Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Bodnapet írta:
2024.03.11., hétf. 18:56
fcsfelix írta:
2024.03.11., hétf. 18:48
Nem nyugszol! :D
Deeeeeee :smile29:
Valószínű azt úgyis megtartom, mert ezen az áron nincs jobb/stabliabb bármit is próbáltam.
De most megnézném mit tud egy magasabb osztályos lejátszó.
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer

És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

fcsfelix írta:
2024.03.11., hétf. 18:48
Sziasztok!

Szeretenék feljebb lépni médialejátszó téren. Jelenleg egy Dune Max Vision 4K amit használok.
Van valami ötletetek, javaslat, mi hozna ettől érezhetőbb javulást képben, hangban?

Amin jelenelg gondolkodom:
- Panasonic UB9000,
- Zappiti pro 4k audiocom cinema.

Lehetőleg saját tapasztalatot várok, nem a "haverom ismerőse azt mondta a Popcorn A500 Pro a világon a legjobb" véleményt. :rolleyes:
Nem nyugszol! :D

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Sziasztok!

Szeretenék feljebb lépni médialejátszó téren. Jelenleg egy Dune Max Vision 4K amit használok.
Van valami ötletetek, javaslat, mi hozna ettől érezhetőbb javulást képben, hangban?

Amin jelenelg gondolkodom:
- Panasonic UB9000,
- Zappiti pro 4k audiocom cinema.

Lehetőleg saját tapasztalatot várok, nem a "haverom ismerőse azt mondta a Popcorn A500 Pro a világon a legjobb" véleményt. :rolleyes:
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer

És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Apaci72 írta:
2022.11.19., szomb. 21:21
Aszpirin írta:
2022.11.18., pén. 22:43
Apaci72 írta:
2022.11.18., pén. 21:57
Kedves Fórumozók!

Azt szeretném kédezni, hogy van-e értelme AppleTV-n Infuse-t használni, ha csak streaming-elek (Netflix, HBOGo, Disney+, stb.) HDR-SDR konverziót Oppo 203-as végzi, PD F22-es vetít.

Előre is köszönöm a segítséget!
üdv, Szabolcs
Nincs.
Köszönöm!
Korábban kérdeztem a fentieket, viszont még egy kérdés felvetődött:
ha pl. Amazonon olyan tartalmat szeretnék nézni, amihez nincs magyar vonatkozás, az Infuse-al tudok magyar feliratot hozzáadni?

Köszönöm!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6164

Re: Hdmi splitter 2.1 bi-directional

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Karateqtya írta:
2024.03.05., kedd 10:39
Üdv kedves fórumtársak!
Kérdésem lenne, hátha valaki ért hozzá... Feladat az alábbi lenne: mediaplayerből kijövő adatfolyamot (hdmi) el szeretném osztani kép és hang (vagy csak kép, de ez mindegy) és a másik hdmi kimeneten pedig csak a hangot szeretném megkapni. Erre alkalmas a témában megadott hdmi splitter? Mert nem találtam olyat, ami támogatná a mirroringot. Tehát ezek lényegében a szememben nem elosztók, hanem kapcsolók. Vagy ezt a részét tudják, de a két kimeneti monitor ellátását nem?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Karateqtya
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hdmi splitter 2.1 bi-directional

Hozzászólás Szerző: Karateqtya »

Üdv kedves fórumtársak!
Kérdésem lenne, hátha valaki ért hozzá... Feladat az alábbi lenne: mediaplayerből kijövő adatfolyamot (hdmi) el szeretném osztani kép és hang (vagy csak kép, de ez mindegy) és a másik hdmi kimeneten pedig csak a hangot szeretném megkapni. Erre alkalmas a témában megadott hdmi splitter? Mert nem találtam olyat, ami támogatná a mirroringot. Tehát ezek lényegében a szememben nem elosztók, hanem kapcsolók. Vagy ezt a részét tudják, de a két kimeneti monitor ellátását nem?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6164

Re: Popcorn hour a500 hiba

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

hortenzia82 írta:
2024.02.21., szer. 21:33
Üdv! A500 média lejátszót strémerként használom az erősítőm üzemeléséhez. Zene SSD-én bedugva az A500 USB-be, optikai kimenet a külső DAC-ba, és onnan az ARC-én keresztül az erősítőbe. Ez így kifogástalanul működött egészen addig még rendezgetés miatt szét nem húztam a kábeleket. Természetesen előtte mindent áramtalanítottam. Az újra összerakás után, viszont a rendszer nem működött. A cserélgetésekkel a hibás egység ki lett szűrve, és ez nem más volt mint a A 500. A hiba rendkívül érdekes. Az SSD-ről a zenét az A500 analóg kimenetén gyönyörűen lejátsza, de a digitális kimeneteken keresztül nem továbbítja, helyesebben a zenét nem, de a zene digitális adatait (mintavételezés, bitráta) a DAC kiírja. Próbálkoztam újra indítással mindhiába. Ha lenne valami reset gomb az talán segítene? Ha tud valaki megoldást, várom akár telefonon is. 309468825
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

hortenzia82
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Popcorn hour a500 hiba

Hozzászólás Szerző: hortenzia82 »

Üdv! A500 média lejátszót strémerként használom az erősítőm üzemeléséhez. Zene SSD-én bedugva az A500 USB-be, optikai kimenet a külső DAC-ba, és onnan az ARC-én keresztül az erősítőbe. Ez így kifogástalanul működött egészen addig még rendezgetés miatt szét nem húztam a kábeleket. Természetesen előtte mindent áramtalanítottam. Az újra összerakás után, viszont a rendszer nem működött. A cserélgetésekkel a hibás egység ki lett szűrve, és ez nem más volt mint a A 500. A hiba rendkívül érdekes. Az SSD-ről a zenét az A500 analóg kimenetén gyönyörűen lejátsza, de a digitális kimeneteken keresztül nem továbbítja, helyesebben a zenét nem, de a zene digitális adatait (mintavételezés, bitráta) a DAC kiírja. Próbálkoztam újra indítással mindhiába. Ha lenne valami reset gomb az talán segítene? Ha tud valaki megoldást, várom akár telefonon is. 309468825

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Sziasztok!

Valaki rendelt már "OPPOMOD"-ról bármit Oppo 203-ashoz?
https://www.oppomod.com/

kösz!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Attee írta:
2024.01.19., pén. 19:11
A Xiaomiban a Beállításokon belül a Kijelző és hangon belül a "Speciális hangbeállítások"-ban lehet három opció ("Formátumok kiválasztása") közül választani. (Amúgy ez az egyetlen hangbeállítás, tehát máshol nem lehet állítani a hangon.):

1. Automatikus eszköz által jelzett formátumok használata

2. PCM

3. Passthrough

És még van egy olyan beállítási lehetőség, h. "AC4 dialog enhancer", ahol négy opció közül lehet választani:

1. Kikapcsolás
2. Alacsony
3. Közepes
4. Magas

Az összes verziót kipróbáltam és egyik esetén se működik a hang. Teljesen tanácstalan vagyok és persze rohadt pipa! :(

Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséget!
Sajnálom, elvileg működnie kellene! Próbálj meg kölcsön kérni egyet az ajánlottak közül hátha. :rolleyes:
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Attee

Hozzászólás Szerző: Attee »

A Xiaomiban a Beállításokon belül a Kijelző és hangon belül a "Speciális hangbeállítások"-ban lehet három opció ("Formátumok kiválasztása") közül választani. (Amúgy ez az egyetlen hangbeállítás, tehát máshol nem lehet állítani a hangon.):

1. Automatikus eszköz által jelzett formátumok használata

2. PCM

3. Passthrough

És még van egy olyan beállítási lehetőség, h. "AC4 dialog enhancer", ahol négy opció közül lehet választani:

1. Kikapcsolás
2. Alacsony
3. Közepes
4. Magas

Az összes verziót kipróbáltam és egyik esetén se működik a hang. Teljesen tanácstalan vagyok és persze rohadt pipa! :(

Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséget!

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Attee írta:
2024.01.19., pén. 14:10
Hát félek bele fogok őrülni ebbe! Megint kipróbáltam és mind a két HDMI bemenetbe bedugtam a Xiaomit az erősítőben és kép van mind a kettőben (elsőre persze elfelejtettem az erősítőn is a "source"-ot a HDMI-re kapcsolni, ezért nem volt kép, csak a TV-n kapcsoltam oda), de (digitális) hang továbbra sincs... Egyszerűen nem értem miért nem megy! :((((
Akkor pedig biztosan a Xiaomi hang beállításaival van a gond! Szerintem ott próbálkozz.
Esetleg kérj kölcsön valakitől mondjuk egy fire sticket vagy egy chromecast-ot és próbáld ki azzal is.
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Attee

Hát félek bele fogok őrülni ebbe! Megint kipróbáltam és mind a két HDMI bemenetbe bedugtam a Xiaomit az erősítőben és kép van mind a kettőben (elsőre persze elfelejtettem az erősítőn is a "source"-ot a HDMI-re kapcsolni, ezért nem volt kép, csak a TV-n kapcsoltam oda), de (digitális) hang továbbra sincs... Egyszerűen nem értem miért nem megy! :((((

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Attee írta:
2024.01.19., pén. 11:29
No kipróbáltam ezt: "Egy próbát talán megér, hogy az erősítő egyik hdmi bemenetébe dugod a stick-et a kimenetet meg összekötöd a tv egyik hdmi bemenetével." Tehát a Xioami készülék HDMI kábelét bedugtam az erősítő HDMI in csatlakozójába, és az erősítő HDMI out csatalkozóján keresztül HDMI kábellel összekötöttem a TV-t. De így nem látom a TV Box jelét, mert az az erősítőbe van bedugva. Ha rámegyek a HDMI 3-ra a "source"-ban (oda dugtam be az erősítő kimenetét), ott nincs jel. Ennek hogy kéne így működnie?
Ilyen egyszerűen kellene működnie! Az erősítőt arra a hdmi bemenetre kapcsolod amibe a Xiaomi kábelét dugtad a tv-t meg arra a bemenetre amibe az erősítőből jövő kábel van. Ha nincs kép akkor dugd vissza a tv-be a Xiaomi-t és ellenőrizd a beállításokban, hogy milyen video felbontásra van állítva. Lehet 4K-n van az erősítőd azt biztosan nem kezeli.
Illetve az erősítő beállításaiban lehetne még ellenőrizni, hogy aktív-e a hdmi bemenet illetve ahhoz a bemenethez a hdmi van-e hozzárendelve.

Attee

No kipróbáltam ezt: "Egy próbát talán megér, hogy az erősítő egyik hdmi bemenetébe dugod a stick-et a kimenetet meg összekötöd a tv egyik hdmi bemenetével." Tehát a Xioami készülék HDMI kábelét bedugtam az erősítő HDMI in csatlakozójába, és az erősítő HDMI out csatalkozóján keresztül HDMI kábellel összekötöttem a TV-t. De így nem látom a TV Box jelét, mert az az erősítőbe van bedugva. Ha rámegyek a HDMI 3-ra a "source"-ban (oda dugtam be az erősítő kimenetét), ott nincs jel. Ennek hogy kéne így működnie?

Attee

Köszi a tippet, de végigpróbáltam az összeset és sajna egyikben sem működött! :(

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Van a xiaomiban egy audio beallitas, probald ott, es hatha az egyik megoldas a problemadra
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Attee

Hát tény, h. nem mai darab, de még mindig jól szuperál! :) Köszönöm a tanácsot! Nem tudom, h. van-e jelentősége, de ez a Xiaomi TV Box S nem stick egyébként... Esetleg valakinek van még ötlete, h. mi lehet a gond az alapján, amit leírtam, h. miért nem megy át a digitális hang a médialejátszóból az erősítőbe a HDMI-n (és a TV-n) keresztül? Valami beállítás gond lehet?

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Attee írta:
2024.01.18., csüt. 20:10
Harman/Kardon AVR-147 és igen, 2 HDMI bemenet és egy kimenet van.
Hú az nem mai darab! Egy próbát talán megér, hogy az erősítő egyik hdmi bemenetébe dugod a stick-et a kimenetet meg összekötöd a tv egyik hdmi bemenetével.
Ha majd egyszer lesz egy modernebb erősítőd akkor minden képen így csináld. ;)

Attee

Harman/Kardon AVR-147 és igen, 2 HDMI bemenet és egy kimenet van.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Milyen erősítőd van? Vannak rajta hdmi bemenetek illetve kimenet? :rolleyes:

Attee

Üdv! A minap vettem meg a Xiaomi TV Box S (2nd Gen) készüléket, ami nekem alapvetően arra kellett, h. a külső merevlemezről saját videókat tudjak nézni (olyanokat, amelyeket a Samsung TV-m már nem tud lejátszani). Ennek tökéletesen meg is felel, viszont abban szeretnék segítséget kérni, h. hogyan tudom "kipréselni" belőle a Dolby Atmos/Vision, DTS hangminőséget. A TV optikai kábellel van összedugva az 5.0-as hangrendszerem erősítőjével és tökéletesen működik, tehát ha a TV-n indítok el mondjuk egy Netflix filmet, akkor azonnal átvált Dolby-ra, ill. ha a TV-be dugom be közvetlenül a külső merevlemezt és arról indítok el egy filmet, akkor szintén átvált digitális hangra. Viszont ha a Xiaomi TV Boxról csinálom ugyanezt, akkor nincs se Dolby, se DTS, csak sztereo hangminőség van. Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni ez ügyben!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

zx07 írta:
2024.01.11., csüt. 16:49
Itt egy jópofa ábra, ami megmutatja, hogy a digitális négyszögjel valójában hogy is néz ki amikor átmegy A-ból B-pontba (és a zavarok még nincsenek is ábrázolva rajta)
loc_eps_rftimex.gif
Ha érdekel az ADC/DAC akkor ez egy jó alapozó videó:

youtu.be/cIQ9IXSUzuM
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

fapaci írta:
2024.01.04., csüt. 17:16
Quetz írta:
2024.01.04., csüt. 16:38
Mindketten tévedtek. Digitális tartományban működő eszközöknek a processzor a lelke. A tápegység egészen addig lényegtelen, amíg DAC átalakításra nem kerül sor. A HDMI kábelen persze mondhatnánk, hogy analóg jelek közlekednek, de a túloldalon ADC során visszajutunk a digitális részbe.
Kábeleken közlekedő elektromos jel kizárólag analóg lehet, nem létezik belőle digitális verzió, azt a fogadó készülék dekódolja az analóg jelből. Akkor lenne igazságod, ha a kábeleken csak hasznos jelek utaznának és a készülékek csak ezekkel a jelekkel találkoznának, de a valóságban ez nagyon nem így van. Rengeteg zavarjel keveredik a hasznos jel mellé, a tápegységek is sok ilyesmit állítanak elő, a kábelek pedig antennaként is működnek, elektromágneses zavarokat szórnak és fognak be.

Innen fakad a kábelek és tápegységek közötti hallható eltérést, nyilván nem a hasznos jelen, vagy a biteken módosítanak. Ha könyvolvasás közben reflektorral világítok a szemedbe, kevésbé fogod élvezni a helyzetet és érteni a szöveget, pedig a betűk nem változtak.
Itt egy jópofa ábra, ami megmutatja, hogy a digitális négyszögjel valójában hogy is néz ki amikor átmegy A-ból B-pontba (és a zavarok még nincsenek is ábrázolva rajta)
loc_eps_rftimex.gif
loc_eps_rftimex.gif (3.7 KiB) Megtekintve 2121 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

NiCE
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: NiCE »

HTPC-t használóknak nagyon jó kis összehasonlítás: https://www.youtube.com/watch?v=bXS5I1GlRSM

A legjobb minőséget így érjük el:
- HDR10 forrás esetén: madVR + MPC dynamic tone mapping VAGY generálunk DV RPU-t Davinci Resolve-val és használjuk az Energy Player-t
- Dolby Vision forrás esetén: Energy Player (CMv4.0 kompatibilis), sajnos a red push bug fennáll, mint a Shield-nél, de az kalibrálással orvosolható

Továbbá a madVR esetében pontosan tudnod kell a monitor fényerejét, míg a DV közvetlenül az EDID-ből olvassa, így kisebb az esélye, hogy rossz értékeket használsz. A madVR fényerő-ingadozást okozhat, a DV viszont nagyon stabil ebből a szempontból.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”