SoundMania írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:40
chord_ írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:11
SoundMania írta: ↑2024.03.22., pén. 10:36
Javaslom neked is, hogy először próbálj ki olyan kábeleket (csatlakozókat, készülékeket, stb) , majd azután írd meg csak a véleményed!
Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.
Nem egyszer, hanem sok alkalommal.
Ahol apai-anyai bele volt adva. Kábel szinten is. Voltak 'olyan', meg még 'olyanabb' kábelek, kencék, kábel-támasztékok, csatlakozók, stb...
Az ár nem számított, legalábbis a mi szintünkhöz képest más koordináta-rendszerben voltak.
Az esetek aggasztóan nagy részében az észlelt hangzás nem a jó kábelek létjogosultságát, hanem valami olyan érzést generált, ahol túlságosan sok kérdőjel keletkezett.
Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.
Nagyon rég volt hogy viszonylag rendszeresen jártunk ilyen helyre. Amikor még nekünk is csak nagyon alap holmik voltak otthon. Mint kezdők /"tanulók", már akkor is kevés dolog hatott ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Nem inkább a Te "készülékedben"(nem a rendszeredre gondolok) van a hiba, hogy egy ilyen nívós kiállításon nem tetszett semmi?
Nagyon sok kiállításon jártam már én is, de olyan azért még nem történt, hogy semmi sem tetszett.
Rutinos kiállításra járókként(azt hiszem ezt mások nevében is írhatom) azt már megtanulhattuk, hogy az igazán jó hangzás egy ilyen helyen ritkán jön össze. Legtöbbször ez az árakkal semmiféle arányosságban sincs.
Olvasva a kiállításokról készült beszámolókat, a vélemények bár eléggé szerteágazóak szoktak lenni, de olyan véleményt, hogy "semmi sem tetszett", még csak tőled olvastam.
Ezek alapján bennem komolyan felmerült a kérdés, Te biztos, hogy ugyanazt a hobbit űződ, amit Mi?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech