Fórumtárs, lassíts kicsit!
Egyrészt nem kell minden mondatnak új bejegyzés, másrészt a kommunikációdon finomíts, kérlek!
Harmadrészt a megfejtéseid ide valók: viewtopic.php?f=28&t=20835
Köszi,
asebestyen

Fórumtárs, lassíts kicsit!

Fú.wittao írta: ↑2024.03.16., szomb. 17:54LT3045-ben mi a woodoo, csak úgy kíváncsiságból? Legalacsonyabb tápzajjal rendelkező tápIC a piacon.Bambula írta: ↑2024.03.16., szomb. 17:268 eve varom azokat a belso kepeket a DAC ok rol, amikor vannak benne regulatorok sokasaga.ja nem ,mert az draga.persze tudom mennyibe kerul egy lt3045.de van bennuk woodo snake oil semmi, meg egy rakas kondenzator ami semmit nem segit.vedd meg edd meg !!!hat koszonom szepen, en nem kerek belole!!!!
Rakás kondenzátor min nem segít? Ezt kifejtenéd?
Ezek szerint te tápIC-nélküli és kondenzátor nélküli dac-ot hallgatsz, megköszönöm ha teszel egy belső képet róla, kíváncsivá tett!
LT3045-ben mi a woodoo, csak úgy kíváncsiságból? Legalacsonyabb tápzajjal rendelkező tápIC a piacon.Bambula írta: ↑2024.03.16., szomb. 17:268 eve varom azokat a belso kepeket a DAC ok rol, amikor vannak benne regulatorok sokasaga.ja nem ,mert az draga.persze tudom mennyibe kerul egy lt3045.de van bennuk woodo snake oil semmi, meg egy rakas kondenzator ami semmit nem segit.vedd meg edd meg !!!hat koszonom szepen, en nem kerek belole!!!!

Biztos, hogy venni kell valamit!

Ez vót "ócsón". Annyira kedvező ajánlatot kaptam, hogy inkább nem eszek, de nem hagyhattam ott. Meg azért ezekből nem is jön túl sűrűn szemben kínálati oldal sem. Mostmár tudok feljebb lépni ha szeretnék erősítő oldalon is a közel távoli jövőben. Elő+végf. Utána meg egy hangfal csere másra nagyobbra...
Én beleérzem az iróniát

Azzal már szerintem eldől nagyjából a kérdés, hogy lemezt akarsz hallgatni vagy file-t/streamet. Utobbira a CD100 nem alkalmas.
Szerintem hallgasd meg mindkettot es az alapjan donts.

Na igen a Hegel DAC-ok, pl...:

És lőn csoda. Ma hoztam el és üzemeltem be. Félelmetes a különbség a hegelhez képest. Nem tudom még leírni mert annyira más az egész. Eddig mintha egy fátyol lett volna a hangfalakon. Nem gondoltam volna, hogy ekkorát tud dobni egy dac az összképen. Új hangok zajok jönnek elő. Konkrétan mintha más kiadású/felvételű lemezet hallgatnék. Nagyon komoly.Rock60 írta: ↑2024.03.06., szer. 14:33Nekem csak egy jóval szerényebb árazású és régebbi Metrum - om van, a NOS II modell.
Ha a konzekvens , következetes flotta - hangból indulunk ki, akkor a Onyx - nak sokkal jobbnak lell lennie a Hegel saját dacjánál, mert szerintem a NOS II is jobb annál.
/ Naturális, stabil, nyugodt hang, talán kicsit túl nyugodt./
Ha az Onyx képességeit teljes mértékben ki akarod aknázni, akkor egy jó/drága coax kábel megvásárlását nem úszod meg.![]()

Ugye milyen nehéz követni ha szándékosan szétoffolják az alap témát?

Ezzel szemben te viszont azt állítod, hogy.. mit is? Ja, semmit :) Csak hogy szerinted úgy biztos nincs. Taps!

Értem. És hogy jön a CD100 módosítás a hazai audio iparhoz és fejlesztésekhez? Kicsit mintha csaponganának a gondolataid. Tudod egyáltalán, hogy miről akarsz beszélni? A CD100 módosítás egy bevalottan és köztudottan DIY jellegű tevékenység, szóba sincsen hozva, hogy a CD100 önmagában rossz lenne és bizony csak akkor lesz jó, ha az említett módosítások megtörténnek. Éppenhogy az van szóbahozva, hogy önmagában is egy remek konstrukció. Anyagi haszonszerzés? Hát annak kemény lenne. A mekiben dolgozni is hatékonyabb.diagnet írta: ↑2024.03.10., vas. 21:58Az elv. Kipécéztek magatoknak egy márkát/típust/korszakot és azt hiszitek-terjesztitek, hogy még jobbá tudjátok tenni, mindezt a konyhaasztal elmélettel indokolva. Csakhogy a CD100, csöves erősítők, routerek, dacok esetén nem egy saját 0-ról induló projektről van szó. Hanem már egy kész, évek,évtizedek óta befejezett termékeket buheráltok további önigazolások és a legtöbb esetben anyagi haszonszerzés céljából. Ez nem fejlesztés, hanem otthoni gányolás. Szellemi tulajdon gyalázás.
A végtelenségig próbáltok szüretelni a mások által ültetett gyümölcsfákról, úgy, hogy cserébe még egy fűmagot sem vetettetek.
Ha számodra a marantz 8B-nél lezárult a minőségbeli fejlődés, akkor kár volt belekezdeni a digitális készülékek világába.sutemenyx írta: ↑2024.03.10., vas. 20:57Az említett Marantz-oknál pl az volt a tapasztalat, hogy a régebbiek jobbak voltak, mint az újak. Úgy Marantz 8B-ig bezárólag, mert azt is volt lehetőségem tesztelni.
Értem én, hogy nehéz túljutni azon, hogy dràga volt a cuccod és az az istencsászár, de hagyjuk már ezt..
De így legalább már el lehet helyezni a megállapításaid súlyát egy számegyenesen.
Az, hogy bizonyos keretek között valami drága egy elkerülhetetlen következmény. Amit sajnos nem lehet azzal orvosolni, hogy tetszőlegesen visszautazunk az időben, hogy a 40 évvel korábbi megfizethető elődjét kikukázzuk egy lomtalanításon.

Szerintem és ez az én véleményem ! Gondold újra és ne beszélj ostobaságokat ,mint sokszor is a hozzászólásaidban...diagnet írta: ↑2024.03.10., vas. 21:58Az elv. Kipécéztek magatoknak egy márkát/típust/korszakot és azt hiszitek-terjesztitek, hogy még jobbá tudjátok tenni, mindezt a konyhaasztal elmélettel indokolva. Csakhogy a CD100, csöves erősítők, routerek, dacok esetén nem egy saját 0-ról induló projektről van szó. Hanem már egy kész, évek,évtizedek óta befejezett termékeket buheráltok további önigazolások és a legtöbb esetben anyagi haszonszerzés céljából. Ez nem fejlesztés, hanem otthoni gányolás. Szellemi tulajdon gyalázás.
A végtelenségig próbáltok szüretelni a mások által ültetett gyümölcsfákról, úgy, hogy cserébe még egy fűmagot sem vetettetek.
Ha számodra a marantz 8B-nél lezárult a minőségbeli fejlődés, akkor kár volt belekezdeni a digitális készülékek világába.sutemenyx írta: ↑2024.03.10., vas. 20:57Az említett Marantz-oknál pl az volt a tapasztalat, hogy a régebbiek jobbak voltak, mint az újak. Úgy Marantz 8B-ig bezárólag, mert azt is volt lehetőségem tesztelni.
Értem én, hogy nehéz túljutni azon, hogy dràga volt a cuccod és az az istencsászár, de hagyjuk már ezt..
De így legalább már el lehet helyezni a megállapításaid súlyát egy számegyenesen.
Az, hogy bizonyos keretek között valami drága egy elkerülhetetlen következmény. Amit sajnos nem lehet azzal orvosolni, hogy tetszőlegesen visszautazunk az időben, hogy a 40 évvel korábbi megfizethető elődjét kikukázzuk egy lomtalanításon.