A fogalmazást én sem értem teljesen, nomen est omen?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5352
Re: DAC-olás
Az LT3045 a tápelnyomásban jeleskedik egészen nagy frekvenciákon is (>1MHz) az alacsony zaj mellett, csak meglehetősen drágán teszi ezt, más áramkörökkel is el lehet érni sokkal olcsóbban -bár több helyet foglal és dolgozni is kell vele.
Fú.wittao írta: ↑2024.03.16., szomb. 17:54LT3045-ben mi a woodoo, csak úgy kíváncsiságból? Legalacsonyabb tápzajjal rendelkező tápIC a piacon.Bambula írta: ↑2024.03.16., szomb. 17:268 eve varom azokat a belso kepeket a DAC ok rol, amikor vannak benne regulatorok sokasaga.ja nem ,mert az draga.persze tudom mennyibe kerul egy lt3045.de van bennuk woodo snake oil semmi, meg egy rakas kondenzator ami semmit nem segit.vedd meg edd meg !!!hat koszonom szepen, en nem kerek belole!!!!
Rakás kondenzátor min nem segít? Ezt kifejtenéd?
Ezek szerint te tápIC-nélküli és kondenzátor nélküli dac-ot hallgatsz, megköszönöm ha teszel egy belső képet róla, kíváncsivá tett!
Én azt hittem 2000 évente jön a Messiás.
Itt a forumon 3 hetente megjelenik egy.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
LT3045-ben mi a woodoo, csak úgy kíváncsiságból? Legalacsonyabb tápzajjal rendelkező tápIC a piacon.Bambula írta: ↑2024.03.16., szomb. 17:268 eve varom azokat a belso kepeket a DAC ok rol, amikor vannak benne regulatorok sokasaga.ja nem ,mert az draga.persze tudom mennyibe kerul egy lt3045.de van bennuk woodo snake oil semmi, meg egy rakas kondenzator ami semmit nem segit.vedd meg edd meg !!!hat koszonom szepen, en nem kerek belole!!!!
Rakás kondenzátor min nem segít? Ezt kifejtenéd?
Ezek szerint te tápIC-nélküli és kondenzátor nélküli dac-ot hallgatsz, megköszönöm ha teszel egy belső képet róla, kíváncsivá tett!
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
-
Bambula
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
8 eve varom azokat a belso kepeket a DAC ok rol, amikor vannak benne regulatorok sokasaga.ja nem ,mert az draga.persze tudom mennyibe kerul egy lt3045.de van bennuk woodo snake oil semmi, meg egy rakas kondenzator ami semmit nem segit.vedd meg edd meg !!!hat koszonom szepen, en nem kerek belole!!!!
Scan-Speak Illuminator D3004/664000 , Scan-Speak Illuminator 18WU 8741,Lite P100 Power regenerator,Audio Gd Monoblocks,R2R Dac modules,Supermicro music server, 70 pcs MP audio Lt3045 regulators,quadro wire low resistance transformers...............
-
Bambula
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
https://www.youtube.com/watch?v=RyGhTj5r3Gg
Ertheto es vilagos video egy DAC rol.Ha nem hasznal kondenzatort a kimeneten, akkor viszont a tapellatasnak kell nagyon jonak lennie, ami nagyon sokba kerul.(a tapellatasnak mindig jonak kell lennie)
Van mas megoldas is, mert az eloerosito tudja ezt a fokozatot, nem kell kondenzator sem output stage, az eloerosito elvegez mindent, de akkor az eloerositonek nagyon jonak kell lennie!!!!haha es sokkal jobban is fog szolni .
Ertheto es vilagos video egy DAC rol.Ha nem hasznal kondenzatort a kimeneten, akkor viszont a tapellatasnak kell nagyon jonak lennie, ami nagyon sokba kerul.(a tapellatasnak mindig jonak kell lennie)
Van mas megoldas is, mert az eloerosito tudja ezt a fokozatot, nem kell kondenzator sem output stage, az eloerosito elvegez mindent, de akkor az eloerositonek nagyon jonak kell lennie!!!!haha es sokkal jobban is fog szolni .
Scan-Speak Illuminator D3004/664000 , Scan-Speak Illuminator 18WU 8741,Lite P100 Power regenerator,Audio Gd Monoblocks,R2R Dac modules,Supermicro music server, 70 pcs MP audio Lt3045 regulators,quadro wire low resistance transformers...............
-
moleszka
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 8
Biztos, hogy venni kell valamit!
bézd on ironia
Hegel, Dynaudio, Metrum, Wattson, Rotel
-
moleszka
- Lefelé a lejtőn

Ez vót "ócsón". Annyira kedvező ajánlatot kaptam, hogy inkább nem eszek, de nem hagyhattam ott. Meg azért ezekből nem is jön túl sűrűn szemben kínálati oldal sem. Mostmár tudok feljebb lépni ha szeretnék erősítő oldalon is a közel távoli jövőben. Elő+végf. Utána meg egy hangfal csere másra nagyobbra...
Én beleérzem az iróniát
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Azzal már szerintem eldől nagyjából a kérdés, hogy lemezt akarsz hallgatni vagy file-t/streamet. Utobbira a CD100 nem alkalmas.
Ha kizarolag lemezt, akkor van csak értelme megfontolni egy Philips playert.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Szerintem hallgasd meg mindkettot es az alapjan donts.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
- krysz77
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
Akkor most nem szabad Bricasti dacot vásárolni vagy tuningolt CD100 -at kell venni? Esetleg a Bricastit kell fel tuningolni a tuning CD100 szintjére?
Akkor talált, süllyedt.
Az a gyanúm, hogy több más, alsóbb polcos dedikált dac is lenyomta volna - ha nem is ilyen mértékben - az integrált beépített egységét.
Az a gyanúm, hogy több más, alsóbb polcos dedikált dac is lenyomta volna - ha nem is ilyen mértékben - az integrált beépített egységét.
-
moleszka
- Lefelé a lejtőn

Komoly kis teszt köszönöm. Mondjuk arra hogy a hegel stream része nem az erőssége arra kellett 2 nap... Annyira Nekem nem volt azért gyenge mert ezek a tesztek erre az eredményre jutottak. Több márkát típust is hallgattam a próbán.Nekem a hegel hangja jött be ott. Pedig mellé volt rakva lingdorf,jbl,fezz összben akkor tetszett a hangja. Nem vettem figyelembe, hogy nem a saját streamerrel volt demozva. A legérdekesebb így visszagondolva mikor kérdeztem hogy van e értelme a dac bővítésen gondolkodni akkor határozott nem volt a válasz. Ha nem jön ez a lehetőség nem bővítettem volna.
Na igen a Hegel DAC-ok, pl...:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ier.28435/
Csak azért, hogy ma se maradjon ASR vonatkozás nélkül a topik.
-
moleszka
- Lefelé a lejtőn

És lőn csoda. Ma hoztam el és üzemeltem be. Félelmetes a különbség a hegelhez képest. Nem tudom még leírni mert annyira más az egész. Eddig mintha egy fátyol lett volna a hangfalakon. Nem gondoltam volna, hogy ekkorát tud dobni egy dac az összképen. Új hangok zajok jönnek elő. Konkrétan mintha más kiadású/felvételű lemezet hallgatnék. Nagyon komoly.Rock60 írta: ↑2024.03.06., szer. 14:33Nekem csak egy jóval szerényebb árazású és régebbi Metrum - om van, a NOS II modell.
Ha a konzekvens , következetes flotta - hangból indulunk ki, akkor a Onyx - nak sokkal jobbnak lell lennie a Hegel saját dacjánál, mert szerintem a NOS II is jobb annál.
/ Naturális, stabil, nyugodt hang, talán kicsit túl nyugodt./
Ha az Onyx képességeit teljes mértékben ki akarod aknázni, akkor egy jó/drága coax kábel megvásárlását nem úszod meg.![]()

Ugye milyen nehéz követni ha szándékosan szétoffolják az alap témát?
Én csak fülelek fiktív alapokon nyugvó beírásás véleményeztem, de úgy látszik logikailag/etikailag néhányaknak gondot okoz feldolgozni.
A lényeg, hogy mivel: "meg csak hardverfrissites sem szukseges, eleg egy szoftveres belenyulas, egy filter h. maskeppen szoljon egy dac" ezért az aliexpresses megrendelés követen nyugodtan keressétek meg azt a szakit aki segít átfilterezni a kínai dacjaitokat pl. chordra, solutionra vagy valemelyik luminná. Az újabbaknál már menüből is lehet állítgatni. A finomhangoláshoz lineáris tápok, opampok, órák is végtelen variációban elérhetők.
Végre igazat adtak a prohardvereseknek és tényleg nem kell $250 feletti forráskészülékre költeni, mert így már "akármilyen drága láncban is megállják a helyük".
Egy gonddal kevesebb.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ezzel szemben te viszont azt állítod, hogy.. mit is? Ja, semmit :) Csak hogy szerinted úgy biztos nincs. Taps!
Mellesleg amúgy is fordítva ülsz a lovon. Füleleknek is, tunermannak és nekem is van éppen elég saját tervezésű és fejlesztésű készülékünk, amit bizony 0-ról csináltunk. A DIY topicokban találsz infót, ha akarsz. Az hogy egyikünk sem áll neki CD játszót meg routert is gyártani, azt kérlek bocsásd meg, de valószínűleg nincs hozzá vagy kedvünk vagy lehetőségünk vagy egyik sem. Megelégszünk azzal, hogy egy jónak véltet átalakítunk vélemenyünk szerint mégjobbra. Aztán vagy így van, vagy nem, de hogy te onnan a kanapéról ezt nem ítéled meg, abban biztos lehetsz. End of story.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Értem. És hogy jön a CD100 módosítás a hazai audio iparhoz és fejlesztésekhez? Kicsit mintha csaponganának a gondolataid. Tudod egyáltalán, hogy miről akarsz beszélni? A CD100 módosítás egy bevalottan és köztudottan DIY jellegű tevékenység, szóba sincsen hozva, hogy a CD100 önmagában rossz lenne és bizony csak akkor lesz jó, ha az említett módosítások megtörténnek. Éppenhogy az van szóbahozva, hogy önmagában is egy remek konstrukció. Anyagi haszonszerzés? Hát annak kemény lenne. A mekiben dolgozni is hatékonyabb.diagnet írta: ↑2024.03.10., vas. 21:58Az elv. Kipécéztek magatoknak egy márkát/típust/korszakot és azt hiszitek-terjesztitek, hogy még jobbá tudjátok tenni, mindezt a konyhaasztal elmélettel indokolva. Csakhogy a CD100, csöves erősítők, routerek, dacok esetén nem egy saját 0-ról induló projektről van szó. Hanem már egy kész, évek,évtizedek óta befejezett termékeket buheráltok további önigazolások és a legtöbb esetben anyagi haszonszerzés céljából. Ez nem fejlesztés, hanem otthoni gányolás. Szellemi tulajdon gyalázás.
A végtelenségig próbáltok szüretelni a mások által ültetett gyümölcsfákról, úgy, hogy cserébe még egy fűmagot sem vetettetek.
Ha számodra a marantz 8B-nél lezárult a minőségbeli fejlődés, akkor kár volt belekezdeni a digitális készülékek világába.sutemenyx írta: ↑2024.03.10., vas. 20:57Az említett Marantz-oknál pl az volt a tapasztalat, hogy a régebbiek jobbak voltak, mint az újak. Úgy Marantz 8B-ig bezárólag, mert azt is volt lehetőségem tesztelni.
Értem én, hogy nehéz túljutni azon, hogy dràga volt a cuccod és az az istencsászár, de hagyjuk már ezt..
De így legalább már el lehet helyezni a megállapításaid súlyát egy számegyenesen.
Az, hogy bizonyos keretek között valami drága egy elkerülhetetlen következmény. Amit sajnos nem lehet azzal orvosolni, hogy tetszőlegesen visszautazunk az időben, hogy a 40 évvel korábbi megfizethető elődjét kikukázzuk egy lomtalanításon.
Mindenesetre azt látom, hogy nagyon a bögyödben van a CD100 meg a BlackGate-ek. Nem hiszel te az efféle kuruzslásban. Neked bőven megteszi egy Accuphase, amibe 50éve ugyanazt a szar kapcsolást építik, csak 5évente más alkatrészből, más házba, új kijelzővel. De ez hihetetlen fejlődés, abszolút up-to-date, nem is kell mást kipróbálni, hiszen a név a garancia arra, hogy mindig ugyanazt kapod. És valóban :) Pontosan ugyanaz a ruppótlan AB osztályú végfok van 50éve mindegyikben, mint bármelyik másik japán tucathifiben: a marantzban, denonban, sonyban, luxmanban, onkyoban, yamahában, harman-kardonban. Néha van 25Wattig A-osztály, néha nincs. Néha tesznek bele normális tápot, néha nem. Néha betesznek egy halom kapcsolot meg potmétert meg kábelt az elejébe, néha nem. Ez megy 50éve.
Nincs ezzel baj, használd nagy megelégedéssel, csak kár piszkálni azt, akinek ez így nem elég.
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Szerintem és ez az én véleményem ! Gondold újra és ne beszélj ostobaságokat ,mint sokszor is a hozzászólásaidban...diagnet írta: ↑2024.03.10., vas. 21:58Az elv. Kipécéztek magatoknak egy márkát/típust/korszakot és azt hiszitek-terjesztitek, hogy még jobbá tudjátok tenni, mindezt a konyhaasztal elmélettel indokolva. Csakhogy a CD100, csöves erősítők, routerek, dacok esetén nem egy saját 0-ról induló projektről van szó. Hanem már egy kész, évek,évtizedek óta befejezett termékeket buheráltok további önigazolások és a legtöbb esetben anyagi haszonszerzés céljából. Ez nem fejlesztés, hanem otthoni gányolás. Szellemi tulajdon gyalázás.
A végtelenségig próbáltok szüretelni a mások által ültetett gyümölcsfákról, úgy, hogy cserébe még egy fűmagot sem vetettetek.
Ha számodra a marantz 8B-nél lezárult a minőségbeli fejlődés, akkor kár volt belekezdeni a digitális készülékek világába.sutemenyx írta: ↑2024.03.10., vas. 20:57Az említett Marantz-oknál pl az volt a tapasztalat, hogy a régebbiek jobbak voltak, mint az újak. Úgy Marantz 8B-ig bezárólag, mert azt is volt lehetőségem tesztelni.
Értem én, hogy nehéz túljutni azon, hogy dràga volt a cuccod és az az istencsászár, de hagyjuk már ezt..
De így legalább már el lehet helyezni a megállapításaid súlyát egy számegyenesen.
Az, hogy bizonyos keretek között valami drága egy elkerülhetetlen következmény. Amit sajnos nem lehet azzal orvosolni, hogy tetszőlegesen visszautazunk az időben, hogy a 40 évvel korábbi megfizethető elődjét kikukázzuk egy lomtalanításon.
Személyeskedés , amit művelsz ...hiszen sok fórumtárs barkácsol és még többen értenek is hozzá amit csinálnak...Ellenben Te egy vásárlóként éppen az aktuális felkapott gyártói termékekben várod a csodát.... Legyen így ! Élvezd amid van és adatott !
Mindjárt ott vagy ahol kell.Tegyél be egy zenét és relax....SZ.V.Sz.
Az elv. Kipécéztek magatoknak egy márkát/típust/korszakot és azt hiszitek-terjesztitek, hogy még jobbá tudjátok tenni, mindezt a konyhaasztal elmélettel indokolva. Csakhogy a CD100, csöves erősítők, routerek, dacok esetén nem egy saját 0-ról induló projektről van szó. Hanem már egy kész, évek,évtizedek óta befejezett termékeket buheráltok további önigazolások és a legtöbb esetben anyagi haszonszerzés céljából. Ez nem fejlesztés, hanem otthoni gányolás. Szellemi tulajdon gyalázás.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Próbálom követni a vitát itt a fórumon, de akkor ebből azt is le lehet szűrni, hogy valaki piacra dob egy kiváló terméket, majd a nevéből fakadóan, (mert egy jó brand), egyre silányabb termékeket dob piacra, plusz megjelennek más szereplők is, és akkor jön róló?
Jelen pillanatban a kínai dac gyártók ugyanezt csinálják, egyre többen és többet csinálnak olcsóbban, egyes mérések szerint ugyanazt a színvonalat hozzák mint a "nagyok", miközben a vita arról megy, hogy meg is kell hallgatni őket, nem csak mérni?
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ennek mi köze van a Philips CD100-hoz? Annak soha semmi köze nem volt az eredeti Marantzhoz. Addigra már a Philips tulajdonában volt a Marantz márkanév, ezért is jelenhetett meg Marantz CD63 néven is a polcokon, de ennek zéró köze van ez eredeti márkához. A Philips egyebkent köszöni szépen, jól van, csak nem hifizik.diagnet írta: ↑2024.03.10., vas. 19:48Hagyjuk már ezeket az 50-70 évvel ezelőtti romantikus történeteket.sutemenyx írta: ↑2024.03.10., vas. 17:51
Esetleg érdemes volna utánanézned, hogy nagy gyártók hogy kezdték. Egy példát tudok említeni, csak neked: a Marantz úgy indult, hogy egy srác önerőből csinált a konyhaasztalon az akkori többféle lemezjátszó korrekcióhoz egy olyan előerősítőt, ami tudott többfélét is kezelni, és jól szólt.
Az egyedüli oka, hogy még most is a cd100-kat tudjátok túrni, hogy anno a philips sokmillió dollárt égetett el a projektre.
Semmiféle konyhaasztal nem volt már akkor sem, főleg nem manapság. Amit most a konyhaasztalon lehet végetni az a netto kuruzslás. A philips bedőlését pontosan az a minőség inflálás és piaci higulás okozta amit itt sokan képviselnek, gyakorolnak.
A jelenlegi piaci körülmények között létre sem jöhetett volna.
A minőségbeli hasonlatokra majd térjünk vissza akkor, ha az általad emlegetett márkák mostani szériái valamelyikével valaha is rendelkeztél és a szükséges segédberendezések birtokában objektív összevetéseken vagy túl.
A hifi történelemből én is tudnék storyzgatni, csak az akkor volt, ma meg holnap van.
Általam emlegetett márkák, ok.. régen volt már gyári erősítőm, de pár éve volt egy akkor nem túl öreg Marantz KI Pearl erősítőm. Egy igazi foshalmaz volt. Akkoriban probalgattam PM11S3-at is, nem vágtam hanyatt tőle magam. Jellemzően nem tartok gyári készülékeket, mert nem rúgnak labdába, de volt bőséges lehetőségem próbálgatni minfenféle dolgokat. Audio Note végfokoktól kezdve hibrideken (pl Acoustic Plan Mantra) át, jöttek szembe félvezetős cuccok is, pl Sugden. Elég sűrűn szoktam szoktam ugyanis hurcolni a cuccaimat összehasonlitani.
Az említett Marantz-oknál pl az volt a tapasztalat, hogy a régebbiek jobbak voltak, mint az újak. Úgy Marantz 8B-ig bezárólag, mert azt is volt lehetőségem tesztelni.
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
,,A dinoszaurusz autógyártók is röhögtek anno az első Tesla esetében, hogy mit akarnak itt a laptop akkukkal, meg minden."Alex_Aston írta: ↑2024.03.10., vas. 09:21Csak idő kérdése.
A dinoszaurusz autógyártók is röhögtek anno az első Tesla esetében, hogy mit akarnak itt a laptop akkukkal, meg minden.
Aztán most látjuk, mi lett belőle az autó piacon.
A koreai autók is minimum megmosolyogtatók voltak még 20 évvel ezelőtt, most meg már kis túlzással lányomtak mindenkit a legfontosabb kategóríákban. Hogy az S Merci és Rolls-Royce szinten nincsenek ott, az nem is volt (még?) cél.
Szerintem nem kell fel válról venni a dolgot.
KI
Én most is röhögök ezen a szánalmas, trágya amerikai, autónak nevezett divatcikken. A piac majd dönt, mint midig!
BE
A gondolkodás nem megerőltető...
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 123
Köszönöm de én erre gondoltam "A konstans profitigény a minőséget elvitte csúnyán, mint a cica."
Mindig, mindennél van jobb!
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
https://www.accuphase.com/company_profi ... shment.pdfMézga Aladár írta: ↑2024.03.10., vas. 20:28Az Accuphase sztorit légyszíves fejtsd ki bővebben!sutemenyx írta: ↑2024.03.10., vas. 17:51
Ha az Accuphase-nek utananeznel, ott kiderulne, hogy az eredeti főtervező a Trio nevü márkábol ugrott ki és inditott uj vallalkozast. Az elso nehany keszulekkel meg is alapozta az elismertseget. Mostanra még kb annyit lehet mondani rá, hogy szép. A konstans profitigény a minőséget elvitte csúnyán, mint a cica.