Milyen alternatívákra gondolsz, amik nincsenek ?
A Telekomos IP tévétől függetlenül az okos tévék minden szolgáltatása elérhető.
YouTube, Netflix, Disney+, Prime Video, Amazon Original...
Milyen alternatívákra gondolsz, amik nincsenek ?

Igen,a te tv-d gyakorlatilag csak megjelenítőként funkcionál.A lehető legrosszabb opció.Nincs alternatívád semmire.Rock60 írta: ↑2024.03.20., szer. 22:37A Telekomos boxon jön az összes sportadó - Aréna, M4Sport, Sport1, Sport2, Eurosport, Eurosport2, meg amit kihagytam.![]()
Bármelyiket fel lehet venni, bármeddig megtartható bármilyen felvétel amíg ráfér.![]()
A box melegszik, sokat fogyaszt, tápkábel kell az analóg tápegységébe és kurva jól szól.
Kipróbáltam a TV felvevőképességét egy pendrive-al, egyáltalán nem működik az esetemben.
Talán azért, mert csak monitor szerepet tölt be ebben a setupban.![]()

Nekem nincs ,,boxom" csak média kártya a TV CI csatlakozójába dugva. Bármit, bármelyik adóról (programozva is!) tudok felvenni, lejátszani egy 250 Gb-s pendrájv-val. És nem fogyaszt külön áramot a ,,box" .Shimano írta: ↑2024.03.20., szer. 20:16Szerintem meg nem,és én szidom is őket minden feltét formában ..Semmit sem lehet rögzíteni,felvenni az m4 sport műsoraiból azzal a vacak vodás boxal amit felénk adnak.Minden más csatornán működik a visszanéző,plusz a felvételi lehetőség is,kivéve az m4 sportot.Nem hinném hogy ami a többi sport csatornának engedélyezett,az az m4-nek csak azért is nem.
Tényleg nem értem hogy mi az oka,de ez baromi bosszantó.Pl most a portugál magyar kézi meccset sem tudtam megnézni,mert az élő közvetítésről lemaradtam,később meg hajnalban,napközben volt ismételve,akkor meg vagy alszom,vagy melózok,pedig az nagyon érdekelt volna.
Szerintem meg nem,és én szidom is őket minden feltét formában .

Nekem itt nincs box, csak digis router van, az választja szét az optikai jelet utp-re és koax ra,Rock60 írta: ↑2024.03.20., szer. 14:38Ha a műsor a szolgáltató általi boxon keresztül jön, akkor is tudok felvenni külső eszközre, mondjuk egy Terrás bigyóra ? Ebben biztos vagy ?white-tiger írta: ↑2024.03.20., szer. 14:08
Okos tv usb bemenetre vinyo, és már vehetsz is rá, aztán vissza nézheted. Évek óta így használom az LG-t filmnézésre…

Ez készülék, vagy szolgáltatófüggő?ELEX írta: ↑2024.03.20., szer. 17:47Sz@r lehet neked....Shimano írta: ↑2024.03.20., szer. 16:56.....Nekem pl a tököm ki van attól hogy a királyi m4 sport nem enged sem felvenni,sem visszanézni semmit a boxon.Annyira persze nem is érdekelne a műsoruk nagy része,de sok olyan sportműsorokat is elhalásznak a többi csatornától ami érdekelne,de sokszor olyan időpontban vannak amikor nem tudok ott lenni,és erre a megoldás a külső vinyo.
Nem tudom milyen megfontolásból teszik ezt,de b@szódjanak meg.![]()
Röhejes hogy a mai világban időhöz kötik az embert,de,na mindegy is.
Nekem a boxom simán felveszi az M4HD-t is.
Igaz, abban van egy HDD nem a felhőbe veszi fel, de működik.

Sz@r lehet neked....Shimano írta: ↑2024.03.20., szer. 16:56.....Nekem pl a tököm ki van attól hogy a királyi m4 sport nem enged sem felvenni,sem visszanézni semmit a boxon.Annyira persze nem is érdekelne a műsoruk nagy része,de sok olyan sportműsorokat is elhalásznak a többi csatornától ami érdekelne,de sokszor olyan időpontban vannak amikor nem tudok ott lenni,és erre a megoldás a külső vinyo.
Nem tudom milyen megfontolásból teszik ezt,de b@szódjanak meg.![]()
Röhejes hogy a mai világban időhöz kötik az embert,de,na mindegy is.

Én úgy sejtem - bár biztosan nem tudom-, hogy ezt a közvetítési jogot biztosító szerződésük írja elő, és ha úgy van, akkor nem feltétlenül őket kell szidni.
Biztos csak a halál,de igen,tudsz felvenni külső vinyora.Nekem pl a tököm ki van attól hogy a királyi m4 sport nem enged sem felvenni,sem visszanézni semmit a boxon.Rock60 írta: ↑2024.03.20., szer. 14:38Ha a műsor a szolgáltató általi boxon keresztül jön, akkor is tudok felvenni külső eszközre, mondjuk egy Terrás bigyóra ? Ebben biztos vagy ?white-tiger írta: ↑2024.03.20., szer. 14:08
Okos tv usb bemenetre vinyo, és már vehetsz is rá, aztán vissza nézheted. Évek óta így használom az LG-t filmnézésre…

Ezért most megkaptad a harmadik figyelmeztetést, és mivel mindegyiket durva személyeskedés miatt, ezzel a lendülettel most egy hét pihenőre is mész.Sosztakovics írta: ↑2024.03.20., szer. 15:30Ezzel a lendülettel egy próbát is tehettél volna, te, két lábon járó agytröszt!

Ezzel a lendülettel egy próbát is tehettél volna, te, két lábon járó agytröszt!Rock60 írta: ↑2024.03.20., szer. 14:38Ha a műsor a szolgáltató általi boxon keresztül jön, akkor is tudok felvenni külső eszközre, mondjuk egy Terrás bigyóra ? Ebben biztos vagy ?white-tiger írta: ↑2024.03.20., szer. 14:08
Ha a műsor a szolgáltató általi boxon keresztül jön, akkor is tudok felvenni külső eszközre, mondjuk egy Terrás bigyóra ? Ebben biztos vagy ?white-tiger írta: ↑2024.03.20., szer. 14:08

Okos tv usb bemenetre vinyo, és már vehetsz is rá, aztán vissza nézheted. Évek óta így használom az LG-t filmnézésre…Rock60 írta: ↑2024.03.20., szer. 13:57Előbb írtam, rossz vele a tapasztalatom ,de...-CB- írta: ↑2024.03.20., szer. 13:13
Nem értem, miért ez az ellenérzés az optikai kábellel kapcsolatban. Nekem nem ad ki koaxon digit jelet a set top box, a tévéből veszek ki optikai kábellel, semmi gondom vele. Gyakran szoktam a Mezzón zenét hallgatni, bőven jó a minősége (gondolom mp3, nem flac jön a kábelen).
Eddig - mikor próbáltam - a boxból vittem az optikait a dacba.
Most adtál egy ötletet -- lehet, kipróbálom a TV - ből, ki tudja...
Ha összejönne, felszabadulna legalább az AN Vz, vagy a Vdh Silver, de nem vagyok optimista.![]()
Előbb írtam, rossz vele a tapasztalatom ,de...-CB- írta: ↑2024.03.20., szer. 13:13
Nem értem, miért ez az ellenérzés az optikai kábellel kapcsolatban. Nekem nem ad ki koaxon digit jelet a set top box, a tévéből veszek ki optikai kábellel, semmi gondom vele. Gyakran szoktam a Mezzón zenét hallgatni, bőven jó a minősége (gondolom mp3, nem flac jön a kábelen).
Jól látod. Ja, nemAlex_Aston írta: ↑2024.03.20., szer. 13:15
És még így is inkább a router és box közé kábelt tennél, meg a box és a DAC/erősítő közé még egyet (plusz táp kabel) mint egyetlen tyúkbél optikait, s mindezt azért, mert nem akarsz kábelezni...?![]()

Most már tudod.Rock60 írta: ↑2024.03.20., szer. 12:53...
Azt nem tudtam, hogy a TV - m tudna felvenni és minden egyébb a box által nyújtott funkciót is tudna box nélkül is.![]()
Azt tényleg írtam, hogy akar a halál optikaival kötözgetni, és ezt továbbra is fenntartom.![]()
Szerencsére egyelőre ez a veszély nem fenyeget, mert a boxból tudok coaxxal is menni a dacba, vagy ha nem lenne dac, RCA - val az erősítőbe.![]()
![]()
....

Nem értem, miért ez az ellenérzés az optikai kábellel kapcsolatban. Nekem nem ad ki koaxon digit jelet a set top box, a tévéből veszek ki optikai kábellel, semmi gondom vele. Gyakran szoktam a Mezzón zenét hallgatni, bőven jó a minősége (gondolom mp3, nem flac jön a kábelen).Rock60 írta: ↑2024.03.20., szer. 12:53Semmi köze nincsen hozzá.zoli73 írta: ↑2024.03.19., kedd 12:44
Ahhoz, hogy a hangot optikai kimeneten keresztül kivezeted a tv-ből, mi köze a box felvétei képességének?
Azon voltál fennakadva, hogyha a boxnak nincs audio kimenete, vagy nincs is box, akkor hogy lehet kihangosítani az adást? Hát így, ahogy leírtam, a tv-n keresztül.![]()
Azt nem tudtam, hogy a TV - m tudna felvenni és minden egyébb a box által nyújtott funkciót is tudna box nélkül is.![]()
Azt tényleg írtam, hogy akar a halál optikaival kötözgetni, és ezt továbbra is fenntartom.![]()
Szerencsére egyelőre ez a veszély nem fenyeget, mert a boxból tudok coaxxal is menni a dacba, vagy ha nem lenne dac, RCA - val az erősítőbe.![]()
![]()
Ha majd egyszer bexarik ez a box és kapok helyette egy cigarettás doboznyi ultragagyit, majd ráérek akkor dühöngeni rajta.![]()
Semmi köze nincsen hozzá.zoli73 írta: ↑2024.03.19., kedd 12:44
Ahhoz, hogy a hangot optikai kimeneten keresztül kivezeted a tv-ből, mi köze a box felvétei képességének?
Azon voltál fennakadva, hogyha a boxnak nincs audio kimenete, vagy nincs is box, akkor hogy lehet kihangosítani az adást? Hát így, ahogy leírtam, a tv-n keresztül.
Letöltöttem a disney alkalmazást a tévére,de onnét is csak sztereó jön,valami ötlet?A tévét cserélni fogom,de akkor is,nem tudok rájönni arra hogy miért nem küld sztereón kívül mást ki magából.Shimano írta: ↑2024.03.19., kedd 18:36Elég vacakok a tévék mellé adott boxok,nekem jobban bejön a kártya.
Más,ha már szóba jött a tévé.Nem tudok rájönni arra,hogy a telóról streamelt filmeknél,pl a disney plusznál,miért nem jön a sztereón kívül más hangformátum a soundbarra.A királyi m4 sport dolby digitál formátumát mutatja,tehát a tévé is tud többet,de valamiért csak sztereó jel jön streamelésnél.Google chromecast 3-as kütyüt használok,létezhet hogy ez nem tud többet a sztereónál.![]()
Már minden létező beállítást átnéztem,pl a google home-n belülieket hangzással kapcsolatosakat is,de nem tudok rájönni a miértre.

A vodkafon is ilyenAlex_Aston írta: ↑2024.03.19., kedd 06:33Én ezért is szeretem a Digit.
Nincsen francos box, csak jön a koax, és azt dugom a TV-be, aztán jön minden, ami kell. Nem szükséges így még egy távval szórakozni, és én programozom a csatornákat kedvemre. No, meg nem kell tápolni![]()
Amiket felsoroltál,arra egy modern tv ugyanúgy képes..... sőt!Rock60 írta: ↑2024.03.19., kedd 13:23Ok, kösz. Biztos ki lehetne ismerni a rendszer működését, bár tartok tőle, hogy a box sokoldalúságát , kényelmét nem tudja nyújtani. / Programozás, időzítés, műsorújság, film kölcsönzés, pörgetés funkciók.../Lajos1966 írta: ↑2024.03.19., kedd 12:46
A PVR funkció lényege,hogy a tv-hez csatlakoztatott pendrive,hdd segítségével tudsz műsort, műsorokat felvenni.Természetesen időzítve is (ehhez persze pontos EPG kell,de ugyanez a box-ra is érvényes).
Én nem használom ezt a megoldást,mert tv műsort utoljára még a vhs videó korszakban vettem fel kb.25 évvel ezelőtt.
Mi a TV műsor minimum 90 % - át felvételről nézünk. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egyenesben megy.