Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2658

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

pärt írta:
2024.03.27., szer. 09:29
fülelek írta:
2024.03.26., kedd 19:56
Én 50 márkát számoltam az oldalán, elég nagy a választék, akár kábelekből is. Ezeket csak végighallgatni, fejben tartani no "meg nézni is tereh" :smile29:
Majd kijavít, ha tévedek, de azt hiszem, nincs köze a Soundmania céghez, csak névegyezés (amit én kerülnék, de ez az ő dolga).
Nem az,annak a cégnek a túlajdonosát személyesen ismerem.. ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4992

Hozzászólás Szerző: pärt »

fülelek írta:
2024.03.26., kedd 19:56
Én 50 márkát számoltam az oldalán, elég nagy a választék, akár kábelekből is. Ezeket csak végighallgatni, fejben tartani no "meg nézni is tereh" :smile29:
Majd kijavít, ha tévedek, de azt hiszem, nincs köze a Soundmania céghez, csak névegyezés (amit én kerülnék, de ez az ő dolga).

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1188

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2024.03.25., hétf. 22:06
earforce írta:
2024.03.25., hétf. 20:58

Az erősítőt és a hangsugárzót is ki tudod Sherlockozni? :)
Bár tudom hogy a kábelezés sokkal fontosabb a sorban :)))
Nem fontosabb, csak ez a topic arról szól... :smile49:
A többit nem tudom pontosan, pedig érintőlegesen volt már azokról is szó. : gondolkodik.gif
Az elektronikák részben gyári, részben utángyártott AN és amerikai cuccok, a doboz is AN talán, de nem biztos.
Pont azért, mivel nincs gyári készülékem, melyikőtök olyan tapasztalt, hogy meg tudná mondani hogyan szólnak?
Megértitek ezt?
Neked is EMT VdH hangszedőd van. Mégsem tudod hogy mennyi köze van az eredeti hangjához, hiszen ehhez is már hozzá nyultak mások. Én meg tudom, mert voltak ilyen eseteim is. És azt is pontosan tudom , hogy melyik készülékem hol és hogyan viselkedne. A jelenlévők 0,01%- a tudja ezt a saját készülékeiről és csak 0,000
5% aki tudná ezt meghallgatás nélkül is az enyémekről Az itt, tőlem követelőzők, akiknek sérti a komfortzónáját ezügyben a hozzászólásaim, ők nincsenek is közöttük.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Rock60 írta:
2024.03.25., hétf. 14:36

Hszedő : EMT Vdh, IC : minimum AN LP, hszdrót : AN SPX, táp : korábban Acrolink, most csúcs Furutech.
Asszem, nem oszt, nem szoroz, de elírtam.
A hsz drót tudomásom szerint nem SPx, hanem SPz.

Rock60
Őslakos
Őslakos

earforce írta:
2024.03.25., hétf. 20:58

Nem fontosabb, csak ez a topic arról szól... :smile49:
A többit nem tudom pontosan, pedig érintőlegesen volt már azokról is szó. : gondolkodik.gif
Az elektronikák részben gyári, részben utángyártott AN és amerikai cuccok, a doboz is AN talán, de nem biztos.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

Rock60 írta:
2024.03.25., hétf. 14:36
Majdnem talált... :D

Hszedő : EMT Vdh, IC : minimum AN LP, hszdrót : AN SPX, táp : korábban Acrolink, most csúcs Furutech.
De, ezek nem titkos infók, ki lehetett bolhászni a sorok közül...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Rock60
Őslakos
Őslakos

pärt írta:
2024.03.25., hétf. 17:08

... Tulajdonképp jobban is szeretem ezt a lebegtetett, bizsergető bizonytalanságot. ...
Hát nem ? :smile49: :napsut:

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

...és nyilván mannával táplált, aranytorkú mennyei kórus szólaltatja meg.
Bár nekem ugyan mindegy. Tulajdonképp jobban is szeretem ezt a lebegtetett, bizsergető bizonytalanságot. Megnyugtat a tudat, hogy csak létezik egy ideális hang - már a platóni értelemben, mint szellemi szubsztancia - amihez képest minden evilági fakó, esetleges, tökéletlen tompa árny.

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2024.03.25., hétf. 13:09
pärt írta:
2024.03.25., hétf. 11:49
Javaslok egy SM lottót - bár mehetne inkább az általános csevegőbe. Forrás: Roksan Xerxes + Tabriz Zi + EMT. Karkábelre ötletem sincs. Esetleg valami tipp? :D
Az elejére nekem is ez a tippem.
Aztán midenhol cső VZ-vel összekötve.
Majdnem talált... :D

De, ezek nem titkos infók, ki lehetett bolhászni a sorok közül...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2485

Hozzászólás Szerző: supravox »

pärt írta:
Javaslok egy SM lottót - bár mehetne inkább az általános csevegőbe. Forrás: Roksan Xerxes + Tabriz Zi + EMT. Karkábelre ötletem sincs. Esetleg valami tipp? :D
Az elejére nekem is ez a tippem.
Aztán midenhol cső VZ-vel összekötve.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

pärt írta:
A lényeg hogy minimum Note-al, de inkább Kondo-vla legyen bekötve. Minden más egy kalap sz@r!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6186

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

pärt írta:
Esetleg valami tipp? :D
Szándék se, nemhogy tipp... ;peace;
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Indy írta:
2024.03.25., hétf. 09:57
zoli73 írta:
2024.03.25., hétf. 09:45
Még annyit hozzátennék, hogy szerintem minden hifistának van annyi magához való esze, hogy ne a szemétdombról kukázott, kétes minőségű kábeleket használjon, de ez a "ne használjunk régi kábeleket", nekem kissé marketing ízű.
Négy összekötő kábelem van, ebből az egyik elmúlt 35 éves, a másik 30 múlt, a maradék kettő pedig túl van a huszadik évén. Ezek öreg kábelek? :smile29:
Hát ez az, minden relatív. Ezért nem is értem a kijelentést.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4041

Hozzászólás Szerző: juliush »

Nekem most épp igen nagy örömet okoz a 98-ban vásárolt, régi, kék-fekete Kimber 4TC, vagy épp a 95 óta birtokolt Chord Solid összekötő és XLO Pro Type 625-ös hangfalkábel visszatéve a rendszerbe! :D
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

zoli73 írta:
2024.03.25., hétf. 09:45
Még annyit hozzátennék, hogy szerintem minden hifistának van annyi magához való esze, hogy ne a szemétdombról kukázott, kétes minőségű kábeleket használjon, de ez a "ne használjunk régi kábeleket", nekem kissé marketing ízű.
Négy összekötő kábelem van, ebből az egyik elmúlt 35 éves, a másik 30 múlt, a maradék kettő pedig túl van a huszadik évén. Ezek öreg kábelek? :smile29:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.03.25., hétf. 08:56
zoli73 írta:
2024.03.24., vas. 19:13

Érdekes kérdés, mert mit is tekintünk régi/öreg kábelnek?
Új kábelnél mindig felmerül, hogy a fémet(réz, ezüst) a gyártásnál komoly stressz éri, így hosszabb-rövidebb ideig tartó bejáratásra van szükség.
Ezt a stesszt sok gyártó(pl. Kondo) kiküszöbölendő, valamilyen titkos öregítési eljárást alkalmaznak, mert az "öreg", stresszmentes kábel(pláne ha bejáratott) nyújtja a tőle elvárt maximumot.
Hányszor hallottuk, hogy használt, öreg kábelekből, eredményesen készített valaki pl. jó hálózati kábelt.
Viszont ha az a kábel oxidálódott(már a szigetelés alatt is), károsodott, vagy a nagyon régi fémfeldolgozás miatt, bizonytalan tisztaságú, minőségű, akkor talán tényleg kerülendő a használata.
Talán ez utóbbira gondolhattak a HFC-ban.
Ja, valahogy így lehet...
Az a legnagyobb probléma jelenlegi világunkban, hogy nagyon kibővült a választékok kategóriája, a mérhetetlen gagyitól az extraklasszis minőségig, de főleg a gagyi irányba bővült a " kínálat ".
Gondoljunk akár az élelmiszeriparra is, vagy inkább ne is... :ohnoohnoohno:
Ezért lehet akár tudatosan, akár ösztönösen is , hogy a megbízhatóbbnak vélt korban készült termékeket preferáljuk inkább.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos

pali923 írta:
2024.03.24., vas. 21:43

Az igaz, hogy nem minden hang jó ezeken az eseményeken, és az is, hogy az ár sem mindig tükrözi a minőséget, de az biztos, hogy eddig mindig találtam legalább 1 vagy 2 olyan rendszert, amit szívesen hallgattam. Szóval szerintem "enyhe" túlzás, hogy nem volt egyetlen jó hang sem egyik són sem.
Nyilván túlzás, nem vitatom, szeret sarkosan, végletesen fogalmazni.
Feleségül sem veszem - már van egy és az sokkal csinosabb - és ügyvédje sem vagyok, én csak megpróbálom kihámozom a mondandójából - mint másokéból is - ami számomra fontos, vagy mond valamit.
Én pl. nem vagyok sokkal előrébb olyan egy A4 - nyi kommenttel, ami csak frázisokat és evidenciákat tartalmaz, legyen az bármilyen kedves is. :kiss:

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2024.03.24., vas. 19:13

Új kábelnél mindig felmerül, hogy a fémet(réz, ezüst) a gyártásnál komoly stressz éri, így hosszabb-rövidebb ideig tartó bejáratásra van szükség.
Ezt a stesszt sok gyártó(pl. Kondo) kiküszöbölendő, valamilyen titkos öregítési eljárást alkalmaznak, mert az "öreg", stresszmentes kábel(pláne ha bejáratott) nyújtja a tőle elvárt maximumot.
Hányszor hallottuk, hogy használt, öreg kábelekből, eredményesen készített valaki pl. jó hálózati kábelt.
Viszont ha az a kábel oxidálódott(már a szigetelés alatt is), károsodott, vagy a nagyon régi fémfeldolgozás miatt, bizonytalan tisztaságú, minőségű, akkor talán tényleg kerülendő a használata.
Ja, valahogy így lehet...
Az a legnagyobb probléma jelenlegi világunkban, hogy nagyon kibővült a választékok kategóriája, a mérhetetlen gagyitól az extraklasszis minőségig, de főleg a gagyi irányba bővült a " kínálat ".
Gondoljunk akár az élelmiszeriparra is, vagy inkább ne is... :ohnoohnoohno:
Ezért lehet akár tudatosan, akár ösztönösen is , hogy a megbízhatóbbnak vélt korban készült termékeket preferáljuk inkább.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
2024.03.24., vas. 17:37
Ne csináljunk úgy, mintha csak SM érezné úgy, hogy amit hallani lehet a High - End Show - kon, abból a hangzásból - főleg az árak tükrében köszi, nem kér.
Az igaz, hogy nem minden hang jó ezeken az eseményeken, és az is, hogy az ár sem mindig tükrözi a minőséget, de az biztos, hogy eddig mindig találtam legalább 1 vagy 2 olyan rendszert, amit szívesen hallgattam. Szóval szerintem "enyhe" túlzás, hogy nem volt egyetlen jó hang sem egyik són sem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.03.24., vas. 17:43
dixie-chicken írta:
2024.03.24., vas. 16:18

nem igazán értem,mit szeretnétek még ? (több felhivás volt már,ezügyileg !?)..az eszkőztár opcioban van olyan lehetőség,ha be vagy jelentkeve,nem látod az X beirásait...
Na, annak aztán sok értelme van. :smile49: :napsut:
Csak azt olvassam, akivel tudom, hogy egyetértek ?? :quetionmark:
ja,van az a pont(tag?) akivel érdemes "ütköztetni véleményt",még akkor is ha nem vagytok ugyanazon véleményen/elképzelésen,és van az a pont ahol a page down/up még segithet...nem vagyunk egyformák,de a lenéző,ex catherda kijelentésekre,személyszerint,(én) nem vagyok kiváncsi,bárki legyen az :kiss:

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:
2024.03.22., pén. 11:40
Olvasgatva régebbi HFC-ket, azt írják: "ne használjunk régi kábelt".
Kinek, mi erről a tapasztalata?
Öregszenek a kábelek?
Egyáltalán lehet ezzel tapasztalat? gondolkodik.gif
Köszönöm!

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 978

Hozzászólás Szerző: chord_ »

akvapark írta:
2024.03.22., pén. 11:40
Olvasgatva régebbi HFC-ket, azt írják: "ne használjunk régi kábelt".
Kinek, mi erről a tapasztalata?
Öregszenek a kábelek?
Egyáltalán lehet ezzel tapasztalat? gondolkodik.gif
Köszönöm!
Úgy tűnik, hogy lehetetlen lekövetni a 'réznek látszó tárgyak' gyártási technológiáját hifis szemmel.
Első körön azt gondolnám, hogy az űrtechnológiás anyagok és módszerek, már csak a tisztaságuk és finomságuk révén feltétlen az 'új' felé billentenék a mérleg nyelvét.
Aztán pár rövidfilm Indiáról, Kínáról, vagy valamelyik afrikai országról, és jön a rádöbbenés, hogy ez a réz-recycling, ez nagyon mai dolog, és a maffiózók raktáraiban gyűlő leégetett-műanyagos készletek valahol bele/visszakerülnek a rendszerbe, az bizonyos, szóval, énszerintem nagyon keveredett a helyzet; szinte mindegyik nagy és komoly hifis vezetékgyártó megkapta a vádat, hogy olcsó kínai / stb... drótból készíti a méregdrága dolgait.

Kép
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.03.24., vas. 17:37
zoli73 írta:
2024.03.23., szomb. 21:16
SoundMania írta:
2024.03.23., szomb. 09:40

Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.
Nagyon rég volt hogy viszonylag rendszeresen jártunk ilyen helyre. Amikor még nekünk is csak nagyon alap holmik voltak otthon. Mint kezdők /"tanulók", már akkor is kevés dolog hatott ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Nem inkább a Te "készülékedben"(nem a rendszeredre gondolok) van a hiba, hogy egy ilyen nívós kiállításon nem tetszett semmi?
Ne csináljunk úgy, mintha csak SM érezné úgy, hogy amit hallani lehet a High - End Show - kon, abból a hangzásból - főleg az árak tükrében köszi, nem kér.
Ha attól a körülménytől el is tekintünk, hogy a lényeget tekintve chord is ugyan azt írta - csak a kábeleket helyezve a mondandójának a fókuszába - nem egy beszámolót olvastam arról, hogy pl. a bécsi, vagy a varsói bulin egy - két kivételtől eltekintve másoknak sem esett le nagyon az álla a hallottaktól.
Ezen még egy kis személyeskedés sem változtat.
feléségül is veheted,nem fog zavarni (ez egy régi Montenegrói mondás=oli ti to da zenis?)...azon környezetben,(túlztott) gonoszkodásra nem utal,azt elfogadom hogy ma a "szivárványos" világban,nem up-to date...a cégem,ma aktuális,viselkedési szabályzata szerint,kiba&nának,de SM-et is már égen,a viselkedése végett.....kb 2 hónapom van hátra a cégemben,igy azt mondok(már) amit akarok...65 leketyeg,kb 2 hónapon belül...

ex Bácskai

angyal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”