Leírnád a saját rendszered?SoundMania írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:40Az nem lehet, hogy akik azt hallják mint én, nem azért nem írják le mert arra sem érdemes?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
- Beköltözött
- Értékelés: 435
Re: Kábelezzünk
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2024.03.24., vas. 08:19-kor.
Ok: elrontott idézés javítása
Ok: elrontott idézés javítása
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1190
Az nem lehet, hogy akik azt hallják mint én, nem azért nem írják le mert arra sem érdemes? A sok bemutatószoba mellett csak néhány volt ahol kicsit üldögéltünk is. De 10 max 15 perc után már nagyon fészkalódott mindegyikünk, hogy inkább menjünk. A lemezeseknél ácsorogtunk a legtöbbet. Egyik srác tudott csak örülni több dolognak is, de ő kb évente lecseréli az egész rendszerét"jobbra". Nem velem van baj azt tudom. Én csak keményen fogalmazok. Inkább itt van túl sok puhány. :)zoli73 írta: ↑2024.03.23., szomb. 21:16Nem inkább a Te "készülékedben"(nem a rendszeredre gondolok) van a hiba, hogy egy ilyen nívós kiállításon nem tetszett semmi?SoundMania írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:40Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.chord_ írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:11
Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.
Nem egyszer, hanem sok alkalommal.
Ahol apai-anyai bele volt adva. Kábel szinten is. Voltak 'olyan', meg még 'olyanabb' kábelek, kencék, kábel-támasztékok, csatlakozók, stb...
Az ár nem számított, legalábbis a mi szintünkhöz képest más koordináta-rendszerben voltak.
Az esetek aggasztóan nagy részében az észlelt hangzás nem a jó kábelek létjogosultságát, hanem valami olyan érzést generált, ahol túlságosan sok kérdőjel keletkezett.
Nagyon rég volt hogy viszonylag rendszeresen jártunk ilyen helyre. Amikor még nekünk is csak nagyon alap holmik voltak otthon. Mint kezdők /"tanulók", már akkor is kevés dolog hatott ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Nagyon sok kiállításon jártam már én is, de olyan azért még nem történt, hogy semmi sem tetszett.
Rutinos kiállításra járókként(azt hiszem ezt mások nevében is írhatom) azt már megtanulhattuk, hogy az igazán jó hangzás egy ilyen helyen ritkán jön össze. Legtöbbször ez az árakkal semmiféle arányosságban sincs.
Olvasva a kiállításokról készült beszámolókat, a vélemények bár eléggé szerteágazóak szoktak lenni, de olyan véleményt, hogy "semmi sem tetszett", még csak tőled olvastam.
Ezek alapján bennem komolyan felmerült a kérdés, Te biztos, hogy ugyanazt a hobbit űződ, amit Mi?
Szerintem a következő ilyen sóra, mint kiállító csak el kellene menned a rendszereddel szerepelni, hogy a nagyérdemű végre halljon valami jót is, meg talán ez a sok botfülü gyártó is tanulhatna tőled, hogyan is kell ezt csinálni..SoundMania írta: ↑ ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Nem inkább a Te "készülékedben"(nem a rendszeredre gondolok) van a hiba, hogy egy ilyen nívós kiállításon nem tetszett semmi?SoundMania írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:40Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.chord_ írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:11Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.SoundMania írta: ↑2024.03.22., pén. 10:36
Javaslom neked is, hogy először próbálj ki olyan kábeleket (csatlakozókat, készülékeket, stb) , majd azután írd meg csak a véleményed!
Ahol apai-anyai bele volt adva. Kábel szinten is. Voltak 'olyan', meg még 'olyanabb' kábelek, kencék, kábel-támasztékok, csatlakozók, stb...
Az ár nem számított, legalábbis a mi szintünkhöz képest más koordináta-rendszerben voltak.
Az esetek aggasztóan nagy részében az észlelt hangzás nem a jó kábelek létjogosultságát, hanem valami olyan érzést generált, ahol túlságosan sok kérdőjel keletkezett.
Nagyon rég volt hogy viszonylag rendszeresen jártunk ilyen helyre. Amikor még nekünk is csak nagyon alap holmik voltak otthon. Mint kezdők /"tanulók", már akkor is kevés dolog hatott ránk. Akár el is engedhette volna az ember a fejlesztéseket, hiszen a tapasztalat azt mutatta ott, akkor, hogy alig, vagy nem is jobb ak a drága és/vagy ezoterikus holmik mint a miénk. Ezért vagy 10enpár éve már nem is mentem ilyen helyre. Nemrég vettem rá magam, ismerősökkel együtt elmentünk a bécsire. Szemnek jó volt, füleket meg befogni. Még most is, még ott is.... A helyzet kb változatlan. Bár a hely jó volt. Nem volt nyomor, fülledtség, büdösség... De jó hang sem. Szóval he hülyítsd az embereket ilyen homályos kommenttel.
Nagyon sok kiállításon jártam már én is, de olyan azért még nem történt, hogy semmi sem tetszett.
Rutinos kiállításra járókként(azt hiszem ezt mások nevében is írhatom) azt már megtanulhattuk, hogy az igazán jó hangzás egy ilyen helyen ritkán jön össze. Legtöbbször ez az árakkal semmiféle arányosságban sincs.
Olvasva a kiállításokról készült beszámolókat, a vélemények bár eléggé szerteágazóak szoktak lenni, de olyan véleményt, hogy "semmi sem tetszett", még csak tőled olvastam.
Ezek alapján bennem komolyan felmerült a kérdés, Te biztos, hogy ugyanazt a hobbit űződ, amit Mi?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- SoundMania
- V.I.P.
Ha jártok higensókra, rájöhettetek volna , hogy nem ott kell tesztelni a termékeket. Mégha szerinted apaitanyait beleadnak sem.chord_ írta: ↑2024.03.23., szomb. 09:11Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.SoundMania írta: ↑2024.03.22., pén. 10:36Javaslom neked is, hogy először próbálj ki olyan kábeleket (csatlakozókat, készülékeket, stb) , majd azután írd meg csak a véleményed!Alex_Aston írta: ↑2024.03.22., pén. 09:23
Ahogy alap szinten használható kábel sincs 1 millió alatt, tudjuk.
De talán ettől olcsóbb megoldás is bőven eredményes lehet...
Mindannyian jártunk már HighEnd Show-kon.SoundMania írta: ↑2024.03.22., pén. 10:36Javaslom neked is, hogy először próbálj ki olyan kábeleket (csatlakozókat, készülékeket, stb) , majd azután írd meg csak a véleményed!Alex_Aston írta: ↑2024.03.22., pén. 09:23Ahogy alap szinten használható kábel sincs 1 millió alatt, tudjuk.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5133
Ha a régi kábel szigetelése pvc (amire igen nagy az esély), akkor az idő múlásával az oxigén lassan de biztosan átmegy a pvc szigetelésen és oxidálja a rezet, ami jócskán rontja a hangzást. Ezüstözött réz esetén az ezüst oxidálódik, ami lényegesen kevesebb romlást okoz. A poliuretán, szilikon, teflon, polietilén és egyéb poliolefin származékok nem engedik át az oxigént, ezek a jó szigetelők. Természetesen nem csak a szigetelő minősége számít, hanem még sok minden, amiről már többször írtam.
Ha néha hallok erről, inkább ellenkező előjellel.
" Ebben még van anyag ", " ez még biztos rézből van ", " ez már biztosan be van járatva "...
Aztán, hogy a " régen minden jobb volt " romantikus elfogultság mondatja, vagy tényleg van valóságalapja, azt nem tudom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.03.22., pén. 12:08-kor.
Közben eszembe jutott valami...
Az arany bevonatnak nyilván van korroziógátló hatása, de a vezetőképessége nem a legacélosabb, gyengébb a réznél.
Akkor hogy képes mégis javítani a kontaktuson ?

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6187
Én egy halál olcsó régi OFC réz hangfalkábelt használok (már vagy 20 éve ezt) és semmi bajom nincs vele - (ez még biztos réz). Talán a réz kábelek oxidálódása miatt említhetik ezt.

szerk.: meg ugye az ezüst is szeret oxidálódni, bár ha jól tudom az ezüst-oxid is elég jól vezet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2024.03.22., pén. 11:58-kor.
Ok: kiegészítés
Ok: kiegészítés
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Olvasgatva régebbi HFC-ket, azt írják: "ne használjunk régi kábelt".
Kinek, mi erről a tapasztalata?
Öregszenek a kábelek?
Egyáltalán lehet ezzel tapasztalat?
Köszönöm!
Kinek, mi erről a tapasztalata?
Öregszenek a kábelek?
Egyáltalán lehet ezzel tapasztalat?

Köszönöm!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- SoundMania
- V.I.P.
Javaslom neked is, hogy először próbálj ki olyan kábeleket (csatlakozókat, készülékeket, stb) , majd azután írd meg csak a véleményed!Alex_Aston írta: ↑2024.03.22., pén. 09:23Ahogy alap szinten használható kábel sincs 1 millió alatt, tudjuk.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3278
Ahogy alap szinten használható kábel sincs 1 millió alatt, tudjuk.
Csak a Marantz! :-D
Ok, kösz, rendelek is egy ilyet, sok helyre jól jöhet.
Csavaros csatlakozó szerelésénél is használandó, vagy csak a csatlakozók - pl. villásdugó - tisztítására/kezelésére ?
Hülye kérdés : Egyszerű, mezei kontaktspray miért nem jó ?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5133
Deoxit Gold a legjobb, de bármelyik jobb, mint a retkes csatlakozó...

https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... D8QAvD_BwE
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Számítógép, és DAC közötti USB A-B kábel hosszára van esetleg optimális érték? Vagy minél rövidebb, annál jobb?
Egy kábeles ismerősöm - a HiFi barlangban ismertem meg, utána KáCsa Audió, most nem tudom hol dolgozik - szerint 75 cm-nél rövidebb kábelt nem jó használni. 

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
SoundMania írta: ↑2024.03.21., csüt. 14:56Nem tudom mennyire releváns, mikor én a rövidebb kábelt hallom jónak, másrészt a jó kence az kb 500 dollárnál kezdődik.Rock60 írta: ↑2024.03.21., csüt. 14:40Kontaktfolyadékot hol/mikor használsz ?SoundMania írta: ↑2024.03.21., csüt. 05:57
... Valószínű ugyanez vonatkozik a csatlakozások minőségére, amit szintén befolyásol az alkalmazott csatlakozó és kontaktfolyadék is.
Szereléshez, vagy a szerelt dugók, aljzatok kezelésére ?
Milyen gyártmányt ?
Nálam eddig mindig a hosszabb kábelt szólt jobban és kencét is használok de ilyen drágát még nem próbáltam pedig tudom, hogy sokat javit és nagyon sokáig elég de az ára nem kicsit elrettentő számomra ..a furu pont elég legalábbis részemre...

"Az igazi barát szemből támad."
Üdv !
Darsana Audió kábelekt próbált már valaki közületek ? Eddig csak jót hallottam róla.
Darsana Audió kábelekt próbált már valaki közületek ? Eddig csak jót hallottam róla.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
- SoundMania
- V.I.P.
Nem tudom mennyire releváns, mikor én a rövidebb kábelt hallom jónak, másrészt a jó kence az kb 500 dollárnál kezdődik.Rock60 írta: ↑2024.03.21., csüt. 14:40Kontaktfolyadékot hol/mikor használsz ?SoundMania írta: ↑2024.03.21., csüt. 05:57
... Valószínű ugyanez vonatkozik a csatlakozások minőségére, amit szintén befolyásol az alkalmazott csatlakozó és kontaktfolyadék is.
Milyen gyártmányt ?
Kontaktfolyadékot hol/mikor használsz ?SoundMania írta: ↑2024.03.21., csüt. 05:57
Milyen gyártmányt ?
IC.SoundMania írta: ↑2024.03.21., csüt. 05:57
Versenyen kívül, az a tapasztalatom, hogy az ember olyan hosszú kábeleket használjon, amire szülség van. A rövidebb kábelek mindig jobban tetszettek. Tápkábelből eddig 1m-eset nem is használtam. De ic jobban tetszett 1,5m helyett az 1m, helyette a 0,75, helyette a 0,5.... Hálózatiból a 2 m helyett az 1,5m és most az 1m. De, ezen nagyon könnyen változatni tud egy másik csatlakozó, vagy rossz szerelés. Ebból látható a hosszak hatása is az eltérés nagyságára. Szerintem. Valószínű ugyanez vonatkozik a csatlakozások minőségére, amit szintén befolyásol az alkalmazott csatlakozó és kontaktfolyadék is. További jó diyezést. Kerítésdrót is megfelelő lehet egyeseknek..... De persze ennek is más oka is lehet....
Ja, az is igaz, lehet hogy a 15m speckábeles tápösvény miatt van ez az eredmény nálam? :)
Érdekes, amit mondasz és még logikusnak is tűnik, hogy a rövidebb IC jobb hangú.
Ennek ellenére, V. A. Gyuri bácsi mondata cseng a fülembe.
Megkérdeztem tőle, mi a véleménye arról, hogy kettévágnám a Vz - t, és lenne két 50 centis darabom.

Azt mondta, meg lehet oldani, csinált Ő is ilyet, nem fog SOKKAL rosszabbul szólni, mint az eredeti 1 méteres.

Nem meglepő módon el is vetettem a gondolatot.

TÁP
Nem lenne az baj, hogy ha valahol a 180 centis, valahol meg a 110 centis lenne a befutó, ha láthatnánk az ok - okozati összefüggést. Például, ha az egyik képet fejjel lefelé akasztanám a helyére, és attól szólna jobban a 110 - es,

Maguk a különböző gyártmányú tápkábelek is beleszólhatnak az eltérő tapasztalásokba, és valóban, ha az ösvény is speciálkábal, az is belekavarhat a sztoriba.

Mindegy... Első körben elkészítek egy 170 - es darabot - ha már a Black Rhodium ebben látja a tutit - és ha hozza az elvárásomat, akkor kerítek egy bundot abból a drótból és gyártok minden féle hosszúságú kábelt kísérletképen.
- SoundMania
- V.I.P.
Versenyen kívül, az a tapasztalatom, hogy az ember olyan hosszú kábeleket használjon, amire szülség van. A rövidebb kábelek mindig jobban tetszettek. Tápkábelből eddig 1m-eset nem is használtam. De ic jobban tetszett 1,5m helyett az 1m, helyette a 0,75, helyette a 0,5.... Hálózatiból a 2 m helyett az 1,5m és most az 1m. De, ezen nagyon könnyen változatni tud egy másik csatlakozó, vagy rossz szerelés. Ebból látható a hosszak hatása is az eltérés nagyságára. Szerintem. Valószínű ugyanez vonatkozik a csatlakozások minőségére, amit szintén befolyásol az alkalmazott csatlakozó és kontaktfolyadék is. További jó diyezést. Kerítésdrót is megfelelő lehet egyeseknek..... De persze ennek is más oka is lehet....Rock60 írta: ↑2024.03.20., szer. 22:58Ok... Köszönöm a gyorsreagálást, mindanyiotoknak.![]()
Igen, én is így tudtam, hogy 160 - 180 cm között az ideális, de kíváncsi voltam, van - e ellenszavazat.
A Black Rhodium valóban a 170 cm - re esküszik, én is olvastam a magyarázatukat - van is belőle egy példányom - miközben vannak illusztris márkák, akik 140-150 - es kábeleket gyártanak.
Van, aki kijjebb húzná a centit. A Core Audio-s Menyus pl. a 190 - 200 centis kábelt tartja üdvözítőnek.![]()
Az érdeklődésem oka, hogy DIY tápkábel tákolása ürügyén előttem van egy tekercs kerítésdrót, a kezemben a csípőfogó és egy mérőszallag...![]()
Senki többet ? Harmadszor ?![]()
Megszavaztam a 170 centit. Nyissz...![]()
![]()
Ja, az is igaz, lehet hogy a 15m speckábeles tápösvény miatt van ez az eredmény nálam? :)