Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 123

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

sutemenyx írta:
2024.03.10., vas. 17:51
diagnet írta:
2024.03.10., vas. 17:14
wittao írta:
2024.03.10., vas. 15:49
Azt masok mar megtettek, tul vagyunk rajta.
Jah, értem. Tehát nektek semmi szerepetek nem volt benne... Éppen hogy beestetek a kábeles-kondis-tápos-clockos dögevés utolsó perceire. Milyen kár... Pedig az elmúlt 8 év igencsak tanulságos volt.

Ha az Accuphase-nek utananeznel, ott kiderulne, hogy az eredeti főtervező a Trio nevü márkábol ugrott ki és inditott uj vallalkozast. Az elso nehany keszulekkel meg is alapozta az elismertseget. Mostanra még kb annyit lehet mondani rá, hogy szép. A konstans profitigény a minőséget elvitte csúnyán, mint a cica.
Az Accuphase sztorit légyszíves fejtsd ki bővebben!
Mindig, mindennél van jobb!

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 619

Hozzászólás Szerző: diagnet »

sutemenyx írta:
2024.03.10., vas. 17:51

Esetleg érdemes volna utánanézned, hogy nagy gyártók hogy kezdték. Egy példát tudok említeni, csak neked: a Marantz úgy indult, hogy egy srác önerőből csinált a konyhaasztalon az akkori többféle lemezjátszó korrekcióhoz egy olyan előerősítőt, ami tudott többfélét is kezelni, és jól szólt.
Hagyjuk már ezeket az 50-70 évvel ezelőtti romantikus történeteket.
Az egyedüli oka, hogy még most is a cd100-kat tudjátok túrni, hogy anno a philips sokmillió dollárt égetett el a projektre.
Semmiféle konyhaasztal nem volt már akkor sem, főleg nem manapság. Amit most a konyhaasztalon lehet végetni az a netto kuruzslás. A philips bedőlését pontosan az a minőség inflálás és piaci higulás okozta amit itt sokan képviselnek, gyakorolnak.
A jelenlegi piaci körülmények között létre sem jöhetett volna.

A minőségbeli hasonlatokra majd térjünk vissza akkor, ha az általad emlegetett márkák mostani szériái valamelyikével valaha is rendelkeztél és a szükséges segédberendezések birtokában objektív összevetéseken vagy túl.
A hifi történelemből én is tudnék storyzgatni, csak az akkor volt, ma meg holnap van.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2024.03.10., vas. 17:41
Arulunk kabelt az baj… kinaiak arulnak ezek hamisitott valtozatait, az jo, tamogatando pelda.
Arulunk dac-ot az baj… kinaiak arulnak dac-ot (20-ad aron ugyanazt, sot jobbat ugye). Az jo. Sot az naaaaggyonnn jo!
Tőlem soha nem olvashattál kábel, vagy bármilyen hamisitást támogató irományt. Elvből elutasítok minden ilyen jellegű dolgot. Olyat viszont már hallottam, hogy a hamis kábeleket vásárlók nagy többsége észre sem veszi a különbséget. Mint ahogy én se veszem észre, hogy lakatos armando eredeti vagy török gucciban nyomja, mert a vizuális élményen nem változtat.

Olyat sem olvashattál, hogy bajom lenne azzal, ha egy magyar kereskedő dacot, vagy bármit árul. A baj ott kezdődik, mikor az import költségeket leszámítva a kínai és a magyar fogyasztói ár között még mindig többszöröse a különbség. De még ez is érthető, mert "kell a péz". Csak ott kezdődnek az igazán nagy bajok, mikor az egyik oldalon az amiros mérésekben is szereplő kínai dacok hangját, minőségét és létjogsultságát fikázzátok, a másik oldalon meg ugyanazokat ajánlgatjátok audiophile kategóriában.

És erre most rájön az, hogy mivel a komplett középréteg elfordult ettől a világszinten hirhedt okkultizmusba ívelő hifis ámokfutástól és szinte már csak a belépő szintű digitális cuccokat veszik, egyesek megcélozták a lowend termékek pimpelését. Azt terjesztve, hogy kategóriákkal emelik a hangminőségüket.
Ez rövid távon megint marhajó üzletnek tűnik, lehet vele nyerni pár milliót, úgy ahogy a nagyobbak anno pár százmilliót kivettek kábelekből és egyéb kiegészítőkből. Csak ugye idővel az élet itt is benyújta a számlát.
Ebben a szegmensben nagyon hamar kiderül, ha a streamereknek, dacoknak és a további hozzákapcsolt eszközöknek a pimpelések ellenére ugyanolyan hibás, zavaró,vagy unalmas marada hangja.(Elég ha valahol meghallanak egy valóban magasabb kategóriát) Ők nem fognak éveket küzdeni további felesleges körökkel. Kivágják az egészet és vesznek egy soundbart, vagy azt se. Aztán onnantól kezdve már ebben a kategóriában sem lesz kinek ígérgetni.

Vagy gondolj bele azok helyébe akik az elmúlt években adtak ki 3-8k eurót dac-ra. Elvileg őket véded, nem? Akkor te hogy éreznéd magad mikor azt hirdetnék, hogy az eliexpresses kínai dacot is fel lehet húzni akármilyen szintre?
Kereskedőkét nem zavar, hogy ezzel egyben a drága "EU/USA/japán" dacok vagy az audio pc-k sírját ássátok?
wittao írta:
2024.03.10., vas. 17:41
Biztos elkerulte a figyelmedet, de az utobbi 2-3 ev dogevese a kinai markaknal 3 varazsmondat volt: ;)
- linear PSU
- ultra low jitter clock module
- MQA
Ezek a varázsmondatok bármelyik népszerű márkánál is ott szerepelnek a katalógusban.
Önmagukban senkit nem vezetnek félre. Tudod, hogy lineáris tápos, alacsony jitterű clock mellett támogatja az MQA-t. Ennyi. Nincs mögötte 50 oldalnyi fórum bejegyzés, hogy ettől mennyivel jobb lesz a hangmisőgékük.

Durva, hogy kereskedő fejjel még mindig nem értitek, hogy az éremnek két oldala van.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

diagnet írta:
wittao írta:
Jah, értem. Tehát nektek semmi szerepetek nem volt benne... Éppen hogy beestetek a kábeles-kondis-tápos-clockos dögevés utolsó perceire. Milyen kár... Pedig az elmúlt 8 év igencsak tanulságos volt.
Mégis miről van szó? Nehezményezed, hogy valakik itthon lépésről-lépésre fejlesztenek készülékeket? Mit gondolsz mások máshol hogyan csinálják vagy hogyan csinálták? Születésüktől tudták, hogy mit kell csinálni, vagy hogyan gondolod?
Esetleg érdemes volna utánanézned, hogy nagy gyártók hogy kezdték. Egy példát tudok említeni, csak neked: a Marantz úgy indult, hogy egy srác önerőből csinált a konyhaasztalon az akkori többféle lemezjátszó korrekcióhoz egy olyan előerősítőt, ami tudott többfélét is kezelni, és jól szólt. Először a haveroknak kellett belőle aztan masoknak is, egyre több embernek. Aztán lettek más cuccok, végfok, stb.. majd összeállt a Sequerra-val és megcsinálták “A” világverő tunert, a 10B-t. Csak kicsit sokba kerult és csődbe mentek. Végül megvették a céget a japók, akik meglovagolva a márkanevet, elkezdtek másodvonalas cuccokat (superscope) gyártani és eladni. Kesobb aztan volt a Philips tulajdona is a márka, harmadvonalbeli cuccokra került a logó. Mostmár Denon-Marantz holdingban van, vagy volt 10éve, és gyakorlatilag MediaMarkt szinvonalra sikerült lerugni a márkanevet. Erről nem az eredeti fejlesztők tehetnek, nekik a márka bejáratását köszönhetjük.
Ha az Accuphase-nek utananeznel, ott kiderulne, hogy az eredeti főtervező a Trio nevü márkábol ugrott ki és inditott uj vallalkozast. Az elso nehany keszulekkel meg is alapozta az elismertseget. Mostanra még kb annyit lehet mondani rá, hogy szép. A konstans profitigény a minőséget elvitte csúnyán, mint a cica.
A legtöbb amerikai és europai marka ugy kezdodik, hogy (jo ertelemben) nagyon meg akarjak mutatni, hogy vilagvero cuccot csinalnak. Ezen dolgozik a mindenki, szerintem a CoreAudio is. Mi ezzel a problémád?
Na van akire ez mind nem igaz, ezek a kinaiak. Ők fogjak, lemasolnak mindent, megcsinaljak okosba, eladjak direkt ertekesitessel, kikerulve minden europai minositesi normát.
Mostmar persze meg tudjak szepre is csinalni, lassan mar egesz jora is. A gyartokapacitasuk es gyartasi minoseguk magas szintet kepvisel, de naluk nem az volt a kezdomotivacio soha, hogy minel jobbat csinaljanak. Ez mostanaban kezd alakulni.
Tehat tovabbra is nem értem mi a problemad. Kivancsian varoma valaszod.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2252

Hozzászólás Szerző: wittao »

diagnet írta:
wittao írta:
Meg mielott atesnel megint a masik lo masik oldalara:
Arulunk kabelt az baj… kinaiak arulnak ezek hamisitott valtozatait, az jo, tamogatando pelda.
Arulunk dac-ot az baj… kinaiak arulnak dac-ot (20-ad aron ugyanazt, sot jobbat ugye). Az jo. Sot az naaaaggyonnn jo!
Szerencsere te az Accuphase es B&W gyemantok tamogatasaval kihuztad magad ebbol a klubbol!

Biztos elkerulte a figyelmedet, de az utobbi 2-3 ev dogevese a kinai markaknal 3 varazsmondat volt: ;)
- linear PSU
- ultra low jitter clock module
- MQA
De nyomhatod meg a hazai gyartoellenes propagandadat nyugodtan, a szokasos lajkolasokat az Amirbarat tamogatoktol begyujtod es mindenki tovabblephet.
Magam reszerol lezarnam ezt az elmes vitatkozast, vegyetek kinai dac-ot, hasznaljatok egeszseggel (te meg add el a jappany es angol cuccokat, mert eddig sem volt tul hiteles az iromanyod ezen infok birtokaban ;) )
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6538

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:
2024.03.10., vas. 09:56
Ez a lista egy SINAD lista, messzebb menő következtetéseket kár levonni, bevallom nem is értem az emiatt kialakult vitát, de lehet, hogy valami kimaradt nálam. gondolkodik.gif
Szerintem a vita nem maga a lista miatt alakult ki, hanem az itt is nagy követőtáborral rendelkező Amir barátunk megállapításai miatt, miszerint a Bricasti "performansz"-át megkapod egy topping d30-cal 20-szor alacsonyabb áron, ezért nem ajánlja senkinek. Mindezt a pár mérésre alapozva, aminek egy fontos része a SINAD.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6538

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2024.03.10., vas. 09:21
A koreai autók is minimum megmosolyogtatók voltak még 20 évvel ezelőtt, most meg már kis túlzással lányomtak mindenkit a legfontosabb kategóríákban.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nyomulnak, az igaz. De hogy lenyomtak mindent? Nahaggyámán. Ahogy kanadai jóbarátom mondja: "KIAfasznak kell?" :D :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

wittao
V.I.P.
V.I.P.

diagnet írta:
2024.03.10., vas. 13:14
wittao írta:
2024.03.10., vas. 01:57

Ennyi targyi tevedest azert regen nem lehetett olvasni egy ilyen rovid hsz-ben. Majd minden legepelt szoert kar volt…
A tárgyi tévedés abban áll, hogy fülelek szaktársad(is) megtalálta az újabb piaci rést amivel a tömegével rendelgetett filléres kínai dacokból "akármilyen drága láncban is megállja helyét" kategóriát csinál.(bújtatott önreklám)
De te továbbra is engem szablyázol mint a chifi helyi nagykövetét. Vajon a magyar digitális audió piacot hány évbe fog telni teljesen kizsigerelni, lezülleszteni? 2-3? Nyomjátok!

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: tomrider »

s4tch írta:
2024.03.10., vas. 10:30
bézsé írta:
2024.03.10., vas. 10:24
Szervusztok!

Auralic Aries Femto Streamer szoftverfrissítése.

Abban tudnátok segíteni, hogy milyen módon tudom a legújabb szoftvert telepíteni rá?

Előre is köszönöm!
Automatikus a frissítés. Ha van új verzió, annak települni kell. Ha mégsem, írj a gyártónak.
Egészen pontosan, ha be van kapcsolva, két óránként ellenőrzi a fissítési lehetőséget. A másik eset, hogy teljes áramtalanítás után, bekapcsoláskor ellenőriz. Ehhez nem elég kikapcsolni a távirányítóval, áramtalanítani kell.
Nekem frissítés után többször is újra kell indítani mire magához tér.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1172

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Részemről csak annyi, ami a saját tapasztalat,

hogy volt nálam egy SMSL D300, egy kínai dac, nevetséges 150e árért megkapni, két év garanciával, magyar papírokkal, némi tuninggal volt ez a példány, tetszett nagyon, volt kis csalás a tónusban, de remek balansszal, finom basszussal, de ezt úgy értsétek, hogy a HighEnd Show-n, ha egyetlen ilyet hallok, akkor azt mondom, hogy jó felé megy a világ,
aztán,

hogy az SMSL PL200 CD játszó, kínai ez is, de az új AKM csippel, nekem tudott olyat mutatni, hogy gondolkodóba ejtett; egy $700-os dolog, az alap hifi fölött mondjuk, de a középsávjában van valami olyan tisztaság, amit én eddig sehol nem hallottam, konkrétan sehol, mert pont nem az történt, amit gondolt az ember eleddig, meg amit olvasni lehet, hogy az AKM meg a Sabre versenye egy technicista dolog, a minél több részlet, a hifis paraméterek jósága, meg a felbontás, meg bla... bla... - hanem valami furcsán életszerű gördülősség, igen ez a 'velvet' dolog, ezt hallani, rendesen, bárki bármit is mondjon, ami a zeneiség egyik szinonimája nekem, és igen, kissé szürke hang az ML-hez képest, de totálisan tónushelyes, a legkomplikáltabb csembalólemezem sem tudott kifogni rajta, és ez ebben az ársávban egyszerűen 'nem illendő', hogy ilyesmi megjelenjen,
és a kidolgozottság, a karosszéria, az teljesen lenyűgöző, olyan CNC illesztések, hogy nem is értem, hogy ki az, aki ilyet tud csinálni, a hangerőszabályzó az konkrétan tökéletes, az ML itt a 15 évével itt egy kezelhetetlen behemót,
stb...

És igen, megkerestem ezt a csipet egy komolyabb architektúrával, ez a Gustard A26, ez is kínai, igen, és a hangja, azon egyszerűen hanyatt estem, pedig néhány dolog járt már a szobámban, és alapvetően engem nem érdekel sem a SINAD, sem az ASR fórum, sem az, hogy kínai, vagy valami szökött mérnök gyereke csinálta a Philips-től, engem ez a hang, ami most van, igen, ezt viszont módfelett érdekel...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - TT DAC - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2024.03.10., vas. 01:57

Ennyi targyi tevedest azert regen nem lehetett olvasni egy ilyen rovid hsz-ben. Majd minden legepelt szoert kar volt…
A tárgyi tévedés abban áll, hogy fülelek szaktársad(is) megtalálta az újabb piaci rést amivel a tömegével rendelgetett filléres kínai dacokból "akármilyen drága láncban is megállja helyét" kategóriát csinál.(bújtatott önreklám)
De te továbbra is engem szablyázol mint a chifi helyi nagykövetét. Vajon a magyar digitális audió piacot hány évbe fog telni teljesen kizsigerelni, lezülleszteni? 2-3? Nyomjátok!

bézsé
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: bézsé »

Köszönöm!

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

bézsé írta:
2024.03.10., vas. 10:24
Szervusztok!

Abban tudnátok segíteni, hogy milyen módon tudom a legújabb szoftvert telepíteni rá?

Előre is köszönöm!
Automatikus a frissítés. Ha van új verzió, annak települni kell. Ha mégsem, írj a gyártónak.

bézsé
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: bézsé »

Szervusztok!

Előre is köszönöm!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10159

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

wittao írta:
2024.03.10., vas. 09:37
Ezzel nincs is vitam, a Holo Audio 4-5 evvel ezelott is jokat gyartott, bar aki EU-ban bevasarolt nagy rendszerbe, altalaban a Kitsune Editiont vette, ami 6.500€.

Lehet felreertheto voltam, nekem nem a kinai dolgokkal van gondom. Nekem azzal van, amikor van egy lista 1-2 kiveteltol eltekintve szinte hallgathatatlan termekekkel (az amlitett Holo Audio nem fert be az elso 20-ba!), 1000€ alatti arral. Megis ki a fene tartja ezt realitasnak?

A kinai autos hasonlatra, igen, itt a BYD Seal, 20MFt-ert. De nem irja egyetlen ujsagiro sem, hogy a Kinaban kaphato legolcsobb 5MFt-os BYD szenne alazza a teszteken a 20x aru autokat, ami most akarhogy is szamolom 100MFt. Tehat vegyunk mondjuk egy jol felextrazott Range Rovert, vagy S-Classe mercit, melyikotok valasztana helyettuk az 5MFt-os benzines BYD-t? “Nemzetkozi tesztcsoport” sorra hozza ki a kulonbozo parameterek alapjan, hogy sokkal jobb az a verda, mint ezek… csak hihetunk nekik, nem? :)
Teljesen fals egy ilyen adat alapján sommás véleményeket megfogalmazni, és ez alapján rangsorolni, ezt már én is leírtam pár hete, amikor elkezdődött először ez a vita. Ez a lista egy SINAD lista, messzebb menő következtetéseket kár levonni, bevallom nem is értem az emiatt kialakult vitát, de lehet, hogy valami kimaradt nálam. gondolkodik.gif
Olyan ez kicsit, mint anno az erősítőknél a dampling faktor. Annak sem volt se füle, se farka, csak egy szám, ami önmagában nem jelent sokat.

És most mindenkihez szólnék, mert ez a vita szerintem sehova nem vezet, csak szétflameli a DAC tolikot.
Kösz, hogy átgondolod! :kiss:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: zenta »

wittao írta:
2024.03.10., vas. 09:39
zenta írta:
2024.03.10., vas. 09:38
Kedves wittao!
Tedd le egy pillanatra a szablyát, lépj hátra hármat és olvasd el újra, mit írt chord_. Nem hosszú. Ha azzal szállsz vitába, amit írt, s nem azzal, amit nem, akkor még értelmes vita is lehetne belőle. Talán…
Elolvastad a tobbiek mit irtak? Meg ugy altalaban mire reagaltam?
Elolvastam, de Te chord_-ot idézted be, arra reagáltál. (Részemről ennyi.)
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

wittao
V.I.P.
V.I.P.

zenta írta:
2024.03.10., vas. 09:38
Kedves wittao!
Tedd le egy pillanatra a szablyát, lépj hátra hármat és olvasd el újra, mit írt chord_. Nem hosszú. Ha azzal szállsz vitába, amit írt, s nem azzal, amit nem, akkor még értelmes vita is lehetne belőle. Talán…
Elolvastad a tobbiek mit irtak? Meg ugy altalaban mire reagaltam?

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2024.03.10., vas. 09:21
wittao írta:
2024.03.10., vas. 08:53

Hogy lehet az, hogy ezekbol a csoda termekekbol nem nagyon latok a felsobb kategorias rendszerek polcain ezekbol?
Csak idő kérdése.
A dinoszaurusz autógyártók is röhögtek anno az első Tesla esetében, hogy mit akarnak itt a laptop akkukkal, meg minden.
Aztán most látjuk, mi lett belőle az autó piacon.
A koreai autók is minimum megmosolyogtatók voltak még 20 évvel ezelőtt, most meg már kis túlzással lányomtak mindenkit a legfontosabb kategóríákban. Hogy az S Merci és Rolls-Royce szinten nincsenek ott, az nem is volt (még?) cél.

Szerintem nem kell fel válról venni a dolgot.
20x arkulonbseggel nezd az autos hasonlatokat, mert most itt a vilag legjobb dac-jait nyomjak a sracok 1000€-ert. Szoval nezzuk az 5MFt-os kinai autot, ami szetgyalazza az EU 100MFt-ba kerulo luxusverdait. Varom a listat!

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: zenta »

Kedves wittao!
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2024.03.10., vas. 09:19
wittao írta:
chord_ írta:
2024.03.10., vas. 08:11
Hiába feszültök egymásnak, de a kínai dac-ok jelen vannak a piacon, rengeteg a vacak, de bemerészkedtek a 'jó hang' birodalmába is; versenyezni velük nem lehet túl egyszerű; lehet persze a fejet a homokba dugni, de énszerintem ez most per pillanat így van.
Per pillanat igy nez ki a dac-ok “toplistaja”, remelem jol szurtem ASR-en.
Ha nem ezek kozul hasznalsz barmit is, akkor bizony erdemes a homokot lesopornod a sajat fejedrol is…
Hogy lehet az, hogy ezekbol a csoda termekekbol nem nagyon latok a felsobb kategorias rendszerek polcain ezekbol? Mindenki a sajat maga ellensege lenne? Olcson a legjobbat megvehetne, ehelyett szorakozik elvtelen modon a sajat penzevel es inkabb 10.000€ osszegeket kiad - ASR es a szekta kovetoi szerint teljesen feleslegesen - , mikozben latjuk a csucs 5 dac-hoz 1000€ is alig kellhet.
Neked melyik van ezek kozul a rendszeredben? Gondolom akkor a legcsucsabb iFi lehet a kozeppontban, vagy a Topping/SMSL vonalrol valamelyik…
(es felreertes ne essek, tolem ezeket a termekeket orommel hallgathatja barki, en is meghallgattam legtobbjuket, de hogy nekem ezeket a TOP dac-okkent bemutassak?!? Nem a keszulekekkel van gond, hanem a rendszerrel, amelyik rendszerben ezek a csucsot kepviselik. Normalis esetben ilyenkor at kellene gondolni a meresek vajon jol vannak-e kidolgozva? Figyelembe vesz-e mindent? Egyaltalan szamit-e ez a parameter?
Kritizaltak is oket, hogy nem terhelve merik a dac-okat, hanem az APX555 is 200kOhm-on meri a dac kimenetet stb. stb. )
Abban teljesen egyetértek chorddal, hogy kínaiak már a spájzban vannak! Sőt a nappaliban. Ne az általad felsorolt termékeket nézd, hanem mondjuk régebben az Audio GD-t, vagy mostanában a Holo Audiot. Elég komoly rendszerekben lehet megtalálni a May dac-ot én többször hallottam már, ugyan nem kapott el a vásárlási láz, de attól még egy jó cucc az ára is szabad szemmel jól látható összeg. Abban az ársávban mozog, ahol már neves audiofil gyártók is kínálnak termékeket és hidd el valaki a Holot választotta meghallgatás után, fülre. Szóval a tömeggagyi mellett bizony fejlődik ez a kategória is, ettől viszont már van mitől tartani az európai, amerikai stb gyártóknak is. Autós példával tudok csak élni, ami jelen pillanatban történik. Pár éve gőgösen ültek az igazgatótanácsban és röhögtek a kínai autókon az európai autógyárak, most meg olyan márkák jelentek meg a piacon, mint mondjuk a BYD (jó gagyi név :D ). Az autó jó, az ár jó, pikk-pakk lesz még 2-3 ilyen és az európai autógyártásnak vége. Marad esetleg pár romantikus kis gyártó, olyan embereknek, mint én, a többiek meg pislognak, mint annak idején a Nokia. Nem is volt olyan régen, mégis elfelejtették. :rolleyes:
Ezzel nincs is vitam, a Holo Audio 4-5 evvel ezelott is jokat gyartott, bar aki EU-ban bevasarolt nagy rendszerbe, altalaban a Kitsune Editiont vette, ami 6.500€.

Lehet felreertheto voltam, nekem nem a kinai dolgokkal van gondom. Nekem azzal van, amikor van egy lista 1-2 kiveteltol eltekintve szinte hallgathatatlan termekekkel (az amlitett Holo Audio nem fert be az elso 20-ba!), 1000€ alatti arral. Megis ki a fene tartja ezt realitasnak?

A kinai autos hasonlatra, igen, itt a BYD Seal, 20MFt-ert. De nem irja egyetlen ujsagiro sem, hogy a Kinaban kaphato legolcsobb 5MFt-os BYD szenne alazza a teszteken a 20x aru autokat, ami most akarhogy is szamolom 100MFt. Tehat vegyunk mondjuk egy jol felextrazott Range Rovert, vagy S-Classe mercit, melyikotok valasztana helyettuk az 5MFt-os benzines BYD-t? “Nemzetkozi tesztcsoport” sorra hozza ki a kulonbozo parameterek alapjan, hogy sokkal jobb az a verda, mint ezek… csak hihetunk nekik, nem? :)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Kemény dolgok mennek itt. Szóba került, hogy a SINAD mérésben nincsenek feltüntetve külön-külön a torzítási komponensek, csak hogy olyan, mint a THD, amit szoktak mérni. Valojaban többnyire THD+N, amit mérnek, tehát a zaj is benne van. És sok esetben azért is nem túl érdekes adat, mert olyan zajról van szó, aminek nincs különösebb hatása a hallott hangra. Pl R-2R dacoknál ott van a tulmintavetelezesi frekvencia, ami megjelenik a kimeneten, de az mondjuk 176.4kHz. Még ha sok, akkor sincs hallható hatása. Aztán ottvannak a lemezjátszók. Egy jó nyomat újkorában nagyon-nagyon extramaximum tud 70dB jel/zaj viszonyt, de az már gyakorlatilag teljesen zajtalan.
Mindenesetre ezek nem 60 meg 70dB második, harmadik vagy ötödik harmonikust produkálnak, hanem egyszerűen csak van a tartalomtol teljesen fuggetlen valamilyen zajuk.
Pl csak hogy idehozzak egy példát, egy CD100 THD+N mérése nem jobb 60dB-nel. De csak azért, mert van egy jelentős mennyiségű 176.4kHz-es zaj a kimeneten, amit a beletervezett harmadrendű szűrő ennyire tud csak elnyomni. Ettől függetlenül a másodrendű torzítása 0.002%, tehát 94dB, a harmad és az annál magasabb rendűek pedig kívül esnek a mérési hibahatáromon, mert ilyen 0.0003-0.0005%-ot mutogat a müszer.
Tehat gyakorlatilag nem torzit, a THD+N mérése mégsem jó, mert van benne egy zaj komponens, amiből egyébként semmit sem hallani.
Ugyanez van más készülékeknél is. Persze a topping az kivétel, az tökéletes.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4211

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

wittao írta:

Hogy lehet az, hogy ezekbol a csoda termekekbol nem nagyon latok a felsobb kategorias rendszerek polcain ezekbol?
Csak idő kérdése.
A dinoszaurusz autógyártók is röhögtek anno az első Tesla esetében, hogy mit akarnak itt a laptop akkukkal, meg minden.
Aztán most látjuk, mi lett belőle az autó piacon.
A koreai autók is minimum megmosolyogtatók voltak még 20 évvel ezelőtt, most meg már kis túlzással lányomtak mindenkit a legfontosabb kategóríákban. Hogy az S Merci és Rolls-Royce szinten nincsenek ott, az nem is volt (még?) cél.

Szerintem nem kell fel válról venni a dolgot.
Csak a Marantz! :-D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10159

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

wittao írta:
chord_ írta:
Hiába feszültök egymásnak, de a kínai dac-ok jelen vannak a piacon, rengeteg a vacak, de bemerészkedtek a 'jó hang' birodalmába is; versenyezni velük nem lehet túl egyszerű; lehet persze a fejet a homokba dugni, de énszerintem ez most per pillanat így van.
Per pillanat igy nez ki a dac-ok “toplistaja”, remelem jol szurtem ASR-en.
Ha nem ezek kozul hasznalsz barmit is, akkor bizony erdemes a homokot lesopornod a sajat fejedrol is…
Hogy lehet az, hogy ezekbol a csoda termekekbol nem nagyon latok a felsobb kategorias rendszerek polcain ezekbol? Mindenki a sajat maga ellensege lenne? Olcson a legjobbat megvehetne, ehelyett szorakozik elvtelen modon a sajat penzevel es inkabb 10.000€ osszegeket kiad - ASR es a szekta kovetoi szerint teljesen feleslegesen - , mikozben latjuk a csucs 5 dac-hoz 1000€ is alig kellhet.
Neked melyik van ezek kozul a rendszeredben? Gondolom akkor a legcsucsabb iFi lehet a kozeppontban, vagy a Topping/SMSL vonalrol valamelyik…
(es felreertes ne essek, tolem ezeket a termekeket orommel hallgathatja barki, en is meghallgattam legtobbjuket, de hogy nekem ezeket a TOP dac-okkent bemutassak?!? Nem a keszulekekkel van gond, hanem a rendszerrel, amelyik rendszerben ezek a csucsot kepviselik. Normalis esetben ilyenkor at kellene gondolni a meresek vajon jol vannak-e kidolgozva? Figyelembe vesz-e mindent? Egyaltalan szamit-e ez a parameter?
Kritizaltak is oket, hogy nem terhelve merik a dac-okat, hanem az APX555 is 200kOhm-on meri a dac kimenetet stb. stb. )
Abban teljesen egyetértek chorddal, hogy kínaiak már a spájzban vannak! Sőt a nappaliban. Ne az általad felsorolt termékeket nézd, hanem mondjuk régebben az Audio GD-t, vagy mostanában a Holo Audiot. Elég komoly rendszerekben lehet megtalálni a May dac-ot én többször hallottam már, ugyan nem kapott el a vásárlási láz, de attól még egy jó cucc az ára is szabad szemmel jól látható összeg. Abban az ársávban mozog, ahol már neves audiofil gyártók is kínálnak termékeket és hidd el valaki a Holot választotta meghallgatás után, fülre. Szóval a tömeggagyi mellett bizony fejlődik ez a kategória is, ettől viszont már van mitől tartani az európai, amerikai stb gyártóknak is. Autós példával tudok csak élni, ami jelen pillanatban történik. Pár éve gőgösen ültek az igazgatótanácsban és röhögtek a kínai autókon az európai autógyárak, most meg olyan márkák jelentek meg a piacon, mint mondjuk a BYD (jó gagyi név :D ). Az autó jó, az ár jó, pikk-pakk lesz még 2-3 ilyen és az európai autógyártásnak vége. Marad esetleg pár romantikus kis gyártó, olyan embereknek, mint én, a többiek meg pislognak, mint annak idején a Nokia. Nem is volt olyan régen, mégis elfelejtették. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1122

Hozzászólás Szerző: denesdr »

wittao írta:
chord_ írta:
Per pillanat igy nez ki a dac-ok “toplistaja”, remelem jol szurtem ASR-en. ...

... Kritizaltak is oket, hogy nem terhelve merik a dac-okat, hanem az APX555 is 200kOhm-on meri a dac kimenetet stb. stb. )
chord_ szerintem nem az ASR mérésire gondolt, amikor ezt a hozzászólást megírta.
Vajon mennyit számít egy 100 Ohm impedanciérték körüli kimeneti fokozatnak, hogy egy tipikusan 20-100 kOhm hifi készülék vagy az APX555 200 kOhm bemenetét kell hajtania? Persze ettől még le lehetne mérni alacsonyabb terhelési impedanciával is a DAC-okat.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”