Túldimenzionálod a dolgot. Sem az új kártya, sem az új szoftververzió nem kötelező, és aki nem rendelkezik a mai digitalizált kor kütyüihez affinitással, annak számára ezek sem kötelezőek, attól még lehet minőségi zenét minpőségi hangzással hallgatni.cables írta: ↑2024.04.23., kedd 12:10Arra gondoltam, hogy amikor mi idősek kezdtük viszonylag egyszerű volt, vettünk egy forrást, kazettás magnót és lemezjátszót, abból a 2-3 típusból, amit a Keravill behozott, Videoton vagy Orion erősítőt és hangfalat, aztán zenéltünk.
Most Aszpirin listája szerint sokféle megoldás van és minden megoldásnak jó pár változata. Aztán, ha az egyik verziót kiépítettük 2 nap múlva borul az egész, mert megjelent egy új kártya vagy egy x-edik új szoftver verzió és kezdhetjük előről az egészet!
Én pl. még mindig használom az Audirvana 3.5-ös verzióját, ami bizony már pár éves, és nem is szándékozom továbbfejleszteni :) A Roon-t viszont folymatosan frissítem, de még soha sem borult semmi, és nem is kellett "előlről kezdenem" semmit, de még a közepéről sem.
A "rendszerváltás" nálam teljesen más, "jó hang"-tól teljesen független, prózai okokból történt, de ezt már leírtam, ha akarod utánanézel
Én csak leírtam, hogy mik befolyásolhatják az esetleges különbséget a lokális és streamelt zene közöttt, és azt is, hogy lényegi különbség általánosságban nem kell legyen, ha odafigyeltünk a rendszer kiépatésére. Ez az odafigyelés bármilyen rendszer esetében fontos, ez ilyen hobbi, és Te biztosan több hangot befolyásoló tényezőt tudnál leírni csak a kábelek kapcsán, nem?
A Keravill-es időkkel meg ne hasonlítsunk, szerintem Te sem szeretnéd már azt az időt, hisz folyamatosan a "jó hang" fontosságát hangúlyozod, meg hogy ez a hobbi erről szól, amit hogyan is értél el anno egy Videotonnal vagy Teslával vagy egyéb keravilles cuccal? Függetlenül attól, hogy tényleg az volt (részemről is), amit írtál, mikor álltál át a "csak hallgassuk a zenét, mindegy, mivel" oldalra?