Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MM és MC pickup-ok
Re: MM és MC pickup-ok
Köszönöm az infoʻkat!
Jelenleg Pointe Phonomvan Rega P8 al.
Igen Sumiko Wellfleet karakterèt szeretem!
Ha MM en maradok Sumiko Amethys ès Nagaoka MP 500 lenne a kiszemelt.
Pointe phono elèg zenei meg vagyok vele elègedve. Tudom MC re vàltàshoz ùj phono kell amire szintèn meg lenne a kiszemelt ami csöves TMP phono lenne.
Kèrdès hogy MC esetèben max fèlmillioʻig mik lehetnek a melegebb hangzàs kèpviselői...
Köszi
Jelenleg Pointe Phonomvan Rega P8 al.
Igen Sumiko Wellfleet karakterèt szeretem!
Ha MM en maradok Sumiko Amethys ès Nagaoka MP 500 lenne a kiszemelt.
Pointe phono elèg zenei meg vagyok vele elègedve. Tudom MC re vàltàshoz ùj phono kell amire szintèn meg lenne a kiszemelt ami csöves TMP phono lenne.
Kèrdès hogy MC esetèben max fèlmillioʻig mik lehetnek a melegebb hangzàs kèpviselői...
Köszi
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2624
MM vonalon szóba jöhet még az egyik nagy kedvencem, a MoFi MasterTracker hangszedője is, Micro Line tűprofillal.

másoknál is bejött a MoFi Mastertracker,valahol a jó értelemben vett MM+MC hangzásvilág "keveréke"

ha ugyanaz kb mint az No.2,akkor az is jó opció lehetÉn tudnám javasolni a Sumiko Blue Point (asszem most no3 van) hangszedőt.

Nagaoka MP500,vagy fatestű vlmelyik Grado (Platinum/Sonata) is jó lehet(ne),ha a lágyabb karakter felé tendálnánk...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Én tudnám javasolni a Sumiko Blue Point (asszem most no3 van) hangszedőt.Antistati írta: ↑2025.03.19., szer. 22:32Azt hiszem sz előbb nem a megfelelő topikban vetettem fel hangszedős kèrdèseim![]()
MM vs MC kérdésem az lenne, hogy
- pro kontra mi szól az MM vagy MC mellett?
- Ki melyik irányt használja és miért illetve miért jobb illetve miben egyik-másik?
- MM ben lépkedjek felfelé vagy MC re lépjek tovább?
Jelenleg MM hangszedőt használok pontosabban SUMIKO WELLFLEET-et használok, alapvetően a melegebb tónust kedvelem.
Hálás köszönet az iránymutatásokért....
Ez egy magas kimenetű MC, nem kell hozzá trafó, megy a "normál" MM phonóval is, és nagyon jó.
Kb. 30 évig volt apámnak egy Blue Point Special (régebbi típus), és piszok jó hangja volt. Most kb. 250.000 Ft pluszminusz 20??? körül van az ára, ha jól tudom.
MM vonalon sok minden már nincs a Wellfleet fölött, MC-ben a határ a csillagos ég. De értelemszerűen nem javasolt például egy 3-4százezres lemezjátszóba 1 milliós Mc hangszedőt pakolni.
Ha egyébként a Wellfleet hangkarakterével alapvetően elégedett vagy, akkor adódik egy upgrade a Sumiko Amethyst-re. Ez már line contact csiszolású tűvel van szerelve az elliptikus helyett, ami több részletet, jobb felbontóképességet jelent.
MM vonalon szóba jöhet még az egyik nagy kedvencem, a MoFi MasterTracker hangszedője is, Micro Line tűprofillal.
Ahogy az előttem szóló írta, több info kellene, elsősorban lemezjátszó és phono előerősítő vonalon. Ha ezeken a komponenseken nem szeretnél változtatni, az nyilván behatárolja, hogy hangszedőben meddig érdemes egyátalán elmenned.Antistati írta: ↑2025.03.19., szer. 22:32Azt hiszem sz előbb nem a megfelelő topikban vetettem fel hangszedős kèrdèseim![]()
- Ki melyik irányt használja és miért illetve miért jobb illetve miben egyik-másik?
Jelenleg MM hangszedőt használok pontosabban SUMIKO WELLFLEET-et használok, alapvetően a melegebb tónust kedvelem.
MM vonalon sok minden már nincs a Wellfleet fölött, MC-ben a határ a csillagos ég. De értelemszerűen nem javasolt például egy 3-4százezres lemezjátszóba 1 milliós Mc hangszedőt pakolni.
Ha egyébként a Wellfleet hangkarakterével alapvetően elégedett vagy, akkor adódik egy upgrade a Sumiko Amethyst-re. Ez már line contact csiszolású tűvel van szerelve az elliptikus helyett, ami több részletet, jobb felbontóképességet jelent.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- dixie-chicken
- V.I.P.
Antistati írta: ↑2025.03.19., szer. 22:32Azt hiszem sz előbb nem a megfelelő topikban vetettem fel hangszedős kèrdèseim![]()
Sztem picit több infót kéne megadnod:milyen lemezjátszó,milyen phono (van-e MM+MC opció),milyen zenei preferenciákhoz keresel MM vagy MC hangszedőt ?
Van az a mondás,hogy van jó hangszedő,és sz@r hangszedő,lényegtelen hogy MM(MI),vagy MC,jól illesztett hanszedő,és sz@rul illesztett hangszedő,lényegtelen hogy MM(MI),vagy MC

Nagyon általánositva,de nagyon:az MMek talán folyékonyabb hangot adnak,kevésbé van a hang "megfeszitve",kevesebb részlet,de tömörebb hang,az MC több részlet,finomabb hang,több levegő van a hangszerek körül,de picit az egész a (hang) homogenitása rovására megy...de ez mindnél csak (MM/MI,MC) "variáció egy témáró,egy matrix,amely (hangszedő) gyártótol,gyártóig,változik...
Én személyszerint preferálom az MMeket,az általam fent leirtak végett....

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Azt hiszem sz előbb nem a megfelelő topikban vetettem fel hangszedős kèrdèseim

- dixie-chicken
- V.I.P.
a JICO-nál,vlkinek jó a humorérzéke
...tengeralatjáró
..JICO Clipper
"It features a conical nude stylus mounted to a tapered “S” shaped aluminum cantilever like what Shure used to manufacture for its M-44 cartridge (the “S” shape, not the taper which new) that JICO says “excelled in beautifully highlighting the clarity and reproduction of the mid to high frequency ranges”. What I heard. This combination produced the warm “classic” sound vintage turntable fans love, and that suits vintage jazz albums but with the blackest backgrounds and perhaps a more linear overall sonic picture.
For instance, Scott LaFaro’s bass was warm, and reaching to the depths but with generous sustain and full control. Evan’s piano was more glorious wood than strings and Paul Motian’s cymbals were more “meaty” than sizzly (thought still sufficiently brassy) and his drums a whole lotta skin. The images were solid and stable.
It’s said we have very short to non-existent sonic memories but this cartridge brought me back at least fifty years to listening to a Shure M3D, though on dynamic steroids. Maybe you don’t believe me. That’s okay. I could stay with this cartridge for all my vintage jazz records. JICO says “We’re thrilled to offer a new way to enjoy your old records, providing a fresh take on a classic listening experience.”
youtu.be/1LIPEcqY2Ys

"It features a conical nude stylus mounted to a tapered “S” shaped aluminum cantilever like what Shure used to manufacture for its M-44 cartridge (the “S” shape, not the taper which new) that JICO says “excelled in beautifully highlighting the clarity and reproduction of the mid to high frequency ranges”. What I heard. This combination produced the warm “classic” sound vintage turntable fans love, and that suits vintage jazz albums but with the blackest backgrounds and perhaps a more linear overall sonic picture.
For instance, Scott LaFaro’s bass was warm, and reaching to the depths but with generous sustain and full control. Evan’s piano was more glorious wood than strings and Paul Motian’s cymbals were more “meaty” than sizzly (thought still sufficiently brassy) and his drums a whole lotta skin. The images were solid and stable.
It’s said we have very short to non-existent sonic memories but this cartridge brought me back at least fifty years to listening to a Shure M3D, though on dynamic steroids. Maybe you don’t believe me. That’s okay. I could stay with this cartridge for all my vintage jazz records. JICO says “We’re thrilled to offer a new way to enjoy your old records, providing a fresh take on a classic listening experience.”
youtu.be/1LIPEcqY2Ys

Lassan én is nekidurálom majd magam a Red+Soulnote tapasztalataim megfogalmazásának.
Klassz beszámolódixie-chicken írta: ↑2024.04.28., vas. 10:35Sumikos jó reggelt![]()
..ahogy tegnap már jeleztem,és akkor nem voltam biztos benne,de megvan az "áttörés"..érdekes hogy pár óra elteltével,az a David Byrne "Rei momo" az lett,ami kell hogy legyen :egy jó worldbeat/latin zenei anyag ahol megvan a pezsgés a zeinei folyamatban,és a fúvósok nem mint tüske szerepelnek a szemedben...elmozdult a dolog a Shure V15III (
) irányába,de megmaradt a nyilt,eleven felső tartomány...végül is,a marketingesek,egész jól fogalmaztak
...megvan a Stanton/Shure hang +valahol a háttérben mondjuk egy Grace F9E hangaraktereinek keveréke...igaz rögös út vezet a célig,de megéri küzdeni vele
...nem fog fülvérzést okozni silány '60 évekbeli rock felvételeken,jól megy neki a jazz,régi-újféle,lényegtelen...fizikailag használható egy SME 3009/S2 impr.-el,a rezonancia freki megmaradt valahol 11Hz környékén,csak a killengések mértéke csökkent egy picit (megmértem ismét)..
Érdemes elgondolkodni rajta ha valahol kedveljük a régi vintage hangzásvilágot,de ezt egy picit modernizáltabb változatban szeternénk..
![]()
Lassan én is nekidurálom majd magam a Red+Soulnote tapasztalataim megfogalmazásának.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.
Sumikos jó reggelt
..ahogy tegnap már jeleztem,és akkor nem voltam biztos benne,de megvan az "áttörés"
..érdekes hogy pár óra elteltével,az a David Byrne "Rei momo" az lett,ami kell hogy legyen :egy jó worldbeat/latin zenei anyag ahol megvan a pezsgés a zeinei folyamatban,és a fúvósok nem mint tüske szerepelnek a szemedben...elmozdult a dolog a Shure V15III (
) irányába,de megmaradt a nyilt,eleven felső tartomány...végül is,a marketingesek,egész jól fogalmaztak
...megvan a Stanton/Shure hang +valahol a háttérben mondjuk egy Grace F9E hangaraktereinek keveréke...igaz rögös út vezet a célig,de megéri küzdeni vele
...nem fog fülvérzést okozni silány '60 évekbeli rock felvételeken,jól megy neki a jazz,régi-újféle,lényegtelen...fizikailag használható egy SME 3009/S2 impr.-el,a rezonancia freki megmaradt valahol 11Hz környékén,csak a killengések mértéke csökkent egy picit (megmértem ismét)..
Érdemes elgondolkodni rajta ha valahol kedveljük a régi vintage hangzásvilágot,de ezt egy picit modernizáltabb változatban szeternénk..

..ahogy tegnap már jeleztem,és akkor nem voltam biztos benne,de megvan az "áttörés"

- dixie-chicken
- V.I.P.
ácsi egy kicsit még...bejáratása folyamatban van...csak ma kapott 9 órát,nem okvetlenül "dedikált" zenélés volt,de ment,folyamatosan...voltak borzasztó pillanatok David Byrne "Rei momo"=csontvázak ke&élnek a bádogtetőn

Az alacsony és magas jelszíntű verzió hangzásbéli különbséggel is járhat, ha másért nem, az alacsony színtűnek a hangját még befolyásolja az MC fokozat karaktere is.
A lágyság megítélésében ez is okozhat eltérést - gondolom.

Pointe ?
- dixie-chicken
- V.I.P.
ja,egy érdekes tehnikai megjegyzés...megmértem a rezonanciafrekit,11Hz=SME 3009S2 Impr.el (9,5gr eff.tömeg),nincs "szorzó" a gyári 100Hz-es adathoz viszonyitva (!),japcsi létére,ez érdekes...de lehet hogy változni fog,a további járatásal még..Pointe írta: ↑2024.04.26., pén. 19:16Ahogy mondtam neked, nincs még teljesen bejáratva, 15-20 óra még biztosan hiányzik.dixie-chicken írta: ↑2024.04.26., pén. 18:50
már átvételnél,amikor ezt megemlitettem @Pointe-nek,furán,nemlegesen csóválta a fejét
"ááá,nem,ez nyilt,eleven,modernebb hangzásvilág mint a Shure"...végül is igaz,nem Shure,de a Stanton 881/Pickering XSV3000 közvetlensége,nyiltsága megvan benne,és jó a "hajtása",diszkrét,nincs túltengésben,de jelen van egy Love "Da Capo-Revelation "számnál
...Ellington "Masterpieces" remek sax,női vokál...további tortúráknak vetem alá még,igéretes darab..
![]()
Toljad neki :-)

- dixie-chicken
- V.I.P.
kevés hangszeres,nyúgisabb,nemamplifikált zene jól fekszik neki..régi féle rock,jazz is rendben van,de ahogy egy picit felgyorsitunk,nem tudja kézben tartani a dolgokat...reggae rajongóknak telitalálat lehetPointe írta: ↑2024.04.26., pén. 19:22Mondtam, hogy jobban fog hasonlítani :-)dixie-chicken írta: ↑2024.04.26., pén. 18:50kaptam egy Shelter 201-ast is...hmmm...az jobban hasonlit a Shure-hez (V15/III,M95ED),de az én rendszeremhez (izlésemhez?) nem pászol,van egy pukli a mélytartományban-viszont egy kisebb monitorhoz,meg lehet tökéletes lehet (?)..vele nem foglalkozom tovább
![]()
Itt írtam le részletesebben, mire is gondoltam:
"A Shelter 201 [...] tónusa jellegzetesen mélybarna, végtelenül kellemes és kényeztető, mint egy csésze forró csoki. Ez nyilván a magas hangok lekerekítésével, megszelídítésével jár, szóval aligha ez lesz a legrészletezőbb hangszedő a mezőnyben, de sokaknak a legkellemesebb és leginkább hallgatható még lehet.
A lábdob lüktet, a basszusgitár jelenléte súlyos, az énekhangoknak teste, tartása van. Soha nem tudjuk meg, milyen gitárhúrt használt a gitáros, melyik cintányér-gyártó szponzorálta a dobost, de hogy együtt van a banda és remek a hangulat, ahhoz kétség nem fér. Szupererő: a kamara zenekarok, jazz triók, vonósnégyesek együttjátékának a bensőségessége különösen érzékien jön át."
https://lemezjatszok.blog.hu/2022/01/08/karbon_karban

- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 467
- Kapcsolat:
Mondtam, hogy jobban fog hasonlítani :-)dixie-chicken írta: ↑2024.04.26., pén. 18:50kaptam egy Shelter 201-ast is...hmmm...az jobban hasonlit a Shure-hez (V15/III,M95ED),de az én rendszeremhez (izlésemhez?) nem pászol,van egy pukli a mélytartományban-viszont egy kisebb monitorhoz,meg lehet tökéletes lehet (?)..vele nem foglalkozom tovább
![]()
Itt írtam le részletesebben, mire is gondoltam:
"A Shelter 201 [...] tónusa jellegzetesen mélybarna, végtelenül kellemes és kényeztető, mint egy csésze forró csoki. Ez nyilván a magas hangok lekerekítésével, megszelídítésével jár, szóval aligha ez lesz a legrészletezőbb hangszedő a mezőnyben, de sokaknak a legkellemesebb és leginkább hallgatható még lehet.
A lábdob lüktet, a basszusgitár jelenléte súlyos, az énekhangoknak teste, tartása van. Soha nem tudjuk meg, milyen gitárhúrt használt a gitáros, melyik cintányér-gyártó szponzorálta a dobost, de hogy együtt van a banda és remek a hangulat, ahhoz kétség nem fér. Szupererő: a kamara zenekarok, jazz triók, vonósnégyesek együttjátékának a bensőségessége különösen érzékien jön át."
https://lemezjatszok.blog.hu/2022/01/08/karbon_karban
- Pointe
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Ahogy mondtam neked, nincs még teljesen bejáratva, 15-20 óra még biztosan hiányzik.dixie-chicken írta: ↑2024.04.26., pén. 18:50
már átvételnél,amikor ezt megemlitettem @Pointe-nek,furán,nemlegesen csóválta a fejét
"ááá,nem,ez nyilt,eleven,modernebb hangzásvilág mint a Shure"...végül is igaz,nem Shure,de a Stanton 881/Pickering XSV3000 közvetlensége,nyiltsága megvan benne,és jó a "hajtása",diszkrét,nincs túltengésben,de jelen van egy Love "Da Capo-Revelation "számnál
...Ellington "Masterpieces" remek sax,női vokál...további tortúráknak vetem alá még,igéretes darab..
![]()
Toljad neki :-)
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 580
Nekem is ez a Sumikom van, csak alacsony jelszintű verzióban, szintén Pointe-től. Megerősítem, szerintem is nyílt, eleven, friss és gyors. És lágynak épp ezért ugyanakkor nem is igazán tudom nevezni.dixie-chicken írta: ↑2024.04.26., pén. 18:50...a Sumiko volt számomra a fantáziamozgató a marketinges szövegezése végett:
"A Sumiko Blue Point No. 3 magas jelszintű MC hangszedő hangja emlékeztet a vintage Shure & Stanton MM hangszedők lágyságára "
"ááá,nem,ez nyilt,eleven,modernebb hangzásvilág mint a Shure"...
Jó ismerkedést még vele

Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
- dixie-chicken
- V.I.P.
...
- Csatolmányok
-
- IMG_5495.JPG (163.21 KiB) Megtekintve 2326 alkalommal
-
- IMG_5489.JPG (130 KiB) Megtekintve 2326 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
...
- Csatolmányok
-
- IMG_5483.JPG (129.29 KiB) Megtekintve 2326 alkalommal
-
- IMG_5482.JPG (103.43 KiB) Megtekintve 2326 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
nu,marad a gyerek még játszik,igazán a Sumiko volt számomra a fantáziamozgató a marketinges szövegezése végett:
"A Sumiko Blue Point No. 3 magas jelszintű MC hangszedő hangja emlékeztet a vintage Shure & Stanton MM hangszedők lágyságára "
már átvételnél,amikor ezt megemlitettem @Pointe-nek
,furán,nemlegesen csóválta a fejét
kaptam egy Shelter 201-ast is...hmmm...az jobban hasonlit a Shure-hez (V15/III,M95ED),de az én rendszeremhez (izlésemhez?) nem pászol,van egy pukli a mélytartományban-viszont egy kisebb monitorhoz,meg lehet tökéletes lehet (?)
..vele nem foglalkozom tovább 
már átvételnél,amikor ezt megemlitettem @Pointe-nek

kaptam egy Shelter 201-ast is...hmmm...az jobban hasonlit a Shure-hez (V15/III,M95ED),de az én rendszeremhez (izlésemhez?) nem pászol,van egy pukli a mélytartományban-viszont egy kisebb monitorhoz,meg lehet tökéletes lehet (?)

- Csatolmányok
-
- IMG_5479.JPG (163.84 KiB) Megtekintve 2310 alkalommal
-
- IMG_5480.JPG (127.15 KiB) Megtekintve 2310 alkalommal
- Pointe
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Ide is benézek, de ritkábban :-)
Az egy dolog, hogy próbálok őszintén véleményt mondani, de szerintem érdekesebb, hogy van egy pár teszthangszedőm, amit szívesen odaadok kipróbálni. Tehát a véleményem egy dolog, azzal esetleg segítek kizárni a nem az érdeklődő igényeinek megfelelő hangszedőket, de utána szabad a pálya, ki lehet próbálni saját rendszerben mindent, ami szimpatikus.
Most ezek a modellek elérhetőek (az ár a hangszedő hivatalos listaára):
Audio-Technica VM520EB - 51.900 ft
Goldring E3 - 52.990 ft
Audio-Technica VM95EN - 58.900 ft
Nagaoka MP110 - 58.990 ft
Sumiko Pearl - 58.990 ft
Audio-Technica VM95ML - 71.900 ft
Audio-Technica VM530EN - 79.990 ft
Goldring 1006 - 89.990 ft
Shelter 201 - 89.990 ft
Goldring E4 - 99.990 ft
Sumiko Olympia - 99.990 ft
Goldring 2200 - 103.990 ft
Audio-Technica VM540ML - 107.990 ft
Audio-Technica OC9XEN - 115.990 ft
Sumiko Moonstone - 134.990 ft
Audio-Technica VM740ML - 135.990 ft
Nagaoka MP150 - 149.990 ft
Goldring 1042 - 169.990 ft
Nagaoka MP200 - 189.990 ft
Ortofon MC Quintet Red – 199.990 ft
Sumiko Wellfleet - 217.990 ft
Sumiko Blue Point 3 HI - 236.990 ft
Audio-Technica AT33PTG/II - 248.990 ft
Sumiko Amethyst - 275.990 ft
Nagaoka MP300 - 299.990 ft
Audio-Technica AT33SA - 329.990 ft
Nagaoka MP500 - 349.990 ft
Hamarosan további Denon, Gold Note, MoFi, Shelter és EMT modellek csatlakoznak.
Most kezdtem járatni de szenzációsnak ígérkezik.
Még a végén találok egy nekem tetsző MC hangszedőt....
Még a végén találok egy nekem tetsző MC hangszedőt....

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- dixie-chicken
- V.I.P.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4947
Hana Unami Red