Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dynaudio hangsugárzók

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Re: Dynaudio hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

nagyatt írta:
2024.03.13., szer. 10:19
Köszi a válaszokat. A Heed végfok és integrált közül mi miatt választottad a Thesis Gammat ?
Musicbook Source streamerem van, abban pedig van rendes előfok.
Így végfokot kerestem, mert a Marantz PM-11S2-t nem lett volna értelme Lagrangera cserélni, hisz az is integrált, tehát hasonlóan kettő elofok lett volna úgy is a rendszerben.
Csak a Marantz! :-D

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

Köszi a válaszokat. A Heed végfok és integrált közül mi miatt választottad a Thesis Gammat ?
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: bodnart »

Nalam Heed PM-ek (ha jol tudom 70w) hajtanak C2-t, idonkent egy csoves (80w), nem erzek hajtasbeli problemat.
Hallottam mar 250w-os igen neves erositot leterdelni a C1 elott, igaz az nehezebb ugy, mint a C2.

Az uj conturt nem ismerem, de az 1.4 nem feladat egy erositonek a C1-hez kepest.

Tapasztalatom szerint a hajtasi problemat nem lehet w-okra leegyszerusiteni, sajnos nem ertek az elektronikahoz, de az nyilvanvalo szamomra, hogy a rendszer elemei mind befolyasoljak az elmenyt, elen az akusztikaval.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

nagyatt írta:
2024.03.13., szer. 09:02

Neked milyen erősítőd a 2X60W-os ? Én az aláírásomban található Audiával hallgatom, ami 4 ohmon 160W-ot tud és éppen optimálisnak tartom a Dyno C20i-hez. Nem mondom, hogy kevés, de voltak előtte más gyártótól hangfalaim és azoknál éreztem, hogy van bőven tartalék a rendszerben, a Dyno azonban ezt teljes mértékben ki is használja. Magyarul a hangerőt feljebb kell tekernem, mint korábban.
Heed Thesis Gamma végfok hajtja most. Próbáltam Heed Lagrangeval is, az is lazán meghajtja, pedig az sem egy erőmű.

Korábban Marantz PM-11S1 és PM-11S2 volt előtte. Ezekhez képest a mostani Heed kb. a felét tudja teljesítményben, mégis nagyon jó a C20-hoz. Ja, és mindez 34nm területen.

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

Alex_Aston írta:
2024.03.12., kedd 12:35
Semmihez sem kell 1000 óra, ez már inkább pszichés dolog.
Dyno Contour 20-asom van, viszonylag kis, 2x60W-os erősítő vígan hajtja.
Előtte a nagy Malaccal sem volt gond.
Nem a teljesítmény a lényeg, hanem az impedancia tolerancia.
Neked milyen erősítőd a 2X60W-os ? Én az aláírásomban található Audiával hallgatom, ami 4 ohmon 160W-ot tud és éppen optimálisnak tartom a Dyno C20i-hez. Nem mondom, hogy kevés, de voltak előtte más gyártótól hangfalaim és azoknál éreztem, hogy van bőven tartalék a rendszerben, a Dyno azonban ezt teljes mértékben ki is használja. Magyarul a hangerőt feljebb kell tekernem, mint korábban.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 140

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Külföldi Dynaudio fórumokon gyakran találkozni azzal a kifejezéssel, hogy high current.
Többen azt állítják, hogy nem is a wattok száma a lényeg hanem, hogy high current- el rendelkezzen az erősítő.
Ti is találkoztatok már ezzel?
Honnan lehet tudni ezt a paramétert?
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2024.03.12., kedd 18:27

Igazad van, tobb mint ezer ora kellett de mondom, lehet nem volt elegge meghajtva azert kellett ennyi, vissza is olvashatod az atc topikot mennyit panaszkodtam ez vegett, hogy nincs benne annyi mely. Most mar olyan mindha subwoofer lenne benne alacsonyabb hangeron is es ez tuti nem volt mikor megvettem. A Dynaudio 1.8-as is kikapcsolta az erositot, ezt is tobbszor tapasztaltam. Az meg, hogy vigan hajtja, elhiszem de lehet nem ugy mintha ele kotne egy combosabb erositot, ez is tapasztalat. Az Infinity IRS Sigma is jobban szerette a 2x300 wattot mint a 2x180-a. Aki megvette az meg ketto Krell monoblokkot rakott elejuk es ahogy nalam hallott, azt mondja az messze nem olyan mint ahogy nala szolnak most. Erdekes modon mindig azok allitjak ezt akik nem eltek nagyobb vasakkal egyut, hogy nem kellenek a wattok.
Napi 2 óra átlag zene mellett is másfél év lenne? Számomra ez nem életszerű. gondolkodik.gif

2x200W-os erősítőt (tesztek szerint ettől bőven több is volt) cseréltem a mostanira. 24 évig csak "combos" erősítőim voltak. Nem a Watt a lényeg, hanem ami körülötte van.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

tottyi írta:
2024.03.12., kedd 18:27
Alex_Aston írta:
Igazad van, tobb mint ezer ora kellett de mondom, lehet nem volt elegge meghajtva azert kellett ennyi, vissza is olvashatod az atc topikot mennyit panaszkodtam ez vegett, hogy nincs benne annyi mely. Most mar olyan mindha subwoofer lenne benne alacsonyabb hangeron is es ez tuti nem volt mikor megvettem. A Dynaudio 1.8-as is kikapcsolta az erositot, ezt is tobbszor tapasztaltam. Az meg, hogy vigan hajtja, elhiszem de lehet nem ugy mintha ele kotne egy combosabb erositot, ez is tapasztalat. Az Infinity IRS Sigma is jobban szerette a 2x300 wattot mint a 2x180-a. Aki megvette az meg ketto Krell monoblokkot rakott elejuk es ahogy nalam hallott, azt mondja az messze nem olyan mint ahogy nala szolnak most. Erdekes modon mindig azok allitjak ezt akik nem eltek nagyobb vasakkal egyut, hogy nem kellenek a wattok.
Én 2x200 watt után váltottam 2x20 ra. Utóbbi sokkal jobb. Tisztább, gyorsabb, megfogottabb.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Alex_Aston írta:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8872

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Alex_Aston írta:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
De sajnos van olyan. És nem pszichés, hidd el. ;)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

tottyi írta:
2024.03.12., kedd 10:35
Nekem az ATC 150 ASl hangfalhoz tobb mint 1000 ora kellett vagy masfel ev de szerintem ez leroviditheto ha az illeto rendes hangeron hallgatja, akkor lehet eleg volna a 2-3 szaz ora de ehez mondom jol meg kell kuldeni neki a hangerot.
Ami nekem volt Dynaudiom Contour MKII ahoz egy jo eros erosito kellett meg az Accuphase a maga 180W-al sem volt elegendo, hogy kifussa magat a hangfal. Mondjak itt sokszor, hogy nem kell annyi, eleg csak 2x40 watt, en nem ezt tapasztaltam mert a SONY 2x80 wattos erositomet kikapcsolta a Dynaudio ha nagyobb hangeron hallgattam. :) Szerntem nem hulyeseg az a tobb szaz ora bejaratas persze, hogy ki milyen hangeron hallgatja es mennyire vannak megmozgatva a membranok es mennyi kakaot kap a hangvalto.
Lehet, hogy annak a Dínónak az impedanciája nem volt túl egyenletes, azért tiltott le a Sony nagyobb hangerőn. Anno a Phonaroknál is ez volt a baj. A 4 Ohmos falak impedanciája 1000 Hz körül beesett 2-re. Meg is látszott, mert üvöltött a magasuk, és az erősítő (Marantz pm 15 mk2) is mindig a pergődobnál tiltott le nem a lábdobnál, mint várná az ember.

bodnart
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2024.03.12., kedd 10:35
Szerntem nem hulyeseg az a tobb szaz ora bejaratas...
De, itt az. :D

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Nekem az ATC 150 ASl hangfalhoz tobb mint 1000 ora kellett vagy masfel ev de szerintem ez leroviditheto ha az illeto rendes hangeron hallgatja, akkor lehet eleg volna a 2-3 szaz ora de ehez mondom jol meg kell kuldeni neki a hangerot.
Ami nekem volt Dynaudiom Contour MKII ahoz egy jo eros erosito kellett meg az Accuphase a maga 180W-al sem volt elegendo, hogy kifussa magat a hangfal. Mondjak itt sokszor, hogy nem kell annyi, eleg csak 2x40 watt, en nem ezt tapasztaltam mert a SONY 2x80 wattos erositomet kikapcsolta a Dynaudio ha nagyobb hangeron hallgattam. :) Szerntem nem hulyeseg az a tobb szaz ora bejaratas persze, hogy ki milyen hangeron hallgatja es mennyire vannak megmozgatva a membranok es mennyi kakaot kap a hangvalto.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

bodnart
V.I.P.
V.I.P.

Jolti írta:
2024.03.11., hétf. 21:20
De ilyen 200-300 óra körül még hihető a dolog nekem.
Hihető, de a tapasztalatom erre durván rácáfol.

Viszont ha nem megfelelő erősítővel van hajtva, akkor ez az idő a végtelenhez tart.

Nekem teljesen mindegy ki milyen dobozt hajt, de ne legyenek itt olyan információk, amik félrevezetik az ide betévedőt!

Nekem is van olyan dobozom, aminek 150 óra bejáratási idő elég volt, de az nem Dyno.

Jolti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Jolti »

Az 5-600 óra azért szerintem is túlzás. De ilyen 200-300 óra körül még hihető a dolog nekem.
Membrán, perem, ragasztás, stb.
Én ezt egy új cipőhöz tudnám hasonlítani.
Amit, mikor megveszed és először felveszed, akkor jó, jó, de nem az igazi. Vagy legalább is nem olyan, amit vártál. Aztán eltelik egy-két hét, hordod és szépen megpuhul a bőr, felveszi a lábad formáját, betörik és sokkal kényelmesebb lesz...

Arra vigyázz, a hallás nagyon szubjektív, még az sem mindegy milyen lekiállapotban vagy. Szóval nem biztos, hogy jobb lett 1-2 nap alatt!

"hogy mi f... Pedig tisztán emlékeztem, hogy előző nap még nem így szólt, mikor kikapcsoltam..."
Én is jártam így pár hete, hónapja, pedig évek óta meglévő rendszer zenélt éppen.

Jó ez a több száz óra bejáratás is, lehet beletelik pár évbe, mire összejön valakinek a 4-5-600óra, addig tuti pl. Dyno hangfalad lesz, gyártónak már megérte... bravo.gif

Úgy mégis melyik flancos alkatrésznek kell több száz óra bejáratódás egy hangfalban???
[/quote]

Martin1
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Martin1 »

Bocsánat OFF
Teljesen hibátlan Contour 1.3SE eladó a jófogáson.
Hátha valaki ilyenre vár....
DIY Streamer (Volumio) -> Hegel H70 -> Dynaudio Contour 1.1

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Jolti írta:
2024.03.02., szomb. 10:16

Szia!

De igen, az is az volt. Egy hónapja le is cseréltem H120-ra. Ezzel már sokkal jobb!
De még itt is van hiányérzetem. Már látom, hogy a H190-es lesz az én erősítőm...
De most sajnos arra nem volt pénzem. A H120 - ra is alig.
Amugy a Dynoknak nagyon sokat alakult a hangja. De már 160-200 óra környékén járok vele. Pedig itt írták egy páran, hogy nem fog, így kicsit elszomorodva fel is adtam.
De aztán volt két nap is, bizonyos időnként, mikor úgy ültem előtte, hogy mi f... Pedig tisztán emlékeztem, hogy előző nap még nem így szólt, mikor kikapcsoltam...
Mindegy.
Szerintem majd össze szedem magam anyagilag a H120 után és benevezek egy H190 - re.
Arra vigyázz, a hallás nagyon szubjektív, még az sem mindegy milyen lekiállapotban vagy. Szóval nem biztos, hogy jobb lett 1-2 nap alatt!

"hogy mi f... Pedig tisztán emlékeztem, hogy előző nap még nem így szólt, mikor kikapcsoltam..."
Én is jártam így pár hete, hónapja, pedig évek óta meglévő rendszer zenélt éppen.

Jó ez a több száz óra bejáratás is, lehet beletelik pár évbe, mire összejön valakinek a 4-5-600óra, addig tuti pl. Dyno hangfalad lesz, gyártónak már megérte... bravo.gif

Úgy mégis melyik flancos alkatrésznek kell több száz óra bejáratódás egy hangfalban???

Jolti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Jolti »

moleszka írta:
2024.02.29., csüt. 21:43
Nem a Hegel H95 kevés az 50-eshez? Egy ismerősőmnél volt 30-as Ő 190-re cserélte a 90-est pont az álttalad leírt okok miatt. Nekem mikor emit 20-am volt nagyon kerek hangot hozott össze a H95-el. Mikor vettem a hegelt hallgattam mást is (lingdorf 1120 és 2400 illetve Arcam SA30) és közel sem hoztam azt mint a hegel h95. Akkor még összehasonlítottam a 120al is az üzletben, de az emit 20-al nem éreztem azt a 300e Ft különbséget. Most már bánom mert jó lenne az XLR, meg a evoke is talán többet mutatna de ez van. Illetve még egy kérdés forrás? Én cseréltem streamert már 3x és csak jobb lett az eredmény. A gyári "funkciók"-at inkább hagyjuk szerintem raktak bele valamit, hogy legyen. Lehet Velem volt a probléma pedig vettem 3 féle upnp-s szoftvert is androidra és csak a spoti működött de nem jött be igazán ez a része.
Szia!

De igen, az is az volt. Egy hónapja le is cseréltem H120-ra. Ezzel már sokkal jobb!
De még itt is van hiányérzetem. Már látom, hogy a H190-es lesz az én erősítőm...
De most sajnos arra nem volt pénzem. A H120 - ra is alig.
Amugy a Dynoknak nagyon sokat alakult a hangja. De már 160-200 óra környékén járok vele. Pedig itt írták egy páran, hogy nem fog, így kicsit elszomorodva fel is adtam.
De aztán volt két nap is, bizonyos időnként, mikor úgy ültem előtte, hogy mi f... Pedig tisztán emlékeztem, hogy előző nap még nem így szólt, mikor kikapcsoltam...
Mindegy.
Szerintem majd össze szedem magam anyagilag a H120 után és benevezek egy H190 - re.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2024.03.03., vas. 11:03-kor.
Ok: Idézési hiba javítása

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: moleszka »

kargidje írta:
2024.03.01., pén. 06:36
moleszka írta:
2024.02.29., csüt. 21:58
kargidje írta:
2023.01.30., hétf. 13:28
Evoke 20 ill. Dínó szakértőktől kérdezném, faltól mennyire, hova célszerű elhelyezni a 20-ast. Igaz még csak 1 napos, de a felső basszus és a középtartomány átmenetét(pl. metál zenében dobpergés) lyukasnak érzem, olyan, mintha ez a rész 1m-rel hátrébbről gondolkodik.gif szólna.
Milyen magas állvány célszerű hozzá?

kössz
Ha még aktuális a kérdésed. javaslom a stand 20-at hozzá. Konkrétan kapsz egy új hangfalat. Igen tudom drága (túlárazott?). Homok bele, ha még maradt pénz akkor ólómpelet és hajrá. Tényleg nagyon feldobja az összképet.
Köszi, azóta megoldódott, másnál zenél ... :smile53:
Csak info gyűjtés miatt miért adtad el? Illetve mi lett helyette?
Hegel + Dynaudio forever

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

moleszka írta:
2024.02.29., csüt. 21:58
kargidje írta:
Evoke 20 ill. Dínó szakértőktől kérdezném, faltól mennyire, hova célszerű elhelyezni a 20-ast. Igaz még csak 1 napos, de a felső basszus és a középtartomány átmenetét(pl. metál zenében dobpergés) lyukasnak érzem, olyan, mintha ez a rész 1m-rel hátrébbről gondolkodik.gif szólna.

kössz
Ha még aktuális a kérdésed. javaslom a stand 20-at hozzá. Konkrétan kapsz egy új hangfalat. Igen tudom drága (túlárazott?). Homok bele, ha még maradt pénz akkor ólómpelet és hajrá. Tényleg nagyon feldobja az összképet.
Köszi, azóta megoldódott, másnál zenél ... :smile53:

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

kargidje írta:

kössz
Hegel + Dynaudio forever

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Research írta:
2023.12.14., csüt. 16:12
Jolti írta:
2023.12.13., szer. 18:44
Sziasztok!
Vettem egy pár új Emit 50-et, lassan egy hónapja.
Hegel H95 hajtja.
Eleinte elég kétségbeesett voltam, sokkal többet vártam!
Most azért ( kb. 90-100 óra van már bennük ) nagyon sokat alakult. Hol a mélyei, hol a közepei, hol a magasai javulnak. Úgy tűnik, mintha egy gyerek fejlődését kísérem figyelemmel.
Néha azért már kezd mosolyra húzódni a szám..
Szerintetek mennyi idő után "jön meg" a hangja?
Soha…Legtöbb esetben nem a komponens “járatódik”, hanem a füled, vagy inkább az agyad hozzá, szeretni akarja… , és el is indul a folyamat, csak sajnos onnan/így sosem ér célba:)
Én végig mentem a “dyno létrán”, próbálj ki más gyártótól is hangfalat, megéri, vannak édekességek. Én pl. elpazaroltam velük közel egy évtizedet:)
Nem a Hegel H95 kevés az 50-eshez? Egy ismerősőmnél volt 30-as Ő 190-re cserélte a 90-est pont az álttalad leírt okok miatt. Nekem mikor emit 20-am volt nagyon kerek hangot hozott össze a H95-el. Mikor vettem a hegelt hallgattam mást is (lingdorf 1120 és 2400 illetve Arcam SA30) és közel sem hoztam azt mint a hegel h95. Akkor még összehasonlítottam a 120al is az üzletben, de az emit 20-al nem éreztem azt a 300e Ft különbséget. Most már bánom mert jó lenne az XLR, meg a evoke is talán többet mutatna de ez van. Illetve még egy kérdés forrás? Én cseréltem streamert már 3x és csak jobb lett az eredmény. A gyári "funkciók"-at inkább hagyjuk szerintem raktak bele valamit, hogy legyen. Lehet Velem volt a probléma pedig vettem 3 féle upnp-s szoftvert is androidra és csak a spoti működött de nem jött be igazán ez a része.
Hegel + Dynaudio forever

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

...
Ja és gondolom made in china, az 1.1 meg tuti hogy Denmark.
...

Hát sajnos ez a trend Az új szériáknál az emit és evoke is made in china(ilyenem volt-van). A contour és a confidence made in denmark "csak"(hallotam/láttam/összenyálaztam).
De biztosan mondhatom, hogy nem érezni látni ezt. Mind külsőre mind hangra hozza a klasszikus dynát szerintem.
Az igazán furcsa az volt mikor apukám kibototta a JBLSynthesis SA750es erősítőt és megláttuk a made in P.R.C. feliratot. Na utána a fő érdekesség pedig az L100-as hanfalon szereplő made in indonesia felirat... mondjuk nem küldte vissza, de láttam kicsit a szemében a csalódottságot. Után már a hangzás ezt elvitte. :D
Hegel + Dynaudio forever

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Martin1 írta:
2024.02.28., szer. 12:18
Sziasztok!
Mit gondoltok, egy Dyno X14 csere, egy Contour 1.1-re hoz minőségi javulást?
Köszönöm
Hello, nekem volt egy Dynaudio Contour 1.8 MKII es masodjara egy Accuphase E303-assal hajtottam de aztan kiprobaltam egy Crown DC-300A mk2-vel es azert az a 2x300 watt nagyon is kedvezett a Dynaudionak nem ugy mint eloszor csak egy kis SONY (tipusra nem emlekszem) de valahogy 2x80 watt korul volt es bizony a Dynaudio kikapcsolta az erositot amikor megtekertem a hangerot. Az a Crown igen jo hangot csinalt a Dynaudio-nal de ugye nem volt kenyelmes a kezelese az erositonek. :)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”