Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2252

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: wittao »

Virgil írta:
2024.05.18., szomb. 09:36
vt05 írta:
2024.05.17., pén. 22:40
Később váltottam Tubulus Concentus I2S Cable V2 (0,5m) - re. Az a kábel egy egész más Világ.
ajjaj, ezt most lehet nem kellett volna írnod.. most kezdhetek el nyomozni, utánanézni
:D
Ha a Tubulus belefer a budget-be, akkor ne gondolkozz sokat szerintem, egyszeruen nincsen jobb a piacon.
Nekem Concentus van joideje, amikor megjelent akkor vasaroltam be, szinte minden elerheto i2S kabelt kiprobalva. Messze ez bizonyult a legjobbnak. (egyebkent drasztikusan kicsi a valasztek, egy uj japan ceg fog meg beszallni, de ezzel szinte kifujt)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 70

Hozzászólás Szerző: Virgil »

vt05 írta:
2024.05.17., pén. 22:40
Később váltottam Tubulus Concentus I2S Cable V2 (0,5m) - re. Az a kábel egy egész más Világ.
ajjaj, ezt most lehet nem kellett volna írnod.. most kezdhetek el nyomozni, utánanézni
:D
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: vt05 »

Én Audio-GD DI-20HE (DDC) és Audio-GD R-7HE MK3 (DAC) között használok I2S kapcsolatot. Nálam tökéletesen működik a DSD512 is. Próbáltam "mezei" HDMI 1m-es kábellel is, azzal is ment, (lehet a márkán belüli szinergia miatt).

Egyébként a MagnaHifi Audioquest PEARL-48 HDMI (0,6 Meter) for LVDS I2S kábelt ajánl legolcsóbbként. Én Audioquest Chocolate-val (0,6m) próbáltam először, mert volt itthon. :) Már az is nagyon tetszett.

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó

alto írta:
2024.05.17., pén. 13:02
hogy ezt eredetileg készüléken belüli interfésznek találták ki 10-20 cm-es hosszra, így érdemes a lehető legrövidebb kábellel bekötni, mert nagyon érzékeny erre.
:napsut: akkor lehet ez lett a mákom.. nem más a kábel, csak nagyon rövid. és az 50cm még oké neki ezek szerint, h átvigyen 192kHz-ig szépen, szaggatásmentesen
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3559
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Virgil írta:
2024.05.17., pén. 11:23
zatar01 írta:
2024.05.17., pén. 10:17
„ Nő a jelenlét érzet, a hangszín gazdagabb, harmonikusabb, dúsabb. Az énekhang és a tapsoló hangok természetesebbek és „húsosabbak”. Így egy DDC Interface segítségével élvezhetjük az i2S csatoló által nyújtott minőséget úgy is, hogy a forráskészülékünk nem rendelkezik ezzel a csatlakozóval.”
köszi, ezt nem olvastam még.
de én is pont így éreztem, amikor bekötöttem. pedig nagyon jó koax-kábel összekötésem van, szerettem

de csak csesztetett a kiváncsiság, fogtam egy egyszerü hdmi-kábelt, bekötöttem, nézzük, megszólal-e egyáltalán.
- a streamer első tulajával ugyanis pár szó erejéig beszéltünk erről az összekötési lehetőségről is, ha már van rajta, de neki negatív tapasztalatai voltak. búgott, kattogott, vagy egyáltalán nem is szólt nála az I²S-el a rendszer, a tűkiosztás nyilván egyáltalán nem stimmelt a dac-jában
én is féltem ettől, de egy próbát megért. nálam szépen megszólalt, pont a gitárjátékos live tracket indítottam, azonnal meghallottam hogy hopsz van.. nem csak hogy szól, de hogy..
de egy fél perc után gyanússá vált, hogy az oldalak nem stimmelnek. és valóban, fel volt cserélve a jobb és bal csati. utánaolvastam, a D90 dac tud reverse-módot erre a bemenetre, setupjában lehet állítgatni, imádkoztam hogy cserélje is meg. megcserélte, egyből vigyorogtam
de még mindig nem volt meg a teljes öröm, csak 44.1kHz-s trackek szóltak, attól feljebb nem. a DAC kiírta a megfelelő rate-et, tehát az megkaptam, de hangot nem továbbított az erősítőm felé. na ezzel már jobban megszenvedtem. vagy két napig
megőrültem, hogy rohadt jó lett a hang, de ne már csak 44.1 et tudjak hallgatni.. a tidal-t lekorlátoztam, így minden zenét megszólalt, de csak 44.1-el..
közben csak ki akartam cserélni a hdmi-kábelt is, amit hirtelen találtam és bekötöttem, valami jóval rövidebbre. minőségnek sztem nem sok jelentősége van, inkább legyen jó rövid a jelút. egymás felett van úgyis a streamer és a dac-om

kaptam gyári hdmi kábelt a streamer-hez, eszembe jutott egyik este, 50centis, beraktam.
persze beugrott hogy nézzük, ezzel hátha megszólal a nagyobb sample rate-es zene a tidal-ról, bár sok esély nincs rá. és megszólalt. :) hihetetlen volt, meg a boldogságom mértéke is
úgyhogy azóta ezt élvezem. úgy látszik, az a kis 'gyári' kábelt nem véletlen adta hozzá a magna hifi
meg persze a topping dac-ommal is mákom van, hogy stimmel a tűkiosztás pontosan.
Hát igen, az I2S nagy előnye mellett (tudniillik hogy átviszi az órajelet is külön, így azt a DAC oldalán nem kell újra előállítani PLL-el, ami ugye a jitter egy fő forrása), léteznek hátrányai is, az egyik hogy nem létezik szabvány a két készülék közötti interfészre, így mindenki úgy oldja meg ahogy tudja, a másik pedig hogy ezt eredetileg készüléken belüli interfésznek találták ki 10-20 cm-es hosszra, így érdemes a lehető legrövidebb kábellel bekötni, mert nagyon érzékeny erre.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó

zatar01 írta:
2024.05.17., pén. 10:17
„ Nő a jelenlét érzet, a hangszín gazdagabb, harmonikusabb, dúsabb. Az énekhang és a tapsoló hangok természetesebbek és „húsosabbak”. Így egy DDC Interface segítségével élvezhetjük az i2S csatoló által nyújtott minőséget úgy is, hogy a forráskészülékünk nem rendelkezik ezzel a csatlakozóval.”
köszi, ezt nem olvastam még.
de én is pont így éreztem, amikor bekötöttem. pedig nagyon jó koax-kábel összekötésem van, szerettem

de csak csesztetett a kiváncsiság, fogtam egy egyszerü hdmi-kábelt, bekötöttem, nézzük, megszólal-e egyáltalán.
- a streamer első tulajával ugyanis pár szó erejéig beszéltünk erről az összekötési lehetőségről is, ha már van rajta, de neki negatív tapasztalatai voltak. búgott, kattogott, vagy egyáltalán nem is szólt nála az I²S-el a rendszer, a tűkiosztás nyilván egyáltalán nem stimmelt a dac-jában
én is féltem ettől, de egy próbát megért. nálam szépen megszólalt, pont a gitárjátékos live tracket indítottam, azonnal meghallottam hogy hopsz van.. nem csak hogy szól, de hogy..
de egy fél perc után gyanússá vált, hogy az oldalak nem stimmelnek. és valóban, fel volt cserélve a jobb és bal csati. utánaolvastam, a D90 dac tud reverse-módot erre a bemenetre, setupjában lehet állítgatni, imádkoztam hogy cserélje is meg. megcserélte, egyből vigyorogtam
de még mindig nem volt meg a teljes öröm, csak 44.1kHz-s trackek szóltak, attól feljebb nem. a DAC kiírta a megfelelő rate-et, tehát az megkaptam, de hangot nem továbbított az erősítőm felé. na ezzel már jobban megszenvedtem. vagy két napig
megőrültem, hogy rohadt jó lett a hang, de ne már csak 44.1 et tudjak hallgatni.. a tidal-t lekorlátoztam, így minden zenét megszólalt, de csak 44.1-el..
közben csak ki akartam cserélni a hdmi-kábelt is, amit hirtelen találtam és bekötöttem, valami jóval rövidebbre. minőségnek sztem nem sok jelentősége van, inkább legyen jó rövid a jelút. egymás felett van úgyis a streamer és a dac-om

kaptam gyári hdmi kábelt a streamer-hez, eszembe jutott egyik este, 50centis, beraktam.
persze beugrott hogy nézzük, ezzel hátha megszólal a nagyobb sample rate-es zene a tidal-ról, bár sok esély nincs rá. és megszólalt. :) hihetetlen volt, meg a boldogságom mértéke is
úgyhogy azóta ezt élvezem. úgy látszik, az a kis 'gyári' kábelt nem véletlen adta hozzá a magna hifi
meg persze a topping dac-ommal is mákom van, hogy stimmel a tűkiosztás pontosan.

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Virgil írta:
2024.05.16., csüt. 10:49
sziasztok,
I²S átvitellel van alakinek tapasztalata?
én pár napja hallgatom így a rendszert. de kiváncsi lennék, másoknak is lenne-e meglátása, hallása ezzel az összekötéssel
Én DDC interfész kapcsolattal használom a DAC-ot HDMI/I2S-en keresztül már jó ideje, csak pozitív tapasztalatom van róla.
Sokkal zeneibb lett az előadás, teret mélységet, szélességet és egy plusz mázt ad jó értelemben kimenet.

Érdemes elolvasni:
https://blog.muzix.hu/2022/09/07/ddc-in ... megertese/

„Az elmúlt néhány évben láttuk, hogy az I2S csatlakozók kezdenek megjelenni a digitális komponenseken, mint külső be vagy kimenet. Az I2S belső használatra készült, és nincsenek szabványok a külső kábel csatlakozójára. Ezért az I2S-kapcsolatok HDMI-csatlakozókat, RJ45-csatlakozókat, DIN-csatlakozókat is használhatnak ugyanannak a digitális jelnek a továbbítására. A helyzetet rontja, hogy nincs szabványos „kivezetés” a csatlakozón. A különböző gyártók HDMI bemeneti csatlakozói eltérő tűkonfigurációval rendelkezhetnek. Az I2S csatlakozó használata számos előnyt jelent a fenti hibái ellenére is. Az 2S csatlakozón keresztül hallgatva a zene élvezete és megértése magasabb szintre emelkedik. Mélyebb a hangszín, és jobban elkülönülnek a hangszerek. Nő a jelenlét érzet, a hangszín gazdagabb, harmonikusabb, dúsabb. Az énekhang és a tapsoló hangok természetesebbek és „húsosabbak”. Így egy DDC Interface segítségével élvezhetjük az i2S csatoló által nyújtott minőséget úgy is, hogy a forráskészülékünk nem rendelkezik ezzel a csatlakozóval.”
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó

sziasztok,
I²S átvitellel van alakinek tapasztalata?
én pár napja hallgatom így a rendszert. de kiváncsi lennék, másoknak is lenne-e meglátása, hallása ezzel az összekötéssel

Cage
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Cage »

Köszönöm az infót.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5352

Hozzászólás Szerző: fülelek »

>30 féle dac van a honlapjukon, ezek mind másképp szólnak. csupa régi gyártású csip, van, ami akár jó is lehet, és van, ami biztos, hogy zsenge.

Cage

Hozzászólás Szerző: Cage »

Hallott már valaki Abbas Audio dac-ot? Esetleg van valakinek?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Re: belső képek az audiomeca elixir 1 sorozatú dac-ról

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

roberto59 írta:
2024.03.21., csüt. 12:59
Ki teheti meg nekem ezt a nagyszerű húsvéti ajándékot, ha megtalálja a belső képek az audiomeca elixir 1 sorozatú dac-ról, Vásárlás előtt szeretném látni, hogy mi van a DAC belsejében, köszönöm mindenkinek itt aki segíteni akar nekem
1000016095.jpg
Vagy ez:
IMG_1890.jpeg
Vagy ez:
IMG_1891.jpeg
IMG_1891.jpeg (234.3 KiB) Megtekintve 5052 alkalommal
De inkább az első, ha az van az 1-ben, amit fülelek mond.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: moleszka »

Sziasztok,

Van itt a fórum olyan ember aki hallott Metrum dacot (bármelyiket) DAC3 modullal és előtte 2es modullal? Sőt esetleg vélemény a 2 és a 3 as között is érdekes lehet. Az rendben van, hogy a gyártó leírja, hogy duplázza az ellenállások számát csak hogy ez hallatszik is e olyan mértékben???? 1-es és 2-es modulnál tudom, hogy óriási a lépcső azt már hallottam.
Köszi előre is!
Hegel, Dynaudio, Metrum, Wattson, Rotel

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5352

Hozzászólás Szerző: fülelek »

https://www.flickr.com/photos/24490187@N08/6244005408/
CS8412 + CS4329 (20bit48kHz) kommersz cdjátszóhoz jó, amúgy totál elavult...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6538

Re: belső képek az audiomeca elixir 1 sorozatú dac-ról

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

roberto59 írta:
2024.03.21., csüt. 12:59
Ki teheti meg nekem ezt a nagyszerű húsvéti ajándékot, ha megtalálja a belső képek az audiomeca elixir 1 sorozatú dac-ról, Vásárlás előtt szeretném látni, hogy mi van a DAC belsejében, köszönöm mindenkinek itt aki segíteni akar nekem
1000016095.jpg
A kérést átmozgattam a heléyre.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

roberto59
Értékelés: 1

belső képek az audiomeca elixir 1 sorozatú dac-ról

Hozzászólás Szerző: roberto59 »

1000016095.jpg
1000016095.jpg (39.31 KiB) Megtekintve 5198 alkalommal

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2252

Hozzászólás Szerző: wittao »

Bambula írta:
2024.03.16., szomb. 18:46
akkor mond meg mi a supermicro leggyengebb pontja tapellatas szempontjabol
A Supermicronak gyakorlatilag csak az van... nézd meg az alaplap kapcsolóüzemű tápellátását, és rájössz magad is.
Azt tudod, hogy amit beépítettél 70db LT3045-öt tartalmazó tápot forgalmazó MAudio honlapjára a WIX.com jön be?

Amennyiben a Supermicro (melyik típus?) 1db USB-je alkalmas erre 2cm-en belül, akkor szuper dolog ez egy USB billentyűzet számára. De aki DAC-ot egy PC alaplapi USB-portjához csatlakoztat, akár 2cm távolságon belül is, az meg is érdemli :)

Csak egy újabb naív kérdés: az mit akarna jelenteni, hogy "100-at nem tudsz űberelni?" Például a 101 nem ilyen? :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6700

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Bambula írta:
2024.03.16., szomb. 19:11
nincs valasz gomb , ezert van az ami..
Tessék, itt / ott van (ahol eddig is volt).
Képernyőfelvétel (271).png

A kommunikációdon pedig tényleg finomíthatnál ahogy a kolléga kérte. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8298

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Bambula írta:
2024.03.16., szomb. 19:45
cafolj meg engem,es akkor kezdetet veheti egy kulturalt beszelgetes,amugy is kerdezhetsz, nem haragszom meg.nem celom masokat megalazni,a celom felhivni a figyelmet , 2024 van.
Mi is tudjuk, hogy 2024 van, nem tőled tudtuk meg. :rolleyes:
Ha így fogsz posztolni, mindet kivágom az OFF-ba. Utoljára kérlek, hogy legyél szíves a netikett betartásával és tisztelettel a többiekre posztolni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8298

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Bambula írta:
2024.03.16., szomb. 19:01
a supermicro nak csdak egy usb je kepes jo hangminosegre, azt is csak 2cm en beluli usb atvitelnel
Fórumtárs, lassíts kicsit!
Egyrészt nem kell minden mondatnak új bejegyzés, másrészt a kommunikációdon finomíts, kérlek!
Harmadrészt a megfejtéseid ide valók: viewtopic.php?f=28&t=20835

Köszi,
asebestyen
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2797

Hozzászólás Szerző: supravox »

Már bocsi de szerinted rajtad kívül kit érdekel ez?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Bambula
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Bambula »

a supermicro nak csdak egy usb je kepes jo hangminosegre, azt is csak 2cm en beluli usb atvitelnel. a jo azt jelenti hogy bszarsz mert meg olyat nem hallottal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bambula 2024.03.16., szomb. 19:07-kor.
Scan-Speak Illuminator D3004/664000 , Scan-Speak Illuminator 18WU 8741,Lite P100 Power regenerator,Audio Gd Monoblocks,R2R Dac modules,Supermicro music server, 70 pcs MP audio Lt3045 regulators,quadro wire low resistance transformers...............

Bambula
Újonc fórumos
Újonc fórumos

jah hogy nem tudod, a supermicro motherboard ,,,van neki egy 5v safe rail, ami befojasolja a hangminoseget, ha ezt nem teszed kulonallova akkor a hang eleg szar lesz.
Scan-Speak Illuminator D3004/664000 , Scan-Speak Illuminator 18WU 8741,Lite P100 Power regenerator,Audio Gd Monoblocks,R2R Dac modules,Supermicro music server, 70 pcs MP audio Lt3045 regulators,quadro wire low resistance transformers...............

Bambula
Újonc fórumos
Újonc fórumos

akkor mond meg mi a supermicro leggyengebb pontja tapellatas szempontjabol

Bambula
Újonc fórumos
Újonc fórumos

NEM !!!! FULELEK, NEM!!!!100 at nem tudsz uberelni, ennyi!!!!!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”