Luxor Audio írta: ↑2024.04.19., pén. 08:07
cables írta: ↑2024.04.19., pén. 08:03
Mellébeszélsz, mint minden posztodban. Én dolgoztam hosszú időt Pakisztánban és egy afrikai országban. Más genetikájú emberek. Elképesztően más a fogalmuk munkáról, precizitásról, viselkedésről, erkölcsről. Nem kompatibilis a mi mentalitásunkkal.
Tehát azért kellene tőlük félni, mert mások, mint mi? Ennyi lenne a magyarázat? Vagy ez is egy mellékérdés?
Tudom, nem lehetne alltalanositani de azert nem szeretnem ha mas radikalis vallasu emberek ellepnek az orszagot es meg nekunk kene a vallasukhoz igazodni. Nekem pl nagyon nem tetszik, hogy a noket masodrangu vagy meg annyira sem tartjak es nem szeretnem, hogy ez terjednen el az orszagban, olyan helyet szeretnek ahol egy 18 eves lany ejszaka nyugottan hazamehessen, ugy hogy kozben nem fogjak zaklatni es ne kelljen rettegnie a sajat hazajaban.
Nem azt mondom, hogy mindgik kozuluk ilyen fanatikus de mi van ha pont az az egy az 1000-bol tamad ra az unokamra mert a hazajaban ez normalis.
En nem osztom azt, hogy kulonbozo nemzetisegu emberek keveredjenek. El szerettem volna menni egyszer franciaorszagba de a kedvem elmegy attol amiket a kozeli ismerosok mondanak, hogy az a negerek es arabok orszaga lett. Van egy nagyon kozeli ismeros aki Munchenben lakik mar 40 eve, meg komunizmus alatt szokott ki amikor a hataron a nyugatiak meg lelottek a hatarsertoket de neki sikerul. Beazartak oket egy taborba es amig nem tanultak meg nemetul es nem talaltak munkat addig ki sem engedtek oket. Amikor elkezdodott a migracio amit Merkel inditott akkor nagyon vedte a migransokat, hogy tudja milyen az mert o is az volt, aztan par ev utan mar teljesen mas volt a velemenye ezekrol az ingyenelokrol akikben semilyen szandek nincs, hogy integralodjanak, minek is tennek ha eltartjak oket es olyan eletet elhetnek amirol meg csak nem is almodtak. Sok torok ismerose is van es kolegaja is volt amig dolgozott de azok dolgozni mentek ki nemetorszagba. Azt mondja mar setalni sem mernek kimenni stenkent a parkokban mert olyan felelmetes alakok vannak ott, hogy inkabb elkerul vagy ki sem mozdulnak a hazbol.
Ha te is ilyen jovot szansz a nemzetednek hat lelked rajta ez a te dontesed. De, igen az is benne van ha annak idejen nem vittek volna rabszolganak a negereket amerikaba akkor most nem letezne a Jazz es par kivalo afroamerikai eloado na meg szinesz.
En pl azt sem irom ala, hogy azert hozzak be az embereket, hogy legyen ki dolgozzon es minel tobb munkas kell deez pont a tulnepesedest idezi elo. Miert nem lehet egy jol mukodo szintet elerni es azt tartani es nem profit orientalt orszagnak lenni ahol a nagyon gazdagok meg jobban gazdagodnak. Lehetne errol sokat beszelgetni de nem mink fogjuk eldonteni vagy meghatarzni, hogy mi lesz a jovo barmennyire is hisszuk, hogy alakitani tudjuk pl valasztasokkal.
Amig a politikusokat zsarolni lehet mert nemtudok mast elkepzelni, hogy miert teszik tonkre szandekosan europat addig nem lesz valtozas es penz a hatalom is naluk van igy rengeteg embernek atmossak az agyat a median keresztul, tudom mert par haveromnak is szornyu velemenyuk van most mar egyes nemzetekrol akikhez eddig pl kirandulni is jartak.
Mondjuk abban egyetertek veled, hogy a problemat kint kell megoldani, en pl megprobalnam iskolaztatni az afrikaiakat, hogy par nemzedek mulva naluk is nagyobb legyen az inteligencia szintjuk ez rogton ketto problemat is megoldana, kevesebb gyerek szuletne es iskolazottak lennenek ha mar ide jonnek europaba akkor mar lehessen veluk mit kezdeni munka ugyben. Mondjuk a legjobb az lenne ha ott helyben nohetne ki egy afrikai tarsadalom es maguknak alakitanak ki az eletuket , hogy ne akarjanak onnet elmenni.
Ahh, hosszu... :)