Ja, valahogy így lehet...zoli73 írta: ↑2024.03.24., vas. 19:13
Érdekes kérdés, mert mit is tekintünk régi/öreg kábelnek?
Új kábelnél mindig felmerül, hogy a fémet(réz, ezüst) a gyártásnál komoly stressz éri, így hosszabb-rövidebb ideig tartó bejáratásra van szükség.
Ezt a stesszt sok gyártó(pl. Kondo) kiküszöbölendő, valamilyen titkos öregítési eljárást alkalmaznak, mert az "öreg", stresszmentes kábel(pláne ha bejáratott) nyújtja a tőle elvárt maximumot.
Hányszor hallottuk, hogy használt, öreg kábelekből, eredményesen készített valaki pl. jó hálózati kábelt.
Viszont ha az a kábel oxidálódott(már a szigetelés alatt is), károsodott, vagy a nagyon régi fémfeldolgozás miatt, bizonytalan tisztaságú, minőségű, akkor talán tényleg kerülendő a használata.
Talán ez utóbbira gondolhattak a HFC-ban.
Az a legnagyobb probléma jelenlegi világunkban, hogy nagyon kibővült a választékok kategóriája, a mérhetetlen gagyitól az extraklasszis minőségig, de főleg a gagyi irányba bővült a " kínálat ".
Gondoljunk akár az élelmiszeriparra is, vagy inkább ne is...

Ezért lehet akár tudatosan, akár ösztönösen is , hogy a megbízhatóbbnak vélt korban készült termékeket preferáljuk inkább.