Csatlakozva az előttem szólókhoz: ha erre a kérdésre megtalálod a választ, és elkezdesz kábeleket gyártani, pillanatok alatt milliárdos leszel.

Ja, és csaxólok, hogy a választ ne keresd az előző 5-600 oldalon.

Csatlakozva az előttem szólókhoz: ha erre a kérdésre megtalálod a választ, és elkezdesz kábeleket gyártani, pillanatok alatt milliárdos leszel.
Bakker!tottyi írta: ↑2024.04.15., hétf. 09:07Hi, mitol van az, hogy egy jobb halozati kabellel jobban szol egy rendszer? Jobban kiszuri a zavaro zajokat vagy mi ennek a fizikai magyarazata? Pl van egy jobb minosegu betapkabelem de az elosztobol egy 3 euros halozati kabel megy a dac-ba es a pc-be de itt kiprobaltunk egy joval jobb minosegu kabelt es hat azt kell mondjam, hogy nagy valtozas volt es szebben szolt a zene na de akkor lehet felesleges a betapkabel es csak az utolso par meter szamit.Mert ezzel az elvel az eromu-tol kene kiepiteni jobb minosegu kabelozast. :)
Ertem en, hogy full ezust drot de mit csinal az ezust halozati kabel amit a rez pl nemtud!?![]()
Van egy ököl szabály a hálózati energia kábelek áram/feszültség zavarszint, zavarállóság hifi hangzására. A táplált készüléktől távolodva a kisfeszültségű (3x400/230V), majd középfeszültség (max 35kV) és nagyfeszültségű hálózatig, csökken a vezetékek, eszközök, hatása a végberendezésnél az áramtisztaságra. A hifi berendezéshez legközelebbi szakaszra érdemes nagyobb gondot/költséget fordítani. Távolodva is lehet, de minél messzebb van vezeték távolságban, annál kisebb mértékben hasznosul hangzásban.tottyi írta: ↑2024.04.15., hétf. 09:07Hi, mitol van az, hogy egy jobb halozati kabellel jobban szol egy rendszer? Jobban kiszuri a zavaro zajokat vagy mi ennek a fizikai magyarazata? Pl van egy jobb minosegu betapkabelem de az elosztobol egy 3 euros halozati kabel megy a dac-ba es a pc-be de itt kiprobaltunk egy joval jobb minosegu kabelt es hat azt kell mondjam, hogy nagy valtozas volt es szebben szolt a zene na de akkor lehet felesleges a betapkabel es csak az utolso par meter szamit.Mert ezzel az elvel az eromu-tol kene kiepiteni jobb minosegu kabelozast. :)
Ertem en, hogy full ezust drot de mit csinal az ezust halozati kabel amit a rez pl nemtud!?![]()
Ennek az egész topicnak kb erről szól a fele, néha egészen nagy vitákkal, meg összeveszésekkel.tottyi írta: ↑2024.04.15., hétf. 09:07Hi, mitol van az, hogy egy jobb halozati kabellel jobban szol egy rendszer? Jobban kiszuri a zavaro zajokat vagy mi ennek a fizikai magyarazata? Pl van egy jobb minosegu betapkabelem de az elosztobol egy 3 euros halozati kabel megy a dac-ba es a pc-be de itt kiprobaltunk egy joval jobb minosegu kabelt es hat azt kell mondjam, hogy nagy valtozas volt es szebben szolt a zene na de akkor lehet felesleges a betapkabel es csak az utolso par meter szamit.Mert ezzel az elvel az eromu-tol kene kiepiteni jobb minosegu kabelozast. :)
Micsoda gyors reagálású hadtest !earforce írta: ↑2024.04.13., szomb. 20:09Fú papi, azért kéne a tudásod na!SoundMania írta: ↑2024.03.27., szer. 02:39Én meg tudom, mert voltak ilyen eseteim is. És azt is pontosan tudom , hogy melyik készülékem hol és hogyan viselkedne.
Fú papi, azért kéne a tudásod na!SoundMania írta: ↑2024.03.27., szer. 02:39Én meg tudom, mert voltak ilyen eseteim is. És azt is pontosan tudom , hogy melyik készülékem hol és hogyan viselkedne. A jelenlévők 0,01%- a tudja ezt a saját készülékeiről és csak 0,000
5% aki tudná ezt meghallgatás nélkül is az enyémekről Az itt, tőlem követelőzők, akiknek sérti a komfortzónáját ezügyben a hozzászólásaim, ők nincsenek is közöttük.
Nem tudom milyen hosszú kábel kell, ide most dobtak fel egy pár 1m-es darabot:
Csak határozottan !
Utána olvastam,és szinte mindenütt azt írják hogy a 100mbps több mint elég a legelterjedtebb streaming szolgáltatásokhoz,de ha jó a wifi,akkor felesleges a kábelt erőltetni.Az lg egyébként min cat 7-es kábelt javasol.Egyik fórumon azt is írták hogy egy usb3-as adapterrel jóval nagyobb sebesség érhető el.Hogy ebben van e igazság nem tudom,mert nem igazán vagyok képben ez ügyben,de mivel elég stabil és gyors a wifim,ezek után lehet el is engedem ezt a kábeles vonalat.Mondjuk nem nagy kaland kipróbálni,így akár ki is próbálhatom.Voyager írta: ↑2024.04.12., pén. 19:26Sajnos az LG OLED "C" sorozatának (csak) 10/100-as az Ethernet sebessége. Ez a sebesség nem elég az UHDBR streaming (128 Mbps) "minőséghez", ott a 5GHz Wifi jobban teljesít.
UHD BR valóban elvileg 128Mbps, de ez a maximum. Valójában még nem láttam filmet, ami elérte volna a 100Mbps-et, pedig van pár UHD BR lemezem és a lejátszóm (Oppo 203) kiírja az aktuális "sávszélességet". Atmos hangsávval együtt is 80-100 között marad. De ha a "nagyfelbontású filmek" alatt pl. 4k-s, akár Atmos-os mkv remux-okat ért a kolléga, akkor ahhoz minden körülmények között elég lesz a 10/100-as Ethernet.
Sajnos az LG OLED "C" sorozatának (csak) 10/100-as az Ethernet sebessége. Ez a sebesség nem elég az UHDBR streaming (128 Mbps) "minőséghez", ott a 5GHz Wifi jobban teljesít.Shimano írta: ↑2024.04.11., csüt. 18:21Köszi.A tévé lg a c verziókból és oled,ez gőzöm sincs milyen gigabites,de akkor ha jól értem min a cat 6,de az sem baj ha 7 vagy 8.Nézek valami ilyesmit,és próba.Kíváncsi vagyok,mert egyesek szerint a wifi a jobb,még mások szerint a vezetékes.
A vezetékes kapcsolatnál nincs jobb és stabilabbShimano írta: ↑2024.04.11., csüt. 18:21Köszi.A tévé lg a c verziókból és oled,ez gőzöm sincs milyen gigabites,de akkor ha jól értem min a cat 6,de az sem baj ha 7 vagy 8.Nézek valami ilyesmit,és próba.Kíváncsi vagyok,mert egyesek szerint a wifi a jobb,még mások szerint a vezetékes.
Volt itt egy tökéletesen újszerű, megkímélt, bejáratott darab 12 - ért, sajnos kihagytad...Rock60 írta: ↑2024.03.28., csüt. 21:37Supra CAT8 17.500 FT/m az Akusztikában. / Tudom, hogy az több, mint 10.000.../zoli73 írta: ↑2024.03.28., csüt. 17:08
Enthernet kábel. Néhány napja volt téma, a tv, STB, router összekötése okán.
Mivel a Set top box, és a router között szeretném kicserélni a gyárilag mellékelt vackot, így nagyon drága megoldás nem jöhet szóba, nagyon max 10e Ft, amit költenék rá. Mondanám, hogy 1 méteres, de rövidebb is elég, még akár 0,5m is.
Ha jól rémlik, kívánt hosszra is konfekcionálják. Én nem vennék gyengébbet.
Köszi.A tévé lg a c verziókból és oled,ez gőzöm sincs milyen gigabites,de akkor ha jól értem min a cat 6,de az sem baj ha 7 vagy 8.Nézek valami ilyesmit,és próba.Kíváncsi vagyok,mert egyesek szerint a wifi a jobb,még mások szerint a vezetékes.
Ami a TV Ethernet aljzatát illeti, ha az gigabit-es, akkor érdemes lehet a vezetékes kapcsolatot választani a WiFi helyett.
Talán LITZE ?Rock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 12:17Jó ötlet, még meggondolom...white-tiger írta: ↑2024.04.02., kedd 10:34
Pedig ez jutott eszembe… vegyél egy másik ilyet és nem kell dugdosni, aztán
az egészet felejtsd el…![]()
Az AN Vz réz vagy ezüst? Az AN kábeleket nem ismerem…![]()
Sok-sok szálas Lietz ezüst.
Az már akkor amolyan árban is felső kategóriás.Rock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 12:17Jó ötlet, még meggondolom...white-tiger írta: ↑2024.04.02., kedd 10:34
Az AN Vz réz vagy ezüst? Az AN kábeleket nem ismerem…![]()
Sok-sok szálas Lietz ezüst.
Jó ötlet, még meggondolom...white-tiger írta: ↑2024.04.02., kedd 10:34
Az AN Vz réz vagy ezüst? Az AN kábeleket nem ismerem…
Pedig ez jutott eszembe… vegyél egy másik ilyet és nem kell dugdosni, aztánRock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 09:531 / egy / pár kábelem van, az AN Vz. Azt dugdosom vagy ide, vagy oda.white-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 15:45Első kérdés, hogy mi van most, másik hogy mennyit szánnál rá.. Egyébként ha jó a két kábel szinergiája, tényleg nem könnyű jobbat találni.
De, " megoldottam " a problémát, nem veszek másik drótot, elköltöttem az árát...
Rendeltem egy kazal kerítésdrótot, tápkábeleket és IC - t fogok fabrikálni.![]()
1 / egy / pár kábelem van, az AN Vz. Azt dugdosom vagy ide, vagy oda.white-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 15:45Első kérdés, hogy mi van most, másik hogy mennyit szánnál rá.. Egyébként ha jó a két kábel szinergiája, tényleg nem könnyű jobbat találni.