Ezzel persze pont ellentmondasz a HFC egyik dogmájának
Szerintem helyesen.
"Ne használjunk régi kábelt"
Oszt ez mégis mit jelenthet?
Ezzel persze pont ellentmondasz a HFC egyik dogmájának
A régi kábeleknél a legnagyobb előny, hogy nem látták Kínát...Aztán régen még nem volt divatban a réznek látszó fém...
Akkor tedd már meg kérlek, hogy válaszolsz az eredeti kérdésre! Természetesen a kábeleket se hagyd ki a felsorolásból. A magam részéről nagyon kíváncsi vagyok, mi a viszonyítási alapod, ami alapján a véleményeidet formálod.SoundMania írta: ↑2024.03.24., vas. 12:46Az az "egy kábel" nem csak nálam jó, hanem mindenhol az volt. Csak itt a készülékek is olyanok mint az az "egy kábel".
Na, mik lennének azok a készülékek?SoundMania írta: ↑2024.03.24., vas. 12:46Az az "egy kábel" nem csak nálam jó, hanem mindenhol az volt. Csak itt a készülékek is olyanok mint az az "egy kábel".
Ennek az értelmetlen titkolózásnak, mindössze egyetlen nyomós oka lehet...SoundMania írta: ↑2024.03.24., vas. 12:46Az az "egy kábel" nem csak nálam jó, hanem mindenhol az volt. Csak itt a készülékek is olyanok mint az az "egy kábel".
Az az "egy kábel" nem csak nálam jó, hanem mindenhol az volt. Csak itt a készülékek is olyanok mint az az "egy kábel".
Olyan amiben csak egy kábel szól jól, de az nagyon.supravox írta: ↑2024.03.24., vas. 07:31Többször kértük már.MrCollector írta: ↑2024.03.24., vas. 06:37Leírnád a saját rendszered?SoundMania írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:40Az nem lehet, hogy akik azt hallják mint én, nem azért nem írják le mert arra sem érdemes?
Mire a nagy pöffeszkedés.
"- Hány éves vagy te herceg?
Többször kértük már.MrCollector írta: ↑2024.03.24., vas. 06:37Leírnád a saját rendszered?SoundMania írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:40Az nem lehet, hogy akik azt hallják mint én, nem azért nem írják le mert arra sem érdemes?
Leírnád a saját rendszered?SoundMania írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:40Az nem lehet, hogy akik azt hallják mint én, nem azért nem írják le mert arra sem érdemes?
Az nem lehet, hogy akik azt hallják mint én, nem azért nem írják le mert arra sem érdemes? A sok bemutatószoba mellett csak néhány volt ahol kicsit üldögéltünk is. De 10 max 15 perc után már nagyon fészkalódott mindegyikünk, hogy inkább menjünk. A lemezeseknél ácsorogtunk a legtöbbet. Egyik srác tudott csak örülni több dolognak is, de ő kb évente lecseréli az egész rendszerét"jobbra". Nem velem van baj azt tudom. Én csak keményen fogalmazok. Inkább itt van túl sok puhány. :)zoli73 írta: ↑2024.03.23., szomb. 21:16Nem inkább a Te "készülékedben"(nem a rendszeredre gondolok) van a hiba, hogy egy ilyen nívós kiállításon nem tetszett semmi?SoundMania írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:40Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.chord_ írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:11
Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.
Nem egyszer, hanem sok alkalommal.
Ahol apai-anyai bele volt adva. Kábel szinten is. Voltak 'olyan', meg még 'olyanabb' kábelek, kencék, kábel-támasztékok, csatlakozók, stb...
Az ár nem számított, legalábbis a mi szintünkhöz képest más koordináta-rendszerben voltak.
Az esetek aggasztóan nagy részében az észlelt hangzás nem a jó kábelek létjogosultságát, hanem valami olyan érzést generált, ahol túlságosan sok kérdőjel keletkezett.
Nagyon rég volt hogy viszonylag rendszeresen jártunk ilyen helyre. Amikor még nekünk is csak nagyon alap holmik voltak otthon. Mint kezdők /"tanulók", már akkor is kevés dolog hatott ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Nagyon sok kiállításon jártam már én is, de olyan azért még nem történt, hogy semmi sem tetszett.
Rutinos kiállításra járókként(azt hiszem ezt mások nevében is írhatom) azt már megtanulhattuk, hogy az igazán jó hangzás egy ilyen helyen ritkán jön össze. Legtöbbször ez az árakkal semmiféle arányosságban sincs.
Olvasva a kiállításokról készült beszámolókat, a vélemények bár eléggé szerteágazóak szoktak lenni, de olyan véleményt, hogy "semmi sem tetszett", még csak tőled olvastam.
Ezek alapján bennem komolyan felmerült a kérdés, Te biztos, hogy ugyanazt a hobbit űződ, amit Mi?
Szerintem a következő ilyen sóra, mint kiállító csak el kellene menned a rendszereddel szerepelni, hogy a nagyérdemű végre halljon valami jót is, meg talán ez a sok botfülü gyártó is tanulhatna tőled, hogyan is kell ezt csinálni..SoundMania írta: ↑ ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Nem inkább a Te "készülékedben"(nem a rendszeredre gondolok) van a hiba, hogy egy ilyen nívós kiállításon nem tetszett semmi?SoundMania írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:40Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.chord_ írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:11Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.SoundMania írta: ↑2024.03.22., pén. 10:36
Javaslom neked is, hogy először próbálj ki olyan kábeleket (csatlakozókat, készülékeket, stb) , majd azután írd meg csak a véleményed!
Ahol apai-anyai bele volt adva. Kábel szinten is. Voltak 'olyan', meg még 'olyanabb' kábelek, kencék, kábel-támasztékok, csatlakozók, stb...
Az ár nem számított, legalábbis a mi szintünkhöz képest más koordináta-rendszerben voltak.
Az esetek aggasztóan nagy részében az észlelt hangzás nem a jó kábelek létjogosultságát, hanem valami olyan érzést generált, ahol túlságosan sok kérdőjel keletkezett.
Nagyon rég volt hogy viszonylag rendszeresen jártunk ilyen helyre. Amikor még nekünk is csak nagyon alap holmik voltak otthon. Mint kezdők /"tanulók", már akkor is kevés dolog hatott ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.chord_ írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:11Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.SoundMania írta: ↑2024.03.22., pén. 10:36Javaslom neked is, hogy először próbálj ki olyan kábeleket (csatlakozókat, készülékeket, stb) , majd azután írd meg csak a véleményed!Alex_Aston írta: ↑2024.03.22., pén. 09:23
Ahogy alap szinten használható kábel sincs 1 millió alatt, tudjuk.
De talán ettől olcsóbb megoldás is bőven eredményes lehet...
Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.SoundMania írta: ↑2024.03.22., pén. 10:36Javaslom neked is, hogy először próbálj ki olyan kábeleket (csatlakozókat, készülékeket, stb) , majd azután írd meg csak a véleményed!Alex_Aston írta: ↑2024.03.22., pén. 09:23Ahogy alap szinten használható kábel sincs 1 millió alatt, tudjuk.
Ha a régi kábel szigetelése pvc (amire igen nagy az esély), akkor az idő múlásával az oxigén lassan de biztosan átmegy a pvc szigetelésen és oxidálja a rezet, ami jócskán rontja a hangzást. Ezüstözött réz esetén az ezüst oxidálódik, ami lényegesen kevesebb romlást okoz. A poliuretán, szilikon, teflon, polietilén és egyéb poliolefin származékok nem engedik át az oxigént, ezek a jó szigetelők. Természetesen nem csak a szigetelő minősége számít, hanem még sok minden, amiről már többször írtam.
Ha néha hallok erről, inkább ellenkező előjellel.
Közben eszembe jutott valami...
Én egy halál olcsó régi OFC réz hangfalkábelt használok (már vagy 20 éve ezt) és semmi bajom nincs vele - (ez még biztos réz). Talán a réz kábelek oxidálódása miatt említhetik ezt.
Javaslom neked is, hogy először próbálj ki olyan kábeleket (csatlakozókat, készülékeket, stb) , majd azután írd meg csak a véleményed!Alex_Aston írta: ↑2024.03.22., pén. 09:23Ahogy alap szinten használható kábel sincs 1 millió alatt, tudjuk.
Ahogy alap szinten használható kábel sincs 1 millió alatt, tudjuk.
Ok, kösz, rendelek is egy ilyet, sok helyre jól jöhet.