Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: cables »

----
Csupasz IC hangja.jpg
Csupasz IC hangja.jpg (219.26 KiB) Megtekintve 4196 alkalommal

...Mikor megláttam a csupasz IC kábelt, úgy jártam, mint az egyszeri vidéki ember, aki felkeveredik Pesten az állatkertbe. Meglátja a zsiráfot, és azt mondja, ilyen állat nincs... BL

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Bali85 írta:
2024.06.20., csüt. 17:40
...
Úgy írnám le, hogy a zenének lett aurája.
Az alábbi posztnak ez mondata nagyon fontos üzenetet hordoz. Az audió rejtélyei közül az egyik legmeglepőbb, legérthetetlenebb, hogy a hálózati tápkábel olyan szinten szól bele a zene hangszínébe, mintha a hangjel a hálózatin is áthaladna. Pedig nem halad át. Ezüst hálózatival csillogóan szól a rendszer, vastag rézzel tompán.

Az elterjedt villamos zajszűrők a zenéből is kivágnak egy nagyon fontos dolgot: a legfinomabb részleteket. A zene auráját.

A Z a finom részletekbe nem nyúl bele, csak a zajt veszi el a zenéből. Ezt mindenkinek érdemes kipróbálni!

Egyetlen Z hálózati nyugalmat hoz a zenébe!.png
Egyetlen Z hálózati nyugalmat hoz a zenébe!.png (764.59 KiB) Megtekintve 4458 alkalommal

Bali85
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Bali85 »

Üdvözlet mindenkinek! Akik nem szerentek sokat olvasni: Mindenkinek ajánlom, hogy tegyen egy próbát a Z hálózati kábellel!
Vesztenivaló nincs, ha bejön, akkor öröm van, ha nem jönne be, akkor meg visszakülditek és visszakapjátok a pénzt. Azért ez nem egy rossz deal.

Úgy kezdődött a történet, hogy egy kedves ismerősöm rendelt egy hangfalkábelt és egy Z tápkábelt nagyjából 2 hónapja. Egy jóval drágább (3-szor) tápkábelt váltott és azóta megelégedettséggel használja. Ódákat zengett róla és nekem is tervben volt egy kis fejlesztés HIFI fronton. Szóval le is rendeltem egy kyro kezelt Z tápkábelt, aminél az volt a terv, hogy bekötöm az elosztó elé, amit meg is tettem. Wow, egyből hallható különbség lett a zenékben és méghozzá tetszetős változások. Beszéltem Rudolffal és mondta, hogy ez a kábel nem erre van kitalálva, próbáljam meg inkább a streamer-hez használni. Oké, miért ne.
Wow megint, tényleg jobb helye volt ott. Nagyon szép kerek hangok jelentek meg. A mély és a basszus ütősebb, a magas és közép hangok természetesebbek. Gondotam, ha ez a streamer-nél bejött, akkor próbának kéne egy Z az erősítőhöz is. Amint az megérkezett, no, onnantól jött az összes zene újból hallgatása.

Nagyon sokat változott a hangkép. Erőteljesebb lett a hang és szebben szól minden. A hangok jobban el vannak eresztve, nincs semmi, ami visszafogná a hangszereket.
Úgy írnám le, hogy a zenének lett aurája. Ami a legfeltűnőbb, és eddig hiányzott, az az énekhangok kiterjedése, ami eddig engem zavart, mert pontszerű volt nálam. Hallottam, hogy középről szólt és sokszor még zavart is, ha a hallgatási pozícióm akár egy-két centivel is nem pont középen volt. Most olyan kiterjedt lett a hang, hogy nem igazán számít, hogy a sweet-spot-ban ülök-e vagy tőle 10cm-re.
A másik nagyon feltünő különbség az a hangszerhangok felhangjainak a megléte. Mintha a gitár vagy zongora vagy bárminek a fő tónusa mellé megjelent most a "zengése", az aurája a hangszernek. Sok-sok számban olyan zeneiség jelenik meg, amiről eddig nem is tudtam, hogy ott volt.

Nem posztom a reklám, de én mindenkit bátorítok egy Z tápkábel kipróbálására. Nincs vesztenivaló. Én arra számítottam, hogy kicsit másabb, kicsit jobb lesz a hang, de a pici változások helyett drasztikus javulás lett a vége.
Nálam most alszik a hifi-bogár :) Remélem így is marad egy jóideig. Köszönet Radnai Rudolf úrnak a kábeleket!

sanka70
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: sanka70 »

Kedves Fórum!
Egy kedves barátom ajánlásával teszteltem először ezeket a kábeleket.
Kicsit Tamáskodtam! De a hangzás abszolút meggyőző volt! Több százezres kábeleket utasított a háttérbe!!!!!
Igazi részletezés stb!!!! A zenei hangzás igazi életet hozott! Még egyszer nagy köszönet Radnai Úr! Mindenkinek a legnagyobb ajánlással!!!

sanka70

Hozzászólás Szerző: sanka70 »

cables írta:
2024.06.16., vas. 19:13
Szakértő vélemény
A májusi AVX fórum találkozóra készülődve betettem a táskámba egy Z hálózati kábelt és CD Demag eszközt arra gondolva, ha valaki érdeklődne ezek iránt meg tudjam mutatni neki a valóságban. Nyitásra mentem, még kevesen voltak, miután körbe jártam a termeket kikötöttem a Djabe lemezek pultjánál és megvettem a legújabb Direkt-vágott albumukat. Megkérdeztem a lemezeket áruló fiatalembertől, hogy kérdezhetek-e részleteket magáról a felvételről. Tőlem nem - mondta - de Attilától igen. Akkor láttam meg az együttes alapító/vezetőjét Égerházi Attilát, aki egy fotelben ülve várta a dedikálást kérőket. Odamentem hozzá és elkezdtünk beszélgetni. Elmondtam neki, hogy audió kábeleket fejlesztek és kérdeztem, hogy ők mennyire tartják fontosnak a kábelezést a felvételeknél. Fontosnak tartják mondta, nemrég valaki mutatott neki szuper kábeleket, de csillagászati áron. Elővettem a Z hálózati kábelt és megemlítettem, hogy ez a vékony és olcsó kábel a tesztelők szerint jelentős javulást hoz a rendszerekbe. Szívesen kipróbálja mondta, de csak a turné után, júliusban lesz erre ideje. Névjegyet cseréltünk és megbeszéltük, hogy majd keressük egymást júliusban. Akkor jutott eszembe a CD Demag. Odaadtam neki próbára, csak azt kértem, ha nem válna be nála júliusban visszakérném, mert már alig van belőle. Ebben maradtunk. A múlt héten rákérdeztem mailben, mert nagyon izgatott, hogy egy hangminőségre különösen kényes zenésznek mi a véleménye erről a kis eszközről. A következő sorokat írta:

Igen, egy új CD-t teszteltem, és tisztább lett a hangja.
A magas recegéses felhangok eltűntek. Sokkal kellemesebb lett a hangzás
Gratulálok!
Kipróbálok egy régebbi lemezt is, hogy ott mi történik
Attila

Örültem ennek az igazán szakértő véleménynek!

CD Demag lemágnesező.jpg

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Szakértő vélemény
A májusi AVX fórum találkozóra készülődve betettem a táskámba egy Z hálózati kábelt és CD Demag eszközt arra gondolva, ha valaki érdeklődne ezek iránt meg tudjam mutatni neki a valóságban. Nyitásra mentem, még kevesen voltak, miután körbe jártam a termeket kikötöttem a Djabe lemezek pultjánál és megvettem a legújabb Direkt-vágott albumukat. Megkérdeztem a lemezeket áruló fiatalembertől, hogy kérdezhetek-e részleteket magáról a felvételről. Tőlem nem - mondta - de Attilától igen. Akkor láttam meg az együttes alapító/vezetőjét Égerházi Attilát, aki egy fotelben ülve várta a dedikálást kérőket. Odamentem hozzá és elkezdtünk beszélgetni. Elmondtam neki, hogy audió kábeleket fejlesztek és kérdeztem, hogy ők mennyire tartják fontosnak a kábelezést a felvételeknél. Fontosnak tartják mondta, nemrég valaki mutatott neki szuper kábeleket, de csillagászati áron. Elővettem a Z hálózati kábelt és megemlítettem, hogy ez a vékony és olcsó kábel a tesztelők szerint jelentős javulást hoz a rendszerekbe. Szívesen kipróbálja mondta, de csak a turné után, júliusban lesz erre ideje. Névjegyet cseréltünk és megbeszéltük, hogy majd keressük egymást júliusban. Akkor jutott eszembe a CD Demag. Odaadtam neki próbára, csak azt kértem, ha nem válna be nála júliusban visszakérném, mert már alig van belőle. Ebben maradtunk. A múlt héten rákérdeztem mailben, mert nagyon izgatott, hogy egy hangminőségre különösen kényes zenésznek mi a véleménye erről a kis eszközről. A következő sorokat írta:

Igen, egy új CD-t teszteltem, és tisztább lett a hangja.
A magas recegéses felhangok eltűntek. Sokkal kellemesebb lett a hangzás
Gratulálok!
Kipróbálok egy régebbi lemezt is, hogy ott mi történik
Attila

Örültem ennek az igazán szakértő véleménynek!

CD Demag lemágnesező.jpg
CD Demag lemágnesező.jpg (20.04 KiB) Megtekintve 4649 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

bobij74 írta:
2024.06.12., szer. 10:38
cables írta:
2024.02.28., szer. 00:09
------
A Noise killer CR, a zaj gyilkos mélyhűtött változata kis mérete és kedvező ára ellenére jelentős hatással van a hangzásra.
A működésének lényege, hogy drasztikusan csökkenti a lakásban a hálózat föld vezetékén megjelenő zajt, ami emeleti lakásokban, vagy régi házakban jelentős zavaró tényező. Érdemes kipróbálni saját rendszerben!

dugóCR.png
-----
Üdvözlöm!

Szeretnék információt kérni a termék(ek)ről és a kipróbálási lehetőségről.
Köszönöm előre is.
Telefonon beszéltünk az ügyféllel, majd egy ismerőse még aznap elvitte neki a Noise killer CR dugót

bobij74
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: bobij74 »

cables írta:
2024.02.28., szer. 00:09
------
A Noise killer CR, a zaj gyilkos mélyhűtött változata kis mérete és kedvező ára ellenére jelentős hatással van a hangzásra.
A működésének lényege, hogy drasztikusan csökkenti a lakásban a hálózat föld vezetékén megjelenő zajt, ami emeleti lakásokban, vagy régi házakban jelentős zavaró tényező. Érdemes kipróbálni saját rendszerben!

dugóCR.png
-----
Üdvözlöm!

Szeretnék információt kérni a termék(ek)ről és a kipróbálási lehtőségről.
Köszönöm előre is.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---
Az elmúlt néhány napban régi ügyfeleim közül többen kerestek telefonon azzal a kérdéssel, hogy miként változik a kábelek és egyéb eszközök "hangja" a folyékony nitrogén hűtés hatására. Természetesen telefonon is megválaszoltam a kérdéseket, de talán többeket érdekel a téma, ezért itt is írok róla pár sort.
Nagyon röviden azt tudom mondani, hogy jelentős, jól hallható hatása van a kryo kezelésnek, a kábelek levegősebb, finomabb hangúak lesznek, az eszközök pl. a Noise killer hatékonyabban működnek.
A hatás lényege, hogy folyékony nitrogén -196 fokos hőmérsékletén egy nap alatt jelentős és maradandó változások történnek a fémek anyagszerkezetében. A huzalgyártási folyamat hűtési és megszilárdulási fázisa, majd a méretre húzás során a fémek kristályszerkezetében véletlenszerű, szabálytalan mintázat jön létre, ami megnehezíti az elektronok szabályos áramlását. Ez zajt okoz és végeredményben rontja a hang minőséget. A kriogén kezelési folyamat során az extrém hőmérsékleten bekövetkező zsugorodás következtében a fémek kristályszerkezete egységesebb, tömörebb lesz, ez az elektronok áramlására kedvező hatással van. Amikor a huzal lassan visszamelegszik a környezeti hőmérsékletre, az új, egységes szerkezet megmarad, ami maradandó változást eredményez. Az elért előnyök nem romlanak az idő múlásával vagy az üzemi hőmérsékletre való visszatéréskor.

Érdemes tesztelni ezeket a kryo kezelt kábeleket és eszközöket!
Akit érdekel a tesztelés írjon nekem a cables@freemail.hu címemre!

P5245381a.jpg
P5245381a.jpg (79.87 KiB) Megtekintve 4992 alkalommal
P5245378a.jpg
P5245378a.jpg (196.24 KiB) Megtekintve 4992 alkalommal

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Mennyi a hullámimpedanciája (másképp: karakterisztikus impedancia) a hangszórókábeleidnek?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

dezola írta:
2024.05.06., hétf. 21:58
Sziasztok,
Mivel panelházban lakom , úgy gondoltam egy noise killer-t ki kell próbálnom. Vannak olyan napok , időszakok amikor a zene nagyon jól tud szólni , de vannak olyanok is amikor ezekhez képest pocsékul . Persze ez sok mindentől függ de gyanítom legfőképpen a villamos halózat épp aktuális ‘tisztaságától’. Tehát megrendeltem és kipróbáltam és nagyon jól tette és teszi a dolgát. Ez az ingadozás teljesen megszűnt és mintha mindig vasárnap reggel lenne :).
Nagyon nem mindegy, hogy milyen eszközzel, vagy inkább milyen elven működő eszközzel védekezünk a hálózati zaj ellen. Nagyon sokféle eszköz van erre, sajnos a legtöbb beleszól a hangzásba is, kevésbé élőbb lesz ezektől a hang. Nem véletlenül jegyezte meg pár napja itt a fórumban egy nagy gyakorlatú audió forgalmazó:

...nem is értem az olyan beszámolókat, amik "több mélyről, meg "csilingelőbb magasokról" beszélnek egy tápszűrő hatását elemezve. Szerintem nincs ilyen.

Valóban hagyományos, aluláteresztő szűrő jellegű tápszűrésnél - az eszközök döntő része ilyen - tényleg nem lehet ilyen hatás. De lehet más elv mentén is zajt szűrni, akkor lehet csilingelőbb a magas és megfogottabb a mély. Ahogy szól az idézet: mintha mindig vasárnap reggel szólna a zene.

Hatékony zajszűrő a Noise killer CR.png
Hatékony zajszűrő a Noise killer CR.png (97.79 KiB) Megtekintve 5344 alkalommal

dezola

Hozzászólás Szerző: dezola »

Sziasztok,

Mivel panelházban lakom , úgy gondoltam egy noise killer-t ki kell próbálnom. Vannak olyan napok , időszakok amikor a zene nagyon jól tud szólni , de vannak olyanok is amikor ezekhez képest pocsékul . Persze ez sok mindentől függ de gyanítom legfőképpen a villamos halózat épp aktuális ‘tisztaságától’. Tehát megrendeltem és kipróbáltam és nagyon jól tette és teszi a dolgát. Ez az ingadozás teljesen megszűnt és mintha mindig vasárnap reggel lenne :). A megrendelt csomagban természetesen egy táp kábel is benne volt kipróbálási lehetőséggel . Egy hét zaj gyilkos élvezet után kicseréltem a táp kábelt az előfokomon .
Hálózati kábeleimet kb. 14 éve nem ‘ bántottam ‘ , úgy gondoltam ezek már végleg le parkolnak nálam. Aztán a csere után már az első pillanatokban hallható volt , hogy ez valami más , nagyon durva más . Kb. 4-5 napon át hallgattam ezzel a kábellel a rendszeremet aztán jeleztem Rudolfnak , hogy bizony marad a kábel. Lassan eltelt két hónap és még mindig rácsodálkozom erre az ‘új ‘ hangzásra . Közben rendeltem meg kettő kábelt a vegfokokhoz , ugyan azt a minőséget hozzák . Ja és a kollegám is hifizik , es kölcsön adtam neki a gyilkost és a Z kábelt próbára. Ő is megrendelte a ‘ csomagot ‘ és azóta használja :).
Üdv. Érdemes egy próbát tenni !
<p>Clearaudio performance , Cambridge audio azur 840c, Heed (quasar-thesis lambda-omega- envoy)nirvana audio s-l.

H.M.Chaos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: H.M.Chaos »

Sziasztok!
Pár gondolat a Z hálózati kábelről!
Nem volt még Rudi bácsi féle kábelem, fel vettem Vele a kontaktot.
Ha tetszik akkor marad, ha nem akkor meg visza küldöm, gondoltam egy próbát meg ér mi veszteni valóm van.
Egy hetet akartam hallgatni, mondom ne hozzak elhamarkodott döntést, az újdonság ereje címszóval.
Hétfőn érkezett a kábel, haza érek, rendszer be kapcsol, egy órát hallgattam, aztán kábel csere.
Első zenén érződött, hogy jobban szól a rendszer. Nagyobb, természetesebb minden énekhang, hangszerek nagyobb térben szólnak, dinamikusabban!
Az én rendszeremben szuper ez a Z kábel!
Most szombat van, reggel hat óta megy a zene, ugyan olyan szupernek érzem a kábelt, biztos hogy marad!
Köszönöm még egyszer!
Ui. Ww silver electra 7 lett le váltva.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Hangfal kábel távtartó

Tegnap kapta meg a hangfal kábelemet egy kedves vidéki vevőm. A hangfal kábel nagyon érzékeny része a rendszerünknek. Sokan azt hiszik, hogy jól beburkolva műanyagba a vastag köpeny megvédi a huzalokat a zavaroktól. De ez nem így van, a műanyagok nem védenek villamos zavarok ellen, viszont - és ez nagyon nagy baj - durván rontanak a hangon. Az ideális az, ha a huzalok közelébe semmi sincs és a két ág sincs túl közel egymáshoz. Ő javaslatomra készített egy ügyes fa elválasztót, amelynek képét engedélyével közreadom.

Kábel távtartó.jpg
Kábel távtartó.jpg (67.5 KiB) Megtekintve 5405 alkalommal

zozz11

Hozzászólás Szerző: zozz11 »

Szeretnék megosztani egy saját szubjektív véleményt Rudolf IC kábelével kapcsolatban.
Eltelt bő 1 hónap, hogy a Rudolf által küldött IC kábeleket hallgatom, az első pár óra után nem is volt kérdés, hogy maradnak. Az eltelt idő alatt sokat és sokféle zenét hallgattam. Egyszóval zseniális a kábel. Hihetetlen, hogy MENNYIVEL "ÉLŐBBEN" szól, mennyivel többet átenged a zenéből, mind az ének, a hangszerek hangjai, térben való elhelyezkedésük, nem hittem volna, hogy ekkora különbség lehet a korábbi kábelemhez képest, pedig az is jófajta volt. Ráadásul Rudolf megoldása szembe megy a piacon lévőkével, először kétkedve fogadtam, de a hang meggyőzött. Igaz viszont erre jobban kell vigyázni, de megéri. Igaza volt, amikor kérdeztem, van-e olyan mint a tápkábel amit legutóbb küldött, hogy még olyanabb. Ez a kábel szerintem bőven túlmutat az árán, akár többszörösen is. Persze szerintem mindenki egy kicsit másképpen hall, ezért ezek mindenkinél szubjektív dolgok, de mivel ki lehet próbálni saját rendszerben, vesztenivaló nincsen. Még egyszer nagyon köszönöm Rudolf.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1008

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Alex_Aston írta:
2024.04.14., vas. 14:48
cables írta:
2024.04.14., vas. 14:02

Ennél a be idézet posztnál semmi sem mutatja jobban, hogy mennyit árt bármi, még egy levegős pamut köpeny is a jelkábelek (IC, hangfal) hangjának. Minden anyag, ami a huzalokra kerül torzít a hangjel alakján, elsőként a finom részletek vesznek el.
Akkor, hogy rögzítik ezeket a részleteket, ha a stúdiókban nem csupasz kábeleket használnak? gondolkodik.gif
Hát úgy, hogy ez a maradék, amit hallasz.
Ami átment a keverőkön / stúdió-kábeleken/ hangmérnökök elméjén / hozzáállásán.
Ezt a konzerv maradékot bontogatjuk otthon.
Innen kétfelé ágazik a történet: a jobb kábel többet ad vissza ebből a 'maradékból' és kevesebb zavarjelet rak rád.
Másrészt, az igazi jó kábel képes a rendszer-szinergiába is beleszólni, akár még úgy is, hogy arrafelé billenti, amely a (maradék)valóságtól több. Ez a második leágazás gyakorlatilag egy jelkondicionálás.
Magánvéleményem az, hogy mi, a hifisek, általában a második vonalon randalírozunk. A csupasz vezetékek, úgy tűnik, a jó pillanatokban, hogy az első vonalba is engednek kicsi betekintést.

Részemről, mostanában a csupasz a legjobb, és a koax digitális összekötőnél is. Az előny óriásinak tűnik.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
2024.04.14., vas. 14:02

Ennél a be idézet posztnál semmi sem mutatja jobban, hogy mennyit árt bármi, még egy levegős pamut köpeny is a jelkábelek (IC, hangfal) hangjának. Minden anyag, ami a huzalokra kerül torzít a hangjel alakján, elsőként a finom részletek vesznek el.
Akkor, hogy rögzítik ezeket a részleteket, ha a stúdiókban nem csupasz kábeleket használnak? gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Cso írta:
2024.04.14., vas. 08:47
Üdv !
Régóta használom Rudi bácsi kábeleit. Az új fejlesztésekből mindig kérek tesztelésre,és ezeket még sohasem küldtem vissza.Nem volt ez másképp a csupasz I.C. -vel sem. Ahogy bekötöttem, hallottam, hogy egyértelműen jobb, mint az előző. Párszor még visszaraktam a régit, hogy megtaláljam a különbséget. Hasonló részletesség, kiváló ének hang, tiszta, száraz mélyre menő basszus, óriási tér mind a kettőnél.Nem értettem mitől hallom mégis jobbnak.Aztán sok-sok zene hallgatás után rájöttem,hogy vibrál a muzsika.Tele van élettel,mintha a zenészek örömmel játszanának.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Ennyit számít a nagyobb felbontás. A szépség az a legfinomabb részletekben van.

Cso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Cso »

Üdv !
Régóta használom Rudibácsi kábeleit. Az új fejlesztésekből mindíg kérek tesztelésre,és ezeket még sohasem küldtem vissza.Nem volt ez másképp a csupasz I.C. -vel sem.Ahogy bekötöttem ,hallottam ,hogy egyértelműen jobb ,mint az előző. Párszor még visszaraktam a régit,hogy megtaláljam a különbséget.Hasonló részletesség,kiváló ének hang,tiszta ,száraz mélyre menő basszus ,óriási tér mind a kettőnél.Nem értettem mitől hallom mégis jobbnak.Aztán sok-sok zene hallgatás után rájöttem,hogy vibrál a muzsika .Tele van élettel,mintha a zenészek örömmel játszanának.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

gomolalaci írta:
2024.04.13., szomb. 20:45

Jól értem? A NEM mélyfagyasztott kábeleket jobbnak hallod?
Nem jól érted! Kryozott változat nem járt nála. De nagyon tetszik neki a CR nélküli is.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 363

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Guzmicsek írta:
2024.04.12., pén. 18:09
Sziasztok Fórumtársak!

El kell , hogy mondjam Nektek a tapasztalataimat a Cables féle Noise killer CR zajcsökkentő dugóval , a Power Z kryo kezelt hálózati kábelekkel, valamint a hangfalkábellel és a kryozott RC kábellel..
36_1_11.gif Fantasztikusak! Röviden, tömören. Először a dugót próbáltam az elosztó első helyén: tisztább, dinamikusabb hangzás. A zene elválik a hangfalak síkjából. Csak a zenére figyelsz.
Az új hálózati kábeleket behelyezve ez az irány tovább erősödött. Nem győztem a lemezeimet hallgatni. Olyan dinamikus, részletező és mély hangokat hallottam, amiket még soha. Az RC kábel ugyanebbe az irányba javított mindent Legutoljára a régebbi (nem kryozott) hangfalkábelek kerültek a helyükre. Ez az eddigi irány meg koronázása nálam. Úgy érzem, hogy most minden kerek. Olyan az egész mint ha egy varázslat lenne. Minden új eszköz, ami a rendszerembe került nagyot javított a hangzáson. Megjegyezném még, hogy ennyi pénzért, ilyen minőségi ugrás csak a mesében van!

Mindezért köszönet: Radnai Rudolfnak!
,,Legutoljára a régebbi (nem kryozott) hangfalkábelek kerültek a helyükre. Ez az eddigi irány meg koronázása nálam. Úgy érzem, hogy most minden kerek."

Jól értem? A NEM mélyfagyasztott kábeleket jobbnak hallod?
A gondolkodás nem megerőltető...

Guzmicsek

Hozzászólás Szerző: Guzmicsek »

Sziasztok Fórumtársak!

El kell , hogy mondjam Nektek a tapasztalataimat a Cables féle Noise killer CR zajcsökkentő dugóval , a Power Z kryo kezelt hálózati kábelekkel, valamint a hangfalkábellel és a kryozott RC kábellel..
36_1_11.gif Fantasztikusak! Röviden, tömören. Először a dugót próbáltam az elosztó első helyén: tisztább, dinamikusabb hangzás. A zene elválik a hangfalak síkjából. Csak a zenére figyelsz.
Az új hálózati kábeleket behelyezve ez az irány tovább erősödött. Nem győztem a lemezeimet hallgatni. Olyan dinamikus, részletező és mély hangokat hallottam, amiket még soha. Az RC kábel ugyanebbe az irányba javított mindent Legutoljára a régebbi (nem kryozott) hangfalkábelek kerültek a helyükre. Ez az eddigi irány meg koronázása nálam. Úgy érzem, hogy most minden kerek. Olyan az egész mint ha egy varázslat lenne. Minden új eszköz, ami a rendszerembe került nagyot javított a hangzáson. Megjegyezném még, hogy ennyi pénzért, ilyen minőségi ugrás csak a mesében van!

Mindezért köszönet: Radnai Rudolfnak!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Balage78 írta:
2024.03.31., vas. 21:55
... Nagyon eszköztelen, torzítatlan, kiváló téralkotású, számomra természetes kábel széles dinamika tartománnyal...
A PCs audió rendszerek hangminőségét alapvetően meghatározza az USB kábel minősége. A gyári USB kábelekben egy köpenyben vannak a táp- és a jelvezetékek. Így egyszerűbb gyártani ezeket, főleg, ha ugyanolyan huzalok vezetik az 5 V-os tápfeszültséget és a négyszög alakú hangjeleket. Az egy köpenybe való zsúfolás, és a nem ideális huzalok nem tesznek jót a hangzásnak.

Gyári USB kábel szerkezete.jpg
Gyári USB kábel szerkezete.jpg (23.39 KiB) Megtekintve 4031 alkalommal

A Power-R USB kábelek szerkezete sok kísérlet alapján alakult ki és nagyon eltér a gyári USB kábelek szerkezetétől, külön fut a táp és a jel ág, Így nincsenek szoros csatolásban. A táphuzalok egyeres vastag huzalok, a jelhuzalozás ettől teljesen eltér, kifejezetten alkalmas a nagy sávszélességet igénylő négyszögjel átvitelre.

Power-R USB kábelek a táp és jelvezetékek külön ágban.jpg
Power-R USB kábelek a táp és jelvezetékek külön ágban.jpg (113.79 KiB) Megtekintve 4031 alkalommal

A legújabb Power-R USB CR változatokban már kryo hűtött csatlakozók és huzalok vannak. Az eredmény még nyugodtabb, de dinamikus, természetes hangzás.

Érdeklődés, teszt saját rendszerben: cables@freemail.hu

Balage78
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Balage78 »

Sziasztok!
Örömmel számolok be az új jövevényről, az USB "CR" kábelről, mely zárókőként illeszkedett be aktuális rendszerembe. Nagyon eszköztelen, torzítatlan, kiváló téralkotású, számomra természetes kábel széles dinamika tartománnyal. bravo.gif
Ezt kerestem és meg is kaptam Rudi bácsitól. :smile32:

Az előzőleg használatban lévő USB kábel szintén Rudi bácsitól volt, ezt sikerült egyértelműen túl szárnyalni, ez már kiderült a bekötés utáni első percben, nem kellett várni míg bejáratódik. :rolleyes:

Köszönöm szépen!

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”