Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általános csevegő

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5091

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: pärt »

Rock60 írta:
2024.04.15., hétf. 17:17
Ahogy mondod. Ezek a mai világ halál drága torz státuszszimbólumai.
Kizártnak tartom, hogy feljebb menne az áruk, szerintem menni fognak a süllyesztőbe.
Bár valószínű, hogy itt elég kevesen vagyunk, akik a luxus kütyük nagyobb időtávú értéktartásához érdemben tudnának hozzászólni, de úgy sejtem, ez tévedés. Kis szériás, megrendelésre készülő darabok ezek, sohasem lesz velük tele a piac.
Amúgy úgy érzem, ha felvetne a pénz, akkor sem ilyesmire költeném, mert éppen semennyire sem érdekel. De akit igen, vágyik a birtoklásra és megengedheti magának, azelőtt ott a kérdés: vegyen egy órát 150 millióért vagy vegyen helyette 300 darab félmilliós órát, amitől szintén kiakadnának az erre fogékonyak, viszont még kevesebb lenne az értelme, mivel azok viszont garantáltan lóizét sem fognak érni, meg az égvilágon semmi exkluzivitásuk sincs. Nem tudom elítélni, aki az elsőt vállasztja.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Vinkler írta:
2024.04.15., hétf. 11:04
Rock60 írta:
2024.04.15., hétf. 10:00

Az " Általános csevegő " - re gondolsz ?
Kár, hogy nem egyszerűbb a megközelítése, lehetne akár az " Általában a hifiről " alatt.
SZVSZ
Ott van, mióta megnyitottam. :rolleyes:
Én arra gondoltam, hogy :
AVház>Hifi és ott az " Általában a hifiről " alatt. Egyszerűbb lenne idetalálni, de így is jó...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Snipi írta:
2024.04.15., hétf. 13:17

Monnyuk így képről nézve baromi rondák. :D Lehet hogy "élőben" jól néznek ki nem'tom.
Bár ennyi pénzért már akár rusnya is lehet.
Ahogy mondod. Ezek a mai világ halál drága torz státuszszimbólumai.
Kizártnak tartom, hogy feljebb menne az áruk, szerintem menni fognak a süllyesztőbe.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5091

Hozzászólás Szerző: pärt »

cables írta:
2024.04.14., vas. 10:00
alto írta:
2024.04.14., vas. 08:24

A nyugati jólét mögött liberális demokrácia, piacgazdaság, szabadversenyes kapitalizmus van.
Egy nagy fenét. Ott is ugyanolyan emberek élnek, mint bárhol, ott is dühöng a korrupció, a kéz-kezet mos, az számít ki kinek a haverja. Csak a módszerek kifinomultabbak.
Azért a felsorolt jelenségek elég nagy szórást mutatnak országonként. Avagy szerinted egy szerencsésebb történelmű országban ezek szintje azonos a kevésbé szerencsés múlttal - és nagyrészt ugyanezért, kevésbé szerencsés jelennel - bíró országokéval?

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 585

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Vinkler írta:
2024.04.15., hétf. 12:41
cables írta:
2024.04.15., hétf. 11:39
Félreértés esete forog fenn. Azt tételeztem fel, hogy benne vagytok annyira a celeb világban hogy tudjátok ez az óra már celeb tárgy. Még véletlenül se Nadaltól sajnáltam.

Nadal órák.png
A Richard Mille, Rafael nadal szponzora.
https://www.richardmille.com/friends-an ... fael-nadal
Monnyuk így képről nézve baromi rondák. :D Lehet hogy "élőben" jól néznek ki nem'tom.
Bár ennyi pénzért már akár rusnya is lehet.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9176

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

cables írta:
2024.04.15., hétf. 11:39
Félreértés esete forog fenn. Azt tételeztem fel, hogy benne vagytok annyira a celeb világban hogy tudjátok ez az óra már celeb tárgy. Még véletlenül se Nadaltól sajnáltam.

Nadal órák.png
A Richard Mille, Rafael nadal szponzora.
https://www.richardmille.com/friends-an ... fael-nadal
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2317

Hozzászólás Szerző: cables »

Nadal órák.png

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 585

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én nem gondolnám Nadal óráját (vagy bárki másét) ami ilyen drága "tobzódásnak". Sőt! Akár még egy jól megfontolt és okos döntés is lehet. Ha belegondolok az ilyen óra ami most 100 milla mennyit fog érni 10-20-(x) év múlva? Főleg ha vigyáznak rá, és gondolom az illető úriember se favágás céljából vette (fektetett be rá). Szóval mennyit? Gondolom a vételár többszörösét.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9176

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Rock60 írta:
2024.04.15., hétf. 10:00
pali923 írta:
2024.04.14., vas. 16:47
Ezt az egész polémiát át kéne tenni az általános topicba, az pont erre van kitalálva.
Kár, hogy nem egyszerűbb a megközelítése, lehetne akár az " Általában a hifiről " alatt.
SZVSZ
Ott van, mióta megnyitottam. :rolleyes:
Csatolmányok
IMG_1197.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 891

Hozzászólás Szerző: fererencz »

alto írta:
2024.04.15., hétf. 10:21
cables írta:
2024.04.14., vas. 07:03
Bocsi félálomban elírtam 100 milliós az óra, igazi celeb tartozék
Összekevered a fogalmakat. Rafa Nadal nem celeb ( a celeb jelentése: Olyan "híresség", akinek az ismertség alapja nem - vagy nem szükségszerűen - az illető tudása, ill. egyéb autonóm képessége, hanem egy, a média által róla mesterségesen kialakított kép, amely beépült a fogyasztók, olvasók, nézők gondolatvilágába), hanem a valaha élt egyik legnagyobb teniszező, amiért kőkeményen megdolgozott. Az órája árát firtatni nem több, mint a sikertelen lúzerek szimpla irigysége.
Az órára írta, nem feltétlen Nadal-ra. Nem az óra árát firtatta, nem is az a lényeg (gondolom én), hanem a káros, beteges hatása mindennek, hogy ez a követendő példa. Szerintem, a tobzódást elítélni, más dolgokat fontosnak tartani, mint a luxus, az nem "sikertelen lúzerség". Szerintem. SZVSZ. :smile53:
Nem szotkam hibázni.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

cables írta:
2024.04.14., vas. 07:03
Összekevered a fogalmakat. Rafa Nadal nem celeb ( a celeb jelentése: Olyan "híresség", akinek az ismertség alapja nem - vagy nem szükségszerűen - az illető tudása, ill. egyéb autonóm képessége, hanem egy, a média által róla mesterségesen kialakított kép, amely beépült a fogyasztók, olvasók, nézők gondolatvilágába), hanem a valaha élt egyik legnagyobb teniszező, amiért kőkeményen megdolgozott. Az órája árát firtatni nem több, mint a sikertelen lúzerek szimpla irigysége.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pali923 írta:
2024.04.14., vas. 16:47
Ezt az egész polémiát át kéne tenni az általános topicba, az pont erre van kitalálva.
SZVSZ

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 625

Hozzászólás Szerző: Töki »

ZolaBA írta:
2024.04.14., vas. 04:59
Aszpirin írta:
2024.04.13., szomb. 21:07
Sebaj, közel a kijózanodás ideje, jöhet az agymosás-mentes kínai álom. Az lesz ám a megvalósult földi paradicsom.
Talán nem az átlag ember a hibás ha X meg Y termék közül a kínai lesz számára ár/érték győztes.
A veszett sok gazdasági, politikia szakember végre a saját gazdagodása helyett törődhetne az emberek jövőjével is.
A nyugati jólét mögött adósság spirál van, amit csak a gazdasági növekedés lufija tart életben. Eközben Kína meg klasszikus növekedést mutat, ami mögött valódi érték és pénz van. Ez egy olyan csata mint a póker licit, szép és jó amíg nem kell teríteni. Elveszve azért még nincs a helyzet, mert a szabályokat itt hozzák, de,hogy vagy bukunk vagy fájni fog az biztos.
"Mostanra már Kína az USA után a második legeladósodottabb ország, az államadósság 2023 októberére elérte a 17 200 milliárd dollár": https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231 ... sag-660151

https://index.hu/kulfold/2024/04/05/kin ... novekedes/

Érdemes annak is utánanézni, hogy a "Nyugat" milyen mértékben viszi át a gyártást főleg Indiába és egyéb fejlődő ázsiai országokba.
Továbbá komoly problémát okoz Kínának a gyenge lábakon álló nyugdíjrendszer és az elöregedő társadalom.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

diagnet írta:
2024.04.14., vas. 12:36
Alex_Aston írta:
2024.04.14., vas. 08:39
alto írta:
A nyugati embert nem érdekelte még pár éve, hogy a 100 dolláros cipő 3 dollárért készül gyerekmunkában keleten, valahol egy olyan helyen, ahol szinte semmiféle előírást nem kellett berartani. Aztán, ahogy zárkózik fel a kelet ilyen téren, úgy az árak is mennek szépen felfelé, ahogy az évek óta látható. És még sehol sem tart ez a folyamat.
A "nyugati embert" a pillanatnyi jólétén kívül soha nem érdekli semmi, mert 4-5 évente resetelik az adaptív memóriáját. Nem látja át, hogy a cipője most is 3 dollárból készül, csak közben annyit fejlődött az előállítási technológia, hogy az újfajta anyagok szebbek és valamivel tovább bírják. Így már $100-t tudnak legombolni róla a műanyag szemétért. De neki még így is megéri az a néhány napig tartó új termék feeling amit anno a lengyelpiacokon megtapasztalt.
Ugyanez a vágy vezérli őket mikor $ ezreket költenek egy pálcás fake highendre. Konténerszám rendelik nekik az átbrandelt széthájpolt cuccokat közben meg a kedvenc kereskedőikkel szidják az azonos gyáregységekből érkező vállaltan kínai márkákat és promotereiket.
Tanulj már meg idézni, a fenti szöveget nem én írtam.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 891

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Aszpirin írta:
2024.04.14., vas. 11:59
. És a kínai munkamorál nincs köztük.
SZERINTEM.[/off]
Ha jól értelek, akkor talán igazad is van. Pár sztereotípiából, itthoni kínaiakból indultam ki, valamint egy "testvér" vállalatból, aminek mindennapjait látva (nem testközelből, de nem is promóciós videón) erősen elszégyelltem magunkat. Mondjuk úgy, minket ott lelőnének. Enyhén poénból. :D
Nem szotkam hibázni.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Alex_Aston írta:
2024.04.14., vas. 08:39
alto írta:
A nyugati embert nem érdekelte még pár éve, hogy a 100 dolláros cipő 3 dollárért készül gyerekmunkában keleten, valahol egy olyan helyen, ahol szinte semmiféle előírást nem kellett berartani. Aztán, ahogy zárkózik fel a kelet ilyen téren, úgy az árak is mennek szépen felfelé, ahogy az évek óta látható. És még sehol sem tart ez a folyamat.
A "nyugati embert" a pillanatnyi jólétén kívül soha nem érdekli semmi, mert 4-5 évente resetelik az adaptív memóriáját. Nem látja át, hogy a cipője most is 3 dollárból készül, csak közben annyit fejlődött az előállítási technológia, hogy az újfajta anyagok szebbek és valamivel tovább bírják. Így már $100-t tudnak legombolni róla a műanyag szemétért. De neki még így is megéri az a néhány napig tartó új termék feeling amit anno a lengyelpiacokon megtapasztalt.
Ugyanez a vágy vezérli őket mikor $ ezreket költenek egy pálcás fake highendre. Konténerszám rendelik nekik az átbrandelt széthájpolt cuccokat közben meg a kedvenc kereskedőikkel szidják az azonos gyáregységekből érkező vállaltan kínai márkákat és promotereiket.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fererencz írta:
2024.04.13., szomb. 22:09
Talán tényleg "előttünk" járnak több területen is a kínaiak. Munkamorálban biztosan.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Ezt a munkamorál dolgot honnan veszed?
Konkrétan kapcslatban állok (ha nem is napi szinten) egy kínai csapattal, semmiben sem tűnik jobbnak a munkamoráljuk (igaz, rosszabnak sem), mint a miénk.
Nem tudom, hogy lehet-e a mai kínai kultúrában bármilyen szinten morálról, mint pozitív irányba mutató hajtóerőről beszélni.
Szerintem te Kínában egyfajta új Japánt látsz, ami csak a gazdasági felemelkedés nézőpontjából helyénvaló, ennek a gazdasági felemelkedésnek viszont egészen másak a mozagtórugói, mint Japán esetében. És a kínai munkamorál nincs köztük.
SZERINTEM.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

cables írta:
2024.04.14., vas. 10:00
alto írta:

A nyugati jólét mögött liberális demokrácia, piacgazdaság, szabadversenyes kapitalizmus van.
Egy nagy fenét. Ott is ugyanolyan emberek élnek, mint bárhol, ott is dühöng a korrupció, a kéz-kezet mos, az számít ki kinek a haverja. Csak a módszerek kifinomultabbak.
Probléma letudva.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

alto írta:

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3526

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

alto írta:

A nyugati jólét mögött liberális demokrácia, piacgazdaság, szabadversenyes kapitalizmus van. A keleti nyomor mögött pedig autokrácia, diktatúra, oligarchizmus, államkapitalizmus és irányított tervgazdálkodás van.
Ez így igaz. Talán még mindig lehet keleti-nyugati rendszer ellentétnek nevezni, ahol mindkettő az elérhető (anyagi, szellemi, emberi) erőforrások maximális kihasználására, kisajátításra, monopolizálásra törekszik. Verseny ez is, aminek eszköze a gazdasági és végső esetben a véres pusztító háború is. A keleti rendszer keveseknek enged extra magas jólétet, szegények száma nő, nyomora változatlan, nyugatiban ez jobban lecsurog az átlag emberek szintjére is. Ezzel együtt a világ mindkét felén a gazdagok egyre nagyobb részét birtokolják a vagyonoknak, erőforrásoknak.

/ez még mindig nem hifi téma/

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

alto írta:

A nyugati jólét mögött liberális demokrácia, piacgazdaság, szabadversenyes kapitalizmus van. ...
Ami a keleti "nyomorra" épül évszázadok óta, kezdve a gyarmatisításokkal.
Hasonló van most is, csak gazdasági gyarmatosítás a módszer. A nyugati embert nem érdekelte még pár éve, hogy a 100 dolláros cipő 3 dollárért készül gyerekmunkában keleten, valahol egy olyan helyen, ahol szinte semmiféle előírást nem kellett berartani. Aztán, ahogy zárkózik fel a kelet ilyen téren, úgy az árak is mennek szépen felfelé, ahogy az évek óta látható. És még sehol sem tart ez a folyamat.
Csak a Marantz! :-D

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

ZolaBA írta:
Aszpirin írta:
2024.04.13., szomb. 21:07
Sebaj, közel a kijózanodás ideje, jöhet az agymosás-mentes kínai álom. Az lesz ám a megvalósult földi paradicsom.
Talán nem az átlag ember a hibás ha X meg Y termék közül a kínai lesz számára ár/érték győztes.
A veszett sok gazdasági, politikia szakember végre a saját gazdagodása helyett törődhetne az emberek jövőjével is.
A nyugati jólét mögött adósság spirál van, amit csak a gazdasági növekedés lufija tart életben. Eközben Kína meg klasszikus növekedést mutat, ami mögött valódi érték és pénz van. Ez egy olyan csata mint a póker licit, szép és jó amíg nem kell teríteni. Elveszve azért még nincs a helyzet, mert a szabályokat itt hozzák, de,hogy vagy bukunk vagy fájni fog az biztos.
A nyugati jólét mögött liberális demokrácia, piacgazdaság, szabadversenyes kapitalizmus van. A keleti nyomor mögött pedig autokrácia, diktatúra, oligarchizmus, államkapitalizmus és irányított tervgazdálkodás van.
BARTIMEX AUDIO Honlap

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

ZolaBA írta:

A nyugati jólét mögött adósság spirál van, amit csak a gazdasági növekedés lufija tart életben.
Egyébként ez az adóságok halmozásából fenntartott jólét nagyon rosszat tesz egy társadalommal, felesleges dolgokra vágynak és költenek emberek ld. Rafael Nadal 1 millió forintos órája, beteges értékrend születik... de ez itt nagyon OFF

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”