Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3508

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Lehetőség eredeti DXD felvétel (352,8 kHz/24 bit) és az abból készült MQA változat összehasonlításra.

Az alábbi linken található egy régebbi angol nyelvű blog bejegyzésem részlete a DXD-ben, élőben (is) felvett Juhász Gábor Trió: Planets albumról, amit a My Reel Club® készített 2022 március elején. Az eredeti, utómunka nélkül felvett DXD (352,8 kHz/24 bites) .wav, és az abból készült MQA .flac verzió tölthető le teljes hosszban. Akinek van MQA és DXD képes DAC-ja, az a lejátszáskor a 352,8 kHz-es mintavételezéssel hallgathatja meg az MQA verziót is. Érdemes alaposan megvizsgálni, meghallgatni. Ebben az esetben a két verzió alapja biztosan ugyanaz a felvétel volt, így korrekt összehasonlítást lehet végezni.

https://mediaengineering.medium.com/dxd ... 8985b722c8

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3508

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Habár angolul, de van a blogomon egy cikk arról, hogy ki, kinek fizet az MQA kapcsán.

https://medium.com/@mediaengineering/ho ... 60937bed6a

Akit érdekel a mögötte lévő üzleti modell is, esetleg olvassa el.
Nem kötelező persze.

Azért íródott angolul, hogy az MQA-ban érdekelt cégek vezetői is elolvashassák és ha javítani valót találnak benne, jelezhessék. Az egykori és az új MQA cég, az egyik legnagyobb kiadó, és az egyik licenszelő DAC gyártó több vezetője illetve a most bejelentett új streaming szolgáltatás egyik szoftver fejlesztője is olvasta és nem találtak benne javítani valót.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 85

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Luxor Audio írta:
2024.06.19., szer. 22:21
pali923 írta:
2024.06.18., kedd 23:43
edzoba írta:
2024.06.18., kedd 15:52
A Tidal elengedi az MQA-t.
Akkor végre most elárulják végre, hogy mi a fene is az, hogyan működik, vagy mi? 31_1_21.gif :P
Tudjuk, mi az és hogyan működik, csak a célja és előnye nem derült ki soha.
Célja a pénzkeresés, előnye pedig hogy ez nem derült ki soha...🤣

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

pali923 írta:
2024.06.18., kedd 23:43
edzoba írta:
Akkor végre most elárulják végre, hogy mi a fene is az, hogyan működik, vagy mi? 31_1_21.gif :P
Tudjuk, mi az és hogyan működik, csak a célja és előnye nem derült ki soha.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Hozzászólás Szerző: wittao »

s4tch írta:
2024.06.19., szer. 10:18
wittao írta:
2024.06.18., kedd 15:57
Igen, tegnap jelent meg a hir, vegre kiderult, hogy nem kell kukaznom a Tidal kedvenceimet :)
Inkább majd nyugtával dicsérjük... :napsut:

Rengetegszer fordult már elő, hogy egy albumnak felkerült egy másik verziója, így kikerült a kedvencek közül a régebbi változat. Remélem, most megoldják ígéretüknek megfelelően az átállást. Mindenesetre nem lepne meg, ha most is egyszerűen "kiszürkülne" a gyűjtemény egy része, és kézzel kellene újra hozzáadni az anyagokat a kedvencekhez, akár komplett albumról, akár playlisteken szereplő trackekről legyen szó.
Tudod régen mit csináltak a rossz hír hozójával :smile50: :)

Ha újra beteszek egy számot, akkor Audirvanaban csinálom, ami feldobja az összes szolgáltatónál elérhető album formátumot és általában a magasabb felbontást teszem be, ha ugyanaz, akkor inkább a Qobuzt. Szóval kíváncsi vagyok mit alkotnak a srácok, de több 100 kedvencet nem nagyon lenne kedvem újra listázgatni...
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: s4tch »

wittao írta:
Igen, tegnap jelent meg a hir, vegre kiderult, hogy nem kell kukaznom a Tidal kedvenceimet :)
Inkább majd nyugtával dicsérjük... :napsut:

Rengetegszer fordult már elő, hogy egy albumnak felkerült egy másik verziója, így kikerült a kedvencek közül a régebbi változat. Remélem, most megoldják ígéretüknek megfelelően az átállást. Mindenesetre nem lepne meg, ha most is egyszerűen "kiszürkülne" a gyűjtemény egy része, és kézzel kellene újra hozzáadni az anyagokat a kedvencekhez, akár komplett albumról, akár playlisteken szereplő trackekről legyen szó.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

edzoba írta:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

wittao írta:
Persze az MQA tovabb el a Lenbrook hazatajan (NAD es Bluesound viszi tovabb az orokseget majd), uj streaming platformkent a HDTracks-szel.
Szerintem. előbb-utóbb elengedik ők is :rolleyes:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2486

Hozzászólás Szerző: mishow »

gomolalaci írta:
2024.06.18., kedd 19:52
edzoba írta:
Magyarul: nem elengedi, hiszen meg sem fogta, hanem megszünteti, elfelejti :D
Pedig pont így mondják magyarul, ha valaki nem tudja feladni, aminek régen ideje lett volna, de azután mégis megteszi.
Lásd még: nem tudja elengedni, csak rázza mint kutya a lábtörlőt.
De odase’ neki, engedd el!
:kapdelm:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

edzoba írta:
Magyarul: nem elengedi, hiszen meg sem fogta, hanem megszünteti, elfelejti :D
A gondolkodás nem megerőltető...

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Hozzászólás Szerző: wittao »

Persze az MQA tovabb el a Lenbrook hazatajan (NAD es Bluesound viszi tovabb az orokseget majd), uj streaming platformkent a HDTracks-szel.
Meglatjuk. Szemelyes velemenyem, hogy orulnek mar vegre, ha eltunnenek es nem borzolnak tovabb a gyartokat es felhasznalokat…
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Kedves Mindenki! Nekem is Tidal problémám van Auralic Aries Mininél: Az április 10. utáni upgrade ugye növelte a felbontást a zenék egy részénél. A kényelem miatt a Tidal Connect móddal szoktam zenét hallgatni. Azt vettem észre, hogy így nem emeli fel a felbontást, a Lightning DS-ből meg minden rendben van.
Van valami beállítás, amit nem vettem észre?

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

nagyatt írta:
2024.04.11., csüt. 21:19
Mi az app verzió száma amit használsz ? Pár hónapja jött az új verzió 2.2-es fut jelenleg. IOSnél automatikusan frissül, de Androidnál nem tette fel nálam magát egyből, csak ha manuálisan telepítettem a playen keresztül.
Az alk. verzió: 2.2.0

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

Mi az app verzió száma amit használsz ? Pár hónapja jött az új verzió 2.2-es fut jelenleg. IOSnél automatikusan frissül, de Androidnál nem tette fel nálam magát egyből, csak ha manuálisan telepítettem a playen keresztül.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

st81 írta:
2024.04.11., csüt. 13:36
Konkrétan a Lindemann-nál csak a saját applikációját használva lehet magasabb felbontásban zenét hallgatni, a Tidal webes vagy PC-re telepített programját használva nem. A MAX jelölés csak annyit tesz, hogy 44,1/16 bit-től eltérő a felbontás, de ez lehet pl. 44,1/24 bit is akár.
A Lindemann saját alkalmazásáról is indítottam a Tidalt, az eredmény semmi :smile51:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

pali923 írta:
2024.04.10., szer. 22:23
gomolalaci írta:
2024.04.10., szer. 20:17
A Tidal alkalmazás szerint már nálam is a ,,max" van. Ha másik alkalmazással megnézem az adat folyamot, még mindig csak 44.1 khz-t látok legfeljebb 1200 kbps sebessséggel. Ja, és a lejátszott zenéknél ott van a MAX jelzés :smile51:
Szerintem a dolog ennél bonyolultabb. Többféle felbontású zene van fent, sok album több változatban is. Itt van egy playlist, én is innen loptam, ebben hi-res zenék vannak: https://tidal.com/browse/playlist/214e2 ... bcd9323055
Elvileg itt nem 44.1-t kéne látnod.

Az én gépelyemben pár hete már minden zenénél kiírja a valós felbontást, de ez egy ideig nem így ment. Most már frissültek a szoftverek, a Tidal és a streameremé is. Hogy mit ír ki neked függhet attól is, milyen géppel és milyen verziós programmal hallgatod.
Lindemann Musicbook Source a saját alkalmazásával. Érdekes, hogy a Mother Earth rádiónál a 192 khz kerül kijelzésre sad.gif
Lassan feladom, mert nem értem sehogyan sem, pedig van némi gyakorlatom a digitális lejátszásban...

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hozzászólás Szerző: st81 »

Konkrétan a Lindemann-nál csak a saját applikációját használva lehet magasabb felbontásban zenét hallgatni, a Tidal webes vagy PC-re telepített programját használva nem. A MAX jelölés csak annyit tesz, hogy 44,1/16 bit-től eltérő a felbontás, de ez lehet pl. 44,1/24 bit is akár.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2486

Hozzászólás Szerző: mishow »

A Wiim app hetek óta folyamatosan frissül, és szépen követi a Tidal változásokat. Nálam a Tidal mind a Wiim, mind a Connect alatt futtatva már jó ideje helyesen írja ki a felbontási értékeket. Ritkán még néha-néha előfordul, hogy elsőre a MAX felirat jön fel, de ha rákattintok/rábökök, akkor átvált a valós érték kijelzésére. Az olcsó Wiim PRO teszi a dolgát gond nélkül, akadás, tévesztés nálam nincs. Hétvégén biztosan állítottak valamit a Tidalnél is, mert két napig nem frissült a My Daily Discovery listám, de már az is helyreállt. Szóval ha valakinél még mindig a kék színű High felirat van csak, akkor ott inkább beállítási gond lesz, valahol valamit engedélyezni kellene - vagy sikerül mindig pont olyan zenéket eltalálni, amik "csak" CD felbontásban vannak fenn :rolleyes:

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nekem a Lindemann kiírja a valós felbontást gond nélkül a saját progijában. Én azt használom.
Audia Flight FL3S

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

gomolalaci írta:
2024.04.10., szer. 20:17
A Tidal alkalmazás szerint már nálam is a ,,max" van. Ha másik alkalmazással megnézem az adat folyamot, még mindig csak 44.1 khz-t látok legfeljebb 1200 kbps sebessséggel. Ja, és a lejátszott zenéknél ott van a MAX jelzés :smile51:
Szerintem a dolog ennél bonyolultabb. Többféle felbontású zene van fent, sok album több változatban is. Itt van egy playlist, én is innen loptam, ebben hi-res zenék vannak: https://tidal.com/browse/playlist/214e2 ... bcd9323055
Elvileg itt nem 44.1-t kéne látnod.

Az én gépelyemben pár hete már minden zenénél kiírja a valós felbontást, de ez egy ideig nem így ment. Most már frissültek a szoftverek, a Tidal és a streameremé is. Hogy mit ír ki neked függhet attól is, milyen géppel és milyen verziós programmal hallgatod.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

nagyatt írta:
2024.04.10., szer. 12:51
Megyer írta:
2024.04.10., szer. 08:41
Szerintem meg csak Hifi van, Hifi Plus már nincs. Szerintem nem kell állítani semmit.
Valóban. Most megnéztem és már a korábbi Hifi plus-nak megfelelő stream érkezik a normál Hifi csomagra, mindenféle állítgatás nélkül.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

white-tiger írta:
2024.04.10., szer. 08:20
gomolalaci írta:
2024.04.10., szer. 08:15
Valamit át kell állítani a Tidal-on, hogy a magasabb felbontásban tudjam hallgatni? Mától elvileg a HiFi Plus van csak....
Ez engem is érdekelne, mert családi csomag van. Tegnap többször basz@kodott, nem tudom
hogy a Digi vagy a TIDAL, esetleg az Aries csinálta-e…
Nálam jól működött tegnap is. Lehet az utóbbiak vacakoltak....

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Megyer írta:
2024.04.10., szer. 08:41
Szerintem meg csak Hifi van, Hifi Plus már nincs. Szerintem nem kell állítani semmit.
Valóban. Most megnéztem és már a korábbi Hifi plus-nak megfelelő stream érkezik a normál Hifi csomagra, mindenféle állítgatás nélkül.
Audia Flight FL3S

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nekem sem jelenik meg a Hifi plus. Viszont tudok rá upgradelni ha kifizetem a magasabb árat. Ez még így nem kerek szerintem.
Audia Flight FL3S

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”