Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általános csevegő

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Aszpirin írta:
2024.04.13., szomb. 21:07
Sebaj, közel a kijózanodás ideje, jöhet az agymosás-mentes kínai álom. Az lesz ám a megvalósult földi paradicsom.
Talán nem az átlag ember a hibás ha X meg Y termék közül a kínai lesz számára ár/érték győztes.
A veszett sok gazdasági, politikia szakember végre a saját gazdagodása helyett törődhetne az emberek jövőjével is.
A nyugati jólét mögött adósság spirál van, amit csak a gazdasági növekedés lufija tart életben. Eközben Kína meg klasszikus növekedést mutat, ami mögött valódi érték és pénz van. Ez egy olyan csata mint a póker licit, szép és jó amíg nem kell teríteni. Elveszve azért még nincs a helyzet, mert a szabályokat itt hozzák, de,hogy vagy bukunk vagy fájni fog az biztos.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2061

Hozzászólás Szerző: wittao »

IMG_1882.png
IMG_1882.png (105.6 KiB) Megtekintve 1783 alkalommal
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 892

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Aszpirin írta:
2024.04.13., szomb. 21:07

Sebaj, közel a kijózanodás ideje, jöhet az agymosás-mentes kínai álom. Az lesz ám a megvalósult földi paradicsom.
Nem tudom, hogy jutottunk el ide, de gondolom az nem meglepő, hogy nagyon kevés kivételtől eltekintve az európai / amerikai termékek nagyon magas részben kínai eredetűek. A tervezés ugyan európai (látom, hogy itt is túlnyomó / jelentős a külföldi munkarő), majd a hozzáadott érték / készre szerelés is (itt szintén, ha a nyugatot nézzük, akkor keleti / déli a munkarő).

Szomorú, de nem én, nem mi akartuk. Ez egy következmény. Egyébként saját szemmel is látom, hogy a munka szépen lassan kezd visszatérni ide, mert ott egyre jobban zárkózik az életszínvonal.

Amire gondolhattatok, vagy sejttettétek, nem biztos, hogy mesterségesen generált pozitív vélemény / eredmény. Talán tényleg "előttünk" járnak több területen is a kínaiak. Munkamorálban biztosan.

Még annyi, hogy az európai /amerikai cégek többsége is csak lemásol valami meglevőt, jó esetben ad is hozzá valami innovációt, a teljesen új meg már ritkaság számba megy, talán ott messze keleten is van azért új a Nap alatt.
Nem szotkam hibázni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

gomolalaci írta:
2024.04.13., szomb. 20:39
Az amerikai mesét, az amerikai ,,álmot" még ma is elhiszik, köszönhetően az irányított agymosásnak!
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 368

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

diagnet írta:
2024.04.13., szomb. 20:11
wittao írta:
2024.04.12., pén. 09:26

Felmerulhet az emberben a kerdes: vajon miert hiszik azt magukrol nehanyan, hogy nekik venniuk kell X millioert ilyen meroberendezeseket, es ELLENORIZNIUK kell a gyartok vajon jo adatokat adtak-e meg? Soha nem ertettem ennek mi ertelme van? Jujjj, vajon hazodott-e? Majd en kideritem?!?
Azért $100B market capre had jusson már 1-2 ember aki méreget. Férjen már bele ha ezt puszta csalódottságból, igazság érzetük miatt, vagy akár kizárólag üzleti alapon teszik. Vagy ti komolyan elhittétek az amerikai mesét, hogy a hifi piac is korlátok nélkül a végtelenségig tágul, mint az univerzum? Már néhány éve eljött az a pont, hogy a rendszer sorra termeli az amirokhoz hasonló eretnekeket, mert annyi snakeoilt sikerült beleönteni, hogy a holdról is látszik a füst.
Amúgy még így is hatalmas előnyben van a "highend" audio szegmens a többi iparághoz képest. Mivel kitartó "munka" árán bekerült az újgazdag prolik játéktárába, így a hasznavehetetlen sportautók, giccses órák és egyéb túlárazott tárgyi eszközök között már erre sem vonatkoznak minőségbeli követelmények. Mert egy bizonyos ár és kinézet felett mindegy mi hogyan szól, milyen paraméterekkel bír, elég ha szürke zónába kiszervezett PR tevékenységek tartják magasan a presztizs értékét.
Meg különbenis "hobby".
Addig lehet örülni amíg ez így marad és nem jönnek létre olyan valódi hatósági szervek mint pl. az élelmiszeriparban a nébih.
Mert ha ők elkezdenének mérni hamar megtizedelődne a piac...

Az amir féle gerilla harcosoknak azért kell támogatókat gyűjteni a bírósági szakasz előtt, mert náluk sem mennek másképp a dolgok, ha a kormány vagy a multik érdeke a tét. Simán lehet úgy győzni, hogy közben veszítenek. Lásd: Right to repair legislation.
Kikapcs
Az amerikai mesét, az amerikai ,,álmot" még ma is elhiszik, köszönhetően az irányított agymosásnak!
Kígyóolaj, és varjúmáj még (sajnos) sokáig fog létezni :angry:
Bekapcs
A gondolkodás nem megerőltető...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3502

Re: Általános csevegő

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Sziasztok!
Közeleg az 1% ideje.
Ha valaki még nem tudja, kinek adja, és szeretné, ha a felajánlott összeg biztosan jó helyre kerüljön, akkor az alábbi helyeket tudom javasolni, akikről garantáltan tudom állítani, hogy hasznos célra lesz felhasználva a pénz.
https://www.szeretetszolgalat.hu/tamogatas

https://batortabor.org/hu/tamogass/egys ... qYEALw_wcB

https://dgy.hu/tamogatas/egyutt-az-ado-1-aval/

leborulok.gif
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

IMG-e0bd1809189ab12ccfb5d15558134486-V.jpg
IMG-e0bd1809189ab12ccfb5d15558134486-V.jpg (89.83 KiB) Megtekintve 1484 alkalommal

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1309

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Áldott Húsvétot mindenkinek!

"Amikor a kettőt eggyé teszed, és
amikor a belsőt olyanná teszed, mint a külső
és a külsőt olyanná, mint a belső és a fentet
olyanná, mint a lent…
akkor belépsz majd a Királyságba…
Én vagyok a Fény, ami mindenek felett van,
Én vagyok a Minden,
a Minden Belőlem jött elő, és a Minden
Hozzám tért. Hasíts egy fát,
Én benne vagyok;
emelj fel egy követ és ott találsz engem."
(Tamás Evangéliumából)
2024Húsvét.jpeg
2024Húsvét.jpeg (72.08 KiB) Megtekintve 1541 alkalommal

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1433

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

ZolaBA írta:
2024.03.11., hétf. 06:27

Ha tisztességes vitára gondolsz akkor ez rossz kezdés ... mert szerintem sokkal jellemzőbb, hogy ezeket a vitákat általános vagy digitális jellegű topicban az "analógosok" kezdik ;)
Én ezt pont fordítva látom, de ezen nem veszünk össze. :ohnoohnoohno: :D

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

http://www.rockobrobje.com/fonmatse.html
Mats Gustafsson: lemezgyűjtés, cd kontra lp .. spoiler: a cd nem elég sexy neki. they have no real vibe.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

pali923 írta:
2024.03.10., vas. 20:14
Mindig az a probléma, hogy a digitális hívők az analóg topicban győzködik a nagyérdeműt és fordítva.
Ha tisztességes vitára gondolsz akkor ez rossz kezdés ... mert szerintem sokkal jellemzőbb, hogy ezeket a vitákat általános vagy digitális jellegű topicban az "analógosok" kezdik ;)

Amúgy pedig ennek a vitának semmi értelme. Bármilyen hülyén is hangzik nincs a lefolytatásához elegendő objektív információ, ellenben van - illetve egy vitában lenne millió érzelmi vélemény és millió eltérő rendszer.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Mondok egy hülye hasonlatot. Nem kell következtetést levonni, csak összeraktam magamban és nem tudok tőle szabadulni :D
Szóval öregszem és romlik a szemem... Egy darabig bírja az ember, hogy mindig vesz eggyel nagyobb tv-t, de most mivel nekem már csak oled kell, kb 600 ezer lenne a következő 65"-os lépcső. Jó persze, úgy is megveszem előbb utóbb, de azért be kellett látnom, hogy nem szar az 55" oled inkább mégis csak a szemem szar. Na jó, csináltattam szemüveget tvzni... Ami remek lett, amíg csak a tv-t nézem. De amint mozgatom a fejem vagy felállok benne, hiába tű éles, sokkal kevésbé természetes (hogy ezt a lehasznált jelzőt bekeverjem). Ha mozgatom a fejem úgy érzem táncolnak a bútorok, jobban elmozdulnak mint kéne, torzulnak a formák, hajlik az egyenes, ingadozik a térézék, változnak a távolságok pedig nincs földrengés és be se szívtam :D stb...
Na szóval ezt a furcsa hasonlatot raktam magamban össze, hogy ahogy szenvedek a szemüveggel talán más így érezheti a digitális forrással is. Tegyük hozzá, mint minden drámai hasonlat, ez is brutálisan túlzó a különbség mértékét nézve. Én amúgy tökéletesnek és természetesnek érzem a digitális forrást, talán mert abba nőttem bele. Kazettát hallgattam az szar is volt, LP-t alig és csak az olcsó rendszer idegesítő pattogására emlékszem, az meg nem érdem.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9191

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

pali923 írta:
2024.03.10., vas. 21:26
Vinkler írta:
2024.03.10., vas. 20:20
A fórmátumos vitaháború egy faxság. Flamelésen kívül SEMMI értelme nincs.
Ezzel én nem vitatkozom, de szerintem te is látod, hogy mégis létezik. Ráadásul hullámokban tör fel mindenféle helyeken, ahol kiderítitek előbb-utóbb, hogy ez itt off, aztán lesz ami lesz. Nem lehet, hogy akkor már inkább hagyni kéne egy ennek megfelelő felületen?
Azért hoztam létre ezt a témát, hogy itt bármiről, kötetlenül lehessen csevegni. Felőlem erről is, de szerintem nem sok értelme van, mert kinek a szőke, kinek a barna, kinek a vörös. Kb ennyi értelmét latom. gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Vinkler írta:
2024.03.10., vas. 20:20
Ezzel én nem vitatkozom, de szerintem te is látod, hogy mégis létezik. Ráadásul hullámokban tör fel mindenféle helyeken, ahol kiderítitek előbb-utóbb, hogy ez itt off, aztán lesz ami lesz. Nem lehet, hogy akkor már inkább hagyni kéne egy ennek megfelelő felületen?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
Ez a hely meg tényleg nem erre készült.
Szerintem is.
Ez inkább a hifi témán kívül bármire alkmas felület, mondjuk egy jó viccet leírni, vagy valami érdekes gondolat, stb.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pali923 írta:
Rock60 írta:
2024.03.08., pén. 14:43
Olyan témákra lehetne használni ezt az oldalt, ami valamilyen okból már az Álltalában a hifiről-ból is kiszorul.
A hülye kérdésemből, amit alant feltettem az a tanulság (talán), hogy nincs olyan topic, ahol a különböző formátumokról lehetne vitatkozni. Ez a topic is azért jött létre, ha jól figyeltem, mert éppen egy másik helyen kezdődött a sokadik analóg-digitális vita. Mindig az a probléma, hogy a digitális hívők az analóg topicban győzködik a nagyérdeműt és fordítva.
Szóval valami formátumháborús vitatér még lehetne. Ez a hely meg tényleg nem erre készült.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
2024.03.08., pén. 14:43
Olyan témákra lehetne használni ezt az oldalt, ami valamilyen okból már az Álltalában a hifiről-ból is kiszorul.
A hülye kérdésemből, amit alant feltettem az a tanulság (talán), hogy nincs olyan topic, ahol a különböző formátumokról lehetne vitatkozni. Ez a topic is azért jött létre, ha jól figyeltem, mert éppen egy másik helyen kezdődött a sokadik analóg-digitális vita. Mindig az a probléma, hogy a digitális hívők az analóg topicban győzködik a nagyérdeműt és fordítva.
Szóval valami formátumháborús vitatér még lehetne. Ez a hely meg tényleg nem erre készült.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Alex_Aston írta:
2024.03.10., vas. 08:41
Vinkler írta:
2024.03.09., szomb. 17:04

Laci többször kilépett már. Most a hifi cuccait is elajándékozta.
Azért nem teljesen, mert visszatért ismét a JBL-hez. Csak (számomra nem teljesen érthető módon) nem akart árulni bizonyos dolgokat az előző rendszeréből, inkább odaadta valakinek.
Már jó ideje nem volt itt aktív, meg a hifizés "szerről" is lejött.
Most elég sok változást hoz az élete, szerintem, ha ezek leülepedtek, akkor esélyes, hogy visszatér. :smile32:
Mindenesetre én tiszteletben tartottam a kérését.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2024.03.09., szomb. 17:04

Azért nem teljesen, mert visszatért ismét a JBL-hez. Csak (számomra nem teljesen érthető módon) nem akart árulni bizonyos dolgokat az előző rendszeréből, inkább odaadta valakinek.
Már jó ideje nem volt itt aktív, meg a hifizés "szerről" is lejött.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Bár most talán távolabb lépett, azért még reménykedem a visszatérésében. :napsut:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

kupecke írta:
2024.03.09., szomb. 11:22
Számomra az év eddigi legmeglepőbb történése a fórumon kimber távozása, nem a moderátori csapatból, a fórumról. (Véletlenül akadtam a bejegyzésre, melyből erről értesültem)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Sajnálatos esetek ezek.
Alfaati és chipselect is eltűnt, mind a kámfor.
Analóg és digit szakértőkkel is szegényebb lett hiányukkal a csapat. sad.gif
Jó volt velük csevegni, sok tudás, tapasztalat birtokában voltak. :smile53:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Számomra az év eddigi legmeglepőbb történése a fórumon kimber távozása, nem a moderátori csapatból, a fórumról. (Véletlenül akadtam a bejegyzésre, melyből erről értesültem)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Na, így tényleg gumiszoba lesz belőle... :smile49:

Gondolom sokaknak van olyan megbeszélni, mesélni való a tarsolyában, amit szívesen megosztana a többiekkel, de nem fér bele egyik topic keretei közé sem. gondolkodik.gif

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 585

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Szerintem a digitális jobb. Mert az általában könnyebb az azonos kategóriákban, így messzebbre el lehet dobni ...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2024.03.07., csüt. 17:38

Akkor majd én azért is elkezdem:
Szerintetek a digitális vagy az analóg forrás szól jobban?
:fekverohog:
Attól függ melyiket, milyen magasról, és mire ejted.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”