A szólista Kyung Wha Chung. Azóta rajta a szemem, mióta hallottam vele és Giulinivel Csajkovszkij hegedűversényét.
youtu.be/Fht3isf7LMo
Az a baj ezekkel az ajánló oldalakkal, hogy vagy elvtelenül fényeznek, vagy elvtelenül lehúznak. A szakmai korrektséget a szakma valódi képviselőitől lehet megkapni, olyanoktól, akik már sokszorosan bizonyítottak a világ színpadain, viszont őket meg senki nem kérdezi. Fantasztikusan nagy előnye van annak, aki beszélő viszonyban ezekkel a muzsikusokkal. Ők tényleg meg tudják mondani, hogy kit és mit érdemes hallgatni. Gondolj bele! Ez olyan, mintha spagettiszószt akarnál venni egy német szupermarketban. Egy teljes soron öt polcon csak azt kínálnak. Na, melyik legyen? De ha ott van melletted Marco Pierre White, akkor levesz neked egyet, és az lesz az igazi. A többit meg egye, aki akarja!juliush írta: ↑2024.04.07., vas. 20:43Nos, nem vagyunk egyformák, nekem nagyon tetszik. Azért voltak más hangok is a nemzetközi komolyzenei életben a lemezt illetően...Sosztakovics írta: ↑2024.04.07., vas. 20:28...Unalmas, lapos, mindenki az kivétel nélkül. Nem véletlen, hogy a nemzetközi komolyzenei élet nem vette szárnya alá ezt a kiadványt...
https://www.susantomes.com/cd-reviews/
Nos, nem vagyunk egyformák, nekem nagyon tetszik. Azért voltak más hangok is a nemzetközi komolyzenei életben a lemezt illetően...Sosztakovics írta: ↑2024.04.07., vas. 20:28...Unalmas, lapos, mindenki az kivétel nélkül. Nem véletlen, hogy a nemzetközi komolyzenei élet nem vette szárnya alá ezt a kiadványt...
Nem az én világom. Nagyon nyers.
A hivatkozott mű éppen nem William Byrd, hanem John Bull Musica Britannica sorozatának tagja, rajta van az alább ajánlott Hantai Bull lemezen is.Sosztakovics írta: ↑2024.04.06., szomb. 09:17Cuiller itt nagyon magasra tette a lécet, és ez pont az a szegmens, amelyhez alig mernek nyúlni az előadók. Ezektől a szerzőktől jóformán nincs hallgatható előadás. Aztán Cuiller kijött ezzel az albummal a semmiből és vitt mindent. Nekünk, magyaroknak különösen jót tenne Byrd műveinek ismerete, mert még véletlenül sem az ötfokú hangsorra épülnek. Ettől annyira érdekesek és egzotikusak.
Ez pedig az én kedvencem. Innen érthető meg igazán, hogy miért nézték el neki a katolicizmust.