Javaslom neked is, hogy először próbálj ki olyan kábeleket (csatlakozókat, készülékeket, stb) , majd azután írd meg csak a véleményed!Alex_Aston írta: ↑2024.03.22., pén. 09:23Ahogy alap szinten használható kábel sincs 1 millió alatt, tudjuk.
De talán ettől olcsóbb megoldás is bőven eredményes lehet...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
Re: Kábelezzünk
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3308
Ahogy alap szinten használható kábel sincs 1 millió alatt, tudjuk.
De talán ettől olcsóbb megoldás is bőven eredményes lehet...
Csak a Marantz! :-D
Ok, kösz, rendelek is egy ilyet, sok helyre jól jöhet.
Csavaros csatlakozó szerelésénél is használandó, vagy csak a csatlakozók - pl. villásdugó - tisztítására/kezelésére ?
Hülye kérdés : Egyszerű, mezei kontaktspray miért nem jó ?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Deoxit Gold a legjobb, de bármelyik jobb, mint a retkes csatlakozó...

https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... D8QAvD_BwE
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Számítógép, és DAC közötti USB A-B kábel hosszára van esetleg optimális érték? Vagy minél rövidebb, annál jobb?
Egy kábeles ismerősöm - a HiFi barlangban ismertem meg, utána KáCsa Audió, most nem tudom hol dolgozik - szerint 75 cm-nél rövidebb kábelt nem jó használni. 

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
SoundMania írta: ↑2024.03.21., csüt. 14:56Nem tudom mennyire releváns, mikor én a rövidebb kábelt hallom jónak, másrészt a jó kence az kb 500 dollárnál kezdődik.Rock60 írta: ↑2024.03.21., csüt. 14:40Kontaktfolyadékot hol/mikor használsz ?SoundMania írta: ↑2024.03.21., csüt. 05:57
... Valószínű ugyanez vonatkozik a csatlakozások minőségére, amit szintén befolyásol az alkalmazott csatlakozó és kontaktfolyadék is.
Szereléshez, vagy a szerelt dugók, aljzatok kezelésére ?
Milyen gyártmányt ?
Nálam eddig mindig a hosszabb kábelt szólt jobban és kencét is használok de ilyen drágát még nem próbáltam pedig tudom, hogy sokat javit és nagyon sokáig elég de az ára nem kicsit elrettentő számomra ..a furu pont elég legalábbis részemre...

"Az igazi barát szemből támad."
Üdv !
Darsana Audió kábelekt próbált már valaki közületek ? Eddig csak jót hallottam róla.
Darsana Audió kábelekt próbált már valaki közületek ? Eddig csak jót hallottam róla.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- SoundMania
- V.I.P.
Nem tudom mennyire releváns, mikor én a rövidebb kábelt hallom jónak, másrészt a jó kence az kb 500 dollárnál kezdődik.Rock60 írta: ↑2024.03.21., csüt. 14:40Kontaktfolyadékot hol/mikor használsz ?SoundMania írta: ↑2024.03.21., csüt. 05:57
... Valószínű ugyanez vonatkozik a csatlakozások minőségére, amit szintén befolyásol az alkalmazott csatlakozó és kontaktfolyadék is.
Milyen gyártmányt ?
Kontaktfolyadékot hol/mikor használsz ?SoundMania írta: ↑2024.03.21., csüt. 05:57
Milyen gyártmányt ?
IC.SoundMania írta: ↑2024.03.21., csüt. 05:57
Versenyen kívül, az a tapasztalatom, hogy az ember olyan hosszú kábeleket használjon, amire szülség van. A rövidebb kábelek mindig jobban tetszettek. Tápkábelből eddig 1m-eset nem is használtam. De ic jobban tetszett 1,5m helyett az 1m, helyette a 0,75, helyette a 0,5.... Hálózatiból a 2 m helyett az 1,5m és most az 1m. De, ezen nagyon könnyen változatni tud egy másik csatlakozó, vagy rossz szerelés. Ebból látható a hosszak hatása is az eltérés nagyságára. Szerintem. Valószínű ugyanez vonatkozik a csatlakozások minőségére, amit szintén befolyásol az alkalmazott csatlakozó és kontaktfolyadék is. További jó diyezést. Kerítésdrót is megfelelő lehet egyeseknek..... De persze ennek is más oka is lehet....
Ja, az is igaz, lehet hogy a 15m speckábeles tápösvény miatt van ez az eredmény nálam? :)
Érdekes, amit mondasz és még logikusnak is tűnik, hogy a rövidebb IC jobb hangú.
Ennek ellenére, V. A. Gyuri bácsi mondata cseng a fülembe.
Megkérdeztem tőle, mi a véleménye arról, hogy kettévágnám a Vz - t, és lenne két 50 centis darabom.

Azt mondta, meg lehet oldani, csinált Ő is ilyet, nem fog SOKKAL rosszabbul szólni, mint az eredeti 1 méteres.

Nem meglepő módon el is vetettem a gondolatot.

TÁP
Nem lenne az baj, hogy ha valahol a 180 centis, valahol meg a 110 centis lenne a befutó, ha láthatnánk az ok - okozati összefüggést. Például, ha az egyik képet fejjel lefelé akasztanám a helyére, és attól szólna jobban a 110 - es,

Maguk a különböző gyártmányú tápkábelek is beleszólhatnak az eltérő tapasztalásokba, és valóban, ha az ösvény is speciálkábal, az is belekavarhat a sztoriba.

Mindegy... Első körben elkészítek egy 170 - es darabot - ha már a Black Rhodium ebben látja a tutit - és ha hozza az elvárásomat, akkor kerítek egy bundot abból a drótból és gyártok minden féle hosszúságú kábelt kísérletképen.
- SoundMania
- V.I.P.
Versenyen kívül, az a tapasztalatom, hogy az ember olyan hosszú kábeleket használjon, amire szülség van. A rövidebb kábelek mindig jobban tetszettek. Tápkábelből eddig 1m-eset nem is használtam. De ic jobban tetszett 1,5m helyett az 1m, helyette a 0,75, helyette a 0,5.... Hálózatiból a 2 m helyett az 1,5m és most az 1m. De, ezen nagyon könnyen változatni tud egy másik csatlakozó, vagy rossz szerelés. Ebból látható a hosszak hatása is az eltérés nagyságára. Szerintem. Valószínű ugyanez vonatkozik a csatlakozások minőségére, amit szintén befolyásol az alkalmazott csatlakozó és kontaktfolyadék is. További jó diyezést. Kerítésdrót is megfelelő lehet egyeseknek..... De persze ennek is más oka is lehet....Rock60 írta: ↑2024.03.20., szer. 22:58Ok... Köszönöm a gyorsreagálást, mindanyiotoknak.![]()
Igen, én is így tudtam, hogy 160 - 180 cm között az ideális, de kíváncsi voltam, van - e ellenszavazat.
A Black Rhodium valóban a 170 cm - re esküszik, én is olvastam a magyarázatukat - van is belőle egy példányom - miközben vannak illusztris márkák, akik 140-150 - es kábeleket gyártanak.
Van, aki kijjebb húzná a centit. A Core Audio-s Menyus pl. a 190 - 200 centis kábelt tartja üdvözítőnek.![]()
Az érdeklődésem oka, hogy DIY tápkábel tákolása ürügyén előttem van egy tekercs kerítésdrót, a kezemben a csípőfogó és egy mérőszallag...![]()
Senki többet ? Harmadszor ?![]()
Megszavaztam a 170 centit. Nyissz...![]()
![]()
Ja, az is igaz, lehet hogy a 15m speckábeles tápösvény miatt van ez az eredmény nálam? :)
Ok... Köszönöm a gyorsreagálást, mindanyiotoknak.
Igen, én is így tudtam, hogy 160 - 180 cm között az ideális, de kíváncsi voltam, van - e ellenszavazat.
A Black Rhodium valóban a 170 cm - re esküszik, én is olvastam a magyarázatukat - van is belőle egy példányom - miközben vannak illusztris márkák, akik 140-150 - es kábeleket gyártanak.
Van, aki kijjebb húzná a centit. A Core Audio-s Menyus pl. a 190 - 200 centis kábelt tartja üdvözítőnek.
Az érdeklődésem oka, hogy DIY tápkábel tákolása ürügyén előttem van egy tekercs kerítésdrót, a kezemben a csípőfogó és egy mérőszallag...
Senki többet ? Harmadszor ?
Megszavaztam a 170 centit. Nyissz...

Van, aki kijjebb húzná a centit. A Core Audio-s Menyus pl. a 190 - 200 centis kábelt tartja üdvözítőnek.

Az érdeklődésem oka, hogy DIY tápkábel tákolása ürügyén előttem van egy tekercs kerítésdrót, a kezemben a csípőfogó és egy mérőszallag...

Senki többet ? Harmadszor ?

Megszavaztam a 170 centit. Nyissz...

-
- Fórumlakó
- Értékelés: 99
Igen . A van den Hul oldalán is fent van nem véletlenül :mishow írta: ↑2024.03.20., szer. 19:20Egyszer belefutottam egy tesztbe egy lengyel hifi oldalon. Fogalmam sincs, milyen lépésekkel keveredtem oda, és bosszantó módon azóta sem találom. Pedig a google fordító kivételesen szépen tette át a lengyel szöveget magyarra - na ott több kábelt tesztelve olyasmira jutottak, hogy valahol a 1,5-2m körül van a jóság, az 1m kevés.
A Black Rhodium pl esküszik az 1,7m hosszra, van is az oldalukon ezzel kapcsolatban valami misztikus duma, de nem tudtam követni.
Nekem egyetlen 1m hosszú pc kábelem van, azt betéve a rendszerbe bárhova szinte fáj, miközben a 2m pc táp néha meglepően hallgatható.
" Megjegyzés: A megfelelő zajelnyomási viselkedés biztosítása érdekében a MAINSSTREAM HYBRID nem kerül forgalomba 1,5 méternél kisebb hosszúságban. "
" Megjegyzés: A megfelelő zajelnyomási viselkedés biztosítása érdekében a MAINSSERVER HYBRID nem kerül forgalomba 1,5 méternél rövidebb hosszúságban. "
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Egyszer belefutottam egy tesztbe egy lengyel hifi oldalon. Fogalmam sincs, milyen lépésekkel keveredtem oda, és bosszantó módon azóta sem találom. Pedig a google fordító kivételesen szépen tette át a lengyel szöveget magyarra - na ott több kábelt tesztelve olyasmira jutottak, hogy valahol a 1,5-2m körül van a jóság, az 1m kevés.
A Black Rhodium pl esküszik az 1,7m hosszra, van is az oldalukon ezzel kapcsolatban valami misztikus duma, de nem tudtam követni.
Nekem egyetlen 1m hosszú pc kábelem van, azt betéve a rendszerbe bárhova szinte fáj, miközben a 2m pc táp néha meglepően hallgatható.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 99
Volt egy időben Supra LoRad 2,5 mk2 tápkábelből egy 2 méteres , egy 1,5 méteres és egy 1 méteres is ugyanolyan dugókkal . Nálam a 2 méteres volt egyértelműen a legjobb .

Van valaki, aki próbált már azonos típusú tápkábelből különböző hosszúságúakat és jutott valamilyen konklúzióra ?
Olyasmire gondolok pl, hogy X kábelből a 180 centis hallhatóan jobb volt, mint a 120 - as, vagy semmi különbség nem volt, ilyesmi...
Köszi.
Olyasmire gondolok pl, hogy X kábelből a 180 centis hallhatóan jobb volt, mint a 120 - as, vagy semmi különbség nem volt, ilyesmi...
Köszi.
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 18
Az lett a vége(vagy az eleje?!),hogy ajánlások alapján vettem pár kábelt csupaszon és dugók nélkül próbálgatom.Egyből a legnagyobbat kötöttem be.Ez egy Van Damme 268-582-000 8x2,5mm2.Ránézésre is egy robosztus darab,16 mm átmérő,filléres összeg.Mivel most már nagyon késő van,csak halk hangerőn tudom próbálni,de az első benyomásom az,hogy így is jó kis dinamika van.Lehet,hogy ez lesz a befutó?!A napokban szerintem elég sokat fogom járatni.
Hallgasd meg a vásárlás elött.Ha erre nem kínál lehetőséget az eladó,akkor engedd el.Nekem volt ilyen viablue drótom egyébként,próbára a sok hype miatt kíváncsiságból,de ezért a minőségért én nem adnék pénzt,főleg annyit nem,mint amennyit a "gyári" szerelt verziókért kérnek.Ez is csak egy a sok vacak között.Zsoci75 írta: ↑2024.03.11., hétf. 22:50Sziasztok!
Lassan összeállnak hifi komponenseim a rendszeremhez,épített 3 utas hangfal zárt dobozban 200 literes űrtartalom,38-as mélynyomóval,váltó még finomítás alatt,de én már így is nagyon elégedett vagyok vele,az erősítő egy Yamaha A-S2100-as,a jel pedig egy Eversolo DMP-A8 lesz.Már "csak" a kábeleket kellene összevadásznom.Ma volt alkalmam pár kábelt kipróbálnom,eddig annyit sikerült kiszűrnöm,hogy mi az ami biztos,hogy nem.Képbe került kedvező árban egy Viablue SC-4 Bi-Wire T8 Banana hangfalkábel,viszont ezt nem tudom saját rendszerben meghallgatni vásárlás nélkül.Valaki használ ilyet?Pro-kontra?!Esetleg egyéb alternatíva?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv. Zsolt
Én Valhalla kábeleket használok. Szerintem ár/érték arányban bármelyik szintű kábele kiváló.Zsoci75 írta: ↑2024.03.11., hétf. 22:50Sziasztok!
Lassan összeállnak hifi komponenseim a rendszeremhez,épített 3 utas hangfal zárt dobozban 200 literes űrtartalom,38-as mélynyomóval,váltó még finomítás alatt,de én már így is nagyon elégedett vagyok vele,az erősítő egy Yamaha A-S2100-as,a jel pedig egy Eversolo DMP-A8 lesz.Már "csak" a kábeleket kellene összevadásznom.Ma volt alkalmam pár kábelt kipróbálnom,eddig annyit sikerült kiszűrnöm,hogy mi az ami biztos,hogy nem.Képbe került kedvező árban egy Viablue SC-4 Bi-Wire T8 Banana hangfalkábel,viszont ezt nem tudom saját rendszerben meghallgatni vásárlás nélkül.Valaki használ ilyet?Pro-kontra?!Esetleg egyéb alternatíva?
Üdv. Zsolt
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 18
Sziasztok!
Üdv. Zsolt
Üdv. Zsolt
Ok, kösz...
Akkor marad a coax, tényleg nincsen értelme variálni.

Akkor marad a coax, tényleg nincsen értelme variálni.

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7573
Usb-nél a küldő oldalon fel kéne telepíteni a fogadó eszköz driverét, hogy tudjanak kommunikálni. Nem olyan szabvány átvitel, mint az spdif.Rock60 írta: ↑2024.03.09., szomb. 11:43Ha nem spdif - re alakítjuk, hanem USB kábellel megyünk az eszközből dacba, akkor sem ?asebestyen írta: ↑2024.03.09., szomb. 09:35Mert az spdif átvitel korlátait úgy nem tudod kikerülni, hogy a készülékből ugyan hdmi-n jössz ki, de aztán egy külső eszközzel újra spdif-re alakítod. Egyébként is arról van szó, hogy a minőség tekintetében nem az átküldött adatmennyiség a perdöntő, hanem maga a technológia (szinkron - aszinkron) illetve főként annak kivitelezésének minősége úgy adó, mint fogadó oldalon.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés