Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Megyer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 28
Re: Kábelezzünk
Ráadásul nem is kell mindet, elég ha csak 5-600 oldalt olvasol vissza. 

Azt javaslom, kezdjél el az előzményekben olvasgatni.
Tanulságos lesz, bár a választ nem biztos, hogy megtalálod
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Ennek az egész topicnak kb erről szól a fele, néha egészen nagy vitákkal, meg összeveszésekkel.tottyi írta: ↑2024.04.15., hétf. 09:07Hi, mitol van az, hogy egy jobb halozati kabellel jobban szol egy rendszer? Jobban kiszuri a zavaro zajokat vagy mi ennek a fizikai magyarazata? Pl van egy jobb minosegu betapkabelem de az elosztobol egy 3 euros halozati kabel megy a dac-ba es a pc-be de itt kiprobaltunk egy joval jobb minosegu kabelt es hat azt kell mondjam, hogy nagy valtozas volt es szebben szolt a zene na de akkor lehet felesleges a betapkabel es csak az utolso par meter szamit.Mert ezzel az elvel az eromu-tol kene kiepiteni jobb minosegu kabelozast. :)
Ertem en, hogy full ezust drot de mit csinal az ezust halozati kabel amit a rez pl nemtud!?![]()
Azt javaslom, kezdjél el az előzményekben olvasgatni.
Tanulságos lesz, bár a választ nem biztos, hogy megtalálod

- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 861
Hi, mitol van az, hogy egy jobb halozati kabellel jobban szol egy rendszer? Jobban kiszuri a zavaro zajokat vagy mi ennek a fizikai magyarazata? Pl van egy jobb minosegu betapkabelem de az elosztobol egy 3 euros halozati kabel megy a dac-ba es a pc-be de itt kiprobaltunk egy joval jobb minosegu kabelt es hat azt kell mondjam, hogy nagy valtozas volt es szebben szolt a zene na de akkor lehet felesleges a betapkabel es csak az utolso par meter szamit.
Mert ezzel az elvel az eromu-tol kene kiepiteni jobb minosegu kabelozast. :)
Ertem en, hogy full ezust drot de mit csinal az ezust halozati kabel amit a rez pl nemtud!?

Ertem en, hogy full ezust drot de mit csinal az ezust halozati kabel amit a rez pl nemtud!?

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Kapsz tőlem is egy puszit...
Micsoda gyors reagálású hadtest !earforce írta: ↑2024.04.13., szomb. 20:09Fú papi, azért kéne a tudásod na!SoundMania írta: ↑2024.03.27., szer. 02:39Én meg tudom, mert voltak ilyen eseteim is. És azt is pontosan tudom , hogy melyik készülékem hol és hogyan viselkedne.

Kapsz tőlem is egy puszit...

Fú papi, azért kéne a tudásod na!SoundMania írta: ↑2024.03.27., szer. 02:39Én meg tudom, mert voltak ilyen eseteim is. És azt is pontosan tudom , hogy melyik készülékem hol és hogyan viselkedne. A jelenlévők 0,01%- a tudja ezt a saját készülékeiről és csak 0,000
5% aki tudná ezt meghallgatás nélkül is az enyémekről Az itt, tőlem követelőzők, akiknek sérti a komfortzónáját ezügyben a hozzászólásaim, ők nincsenek is közöttük.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6183
Nem tudom milyen hosszú kábel kell, ide most dobtak fel egy pár 1m-es darabot:
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=64&t=202794
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Szerintem próbáld ki. Az többet ér minden jóslatnál és tanácsnál.
Kölcsön is adtam volna a Suprát egy körre, csak pont most váltam meg tőle...
Csak határozottan !

Szerintem próbáld ki. Az többet ér minden jóslatnál és tanácsnál.
Kölcsön is adtam volna a Suprát egy körre, csak pont most váltam meg tőle...

Utána olvastam,és szinte mindenütt azt írják hogy a 100mbps több mint elég a legelterjedtebb streaming szolgáltatásokhoz,de ha jó a wifi,akkor felesleges a kábelt erőltetni.Az lg egyébként min cat 7-es kábelt javasol.Egyik fórumon azt is írták hogy egy usb3-as adapterrel jóval nagyobb sebesség érhető el.Hogy ebben van e igazság nem tudom,mert nem igazán vagyok képben ez ügyben,de mivel elég stabil és gyors a wifim,ezek után lehet el is engedem ezt a kábeles vonalat.Mondjuk nem nagy kaland kipróbálni,így akár ki is próbálhatom.Voyager írta: ↑2024.04.12., pén. 19:26Sajnos az LG OLED "C" sorozatának (csak) 10/100-as az Ethernet sebessége. Ez a sebesség nem elég az UHDBR streaming (128 Mbps) "minőséghez", ott a 5GHz Wifi jobban teljesít.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
UHD BR valóban elvileg 128Mbps, de ez a maximum. Valójában még nem láttam filmet, ami elérte volna a 100Mbps-et, pedig van pár UHD BR lemezem és a lejátszóm (Oppo 203) kiírja az aktuális "sávszélességet". Atmos hangsávval együtt is 80-100 között marad. De ha a "nagyfelbontású filmek" alatt pl. 4k-s, akár Atmos-os mkv remux-okat ért a kolléga, akkor ahhoz minden körülmények között elég lesz a 10/100-as Ethernet.
(mellesleg ezért van elég sok media playeren is 10/100-as Ethernet port)
(Én ugyan nem igazán értem, miért kellene kábeles kapcsolattal bajlódni egy tévénél, ha ott a WiFi (feltéve, hogy WiFi-n megvan a stabil megkívánt sávszélesség épp.a tévé helyén, ami egyáltalán nem biztos....), de biztos jól meg van ez ideologizálva

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Sajnos az LG OLED "C" sorozatának (csak) 10/100-as az Ethernet sebessége. Ez a sebesség nem elég az UHDBR streaming (128 Mbps) "minőséghez", ott a 5GHz Wifi jobban teljesít.Shimano írta: ↑2024.04.11., csüt. 18:21Köszi.A tévé lg a c verziókból és oled,ez gőzöm sincs milyen gigabites,de akkor ha jól értem min a cat 6,de az sem baj ha 7 vagy 8.Nézek valami ilyesmit,és próba.Kíváncsi vagyok,mert egyesek szerint a wifi a jobb,még mások szerint a vezetékes.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
a wi-fi nem jobb az biztos….
A vezetékes kapcsolatnál nincs jobb és stabilabbShimano írta: ↑2024.04.11., csüt. 18:21Köszi.A tévé lg a c verziókból és oled,ez gőzöm sincs milyen gigabites,de akkor ha jól értem min a cat 6,de az sem baj ha 7 vagy 8.Nézek valami ilyesmit,és próba.Kíváncsi vagyok,mert egyesek szerint a wifi a jobb,még mások szerint a vezetékes.

"Az igazi barát szemből támad."
Volt itt egy tökéletesen újszerű, megkímélt, bejáratott darab 12 - ért, sajnos kihagytad...Rock60 írta: ↑2024.03.28., csüt. 21:37Supra CAT8 17.500 FT/m az Akusztikában. / Tudom, hogy az több, mint 10.000.../zoli73 írta: ↑2024.03.28., csüt. 17:08
Enthernet kábel. Néhány napja volt téma, a tv, STB, router összekötése okán.
Mivel a Set top box, és a router között szeretném kicserélni a gyárilag mellékelt vackot, így nagyon drága megoldás nem jöhet szóba, nagyon max 10e Ft, amit költenék rá. Mondanám, hogy 1 méteres, de rövidebb is elég, még akár 0,5m is.
Ha jól rémlik, kívánt hosszra is konfekcionálják. Én nem vennék gyengébbet.

Köszi.A tévé lg a c verziókból és oled,ez gőzöm sincs milyen gigabites,de akkor ha jól értem min a cat 6,de az sem baj ha 7 vagy 8.Nézek valami ilyesmit,és próba.Kíváncsi vagyok,mert egyesek szerint a wifi a jobb,még mások szerint a vezetékes.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Ami a TV Ethernet aljzatát illeti, ha az gigabit-es, akkor érdemes lehet a vezetékes kapcsolatot választani a WiFi helyett.
Egyébként a legjobb választás minimum a Cat 6, vagy Cat 6a Ethernet kábel lenne.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
cat7-8 mindig jobb, működni működik a többivel is.
Milyen típusú lan kábel kell a router és a tévé közé?Cat 5-6-7-8,melyik ezek közül?
Nagyfelbontású filmeket nézek,és ezek működnek wifin is,de kipróbálom a kábeles opciót is.
Nagyfelbontású filmeket nézek,és ezek működnek wifin is,de kipróbálom a kábeles opciót is.
Az.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Talán LITZE ?Rock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 12:17Jó ötlet, még meggondolom...white-tiger írta: ↑2024.04.02., kedd 10:34
Pedig ez jutott eszembe… vegyél egy másik ilyet és nem kell dugdosni, aztán
az egészet felejtsd el…![]()
Az AN Vz réz vagy ezüst? Az AN kábeleket nem ismerem…![]()
Sok-sok szálas Lietz ezüst.
A gondolkodás nem megerőltető...
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Az már akkor amolyan árban is felső kategóriás.Rock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 12:17Jó ötlet, még meggondolom...white-tiger írta: ↑2024.04.02., kedd 10:34
Az AN Vz réz vagy ezüst? Az AN kábeleket nem ismerem…![]()
Gondolom, csöves cuccok vannak hozzá…
Jó ötlet, még meggondolom...white-tiger írta: ↑2024.04.02., kedd 10:34
Az AN Vz réz vagy ezüst? Az AN kábeleket nem ismerem…

- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Pedig ez jutott eszembe… vegyél egy másik ilyet és nem kell dugdosni, aztánRock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 09:531 / egy / pár kábelem van, az AN Vz. Azt dugdosom vagy ide, vagy oda.white-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 15:45Első kérdés, hogy mi van most, másik hogy mennyit szánnál rá.. Egyébként ha jó a két kábel szinergiája, tényleg nem könnyű jobbat találni.
De, " megoldottam " a problémát, nem veszek másik drótot, elköltöttem az árát...
Rendeltem egy kazal kerítésdrótot, tápkábeleket és IC - t fogok fabrikálni.![]()
az egészet felejtsd el…

Az AN Vz réz vagy ezüst? Az AN kábeleket nem ismerem…
De, " megoldottam " a problémát, nem veszek másik drótot, elköltöttem az árát...
Rendeltem egy kazal kerítésdrótot, tápkábeleket és IC - t fogok fabrikálni.
1 / egy / pár kábelem van, az AN Vz. Azt dugdosom vagy ide, vagy oda.white-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 15:45Első kérdés, hogy mi van most, másik hogy mennyit szánnál rá.. Egyébként ha jó a két kábel szinergiája, tényleg nem könnyű jobbat találni.

Rendeltem egy kazal kerítésdrótot, tápkábeleket és IC - t fogok fabrikálni.

Írok ám majd a pü-rewhite-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 14:59Semmi gond, láttam én már nem egyszer csodát, az olcsóbb kábel sokkal többet hozott egy adott rendszerben, másikban meg pont fordítva. Sőt, rendszeren belül cserélve is érdekes dolgok alakultak ki...supravox írta: ↑2024.03.29., pén. 16:21Igazad van.white-tiger írta: ↑2024.03.29., pén. 00:43
Nyilván rendszer és ízlés függő...
De halljuk melyek ezek és miért?![]()
Nálam nem tetszett amit csinált a Platinum.
Más rendszerben működhet jól.
Mea culpa
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Első kérdés, hogy mi van most, másik hogy mennyit szánnál rá.. Egyébként ha jó a két kábel szinergiája, tényleg nem könnyű jobbat találni. Illetve az is, hogy mi az amin javítani szeretnél...Rock60 írta: ↑2024.04.01., hétf. 15:36white-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 14:59
Semmi gond, láttam én már nem egyszer csodát, az olcsóbb kábel sokkal többet hozott egy adott rendszerben, másikban meg pont fordítva. Sőt, rendszeren belül cserélve is érdekes dolgok alakultak ki...
Sajnos, nekem még nem volt ilyen szerencsém.![]()
Hónapok óta keresek az IC vagy a digicoax kiváltására egy olcsóbb kábelt, de egyik kipróbált darab sem akar jobban szólni, vagy csak hasonlóan a mostanihoz képest...![]()
Hónapok óta keresek az IC vagy a digicoax kiváltására egy olcsóbb kábelt, de egyik kipróbált darab sem akar jobban szólni, vagy csak hasonlóan a mostanihoz képest...
Sajnos, nekem még nem volt ilyen szerencsém.white-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 14:59
Semmi gond, láttam én már nem egyszer csodát, az olcsóbb kábel sokkal többet hozott egy adott rendszerben, másikban meg pont fordítva. Sőt, rendszeren belül cserélve is érdekes dolgok alakultak ki...

Hónapok óta keresek az IC vagy a digicoax kiváltására egy olcsóbb kábelt, de egyik kipróbált darab sem akar jobban szólni, vagy csak hasonlóan a mostanihoz képest...