Gondolom ezek alapján te szívesen veszed ha stricinek neveznek!
Viszont jól értem-e, hogy az előbb primitívnek neveztél? Érdemes lenne megfontolni a választ!
Gondolom ezek alapján te szívesen veszed ha stricinek neveznek!

Aki egyáltalán nem személyeskedett, Te reagáltad le primitíven és rosszul. Szép munka, gratulálok!
Valóban, ez a kulcsszó, a dezinformáció.s4tch írta: ↑2024.03.09., szomb. 17:17Tényleg azt feszegetjük, hogy vajon a dezinformáció káros-e?asebestyen írta: ↑2024.03.09., szomb. 17:10Ok, de ez igazából kinek gond?Nem annak a baja, aki ezt így fenntartások, saját szűrők nélkül befogadja? Neked, aki nem így tesz, ez miért gond?
![]()

Nem feszegetjük. :) A mai világban nem az információhoz jutás a nehéz, hanem a sok szemétben megtalálni a hiteles információt. Ez mindenkinek a saját felelőssége és időbe és erőfeszítésbe kerül és egyetlen helyről, forrásból majdnem lehetetlen. Nem jó, de ez van. Ismét az érem 2 oldala.s4tch írta: ↑2024.03.09., szomb. 17:17Tényleg azt feszegetjük, hogy vajon a dezinformáció káros-e?asebestyen írta: ↑2024.03.09., szomb. 17:10Ok, de ez igazából kinek gond?Nem annak a baja, aki ezt így fenntartások, saját szűrők nélkül befogadja? Neked, aki nem így tesz, ez miért gond?
![]()
Tényleg azt feszegetjük, hogy vajon a dezinformáció káros-e?asebestyen írta: ↑2024.03.09., szomb. 17:10Ok, de ez igazából kinek gond?Nem annak a baja, aki ezt így fenntartások, saját szűrők nélkül befogadja? Neked, aki nem így tesz, ez miért gond?

Ok, de ez igazából kinek gond?

Nem is Neked címeztem a mondandóm, hanem általánosságban a jelenségről írtam azt, ahogy én látom.
Persze, bonyolultabb összefüggések mentén nagyon nehéz lenne/nem lehetne sorrendet felállítani, szerintem nem is kéne, de az olvasók/nézők ezt igénylik, gondolom. És azért tud ez még így is életképes lenni és fennmaradni a - sok szempontból szerintem rossz - módszertana ellenére, mert nagy az igény a hifi köd feloszlatására, ami valljuk be van, mivel sokan megtapasztalták már, hogy sokszor sem az ár, sem a nagy duma mögött nincs valódi műszaki tartalom. Csak jobban kéne csinálni ezt, hitelesebben, korrektebbül, kevésbé hatásvadász módon.Aszpirin írta: ↑2024.03.09., szomb. 16:56A rangsorát viszont egyedül a SINAD alapján állítja össze, és ami még durvább szerintem (is), hogy ez alapján sorol "Very good", "Poor" stb kategóriákba. Anélkül, hogy felhívná a figyelmet, hogy ezek a szavak csak a készülék SINAD-jára értelmezhetők, és semmit nem mondanak az érzékelt minőségről. Így viszont szerintem megtévesztő, ugyanis azok a szavak bizony az angolban is minőségre utalnak - és meggyőződésem, hogy ő is arra használja, különben SINAD: "Extreme high", "Ver high", "Middle", "Low" kategóriákat kellene használnia. A kérdés így is jogos, hogy miért pont az adott értékeknél vannak a határok...

Például? (olyant írj, amire szemet hunytam "büszkén")
Bárcsak így lenne. Gyakorlatilag viszont az a helyzet, hogy rengetegen - itteni tagok is - tényszerűnek tartják az olyan értékeléseket, ami a mostani thread kiinduló pontja is volt. Ezeknek egy Bricasti = Topping E30, drága házban.asebestyen írta: ↑2024.03.09., szomb. 16:43...Kérdés akkor, hogy tulajdonképp kinek szól az egész ASR-es dolog? ... Mindenkinek akar szólni, csak igazán egyik csoportnál se talál be....

Pont azért vigyáztam kínosan arra, hogy "egy-két paramétert" írjak, ami a magyar nyelvben - legalábbis ahonnan én származom - "néhány, de nem sok"-at jelent, nem "egy vagy kettő"-t.

Mar megbocsass, de ti kertek olyan adatokat, amikrol fogalmatok sincsen milyen osszefuggesbe hozhato a hangminoseggel :)
Annyit tennék hozzá, hogy magával a SINAD méréssel, illetve a SINAD-ra kihegyezett eszközökkel, a csak ezen egy paraméter alapján felállított rangsorral is vannak súlyos problémák. Ebben a videóban - amit szintén érdemes teljes egészében megnézni és értelmezni - a készítő 23:44-től magyarázza egy gyakorlati példán keresztül azt, hogy mi történhet túlmintavételezésnél, amire a SINAD mérés, sőt, a teljes asr teszt nem világít rá:

Többen leírtuk már, de úgy látszik, nem akarod megérteni.
Eddig hozzá nem értőként csak figyeltem a vitátokat, mi sül ki belőle...denesdr írta: ↑2024.03.09., szomb. 15:28
Nem kell ehhez elvetemült SINAD hívőnek lenni, sokan vannak, akik ezt állítják, így gondolják, tapasztalják. Legalábbis DAC-ok tekintetében.
Én nem foglalnék állást a témában, de vannak akik igen:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ver.37845/
Vannak tisztességesen dokumentált abx tesztek. Csak az sbaf-ról néhány:denesdr írta: ↑2024.03.09., szomb. 15:28Nem kell ehhez elvetemült SINAD hívőnek lenni, sokan vannak, akik ezt állítják, így gondolják, tapasztalják. Legalábbis DAC-ok tekintetében.
Nagyon leegyszerűsítve.denesdr írta: ↑2024.03.09., szomb. 15:28Nem kell ehhez elvetemült SINAD hívőnek lenni, sokan vannak, akik ezt állítják, így gondolják, tapasztalják. Legalábbis DAC-ok tekintetében.

Nem kell ehhez elvetemült SINAD hívőnek lenni, sokan vannak, akik ezt állítják, így gondolják, tapasztalják. Legalábbis DAC-ok tekintetében.

Nem a mérésekkel van ott baj. Azok nagyon komoly műszerparkon végzett korrekt mérések.fererencz írta: ↑2024.03.08., pén. 19:30Fura ez nekem, hogy ez az Amir fiú, és az olcsó kis f.sokat gyártó cégek kitaláltak pár semmitmondó mérést és paramétert, amiben gagyi olcsóságuk ellenére sem találnak igazán "legyőzőre" a kütyük, 20x ár mellett sem a valódi audiofil gyártók oldaláról. Kontra persze semmi kézzelfogható.

Tényleg nem értek...s4tch írta: ↑2024.03.09., szomb. 00:01Bravó. Így ez nem párbeszéd. A kérdés nyilván arra vonatkozott, hogy az hol van dokumentálva, miért épp 80-nál válik el az ocsú a búzától. Persze érted te a kérdést.
Egyetlen felvetésre sem kaptam érdemi választ, csak cinikus terelést. Kár. Ami a tudományt illeti, a valódi tudomány széles körben dokumentált. Itt meg annyit nem lehet megtudni, miért és hogyan alakultak ki a ponthatárok, mit jelent pontosan gyakorlati szempontból a SINAD rangsor, és pontosan mit ért egy kétségkívül befolyásos, messziről jött ember performance alatt.
Lehet nevezni terelésnek, de én a feltett kérdésre válaszoltam. Azt, hogy melyik SINAD érték miért esik bizonyos színű és besorolású sávba, annak okát nem tudom, de szerintem megkérdezheted Amirt, ő biztosan tud valamit mondani róla. De ahogy már többször leírtam, én sem kedvelem az ASR SINAD listáját, nem tartom jó ötletnek a használatát, mert valóban lehet félrevezető.s4tch írta: ↑2024.03.09., szomb. 00:01Bravó. Így ez nem párbeszéd. A kérdés nyilván arra vonatkozott, hogy az hol van dokumentálva, miért épp 80-nál válik el az ocsú a búzától. Persze érted te a kérdést.
Egyetlen felvetésre sem kaptam érdemi választ, csak cinikus terelést. Kár. Ami a tudományt illeti, a valódi tudomány széles körben dokumentált. Itt meg annyit nem lehet megtudni, miért és hogyan alakultak ki a ponthatárok, mit jelent pontosan gyakorlati szempontból a SINAD rangsor, és pontosan mit ért egy kétségkívül befolyásos, messziről jött ember performance alatt.
Bravó. Így ez nem párbeszéd. A kérdés nyilván arra vonatkozott, hogy az hol van dokumentálva, miért épp 80-nál válik el az ocsú a búzától. Persze érted te a kérdést.