Ami a TV Ethernet aljzatát illeti, ha az gigabit-es, akkor érdemes lehet a vezetékes kapcsolatot választani a WiFi helyett.
Egyébként a legjobb választás minimum a Cat 6, vagy Cat 6a Ethernet kábel lenne.
Ami a TV Ethernet aljzatát illeti, ha az gigabit-es, akkor érdemes lehet a vezetékes kapcsolatot választani a WiFi helyett.
Talán LITZE ?Rock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 12:17Jó ötlet, még meggondolom...white-tiger írta: ↑2024.04.02., kedd 10:34
Pedig ez jutott eszembe… vegyél egy másik ilyet és nem kell dugdosni, aztán
az egészet felejtsd el…![]()
Az AN Vz réz vagy ezüst? Az AN kábeleket nem ismerem…![]()
Sok-sok szálas Lietz ezüst.
Az már akkor amolyan árban is felső kategóriás.Rock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 12:17Jó ötlet, még meggondolom...white-tiger írta: ↑2024.04.02., kedd 10:34
Az AN Vz réz vagy ezüst? Az AN kábeleket nem ismerem…![]()
Sok-sok szálas Lietz ezüst.
Jó ötlet, még meggondolom...white-tiger írta: ↑2024.04.02., kedd 10:34
Az AN Vz réz vagy ezüst? Az AN kábeleket nem ismerem…
Pedig ez jutott eszembe… vegyél egy másik ilyet és nem kell dugdosni, aztánRock60 írta: ↑2024.04.02., kedd 09:531 / egy / pár kábelem van, az AN Vz. Azt dugdosom vagy ide, vagy oda.white-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 15:45Első kérdés, hogy mi van most, másik hogy mennyit szánnál rá.. Egyébként ha jó a két kábel szinergiája, tényleg nem könnyű jobbat találni.
De, " megoldottam " a problémát, nem veszek másik drótot, elköltöttem az árát...
Rendeltem egy kazal kerítésdrótot, tápkábeleket és IC - t fogok fabrikálni.![]()
1 / egy / pár kábelem van, az AN Vz. Azt dugdosom vagy ide, vagy oda.white-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 15:45Első kérdés, hogy mi van most, másik hogy mennyit szánnál rá.. Egyébként ha jó a két kábel szinergiája, tényleg nem könnyű jobbat találni.
Írok ám majd a pü-rewhite-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 14:59Semmi gond, láttam én már nem egyszer csodát, az olcsóbb kábel sokkal többet hozott egy adott rendszerben, másikban meg pont fordítva. Sőt, rendszeren belül cserélve is érdekes dolgok alakultak ki...supravox írta: ↑2024.03.29., pén. 16:21Igazad van.white-tiger írta: ↑2024.03.29., pén. 00:43
Nyilván rendszer és ízlés függő...
De halljuk melyek ezek és miért?![]()
Nálam nem tetszett amit csinált a Platinum.
Más rendszerben működhet jól.
Mea culpa
Első kérdés, hogy mi van most, másik hogy mennyit szánnál rá.. Egyébként ha jó a két kábel szinergiája, tényleg nem könnyű jobbat találni. Illetve az is, hogy mi az amin javítani szeretnél...Rock60 írta: ↑2024.04.01., hétf. 15:36white-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 14:59
Semmi gond, láttam én már nem egyszer csodát, az olcsóbb kábel sokkal többet hozott egy adott rendszerben, másikban meg pont fordítva. Sőt, rendszeren belül cserélve is érdekes dolgok alakultak ki...
Sajnos, nekem még nem volt ilyen szerencsém.![]()
Hónapok óta keresek az IC vagy a digicoax kiváltására egy olcsóbb kábelt, de egyik kipróbált darab sem akar jobban szólni, vagy csak hasonlóan a mostanihoz képest...![]()
Sajnos, nekem még nem volt ilyen szerencsém.white-tiger írta: ↑2024.04.01., hétf. 14:59
Semmi gond, láttam én már nem egyszer csodát, az olcsóbb kábel sokkal többet hozott egy adott rendszerben, másikban meg pont fordítva. Sőt, rendszeren belül cserélve is érdekes dolgok alakultak ki...
Semmi gond, láttam én már nem egyszer csodát, az olcsóbb kábel sokkal többet hozott egy adott rendszerben, másikban meg pont fordítva. Sőt, rendszeren belül cserélve is érdekes dolgok alakultak ki...supravox írta: ↑2024.03.29., pén. 16:21Igazad van.white-tiger írta: ↑2024.03.29., pén. 00:43Nyilván rendszer és ízlés függő...
De halljuk melyek ezek és miért?![]()
Nálam nem tetszett amit csinált a Platinum.
Más rendszerben működhet jól.
Mea culpa
Természetesen így van.
Mégis filóznék egy mondat erejéig, mert ez egy fontos téma. Én úgy gondolom közvetlenül egymás után hallott kábelekről tudunk igazán értékelő véleményt alkotni. Főleg akkor, ha csak kis különbség van közöttük és ez a gyakoribb eset. Ha nagy a különbség, akkor azt emlékezetből is megérezzük.
Igazad van, ahogy kettővel lejjebb írtam is, a loudnesses jelző nem a legtalálóbb/legszerencsésebb kifejezés a kábel okozta hangszínváltozásra, hiszen az valóban nem hangerőfüggő. Az ominózus mondatom átfogalmazva," loudness " nélkül :
Tiszta ügy, de ezt hogyan tudná egy kábel csinálni (hangerő-függően), és milyen is akkor egy "loudness-es" hang?
Közelítsük meg gyakorlatiasabban a kérdést...
Mindegy, lehet, hogy a loudnesses jelző nem a legtalálóbb kifejezés a színezettség jellemzésére, bár bizonyos kábelek hangzásáról pont ez jutott eszembe.Aszpirin írta: ↑2024.03.30., szomb. 17:18
Ezen a "loudnesses" szón most akadt meg a szemem illetve az agyam.
Ha a "loudness-es" jelzőt te a "színezett" kategóriába sorolod, akkor vagy a "színezett" vagy a "lodness-es" jelzők alatt mást értünk. Nálam a "színezett" a frekvenciamenettel, a "loudness-es" pedig a dinamikával kapcsolatos fogalom, a kettő között pedig kevés korrelációt látok (tévedés joga fenntartva).
Ezen a "loudnesses" szón most akadt meg a szemem illetve az agyam.
Jó a felvetés, és egyetértek a "szerintem" résszel is, bár "SZERINTEM"Rock60 írta: ↑2024.03.29., pén. 22:31Igen, ezt többen valljuk, hogy az a jó, ha a kábel nem borítja fel a ballanszt és nem színez különösképpen.
Nekem annyi az észrevételem evvel kapcsolatban, vagy inkább kételyem, hogy honnan tudjuk megítélni, hogy mikor hallunk színezetlen hangú kábelt ?
Hiszen a lánc többi tagja is színezheti - és színezi is - a hangot. Az összes forrás, dac, erősítő, hangfalak.
Szerintem úgy helyes a megfogalmazás, hogy adott rendszerben színezettlennek TŰNŐ kábel az, amit szeret, vagy nem szeret valaki.
A ki mit hall rosszabbnak dolog nagyon nehezen megfogható dolog. Ugyanis attól függ ki mi után, vagy előtt hallgat egy adott kábelt. Szerintem ne filózzunk ezen. Valaki leírt egy általános véleményt én arra reagáltam, de mint minden, ez is SZVSZ