Deeeeeee

Valószínű azt úgyis megtartom, mert ezen az áron nincs jobb/stabliabb bármit is próbáltam.
De most megnézném mit tud egy magasabb osztályos lejátszó.
Deeeeeee
Nem nyugszol!fcsfelix írta: ↑2024.03.11., hétf. 18:48Sziasztok!
Szeretenék feljebb lépni médialejátszó téren. Jelenleg egy Dune Max Vision 4K amit használok.
Van valami ötletetek, javaslat, mi hozna ettől érezhetőbb javulást képben, hangban?
Amin jelenelg gondolkodom:
- Panasonic UB9000,
- Zappiti pro 4k audiocom cinema.
Lehetőleg saját tapasztalatot várok, nem a "haverom ismerőse azt mondta a Popcorn A500 Pro a világon a legjobb" véleményt.![]()
Korábban kérdeztem a fentieket, viszont még egy kérdés felvetődött:
A kérdés átkerült a helyére.Karateqtya írta: ↑2024.03.05., kedd 10:39Üdv kedves fórumtársak!
Kérdésem lenne, hátha valaki ért hozzá... Feladat az alábbi lenne: mediaplayerből kijövő adatfolyamot (hdmi) el szeretném osztani kép és hang (vagy csak kép, de ez mindegy) és a másik hdmi kimeneten pedig csak a hangot szeretném megkapni. Erre alkalmas a témában megadott hdmi splitter? Mert nem találtam olyat, ami támogatná a mirroringot. Tehát ezek lényegében a szememben nem elosztók, hanem kapcsolók. Vagy ezt a részét tudják, de a két kimeneti monitor ellátását nem?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
A kérdés átkerült a helyére.hortenzia82 írta: ↑2024.02.21., szer. 21:33Üdv! A500 média lejátszót strémerként használom az erősítőm üzemeléséhez. Zene SSD-én bedugva az A500 USB-be, optikai kimenet a külső DAC-ba, és onnan az ARC-én keresztül az erősítőbe. Ez így kifogástalanul működött egészen addig még rendezgetés miatt szét nem húztam a kábeleket. Természetesen előtte mindent áramtalanítottam. Az újra összerakás után, viszont a rendszer nem működött. A cserélgetésekkel a hibás egység ki lett szűrve, és ez nem más volt mint a A 500. A hiba rendkívül érdekes. Az SSD-ről a zenét az A500 analóg kimenetén gyönyörűen lejátsza, de a digitális kimeneteken keresztül nem továbbítja, helyesebben a zenét nem, de a zene digitális adatait (mintavételezés, bitráta) a DAC kiírja. Próbálkoztam újra indítással mindhiába. Ha lenne valami reset gomb az talán segítene? Ha tud valaki megoldást, várom akár telefonon is. 309468825
Sajnálom, elvileg működnie kellene! Próbálj meg kölcsön kérni egyet az ajánlottak közül hátha.Attee írta: ↑2024.01.19., pén. 19:11A Xiaomiban a Beállításokon belül a Kijelző és hangon belül a "Speciális hangbeállítások"-ban lehet három opció ("Formátumok kiválasztása") közül választani. (Amúgy ez az egyetlen hangbeállítás, tehát máshol nem lehet állítani a hangon.):
1. Automatikus eszköz által jelzett formátumok használata
2. PCM
3. Passthrough
És még van egy olyan beállítási lehetőség, h. "AC4 dialog enhancer", ahol négy opció közül lehet választani:
1. Kikapcsolás
2. Alacsony
3. Közepes
4. Magas
Az összes verziót kipróbáltam és egyik esetén se működik a hang. Teljesen tanácstalan vagyok és persze rohadt pipa! :(
Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséget!
Akkor pedig biztosan a Xiaomi hang beállításaival van a gond! Szerintem ott próbálkozz.Attee írta: ↑2024.01.19., pén. 14:10Hát félek bele fogok őrülni ebbe! Megint kipróbáltam és mind a két HDMI bemenetbe bedugtam a Xiaomit az erősítőben és kép van mind a kettőben (elsőre persze elfelejtettem az erősítőn is a "source"-ot a HDMI-re kapcsolni, ezért nem volt kép, csak a TV-n kapcsoltam oda), de (digitális) hang továbbra sincs... Egyszerűen nem értem miért nem megy! :((((
Ilyen egyszerűen kellene működnie! Az erősítőt arra a hdmi bemenetre kapcsolod amibe a Xiaomi kábelét dugtad a tv-t meg arra a bemenetre amibe az erősítőből jövő kábel van. Ha nincs kép akkor dugd vissza a tv-be a Xiaomi-t és ellenőrizd a beállításokban, hogy milyen video felbontásra van állítva. Lehet 4K-n van az erősítőd azt biztosan nem kezeli.Attee írta: ↑2024.01.19., pén. 11:29No kipróbáltam ezt: "Egy próbát talán megér, hogy az erősítő egyik hdmi bemenetébe dugod a stick-et a kimenetet meg összekötöd a tv egyik hdmi bemenetével." Tehát a Xioami készülék HDMI kábelét bedugtam az erősítő HDMI in csatlakozójába, és az erősítő HDMI out csatalkozóján keresztül HDMI kábellel összekötöttem a TV-t. De így nem látom a TV Box jelét, mert az az erősítőbe van bedugva. Ha rámegyek a HDMI 3-ra a "source"-ban (oda dugtam be az erősítő kimenetét), ott nincs jel. Ennek hogy kéne így működnie?
Hú az nem mai darab! Egy próbát talán megér, hogy az erősítő egyik hdmi bemenetébe dugod a stick-et a kimenetet meg összekötöd a tv egyik hdmi bemenetével.
Itt egy jópofa ábra, ami megmutatja, hogy a digitális négyszögjel valójában hogy is néz ki amikor átmegy A-ból B-pontba (és a zavarok még nincsenek is ábrázolva rajta)fapaci írta: ↑2024.01.04., csüt. 17:16Kábeleken közlekedő elektromos jel kizárólag analóg lehet, nem létezik belőle digitális verzió, azt a fogadó készülék dekódolja az analóg jelből. Akkor lenne igazságod, ha a kábeleken csak hasznos jelek utaznának és a készülékek csak ezekkel a jelekkel találkoznának, de a valóságban ez nagyon nem így van. Rengeteg zavarjel keveredik a hasznos jel mellé, a tápegységek is sok ilyesmit állítanak elő, a kábelek pedig antennaként is működnek, elektromágneses zavarokat szórnak és fognak be.Quetz írta: ↑2024.01.04., csüt. 16:38Mindketten tévedtek. Digitális tartományban működő eszközöknek a processzor a lelke. A tápegység egészen addig lényegtelen, amíg DAC átalakításra nem kerül sor. A HDMI kábelen persze mondhatnánk, hogy analóg jelek közlekednek, de a túloldalon ADC során visszajutunk a digitális részbe.
Innen fakad a kábelek és tápegységek közötti hallható eltérést, nyilván nem a hasznos jelen, vagy a biteken módosítanak. Ha könyvolvasás közben reflektorral világítok a szemedbe, kevésbé fogod élvezni a helyzetet és érteni a szöveget, pedig a betűk nem változtak.