pärt írta: ↑2024.03.30., szomb. 21:39
Mi van azzal a géppel? Írod, hogy egyre újabb dolgok jönnek elő rajta. Egy korábbi fotón csak az látszott, hogy megpenészedett a lánc meg a pókok is megtámadták a pincében.
Az egy másik kerékpár. Oda még -20kg kell, hogy fel tudjak pattanni rá.
Ami az asebestyennel van az a trekking. Azt a sz@rt próbálja tákolni, nem hinném, hogy az ő hibája lenne, hogy megy vele a baszakodás, inkább valami x-aktába illő történet lesz a ludas. Pár évet/km-t letekertem már én is életem során, de csak vaktában lövöldöztem, h mi lehet a probléma. Most úgy vélem sebi ráakadt a hiba nyitjára.
Először is, a bringát 2 éves korában használtam vettem. Előttem már volt valakié, aki eldőlt vele. Kis sérülés a kormányon, fékkaron, a bal hajtókart picit meghúzta a pedál, ahogy eldőlt a tag, de így már nem kellett a németnek, viszont jó áron meg tudta venni a magyar fiú. Cseréltem rajta egy hajtókar bal oldalt, dobtam bele egy shimano spd-t. Mindenki boldog volt. Családi túrák, de főként a gyerekülések felszerelése miatt vettem anno ezt a bringát. A fixi nem lett volna alkalmas erre, meg volt még ugye az outi.
Pár hónap használat után kattogott a közepe. Kapott egy új monoblokkot, mentünk tovább. Következő évben nyár közepén ismét kattogás, ismét monoblokk csere. Aztán megváltozott az életem és 0 bringára. Felszedtem jópár kilót. Mikor ismét elővettem, párszáz km után ismét kattog a monoblokk. Asebivel abban maradtunk, h az octalinket kukázni kell. Szerinte túl nagy a nyomaték, amit kap, szerintem, csak a bálna terhelést nem bírta.
Ment az agyalás, h mi legyen, eladjam-e és vegyek-e egy másik bringát, vagy mi legyen? Volt egy 62-es szinte új gravel, amit megvettem volna, de az orrom előtt elvitték. Ezt egy jelnek éreztem, mondom, akkor tákoljuk össze ezt, mert végül is szeretem, egy jó bringa, túrázáshoz is tökéletes, ami tervben is van pár hosszabb.
Szóval régi mono+hajtókar kuka, jött helyette hallowtech, új lánc és egy asebi féle karbantartás. Ekkor jelezte, hogy a hátsó agyban az egyik oldalon egyel kevesebb golyó van, mint kéne?!
Mondom ok. Nálam nem volt szétszedve, feltételeztem, h 2 év alatt az előző tulajnál sem, dehát ez van.
Elhoztam és azt produkálta, hogy nagyobb nyomatéknál főleg rosszabb úton fel, le váltogatott a lánc a hátsó soron. Párszor majdnem pofára estem. Abban maradtunk, h bár a hátsó sor hibátlannak tűnt esélyes, h a csere megoldja. Vettem egy sram sort, de a hiba megmaradt. Előtte ilyen gond a kopott cuccokkal nem volt.
Szét agyaltam magam, mi lehet, össze vissza nézegettem, stb, de semmi ötlet, mivel csak erős terhelés alatt csinálta, sebi alatt pl nem produkálta a hibát és állványon sem. Sőt, sima, egyenes úton sem, csak emelkedőn, főleg vacak emelkedőn.
Én a váltókarra tippeltem, a pozíció, mintha, de nem tűnt szarnak az sem. Tekergettem párszáz km-t így míg végül már alap terhelésen, állványon is produkálta a hibát. Enyhén mozgott a hátsó sor forgás közben, én a hátsó tengely görbeségére tippeltem.
Ekkor került vissza asebihez.
Ismét átnézte és észrevette, hogy a hátsó kazetta és az agy között hiányzik egy hézagoló alátét is. Komplett hátsó agy felújítás, tengely csere, stb+ váltókar csere.
Itt tartunk most. Elméletileg most minden új, minden jó, én nagyon bízom benne, h az is, asebestyenben maximálisan megbízom és nem győzök elég hálásnak lenni a segítségéért.