Mi teszi ezt "komolyzenévé"? Van valamilyen formai jegy, jellemző, ami kiemeli ezt az egyébként nem túl eredeti zenét a csapból is folyó ambient, elektronikus, filmzene, klasszikus ...crossoverből? Vagy mert a San Francisco Symphony tűzi műsorára?

Mi teszi ezt "komolyzenévé"? Van valamilyen formai jegy, jellemző, ami kiemeli ezt az egyébként nem túl eredeti zenét a csapból is folyó ambient, elektronikus, filmzene, klasszikus ...crossoverből? Vagy mert a San Francisco Symphony tűzi műsorára?
Én Qobuz-ról hallgattam meg a teljes albumot, elvarázsolt!
chord_ írta: ↑2024.04.19., pén. 19:36Most érkezett:
Folia Nova.
Egy könyv-CD.
Teljesen odavagyok.
Énekelt folia-k, a cantiga feelingtől egészen a Szemző-fajta kortárs besorolhatatlanságig.
youtu.be/-YzMlgtAsNU
youtu.be/Xo79bEj19HY
A hangminőség egészen döbbenetes.
Nem olyan vészes amúgy.Sosztakovics írta: ↑2024.04.16., kedd 20:37Kortárs komolyzene. Kicsit szokni kell.
youtu.be/DZbB9Cf727c
Mondanám, hogy jelentsd a dolgot a modiknak és kérd a felülvizsgálatot...zenta írta: ↑2024.04.16., kedd 09:09Kicsit árnyalnám a képet - azt, hogy hol a helye az ilyen zenének.
"Often categorized as a "jazz piano trio," they've essentially reinvented that configuration in their own image with captivating, difficult-to-categorize instrumental music." azaz "Gyakran "jazz-zongora triónak" kategorizálják őket, de lényegében saját képükre találták fel újra ezt a felállást, magával ragadó, nehezen kategorizálható hangszeres zenéjükkel." (Thom Jurek - AllMusic).
Vannak határhelyzetek, melyek nem férnek bele jól felépített skatulyarendszerünkbe. Ha meghallgatjátok az albumot, érthető lesz miről beszélek, s az is, milyen szoros kapcsolódási pontok vannak a kortárs "komoly"zenével.
Sosztakovics fórumtárs nem hallgatta meg, posztomra 15 perc alatt reagált megfellebbezhetetlen ítélettel. Jött is a végrehajtás, majd az elégedett csettintés.
De mindegy is, az ajánlás jól elvan a "Jazz" topikban, úgy tűnik az a fiók szélesebb.
Kicsit árnyalnám a képet - azt, hogy hol a helye az ilyen zenének.Sosztakovics írta: ↑2024.04.15., hétf. 23:45Mert ott a helye.tonee73 írta: ↑2024.04.15., hétf. 23:41Ment a jazz-be.Sosztakovics írta: ↑2024.04.15., hétf. 22:53Ez aztán minden, csak nem komolyzene. De rábízom a modikra, hogy mit tesznek vele.![]()
Mert ott a helye.tonee73 írta: ↑2024.04.15., hétf. 23:41Ment a jazz-be.Sosztakovics írta: ↑2024.04.15., hétf. 22:53Ez aztán minden, csak nem komolyzene. De rábízom a modikra, hogy mit tesznek vele.
Ment a jazz-be.Sosztakovics írta: ↑2024.04.15., hétf. 22:53Ez aztán minden, csak nem komolyzene. De rábízom a modikra, hogy mit tesznek vele.
Nekem két Decca felvételről van csak tudomásom, az első az André Previn vezényelte Londoni Szimfónikusokkal a 70-es évekből, a másik, már digitális a 80-as évekből Charles Dutoit-val és a Montreali Szimfónikusokkal.Sosztakovics írta: ↑2024.04.11., csüt. 16:14.
A szólista Kyung Wha Chung. Azóta rajta a szemem, mióta hallottam vele és Giulinivel Csajkovszkij hegedűversényét.