zatar01 írta: ↑2024.05.17., pén. 10:17
„ Nő a jelenlét érzet, a hangszín gazdagabb, harmonikusabb, dúsabb. Az énekhang és a tapsoló hangok természetesebbek és „húsosabbak”. Így egy DDC Interface segítségével élvezhetjük az i2S csatoló által nyújtott minőséget úgy is, hogy a forráskészülékünk nem rendelkezik ezzel a csatlakozóval.”
köszi, ezt nem olvastam még.
de én is pont így éreztem, amikor bekötöttem. pedig nagyon jó koax-kábel összekötésem van, szerettem
de csak csesztetett a kiváncsiság, fogtam egy egyszerü hdmi-kábelt, bekötöttem, nézzük, megszólal-e egyáltalán.
- a streamer első tulajával ugyanis pár szó erejéig beszéltünk erről az összekötési lehetőségről is, ha már van rajta, de neki negatív tapasztalatai voltak. búgott, kattogott, vagy egyáltalán nem is szólt nála az I²S-el a rendszer, a tűkiosztás nyilván egyáltalán nem stimmelt a dac-jában
én is féltem ettől, de egy próbát megért. nálam szépen megszólalt, pont a gitárjátékos live tracket indítottam, azonnal meghallottam hogy
hopsz van.. nem csak hogy szól, de hogy..
de egy fél perc után gyanússá vált, hogy az oldalak nem stimmelnek. és valóban, fel volt cserélve a jobb és bal csati. utánaolvastam, a D90 dac tud reverse-módot erre a bemenetre, setupjában lehet állítgatni, imádkoztam hogy cserélje is meg. megcserélte, egyből vigyorogtam
de még mindig nem volt meg a teljes öröm, csak 44.1kHz-s trackek szóltak, attól feljebb nem. a DAC kiírta a megfelelő rate-et, tehát az megkaptam, de hangot nem továbbított az erősítőm felé. na ezzel már jobban megszenvedtem. vagy két napig
megőrültem, hogy rohadt jó lett a hang, de ne már csak 44.1 et tudjak hallgatni.. a tidal-t lekorlátoztam, így minden zenét megszólalt, de csak 44.1-el..
közben csak ki akartam cserélni a hdmi-kábelt is, amit hirtelen találtam és bekötöttem, valami jóval rövidebbre. minőségnek sztem nem sok jelentősége van, inkább legyen jó rövid a jelút. egymás felett van úgyis a streamer és a dac-om
kaptam gyári hdmi kábelt a streamer-hez, eszembe jutott egyik este, 50centis, beraktam.
persze beugrott hogy nézzük, ezzel hátha megszólal a nagyobb sample rate-es zene a tidal-ról, bár sok esély nincs rá. és megszólalt. :) hihetetlen volt, meg a boldogságom mértéke is
úgyhogy azóta ezt élvezem. úgy látszik, az a kis 'gyári' kábelt nem véletlen adta hozzá a magna hifi
meg persze a topping dac-ommal is mákom van, hogy stimmel a tűkiosztás pontosan.
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5