Mert az spdif átvitel korlátait úgy nem tudod kikerülni, hogy a készülékből ugyan hdmi-n jössz ki, de aztán egy külső eszközzel újra spdif-re alakítod. Egyébként is arról van szó, hogy a minőség tekintetében nem az átküldött adatmennyiség a perdöntő, hanem maga a technológia (szinkron - aszinkron) illetve főként annak kivitelezésének minősége úgy adó, mint fogadó oldalon.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7573
Re: Kábelezzünk
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 393
Hallgasd vagy 100-200 órát. Egyre jobb és jobb lesz majd. Nekem 4S10F-van. Filléres kábel. Nagyon rendben van!

Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Canare 4S11 !!! Egy órája kaptam meg a Sonopart-tól Vágtam szereltem. Fél órája fut. Nálam nagyon jól teljesít még így nyersen is!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Miért nem
Ok, elhiszem, nem az én találmányom...
Miért nem

Köszi.
Olyat próbálok keresni - ha egyáltalán létezik - ahol usb kimenet van.
Az optikai nálam gyengébben szerepelt, mint a coax, amit nyernék vele esetleg, azt biztosan elbuknám az optikai miatt.
Olyat próbálok keresni - ha egyáltalán létezik - ahol usb kimenet van.
Az optikai nálam gyengébben szerepelt, mint a coax, amit nyernék vele esetleg, azt biztosan elbuknám az optikai miatt.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7573
Nah, ez az, aminek az ég világon semmi értelme.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Hi!Rock60 írta: ↑2024.03.07., csüt. 18:39Szép jó estét, mindenkinek !
Régebben valakitől kaptam ötletet és tanácsot a settopbox és a dac összekötésével kapcsolatban. Sajnos a lényeget elfelejtettem.
Amire emlékszem, az az, hogy a box - ból eredetileg a TV készülékbe menő HDMI kábelt valami elosztó-szerűségbe kell kötni. Onnan egy másik HDMI megy tovább a TV-be, a harmadik - talán usb - megy a dacba.
Az egésznek az lenne a lényege - ha igaz - hogy a HDMI kábelen nagyobb felbontású jel jön ki, mint a coax kimeneten.
A kérdésem az lenne, hogy ismerősnek tűnik - e valakinek ez a setup, életképes - e és mi az az elosztó-dobozka ?
Köszi.
Esetleg hdmi audio extractor-ra gondolhatott az ismerősöd?
Ez nagyjából megfelel a leírásnak, a hdmi-ből "szedi ki a digi audio jelet".
Itt egy pl: https://www.emag.hu/oem-video-audio-ada ... 3MQAvD_BwE
Ezen optikai spdif kimenet van, ez mehet a dac-ba. Gondolom van más verzió is ha ezt nem tudja fogadni a dac.
Azt nem tudom hogy ettől nagyobb felbontású lesz-e a végeredmény :)
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
Szép jó estét, mindenkinek !
Régebben valakitől kaptam ötletet és tanácsot a settopbox és a dac összekötésével kapcsolatban. Sajnos a lényeget elfelejtettem.
Amire emlékszem, az az, hogy a box - ból eredetileg a TV készülékbe menő HDMI kábelt valami elosztó-szerűségbe kell kötni. Onnan egy másik HDMI megy tovább a TV-be, a harmadik - talán usb - megy a dacba.
Az egésznek az lenne a lényege - ha igaz - hogy a HDMI kábelen nagyobb felbontású jel jön ki, mint a coax kimeneten.
A kérdésem az lenne, hogy ismerősnek tűnik - e valakinek ez a setup, életképes - e és mi az az elosztó-dobozka ?
Köszi.
Köszi.
Nekem egy Wiim Pro van összekötve a dac-kal egy Valhalla koaxiális digitális kábellel és sajnos itt is ugyanez a jelenség.solarsurfer írta: ↑2024.03.06., szer. 22:16Sziasztok! Szeretném a tanácsotokat kérni: Node streameremhez vettem egy külső Chord DAC-ot, amit először a hozzátartozó USB-vel kötöttem össze, amivel rendben működött. A jobb hang érdekében rendeltem hozzá egy jó minőségű koaxiális digitális összekötőt. A hangon dobott az új kábel, viszont itt kezdődtek a problémák is. A koax beüzemelése után arra lettem figyelmes, hogy néha kiesik a hang egy fél pillanatra. Először a Node op-rendszerére gyanakodtam, de nem azzal volt a gond. Mint kiderült, ha a lakásban bármilyen áramkapcsolás történik (bojler, sütő, villanykapcs.) a koax kábelnél megszakad a hang egy pillanatra. Visszakötöttem az USB-t és azzal a problémák is megszűntek. Picit utánaolvastam külföldi fórumokon és másnál is előfordult ez a probléma.
A kérdésem a következő:
- Egy külön a DAC-hoz használt külső lineáris tápegység megoldaná a problémát?
- A használt koax kábel lehet rossz vagy alapból a lakás kábelezésével van a probléma?
- Milyen más megoldás jöhet még szóba?
Vagy felejtsem el a koaxiális összekötést és maradjak az USB-nél?
Köszönöm a válaszokat!
- solarsurfer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 38
Sziasztok! Szeretném a tanácsotokat kérni: Node streameremhez vettem egy külső Chord DAC-ot, amit először a hozzátartozó USB-vel kötöttem össze, amivel rendben működött. A jobb hang érdekében rendeltem hozzá egy jó minőségű koaxiális digitális összekötőt. A hangon dobott az új kábel, viszont itt kezdődtek a problémák is. A koax beüzemelése után arra lettem figyelmes, hogy néha kiesik a hang egy fél pillanatra. Először a Node op-rendszerére gyanakodtam, de nem azzal volt a gond. Mint kiderült, ha a lakásban bármilyen áramkapcsolás történik (bojler, sütő, villanykapcs.) a koax kábelnél megszakad a hang egy pillanatra. Visszakötöttem az USB-t és azzal a problémák is megszűntek. Picit utánaolvastam külföldi fórumokon és másnál is előfordult ez a probléma.
A kérdésem a következő:
- A használt koax kábel lehet rossz vagy alapból a lakás kábelezésével van a probléma?
Köszönöm a válaszokat!
A kérdésem a következő:
Köszönöm a válaszokat!
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Mármint hogy Bálint73, és nem én.gomolalaci írta: ↑2024.03.01., pén. 20:25Vagy kipróbálod a Power-R kábelt. De komolyan! (Nem vagyok Rudi reklám embere, csak a talajon maradtam....)zoli73 írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:54Ha jól számolok, neked 10 méter hangsugárzókábelre lenne szükséged, amire 150, de maximum 200e Ft a keret. Ez 15-20e Ft/métert jelent. Sajnos ezen a szinten nincsenek csodák, és a jelenlegitől feljebblépni sem valószínű, hogy sikerül ilyen adottságokkal, talán csak oldalra.Bálint73 írta: ↑2024.02.29., csüt. 14:36Tanácsot/segítséget szeretnék kérni.![]()
Qed XT 40i-m van.
Sajnos a nappali és Hi-Fi állvány szerencsétlen adottságai miatt 2x5 méteres hosszban.
A bal oldali hangsugárzó 5 méterre van a jobb oldali hangsugárzó 2 méterre.
Természetesen a szimmetria miatt, kell a 2x5 méter, de így költséges váltás a hangsugárzó-kábel nálam.
A napokban kiderült, hogy az Interconnect-em fedte el a hangokat..
Nem az XT 40i volt a rendszer gyenge pontja.
Miután a rendszerembe a régi helyébe egy VdH Integration Hybrid Interconnect pár, gyári csatlakozókkal.
Az előző, igen belépő (ár/érték arányban persze jó) VdH-t váltotta (szándékosan nem írok típust), ami meleghangú, hallgatható volt, de sok információt elfedett és a ritmustartása/időzítése nem tetszett. Persze, mindez most derült ki, az Interconnect váltás után
Már az első másodpercektől kezdve sokkal/nagyságrendekkel jobbat hallok és nagyon nem hiszem, hogy pszichés.
Mert visszaraktam a régit és már az első pillanatban gyengébb volt sokkal.Két perc után vissza is került az Integration.
Viszont kérdésem, mire lenne érdemes továbblépnem, ha egyáltalán érdemes hangsugárzókábel terén? A limit 150E Ft, max. 200E Ft.
1. Nyilván egyszer az Integration miatt a VdH Inspiration Hybrid lenne optimális, de ha még itt-ott lehet is kapni 58.000 Forint/méter lenne rendelésre vagy 130 Euro/méter körül/felett van. Ennyit, azaz 2x5 méternél, 580.000 Forintot vagy 1300 Eurót + csatik azért nem szánnék rá. Használtan pedig a 2x5 méter miatt elég reménytelen (bátran írjon rám persze, ha valakinek lenne eladó, majd sprólok rá):![]()
2. Más VdH vonalon is szeretnék tanácsot kérni és most nyilván nem a CS122-re gondolok, ami van is nekem második rendszerben, mert bár másképp jó, de az XT40i-n nem vagy nem feltétlen mutat túl vagy lenne számottevő előrelépés.
3. Illetve teljesen más kábelek, akár felsőbb osztályú QED (mármint az XT 40i-nél jobb) vagy Chord stb. is kérnék tanácsot. Lehetőleg saját tapasztalatból várnék tanácso(ka)t.
Nyilván otthoni meghallgatás lenne az optimális, de tudjuk, hogy az utóbbi időben erre már egyre kevesebb a lehetőség. Senki nem szívesen ad kölcsön, még nyilván letét (teljes vételár) ellenében sem még kábelt sem.
Tanácsaitok/véleményetek köszönöm előre is!![]()
Lehet próbálkozni 1-2 hasonló árú, "óriásörőnek" kikiáltott kábellel, de a pozitív eredmény sajnos egyáltalán nem garantált.
Két választás adódik, vagy gyűjtögetsz tovább, hogy biztosan feljebb tudj lépni, egy komolyabb kábellel, vagy elgondolkodsz a nappali átrendezésén, hogy elég legyen jóval rövidebb kábel is, így nagyobb lehet a mozgástered a minőségibb kábelek irányába.
Bár a rendszered elemeivel sem vagyunk tisztában, így azt sem tudjuk megítélni, hogy mennyit volna jó logikusan hangsugárzókábelre költeni.
Ne legyenek előítéleteid, ez egy segitőkész közösség, biztosan akad valaki a közeledben(hol is?), aki tud kölcsönadni kábelt próbára, de abból a kategóriából, amit megcéloztál 2x5m, az majdhogynem fehér holló kategória, nem sokunknak lapul ilyen méretben a szekrényben. Az én hangsugarzókábelem is ebbe a kb. 200e kategóriába esik de az "csak" 2x3m, és már ez is inkább hosszúnak számít.
Kompromisszumokat kell kötnöd, vagy hagyod a fenébe az egészet, és hátradölsz zenét hallgatni.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 363
Vagy kipróbálod a Power-R kábelt. De komolyan! (Nem vagyok Rudi reklám embere, csak a talajon maradtam....)zoli73 írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:54Ha jól számolok, neked 10 méter hangsugárzókábelre lenne szükséged, amire 150, de maximum 200e Ft a keret. Ez 15-20e Ft/métert jelent. Sajnos ezen a szinten nincsenek csodák, és a jelenlegitől feljebblépni sem valószínű, hogy sikerül ilyen adottságokkal, talán csak oldalra.Bálint73 írta: ↑2024.02.29., csüt. 14:36Tanácsot/segítséget szeretnék kérni.![]()
Qed XT 40i-m van.
Sajnos a nappali és Hi-Fi állvány szerencsétlen adottságai miatt 2x5 méteres hosszban.
A bal oldali hangsugárzó 5 méterre van a jobb oldali hangsugárzó 2 méterre.
Természetesen a szimmetria miatt, kell a 2x5 méter, de így költséges váltás a hangsugárzó-kábel nálam.
A napokban kiderült, hogy az Interconnect-em fedte el a hangokat..
Nem az XT 40i volt a rendszer gyenge pontja.
Miután a rendszerembe a régi helyébe egy VdH Integration Hybrid Interconnect pár, gyári csatlakozókkal.
Az előző, igen belépő (ár/érték arányban persze jó) VdH-t váltotta (szándékosan nem írok típust), ami meleghangú, hallgatható volt, de sok információt elfedett és a ritmustartása/időzítése nem tetszett. Persze, mindez most derült ki, az Interconnect váltás után
Már az első másodpercektől kezdve sokkal/nagyságrendekkel jobbat hallok és nagyon nem hiszem, hogy pszichés.
Mert visszaraktam a régit és már az első pillanatban gyengébb volt sokkal.Két perc után vissza is került az Integration.
Viszont kérdésem, mire lenne érdemes továbblépnem, ha egyáltalán érdemes hangsugárzókábel terén? A limit 150E Ft, max. 200E Ft.
1. Nyilván egyszer az Integration miatt a VdH Inspiration Hybrid lenne optimális, de ha még itt-ott lehet is kapni 58.000 Forint/méter lenne rendelésre vagy 130 Euro/méter körül/felett van. Ennyit, azaz 2x5 méternél, 580.000 Forintot vagy 1300 Eurót + csatik azért nem szánnék rá. Használtan pedig a 2x5 méter miatt elég reménytelen (bátran írjon rám persze, ha valakinek lenne eladó, majd sprólok rá):![]()
2. Más VdH vonalon is szeretnék tanácsot kérni és most nyilván nem a CS122-re gondolok, ami van is nekem második rendszerben, mert bár másképp jó, de az XT40i-n nem vagy nem feltétlen mutat túl vagy lenne számottevő előrelépés.
3. Illetve teljesen más kábelek, akár felsőbb osztályú QED (mármint az XT 40i-nél jobb) vagy Chord stb. is kérnék tanácsot. Lehetőleg saját tapasztalatból várnék tanácso(ka)t.
Nyilván otthoni meghallgatás lenne az optimális, de tudjuk, hogy az utóbbi időben erre már egyre kevesebb a lehetőség. Senki nem szívesen ad kölcsön, még nyilván letét (teljes vételár) ellenében sem még kábelt sem.
Tanácsaitok/véleményetek köszönöm előre is!![]()
Lehet próbálkozni 1-2 hasonló árú, "óriásörőnek" kikiáltott kábellel, de a pozitív eredmény sajnos egyáltalán nem garantált.
Két választás adódik, vagy gyűjtögetsz tovább, hogy biztosan feljebb tudj lépni, egy komolyabb kábellel, vagy elgondolkodsz a nappali átrendezésén, hogy elég legyen jóval rövidebb kábel is, így nagyobb lehet a mozgástered a minőségibb kábelek irányába.
Bár a rendszered elemeivel sem vagyunk tisztában, így azt sem tudjuk megítélni, hogy mennyit volna jó logikusan hangsugárzókábelre költeni.
Ne legyenek előítéleteid, ez egy segitőkész közösség, biztosan akad valaki a közeledben(hol is?), aki tud kölcsönadni kábelt próbára, de abból a kategóriából, amit megcéloztál 2x5m, az majdhogynem fehér holló kategória, nem sokunknak lapul ilyen méretben a szekrényben. Az én hangsugarzókábelem is ebbe a kb. 200e kategóriába esik de az "csak" 2x3m, és már ez is inkább hosszúnak számít.
Kompromisszumokat kell kötnöd, vagy hagyod a fenébe az egészet, és hátradölsz zenét hallgatni.
A gondolkodás nem megerőltető...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Bölcsen teszed, hogy egyelőre nyugton maradsz! Persze, ha kapsz valamit kölcsön, akkor azt hallgasdd meg, segíti a tisztábban látást, és nem kell rögtön fejest ugrani egy vásárlába.Bálint73 írta: ↑2024.03.01., pén. 13:39Nagyon köszi a tömör réz kábel tippet (Kácsa-Neotech SOCP-16). Régi hi-fista ismerőseim, már 15-20 éve is a tömör rézt mondták mindig.
Annyira szubjektív, hogy kinek mi tetszik, tényleg a saját útunk kell megjárni (úgy látszik).
Viszont minden tanácsotok/tapasztalatotok örömmel vettem és memórizáltam.
Köszönöm.![]()
Egyelőre úgy döntöttem, hogy maradok annál, ami van és tényleg zenét hallgatok
Ez a 2x5m nem egy konfekció méret, nem árt jól körüljárnod, mielőtt döntesz.
Ne sürgesd, ne kapkodj, inkább élvezd a zenét!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nagyon köszi a tömör réz kábel tippet (Kácsa-Neotech SOCP-16). Régi hi-fista ismerőseim, már 15-20 éve is a tömör rézt mondták mindig.
Annyira szubjektív, hogy kinek mi tetszik, tényleg a saját útunk kell megjárni (úgy látszik).
Köszönöm.
Köszönöm.

/ Mennyiért is ?
/
Ha ez az opció nem lenne, én valszeg elkísérletezgetnék a szokásos Kacsás Neotech - el - SOCP 16... 5200 Ft/m, 104ezer ft...
De, ezt csak halkan írom, mert nyilván nem lehet kölcsön kapni, ezt meg kell venni és ha nem tetszik, akkor bukta...
A D 300 szerintem is jó ötlet, az egy jó kábel annyiért.Bálint73 írta: ↑2024.03.01., pén. 12:22Köszönöm szépen, mind a Canare, mind a Mogami javaslatokat is, illetve azoknak is akik privátban írtak itt is.![]()
Canare-nél olvastam fórumokon, hogy tényleg nagyon hosszú idő, mire elérik a végleges hangukat, így az A-B teszt értelmetlen egy friss kábel esetén.
Egyelőre (ha szabadidőm engedi) pihenek és zenét hallgatok és lehet élek majd a meghallgatások lehetőségével is.

Ha ez az opció nem lenne, én valszeg elkísérletezgetnék a szokásos Kacsás Neotech - el - SOCP 16... 5200 Ft/m, 104ezer ft...
De, ezt csak halkan írom, mert nyilván nem lehet kölcsön kapni, ezt meg kell venni és ha nem tetszik, akkor bukta...
Köszönöm szépen, mind a Canare, mind a Mogami javaslatokat is, illetve azoknak is akik privátban írtak itt is.
Canare-nél olvastam fórumokon, hogy tényleg nagyon hosszú idő, mire elérik a végleges hangukat, így az A-B teszt értelmetlen egy friss kábel esetén.
Egyelőre (ha szabadidőm engedi) pihenek és zenét hallgatok és lehet élek majd a meghallgatások lehetőségével is.

Ha már úgy is ott leszel vegyél 4e6s mikrofonkábelt és szereld ki, szerintem sokkal inkább megéri mint a hangfalkábelei. Tartalék kábelnek és játszadozni is jó.
A 4s11 testesebb, lazább, részletezőbb volt nálam, mint a kéteres társa.
De még mindig tartom, a Mogamik a pro kábelekben a leginkább bejövősek, nekem.
Persze más rendszerben más ízléssel bármi lehet.
A Dixie által javasolt D300 teljesen más liga, sávszélekben, dinamikában, energiában - is. De arra vadászni kell. Nekem ez utóbbi, vagy egy SAEC 1000-es lenne a tippem. De az az 5 méteres hossz nehéz eset lesz a piacon.
A 4s11 testesebb, lazább, részletezőbb volt nálam, mint a kéteres társa.
De még mindig tartom, a Mogamik a pro kábelekben a leginkább bejövősek, nekem.

Persze más rendszerben más ízléssel bármi lehet.
A Dixie által javasolt D300 teljesen más liga, sávszélekben, dinamikában, energiában - is. De arra vadászni kell. Nekem ez utóbbi, vagy egy SAEC 1000-es lenne a tippem. De az az 5 méteres hossz nehéz eset lesz a piacon.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2678
nekem nem ég és föld külömbség van a 2S11 és 4S11 között...a star quad 4S11 talán egy picivel,de nagyon picit kerekebb,lágyabb,homogénebb hang alapkarakterében a 2S11-hez viszonyitva..mind a 2 Canare kábelnél,számolj 4-500 óra bejáratási idővel (!),valahol a felénél már megvan a végleges hang kb 90-95%...Nagy differencia van a Shimano általad ajánlott 2s11f vagy és a az Audiogon-on is dícsért és általad említett 4s11 között.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Nagyon köszönöm mégegyszer, immár hármatoknak.
Rákérdezek @sütemenyx-nél is a VdH kábelre.
Budapest közelében lakom.
a Canare-val beletettétek a bogarat a fülembe.
Pláne, hogy ma járok a SonerAudio-ban egy javításra leadott és elkészült készülékemért és úgy látom, hogy van raktáron.
Kérdés:
Nagy differencia van a Shimano általad ajánlott 2s11f vagy és a az Audiogon-on is dícsért és általad említett 4s11 között.
A rendszer:
- Topping E 70 Velvet
- Kenwood Basic M2
- Heco Aurora 1000
(A DAC-ot használom előfokként).
Nem ismeretlen számomra a Canare kábel, a nagylányomnak összerakott rendszerben van egy, de az nem a fenti, hanem kígyó-külsejű, ha jól emlékszem és ezüstözött (nem tudom megnézni, mert már ő kirepült és nem velünk él) és tényleg jó hangja van.
Egyébként jót hallok itthon és lehet, zoli73-ra kellene hallgatnom.
De egy méterenként 2000/3000 Forintos kábellel azért elkísérletezgetnék.
Másik kérdés van itthon Kácsa berrilium réz banánfejem, nem aranyozott, nem ezüstözött, nem ródiumos, hanem a natív alapanyag, érdemes-e ezt használnom, szépen megforrasztva és zsogorcsövezve?
Nem szeretem az ezüstözött hangsugárzó-kábeleket.
Ugyanúgy néz, ki mint Fülelek által korábban belink-elt Sonopart-os.
Rákérdezek @sütemenyx-nél is a VdH kábelre.
Budapest közelében lakom.
a Canare-val beletettétek a bogarat a fülembe.
Pláne, hogy ma járok a SonerAudio-ban egy javításra leadott és elkészült készülékemért és úgy látom, hogy van raktáron.
Kérdés:
Nagy differencia van a Shimano általad ajánlott 2s11f vagy és a az Audiogon-on is dícsért és általad említett 4s11 között.
A rendszer:
- Topping E 70 Velvet
- Kenwood Basic M2
- Heco Aurora 1000
(A DAC-ot használom előfokként).
Nem ismeretlen számomra a Canare kábel, a nagylányomnak összerakott rendszerben van egy, de az nem a fenti, hanem kígyó-külsejű, ha jól emlékszem és ezüstözött (nem tudom megnézni, mert már ő kirepült és nem velünk él) és tényleg jó hangja van.
Egyébként jót hallok itthon és lehet, zoli73-ra kellene hallgatnom.
De egy méterenként 2000/3000 Forintos kábellel azért elkísérletezgetnék.
Másik kérdés van itthon Kácsa berrilium réz banánfejem, nem aranyozott, nem ezüstözött, nem ródiumos, hanem a natív alapanyag, érdemes-e ezt használnom, szépen megforrasztva és zsogorcsövezve?
Nem szeretem az ezüstözött hangsugárzó-kábeleket.
Ugyanúgy néz, ki mint Fülelek által korábban belink-elt Sonopart-os.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2678
vlszinű,pont az XT40i a rendszered gyenge pontja,ha egy picit ráolvasol,vannak vélemények hogy picit a világosabb/fényesebb oldalon van a hangja,igy nem biztos hogy minden rendszerben jó..
mik a rendszered fő elemei ?...van-e éretelme elkölteni 2- 5-600KHUF-ot hangszoró kábelezésre ?...lehet az emlitett Canare,vagy más pro kábelezés is jó megoldás lehetne (Evidence Audio,Klotz,Van Damme stb.)...

helyileg hol laksz ?..ha Bp környéki,irj rá @sütemenyx-re,és ragaszkodsz a VDH vonalhoz,talán megvan neki még a VDH D300 hangszorókábele amely 2x5m,egy misét megérhet a tisztánlátás végett,magasabb értékrendett képvisel mint a 122,352-sek,még ma is...
Canare 4S11-est,2x5,5m szereletlen változatban kölcsön tudok adni,,,

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Nagyon köszönöm a tanácsokat Nektek.
Szerintem, egyelőre hátradőlök és tényleg nem fogok feleslegesen 100E Forintokat elkölteni.
A Canare tanácsot is köszönöm, ha lesz rá módom összehasonlítom.

Szerintem, egyelőre hátradőlök és tényleg nem fogok feleslegesen 100E Forintokat elkölteni.
A Canare tanácsot is köszönöm, ha lesz rá módom összehasonlítom.