Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1325

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2024.03.24., vas. 19:13

Érdekes kérdés, mert mit is tekintünk régi/öreg kábelnek?
Új kábelnél mindig felmerül, hogy a fémet(réz, ezüst) a gyártásnál komoly stressz éri, így hosszabb-rövidebb ideig tartó bejáratásra van szükség.
Ezt a stesszt sok gyártó(pl. Kondo) kiküszöbölendő, valamilyen titkos öregítési eljárást alkalmaznak, mert az "öreg", stresszmentes kábel(pláne ha bejáratott) nyújtja a tőle elvárt maximumot.
Hányszor hallottuk, hogy használt, öreg kábelekből, eredményesen készített valaki pl. jó hálózati kábelt.
Viszont ha az a kábel oxidálódott(már a szigetelés alatt is), károsodott, vagy a nagyon régi fémfeldolgozás miatt, bizonytalan tisztaságú, minőségű, akkor talán tényleg kerülendő a használata.
Talán ez utóbbira gondolhattak a HFC-ban.
Ja, valahogy így lehet...
Az a legnagyobb probléma jelenlegi világunkban, hogy nagyon kibővült a választékok kategóriája, a mérhetetlen gagyitól az extraklasszis minőségig, de főleg a gagyi irányba bővült a " kínálat ".
Gondoljunk akár az élelmiszeriparra is, vagy inkább ne is... :ohnoohnoohno:
Ezért lehet akár tudatosan, akár ösztönösen is , hogy a megbízhatóbbnak vélt korban készült termékeket preferáljuk inkább.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
2024.03.24., vas. 17:37
Ne csináljunk úgy, mintha csak SM érezné úgy, hogy amit hallani lehet a High - End Show - kon, abból a hangzásból - főleg az árak tükrében köszi, nem kér.
Az igaz, hogy nem minden hang jó ezeken az eseményeken, és az is, hogy az ár sem mindig tükrözi a minőséget, de az biztos, hogy eddig mindig találtam legalább 1 vagy 2 olyan rendszert, amit szívesen hallgattam. Szóval szerintem "enyhe" túlzás, hogy nem volt egyetlen jó hang sem egyik són sem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2024.03.24., vas. 17:43
dixie-chicken írta:
2024.03.24., vas. 16:18

nem igazán értem,mit szeretnétek még ? (több felhivás volt már,ezügyileg !?)..az eszkőztár opcioban van olyan lehetőség,ha be vagy jelentkeve,nem látod az X beirásait...
Na, annak aztán sok értelme van. :smile49: :napsut:
Csak azt olvassam, akivel tudom, hogy egyetértek ?? :quetionmark:
ja,van az a pont(tag?) akivel érdemes "ütköztetni véleményt",még akkor is ha nem vagytok ugyanazon véleményen/elképzelésen,és van az a pont ahol a page down/up még segithet...nem vagyunk egyformák,de a lenéző,ex catherda kijelentésekre,személyszerint,(én) nem vagyok kiváncsi,bárki legyen az :kiss:

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

akvapark írta:
2024.03.22., pén. 11:40
Olvasgatva régebbi HFC-ket, azt írják: "ne használjunk régi kábelt".
Kinek, mi erről a tapasztalata?
Öregszenek a kábelek?
Egyáltalán lehet ezzel tapasztalat? gondolkodik.gif
Köszönöm!
Érdekes kérdés, mert mit is tekintünk régi/öreg kábelnek?
Új kábelnél mindig felmerül, hogy a fémet(réz, ezüst) a gyártásnál komoly stressz éri, így hosszabb-rövidebb ideig tartó bejáratásra van szükség.
Ezt a stesszt sok gyártó(pl. Kondo) kiküszöbölendő, valamilyen titkos öregítési eljárást alkalmaznak, mert az "öreg", stresszmentes kábel(pláne ha bejáratott) nyújtja a tőle elvárt maximumot.
Hányszor hallottuk, hogy használt, öreg kábelekből, eredményesen készített valaki pl. jó hálózati kábelt.
Viszont ha az a kábel oxidálódott(már a szigetelés alatt is), károsodott, vagy a nagyon régi fémfeldolgozás miatt, bizonytalan tisztaságú, minőségű, akkor talán tényleg kerülendő a használata.
Talán ez utóbbira gondolhattak a HFC-ban.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 973

Hozzászólás Szerző: chord_ »

akvapark írta:
Öregszenek a kábelek?
Köszönöm!
Úgy tűnik, hogy lehetetlen lekövetni a 'réznek látszó tárgyak' gyártási technológiáját hifis szemmel.
Első körön azt gondolnám, hogy az űrtechnológiás anyagok és módszerek, már csak a tisztaságuk és finomságuk révén feltétlen az 'új' felé billentenék a mérleg nyelvét.
Aztán pár rövidfilm Indiáról, Kínáról, vagy valamelyik afrikai országról, és jön a rádöbbenés, hogy ez a réz-recycling, ez nagyon mai dolog, és a maffiózók raktáraiban gyűlő leégetett-műanyagos készletek valahol bele/visszakerülnek a rendszerbe, az bizonyos, szóval, énszerintem nagyon keveredett a helyzet; szinte mindegyik nagy és komoly hifis vezetékgyártó megkapta a vádat, hogy olcsó kínai / stb... drótból készíti a méregdrága dolgait.

Kép
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.03.24., vas. 17:37
zoli73 írta:
2024.03.23., szomb. 21:16
SoundMania írta:
2024.03.23., szomb. 09:40

Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.
Nagyon rég volt hogy viszonylag rendszeresen jártunk ilyen helyre. Amikor még nekünk is csak nagyon alap holmik voltak otthon. Mint kezdők /"tanulók", már akkor is kevés dolog hatott ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Nem inkább a Te "készülékedben"(nem a rendszeredre gondolok) van a hiba, hogy egy ilyen nívós kiállításon nem tetszett semmi?
Ne csináljunk úgy, mintha csak SM érezné úgy, hogy amit hallani lehet a High - End Show - kon, abból a hangzásból - főleg az árak tükrében köszi, nem kér.
Ha attól a körülménytől el is tekintünk, hogy a lényeget tekintve chord is ugyan azt írta - csak a kábeleket helyezve a mondandójának a fókuszába - nem egy beszámolót olvastam arról, hogy pl. a bécsi, vagy a varsói bulin egy - két kivételtől eltekintve másoknak sem esett le nagyon az álla a hallottaktól.
Ezen még egy kis személyeskedés sem változtat.
feléségül is veheted,nem fog zavarni (ez egy régi Montenegrói mondás=oli ti to da zenis?)...azon környezetben,(túlztott) gonoszkodásra nem utal,azt elfogadom hogy ma a "szivárványos" világban,nem up-to date...a cégem,ma aktuális,viselkedési szabályzata szerint,kiba&nának,de SM-et is már égen,a viselkedése végett.....kb 2 hónapom van hátra a cégemben,igy azt mondok(már) amit akarok...65 leketyeg,kb 2 hónapon belül...

ex Bácskai

angyal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:

nem igazán értem,mit szeretnétek még ? (több felhivás volt már,ezügyileg !?)..az eszkőztár opcioban van olyan lehetőség,ha be vagy jelentkeve,nem látod az X beirásait...
Na, annak aztán sok értelme van. :smile49: :napsut:
Csak azt olvassam, akivel tudom, hogy egyetértek ?? :quetionmark:

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
SoundMania írta:
chord_ írta:
2024.03.23., szomb. 09:11

Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.
Nem egyszer, hanem sok alkalommal.
Ahol apai-anyai bele volt adva. Kábel szinten is. Voltak 'olyan', meg még 'olyanabb' kábelek, kencék, kábel-támasztékok, csatlakozók, stb...
Az ár nem számított, legalábbis a mi szintünkhöz képest más koordináta-rendszerben voltak.
Az esetek aggasztóan nagy részében az észlelt hangzás nem a jó kábelek létjogosultságát, hanem valami olyan érzést generált, ahol túlságosan sok kérdőjel keletkezett.
Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.
Nagyon rég volt hogy viszonylag rendszeresen jártunk ilyen helyre. Amikor még nekünk is csak nagyon alap holmik voltak otthon. Mint kezdők /"tanulók", már akkor is kevés dolog hatott ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Nem inkább a Te "készülékedben"(nem a rendszeredre gondolok) van a hiba, hogy egy ilyen nívós kiállításon nem tetszett semmi?
Ha attól a körülménytől el is tekintünk, hogy a lényeget tekintve chord is ugyan azt írta - csak a kábeleket helyezve a mondandójának a fókuszába - nem egy beszámolót olvastam arról, hogy pl. a bécsi, vagy a varsói bulin egy - két kivételtől eltekintve másoknak sem esett le nagyon az álla a hallottaktól.
Ezen még egy kis személyeskedés sem változtat.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2024.03.24., vas. 17:25
dixie-chicken írta:
MrCollector írta:
2024.03.24., vas. 13:32

Akkor tedd már meg kérlek, hogy válaszolsz az eredeti kérdésre! Természetesen a kábeleket se hagyd ki a felsorolásból. A magam részéről nagyon kíváncsi vagyok, mi a viszonyítási alapod, ami alapján a véleményeidet formálod.
nem igazán értem,mit szeretnétek még ? (több felhivás volt már,ezügyileg !?)..az eszkőztár opcioban van olyan lehetőség,ha be vagy jelentkeve,nem látod az X beirásait....használjátok (!)

bye :byebye:
Te használod?
igen

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

dixie-chicken írta:
MrCollector írta:
SoundMania írta:
2024.03.24., vas. 12:46

Az az "egy kábel" nem csak nálam jó, hanem mindenhol az volt. Csak itt a készülékek is olyanok mint az az "egy kábel".
Akkor tedd már meg kérlek, hogy válaszolsz az eredeti kérdésre! Természetesen a kábeleket se hagyd ki a felsorolásból. A magam részéről nagyon kíváncsi vagyok, mi a viszonyítási alapod, ami alapján a véleményeidet formálod.
nem igazán értem,mit szeretnétek még ? (több felhivás volt már,ezügyileg !?)..az eszkőztár opcioban van olyan lehetőség,ha be vagy jelentkeve,nem látod az X beirásait....használjátok (!)

Te használod?
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
SoundMania írta:
Voyager írta:
2024.03.24., vas. 09:26

Olyan amiben csak egy kábel szól jól, de az nagyon. :D
Az az "egy kábel" nem csak nálam jó, hanem mindenhol az volt. Csak itt a készülékek is olyanok mint az az "egy kábel".

Csatolmányok
giphy.gif
giphy.gif (892.09 KiB) Megtekintve 1452 alkalommal

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

arzachel írta:
2024.03.24., vas. 16:04
akvapark írta:
Öregszenek a kábelek?
Köszönöm!
A régi kábeleknél a legnagyobb előny, hogy nem látták Kínát...Aztán régen még nem volt divatban a réznek látszó fém...
Ezzel persze pont ellentmondasz a HFC egyik dogmájának😄
Szerintem helyesen.
"Ne használjunk régi kábelt"
Oszt ez mégis mit jelenthet?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

akvapark írta:
Öregszenek a kábelek?
Köszönöm!
A régi kábeleknél a legnagyobb előny, hogy nem látták Kínát...Aztán régen még nem volt divatban a réznek látszó fém...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 432

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

SoundMania írta:
Voyager írta:
supravox írta:
2024.03.24., vas. 07:31

Többször kértük már.
Mire a nagy pöffeszkedés.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

SoundMania írta:
Voyager írta:
supravox írta:

Többször kértük már.
Na, mik lennének azok a készülékek?
Tudjuk, hogy szerinted itt úgysem hallott még senki róluk, de talán itt az ideje, hogy ez változzon. Vagy meghagyod ezt a kérdést örök talánynak a fórum számára, "Columbo felesége" módra? :smile29:

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

SoundMania írta:
Voyager írta:
supravox írta:

Többször kértük már.
Ennek az értelmetlen titkolózásnak, mindössze egyetlen nyomós oka lehet...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Voyager írta:
supravox írta:
MrCollector írta:
2024.03.24., vas. 06:37

Leírnád a saját rendszered?
Többször kértük már.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

supravox írta:
MrCollector írta:
SoundMania írta:
Az nem lehet, hogy akik azt hallják mint én, nem azért nem írják le mert arra sem érdemes?
Többször kértük már.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tonya írta:
2024.03.24., vas. 06:52
...de talán most.... :smile29:
"- Hány éves vagy te herceg?
- 27
- És még hiszel a mesékben? Háháhá!"

:smile29:
Csak a Marantz! :-D

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

MrCollector írta:
SoundMania írta:
Az nem lehet, hogy akik azt hallják mint én, nem azért nem írják le mert arra sem érdemes?
Többször kértük már.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2024.03.24., vas. 08:20-kor.
Ok: elrontott idézés javítása
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

tonya írta:
2024.03.24., vas. 06:52
Szerintem nem fogja, többen kértük már erre, de csak homályos megjegyzések érkeztek...de talán most.... :smile29:
Ennek csak egyetlen oka lehet...

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

Szerintem nem fogja, többen kértük már erre, de csak homályos megjegyzések érkeztek...de talán most.... :smile29:
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 432

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

SoundMania írta:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2024.03.24., vas. 08:19-kor.
Ok: elrontott idézés javítása

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

zoli73 írta:
SoundMania írta:
chord_ írta:
2024.03.23., szomb. 09:11

Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.
Nem egyszer, hanem sok alkalommal.
Ahol apai-anyai bele volt adva. Kábel szinten is. Voltak 'olyan', meg még 'olyanabb' kábelek, kencék, kábel-támasztékok, csatlakozók, stb...
Az ár nem számított, legalábbis a mi szintünkhöz képest más koordináta-rendszerben voltak.
Az esetek aggasztóan nagy részében az észlelt hangzás nem a jó kábelek létjogosultságát, hanem valami olyan érzést generált, ahol túlságosan sok kérdőjel keletkezett.
Nagyon sok kiállításon jártam már én is, de olyan azért még nem történt, hogy semmi sem tetszett.
Rutinos kiállításra járókként(azt hiszem ezt mások nevében is írhatom) azt már megtanulhattuk, hogy az igazán jó hangzás egy ilyen helyen ritkán jön össze. Legtöbbször ez az árakkal semmiféle arányosságban sincs.
Olvasva a kiállításokról készült beszámolókat, a vélemények bár eléggé szerteágazóak szoktak lenni, de olyan véleményt, hogy "semmi sem tetszett", még csak tőled olvastam.
Ezek alapján bennem komolyan felmerült a kérdés, Te biztos, hogy ugyanazt a hobbit űződ, amit Mi?
Az nem lehet, hogy akik azt hallják mint én, nem azért nem írják le mert arra sem érdemes? A sok bemutatószoba mellett csak néhány volt ahol kicsit üldögéltünk is. De 10 max 15 perc után már nagyon fészkalódott mindegyikünk, hogy inkább menjünk. A lemezeseknél ácsorogtunk a legtöbbet. Egyik srác tudott csak örülni több dolognak is, de ő kb évente lecseréli az egész rendszerét"jobbra". Nem velem van baj azt tudom. Én csak keményen fogalmazok. Inkább itt van túl sok puhány. :)

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

SoundMania írta: ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Szerintem a következő ilyen sóra, mint kiállító csak el kellene menned a rendszereddel szerepelni, hogy a nagyérdemű végre halljon valami jót is, meg talán ez a sok botfülü gyártó is tanulhatna tőled, hogyan is kell ezt csinálni.. ;)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”