Nem az,annak a cégnek a túlajdonosát személyesen ismerem..

Nem az,annak a cégnek a túlajdonosát személyesen ismerem..
Majd kijavít, ha tévedek, de azt hiszem, nincs köze a Soundmania céghez, csak névegyezés (amit én kerülnék, de ez az ő dolga).
Pont azért, mivel nincs gyári készülékem, melyikőtök olyan tapasztalt, hogy meg tudná mondani hogyan szólnak?
Nem fontosabb, csak ez a topic arról szól...
Az erősítőt és a hangsugárzót is ki tudod Sherlockozni? :)
Az elejére nekem is ez a tippem.
A lényeg hogy minimum Note-al, de inkább Kondo-vla legyen bekötve. Minden más egy kalap sz@r!
Hát ez az, minden relatív. Ezért nem is értem a kijelentést.
Négy összekötő kábelem van, ebből az egyik elmúlt 35 éves, a másik 30 múlt, a maradék kettő pedig túl van a huszadik évén. Ezek öreg kábelek?
Még annyit hozzátennék, hogy szerintem minden hifistának van annyi magához való esze, hogy ne a szemétdombról kukázott, kétes minőségű kábeleket használjon, de ez a "ne használjunk régi kábeleket", nekem kissé marketing ízű.Rock60 írta: ↑2024.03.25., hétf. 08:56Ja, valahogy így lehet...zoli73 írta: ↑2024.03.24., vas. 19:13
Érdekes kérdés, mert mit is tekintünk régi/öreg kábelnek?
Új kábelnél mindig felmerül, hogy a fémet(réz, ezüst) a gyártásnál komoly stressz éri, így hosszabb-rövidebb ideig tartó bejáratásra van szükség.
Ezt a stesszt sok gyártó(pl. Kondo) kiküszöbölendő, valamilyen titkos öregítési eljárást alkalmaznak, mert az "öreg", stresszmentes kábel(pláne ha bejáratott) nyújtja a tőle elvárt maximumot.
Hányszor hallottuk, hogy használt, öreg kábelekből, eredményesen készített valaki pl. jó hálózati kábelt.
Viszont ha az a kábel oxidálódott(már a szigetelés alatt is), károsodott, vagy a nagyon régi fémfeldolgozás miatt, bizonytalan tisztaságú, minőségű, akkor talán tényleg kerülendő a használata.
Talán ez utóbbira gondolhattak a HFC-ban.
Az a legnagyobb probléma jelenlegi világunkban, hogy nagyon kibővült a választékok kategóriája, a mérhetetlen gagyitól az extraklasszis minőségig, de főleg a gagyi irányba bővült a " kínálat ".
Gondoljunk akár az élelmiszeriparra is, vagy inkább ne is...![]()
Ezért lehet akár tudatosan, akár ösztönösen is , hogy a megbízhatóbbnak vélt korban készült termékeket preferáljuk inkább.
Nyilván túlzás, nem vitatom, szeret sarkosan, végletesen fogalmazni.pali923 írta: ↑2024.03.24., vas. 21:43
Az igaz, hogy nem minden hang jó ezeken az eseményeken, és az is, hogy az ár sem mindig tükrözi a minőséget, de az biztos, hogy eddig mindig találtam legalább 1 vagy 2 olyan rendszert, amit szívesen hallgattam. Szóval szerintem "enyhe" túlzás, hogy nem volt egyetlen jó hang sem egyik són sem.
Ja, valahogy így lehet...zoli73 írta: ↑2024.03.24., vas. 19:13
Új kábelnél mindig felmerül, hogy a fémet(réz, ezüst) a gyártásnál komoly stressz éri, így hosszabb-rövidebb ideig tartó bejáratásra van szükség.
Ezt a stesszt sok gyártó(pl. Kondo) kiküszöbölendő, valamilyen titkos öregítési eljárást alkalmaznak, mert az "öreg", stresszmentes kábel(pláne ha bejáratott) nyújtja a tőle elvárt maximumot.
Hányszor hallottuk, hogy használt, öreg kábelekből, eredményesen készített valaki pl. jó hálózati kábelt.
Viszont ha az a kábel oxidálódott(már a szigetelés alatt is), károsodott, vagy a nagyon régi fémfeldolgozás miatt, bizonytalan tisztaságú, minőségű, akkor talán tényleg kerülendő a használata.
Talán ez utóbbira gondolhattak a HFC-ban.
Az igaz, hogy nem minden hang jó ezeken az eseményeken, és az is, hogy az ár sem mindig tükrözi a minőséget, de az biztos, hogy eddig mindig találtam legalább 1 vagy 2 olyan rendszert, amit szívesen hallgattam. Szóval szerintem "enyhe" túlzás, hogy nem volt egyetlen jó hang sem egyik són sem.
ja,van az a pont(tag?) akivel érdemes "ütköztetni véleményt",még akkor is ha nem vagytok ugyanazon véleményen/elképzelésen,és van az a pont ahol a page down/up még segithet...nem vagyunk egyformák,de a lenéző,ex catherda kijelentésekre,személyszerint,(én) nem vagyok kiváncsi,bárki legyen azRock60 írta: ↑2024.03.24., vas. 17:43Na, annak aztán sok értelme van.dixie-chicken írta: ↑2024.03.24., vas. 16:18
nem igazán értem,mit szeretnétek még ? (több felhivás volt már,ezügyileg !?)..az eszkőztár opcioban van olyan lehetőség,ha be vagy jelentkeve,nem látod az X beirásait...
![]()
![]()
Csak azt olvassam, akivel tudom, hogy egyetértek ??![]()
Úgy tűnik, hogy lehetetlen lekövetni a 'réznek látszó tárgyak' gyártási technológiáját hifis szemmel.
feléségül is veheted,nem fog zavarni (ez egy régi Montenegrói mondás=oli ti to da zenis?)...azon környezetben,(túlztott) gonoszkodásra nem utal,azt elfogadom hogy ma a "szivárványos" világban,nem up-to date...a cégem,ma aktuális,viselkedési szabályzata szerint,kiba&nának,de SM-et is már égen,a viselkedése végett.....kb 2 hónapom van hátra a cégemben,igy azt mondok(már) amit akarok...65 leketyeg,kb 2 hónapon belül...Rock60 írta: ↑2024.03.24., vas. 17:37Ne csináljunk úgy, mintha csak SM érezné úgy, hogy amit hallani lehet a High - End Show - kon, abból a hangzásból - főleg az árak tükrében köszi, nem kér.zoli73 írta: ↑2024.03.23., szomb. 21:16Nem inkább a Te "készülékedben"(nem a rendszeredre gondolok) van a hiba, hogy egy ilyen nívós kiállításon nem tetszett semmi?SoundMania írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:40
Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.
Nagyon rég volt hogy viszonylag rendszeresen jártunk ilyen helyre. Amikor még nekünk is csak nagyon alap holmik voltak otthon. Mint kezdők /"tanulók", már akkor is kevés dolog hatott ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Ha attól a körülménytől el is tekintünk, hogy a lényeget tekintve chord is ugyan azt írta - csak a kábeleket helyezve a mondandójának a fókuszába - nem egy beszámolót olvastam arról, hogy pl. a bécsi, vagy a varsói bulin egy - két kivételtől eltekintve másoknak sem esett le nagyon az álla a hallottaktól.
Ezen még egy kis személyeskedés sem változtat.