Elhisszük.

Ez így van.
Nekem anno Koscso Feri - akkor még - Penna& - egyenesített ki egy számomra értékes lemezt; mint barátnak.
Bocs, de akkor rossz helyen rendelted. Ahol én rendeltem ezt a lemezt ott 2 hónapig vissza lehet küldeni. Amúgy sajnos - és ezt le is írták amikor a visszaküldési lehetőségeket olvastam az adott cég honlapján - hogy nem ajánlják (!) másik példány megrendelését, mert ha gyári hibás az egyik példány, akkor valószínű, hogy a másik is az lesz. Jelen esetben is ez volt a helyzet, mert megnézték a még készleten lévő példányt (példányokat) és azok is ugyanolyan görbék voltak mint az enyém.Rock60 írta: ↑2024.04.17., szer. 13:08Nekem is van két görbe lemezem, természetesen napjaink termékei. / Az egyik Katie Melua /Snipi írta: ↑2024.04.17., szer. 09:50
Én pont a minap jártam így. Az egyik újonnan vásárolt lemezem nagyon hullámos volt. Vagyis egy nagy görbület volt benne. Szó nélkül visszavették, és az árát visszaküldték - volna - ha nem vásároltam volna le. Éppen most várom azt a csomagot amiben levonták a visszaküldött lemez árát.
Sajnos lecsúsztam a cserelehetőségről, mert csak egy hét múlva bontottam ki.![]()
Arra gondoltam, megrendelem még egyszer és ha megjön, akkor küldöm vissza a görbét.![]()
Ha csak, nem az is görbe...![]()
![]()
Egy használt piacról beszerzett, nem túl értékes(5-6e Ft) lemezem nagyon hullámos. Annyira "dobálja" a kart, hogy szinte lejátszhatatlan. Hallható is a probléma, nem csak látható.
Ja ezt én se értem.Rock60 írta: ↑2024.04.17., szer. 12:56Nekem ez egyáltalán nem evidens, hogy a valamikor egyenesre préselt, aztán meggörbült lemez kiegyenesítve nyávogna.
Nem értem, miért tenné ?![]()
Mondjuk egy közepesen felfújt lufira rajzolunk párhuzamos vonalakat, pl. 5mm. távolságra egymástól. Ha ezután tovább fújjuk, a vonalak közti távolság nőni fog.
Ha ezután visszaeresztjuk a kiindulásii állapotra, a vonalak közti távolság pontosan olyan lesz, mint eredetileg.
A lemez, ha megvetemedett, ahol domború lett, ott megnyúltak pár ezreléket a barázdák.Laposra préseléssel a megnyúlt barázdák visszatömörödnek eredeti hosszukra.
Egyébként még a hullámos lemez sem nyávog, mert azt a minimálisan hosszabb szakaszt ugyan annyi idő alatt teszi meg a tű alatt, mint egyenes állapotban.
Azt a megnyúlt szakaszt a lemezhez képest relatíve nagyobb sebességgel kompenzálja, ahogy a repülőgép szárnya felett is a domborulat miatt nagyobb a levegő sebessége, mint alatta.
Szerintem.
Meg amúgy is.![]()
Nekem is van két görbe lemezem, természetesen napjaink termékei. / Az egyik Katie Melua /Snipi írta: ↑2024.04.17., szer. 09:50
Én pont a minap jártam így. Az egyik újonnan vásárolt lemezem nagyon hullámos volt. Vagyis egy nagy görbület volt benne. Szó nélkül visszavették, és az árát visszaküldték - volna - ha nem vásároltam volna le. Éppen most várom azt a csomagot amiben levonták a visszaküldött lemez árát.
Nekem ez egyáltalán nem evidens, hogy a valamikor egyenesre préselt, aztán meggörbült lemez kiegyenesítve nyávogna.
Erre láttam erről múltkor egy okító videót, talán belinkelelte valaki, már nem emlékszem...
Nekem anno Koscso Feri - akkor még - Penna& - egyenesített ki egy számomra értékes lemezt; mint barátnak.
Köszi, bár én ismertem a sztorit. A családba tartozó decket és erősítőt is láttam már. Egyébként nem műanyag, hanem masszív préselt fa a ház, és fura árnyalatú kék, nem szürke, csak a fotó nem adja jól vissza. Az egész gépben alig-alig van valami műanyag, fém alaplemezen van a mechanika és a motor is rögzítve.mishow írta: ↑2024.04.07., vas. 13:52Kicsit off de érdekes, így talán elfér ide:
A WEGA egy 1923-ban alapított elektronikai cég volt, a neve a Württembergische Radio GmbH cégnévből képzett betűszó.
A 60-70es években a Braunhoz hasonló különleges formatervezésű készülékeket gyártottak. A Sony 1975-ben vette meg a céget, és tervek szerint a dizájner vonalat vitték volna tovább Sony belsővel.
A te lemezjátszód azért kapott szürke műanyag házat, mert egy hasonló színű és vonalvezetésű hifi toronyhoz tartozott (neten sok fotó van, érdemes keresgélni)
Később - gondolom, ahogy a Sony saját brandként is egyre ismertebb lett Európában - a lelkesedés lassult, és tényleg sima átcímkézett Sonyk lettek a Wegák. 2005-ben végleg megállt a projekt, a brand megszűnt.
ON![]()
Kicsit off de érdekes, így talán elfér ide:
Nincs jelentősége, régebben csak az indító kondikat specifikálták váltakozó feszültségre.
Na, igen, most hogy már tudom mit kell látni, már én is látom...b4xter írta: ↑2024.04.01., hétf. 21:20
Wega - ny-német "gyártó" volt, de ez valójában egy japán Sony gép, csak át van brandelve, meg a Sonyétól eltérő festést kapott, a hátulján lévő címke szerint is made in Japan...
... És a plexi is olyan, mintha új lenne, bár abban is sok munka van, dörgöltem a pasztával órákig![]()
Wega - ny-német "gyártó" volt, de ez valójában egy japán Sony gép, csak át van brandelve, meg a Sonyétól eltérő festést kapott, a hátulján lévő címke szerint is made in Japan. '75 vagy '76-os gyártás. Fillérekért vettem annak idején (sőt többet is...), ezekből van most itthon két üzemképes, meg egy rakat tartalék alkatrész (nem mintha bármi is tönkre akarna menni benne; mint egy tank, úgy van megépítve). Felújítottam, átkábeleztem, kapott rendes RCA csatlakozókat. Sok éve teszi a dolgát nálam, jelenleg Hana EL hangszedővel. A mechanikus full automata működés számomra maga a nirvána, és hát jól szól, simán kiszolgálja ezt a hangszedőt meg a nem alapszintű csöves phonót. Van összehasonlítási alapom, sok modern és nagyon drága lemezjátszó meg hangszedő próbálgatása után ez most a végállomás. És a plexi is olyan, mintha új lenne, bár abban is sok munka van, dörgöltem a pasztával órákig
Szép gép, szeretem a vintage masinákat.b4xter írta: ↑2024.04.01., hétf. 19:54
Ez pedig már egyéni preferencia (és részben pénztárca) kérdése, szóval roppant szubjektív. Vannak a fedél nélküliek a high-end gépeikkel, meg a fedelesek :) Az én ötven éves, nem igazán csúcskategóriás gépemről leszedhető egy mozdulattal a plexi, de nem foglalkozom vele, szépen visszacsukom, amikor játssza a lemezt.
Ez pedig már egyéni preferencia (és részben pénztárca) kérdése, szóval roppant szubjektív. Vannak a fedél nélküliek a high-end gépeikkel, meg a fedelesek :) Az én ötven éves, nem igazán csúcskategóriás gépemről leszedhető egy mozdulattal a plexi, de nem foglalkozom vele, szépen visszacsukom, amikor játssza a lemezt. Horribile dictu, tappancsos gumi van a lemeztányéron. Sőt, szörnyű zajokat produkáló, mechanikus automata maga a gép. Ezzel együtt az én low end igényeimet messzemenően kiszolgálja, öröm használni és hallgatni. Csinálom ezt úgy, hogy tisztességes MC hangszedő van benne, normális trafó és csöves phono meg csöves integrált utána. És nem kicsi a lemezgyűjteményem, 2000+ darabos, napi szinten hallgatom...ELEX írta: ↑2024.04.01., hétf. 19:15Hát nem. Maximum porfogó rajta. Sokra pánttal is csatolják a vázhoz eléggé el nem ítélhetően.
Szerencsére legtöbbről egy mozdulattal levehető. Bár macerásabb így is, mintha nem lenne rajta.
Porfogónak maximum egy búrát kell rárakni, ami egy mozdulattal levehető róla.
Amelyiken meg lemez hallgatás közben is rajta van (akár felhajtva is), annak meg úgyis mindegy.
Olcsó és igénytelen megoldás por ellen a felhajtható plexi tető.
Normálisabb lemezjátszók közelébe sem engednek semmiféle búrát pláne játék közben.
Nyilván, ez alap. / Arra értettem, hogy a lemezjátszó része, hogy ebben a topicban van a helye, míg nem nyitnak egy " acril-e a plexi ? " topicot.ELEX írta: ↑2024.04.01., hétf. 19:15Hát nem. Maximum porfogó rajta. Sokra pánttal is csatolják a vázhoz eléggé el nem ítélhetően.
Szerencsére legtöbbről egy mozdulattal levehető. Bár macerásabb így is, mintha nem lenne rajta.
Porfogónak maximum egy búrát kell rárakni, ami egy mozdulattal levehető róla.
Amelyiken meg lemez hallgatás közben is rajta van (akár felhajtva is), annak meg úgyis mindegy.
Olcsó és igénytelen megoldás por ellen a felhajtható plexi tető.
Normálisabb lemezjátszók közelébe sem engednek semmiféle búrát pláne játék közben.
Hát nem. Maximum porfogó rajta. Sokra pánttal is csatolják a vázhoz eléggé el nem ítélhetően.