Csatolmányok
TR HIBRID tr E3.jpg
tr hibrid h2.jpg

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: Fody »

Ja, azóta egy kicsit vagányabbnak érzem magam, és elhiszem, hogy én is tudok úgy erősítőt építeni mint tunerman vagy süti kolléga CHZ camelflapping és sok más nagyszerű konstruktőr! Pedig forrasztani se nagyon tudok mert nincs kézügyességem!!😂😂😂😂😂

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hadd mondjak el egy hihetetlen sztorit! Sokan el se hiszitek de megtörtént. Egyszer vittem hozzá egy magam tákolt 6l6gc erősítőt, aminek a kimenője eredeti Shyntezis trafó volt, és természetesen push-pull. És képzeljétek Ottó bácsi megdicsérte, hogy milyen szépen szól, de az ő kimemőivel még szebben és jobban szólna. Mondtam ha kicseréli akkor viszem, de nem cserélte.

Camelflapping
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Camelflapping »

bigkópé írta:
2024.04.22., hétf. 11:03
Rock60 írta:
2024.03.27., szer. 14:37
Szevasztok !

Abban kérném a segítségeteket, hogy OTL csöves erősítő javítását ki tudná vállalni ?
Nem javaslatra gondolok, hogy kihez forduljak, hanem aki tudna vele foglalkozni, annak kérném a jelentkezését, akár privátban is.
Részleteket ott megtárgyalhatjuk.

Köszi. :smile53:
Kérj tanácsot Camelflapping szakértőnktől. Ő már rengeteget javított.
A kéretlen ajánlásra, oldalvágásra:
Inkább bigkópé B. Ottó úrtól, bár nem szíveli az SE-t, de rengeteget tekercselt, mázsaszámra vett drága trafóvasakat, csévéket. Szívesen elküldöm bizonyságul a neten található írásait képeit, kérkedéseit. Amiket úgy végez, hogy semmiféle vállalkozást, törvényes gyártást, semmiféle adót nem fizet.
De oda pofátlankodik a 46. nevén is, ahol fényezheti magát. Ahonnét rendszerint páros lábbal rúgják ki...Érdekes téma ez a NAV-nál, mármint az évtizedek óta swarc tevékenység...De csak nézzük az utolsó 5 évet. Aztán amikor el kell számolni az utolsó csoki csomagoló papírról is, kicsit kisebb lesz az arc...Szívesen segítek!
"Annál is hihetetlenebb..."

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Fody írta:
2024.04.23., kedd 12:56
sutemenyx írta:
2024.04.22., hétf. 11:41
Sajnálatos tény, hogy az egyik magyar, magát konstruktőrnek valló, ámde inkább csak ARC majmoló még mindig nem jött rá, hogy nem puszta szórakozásból tiltották minden netes fórumról, hanem azért, mert senki sem kíváncsi sem a szakmai véleményére, sem az óvodásokra jellemző vagdalkozó stílusára. Rá kéne jönni, fel kéne ismerni, hogy amikor tiltás, elutasítás van, akkor ott valami nagyon nem stimmel emberileg, és hasztalan ugyanazoknak a kommunikációs paneleknek a tolásával próbálkozni más néven újra meg újra. Először is mire számít az ilyen? Majd megpróbálom lejáratni a másikat, és akkor többet fognak tőlem venni? Ez valami vicc? Nagyjából megintcsak egy óvodás gondolkozik így, nem a felnőtt emberek. Fel kéne mostmár lassan nőni, emberileg az mindenképp hasznos, de a szakmai sikereket is nagyban javíthatja. Bár valószínűleg túl késő, de azért sok sikert!
Tán ez a jó öreg Ottó bácsi lenne??
Nézd, aki az én berakott 20kHz-es mérésemet elírja 10kHz-esnek a hozzászólásában, majd berakja a saját 1kHz-es mérését bizonyítéknak...na ki lehet az az illető?
TJ.

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

sutemenyx írta:
Sajnálatos tény, hogy az egyik magyar, magát konstruktőrnek valló, ámde inkább csak ARC majmoló még mindig nem jött rá, hogy nem puszta szórakozásból tiltották minden netes fórumról, hanem azért, mert senki sem kíváncsi sem a szakmai véleményére, sem az óvodásokra jellemző vagdalkozó stílusára. Rá kéne jönni, fel kéne ismerni, hogy amikor tiltás, elutasítás van, akkor ott valami nagyon nem stimmel emberileg, és hasztalan ugyanazoknak a kommunikációs paneleknek a tolásával próbálkozni más néven újra meg újra. Először is mire számít az ilyen? Majd megpróbálom lejáratni a másikat, és akkor többet fognak tőlem venni? Ez valami vicc? Nagyjából megintcsak egy óvodás gondolkozik így, nem a felnőtt emberek. Fel kéne mostmár lassan nőni, emberileg az mindenképp hasznos, de a szakmai sikereket is nagyban javíthatja. Bár valószínűleg túl késő, de azért sok sikert!
Tán ez a jó öreg Ottó bácsi lenne??

bigkópé
Újonc fórumos
Újonc fórumos

sutemenyx írta:
Mi van? Itt senki sem normális? Veled kezdődően. Milyen majmoló? Mit vesznek tőlem? Nem gondoltam volna, hogy a barkácsolók ennyire alatta vannak az internetes átlagnak. Szomorú.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

bigkópé
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Rock60 írta:
2024.03.27., szer. 14:37
Szevasztok !

Abban kérném a segítségeteket, hogy OTL csöves erősítő javítását ki tudná vállalni ?
Nem javaslatra gondolok, hogy kihez forduljak, hanem aki tudna vele foglalkozni, annak kérném a jelentkezését, akár privátban is.
Részleteket ott megtárgyalhatjuk.

Köszi. :smile53:
Kérj tanácsot Camelflapping szakértőnktől. Ő már rengeteget javított.

bigkópé
Újonc fórumos
Újonc fórumos

tunerman írta:
2024.03.22., pén. 10:38
A reklámozást befejezve :smile53: , aki a no NFB-s erősìtőket az NFB-t tartalmazókkal veti össze - azzal nekem a továbbiakban semmi dolgom nincs.
TJ.
Mert érdemben nem tudsz válaszolni, érvelni.
Egyébként nem reklámoztam. Látod, még ezt sem tudod. ;)

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”