Olvasva ezt a sok pro, és kontra érvelést, már csak azt nem értem, hogy miért nem tör ki egy hasonló háború pl. a 4K TV-k fotometrikus mérési eredményei és TV által generált vizuális "élmény" között.
Az is érdekes, hogy TV-k esetében, még meg sem jelent az "audophile" és "high end"-nek megfelelő megnevezési kategória...
Pedig a szem sokkal fontosabb érzékszerv, mint a fül...
Nekem személy szerint az LG OLED kép tetszik, de nincs a mási parton egy Samsung QLed-es rajangó, akivel napokon át vitatkozhatnék...
Valyon melyik a jobb?
wittao írta: ↑2024.03.08., pén. 17:49
juliush írta: ↑2024.03.08., pén. 17:24
wittao írta: ↑2024.03.08., pén. 16:13
Mutatnal nekem egy olyan tudomanyos anyagot...
Kár ezen rugóznod, a nyilvánvalóan szarkasztikusnak szánt megjegyzésedre válaszoltam hasonlóan szarkasztikusan!
Egyébként meg távol tartom magam ettől a gumicsonttól...
Mindazonáltal tudok olyan fórumtársról, aki épp most jár a damaszkuszi úton, és hitetlenkedve tapasztalja, hogy évekig hallgatott igazán nagynevű, komoly highend készülékével egy szuper-SINAD-os, chifi DAC partiban van, sőt!
Ha akarja, majd mesél róla, bár ebben a befogadó közegben kétlem.
A mereseken es azok fontossagan ha valaki, akkor nem en szoktam rugozni, vannak itt erre megfelelo kollegak.
Egyelore meg senki nem tudott egyetlen olyan doksit sem mutatni, amiben valami megdonthetetlen bizonyitek van arra vonatkozoan, hogy ERDEMES SINAD-ot MERNI, mivel egyertelmu meroszam lenne barmire is. Es innentol mar csak egy lepes az, hogy ki az, aki ezek alapjan hoz meg akarmilyen dontest, kovetkeztetest? Vagy ami megrosszabb mindenek felett allokent hirdeti ezen eredmenyeket, mintha barmivel is osszevetheto lenne.
Sajnos nincs ilyen, nem is tudok ilyen iranyu kutatasrol, es barmilyen erdekes ez most pont az olcso hifi malmara hajtja a vizet (eladasaik alatamasztasara tokeletes), hiszen nagyobb - semmit sem jelento - meroszam = jobb hifi… de hogy erre a muszaki beallitottsagu emberek is kepesek felulni, az szamomra erthetetlen. Mondjuk volt mar ezzel kapcsolatosan beszelgetesem olyan emberrel, akinek amugy hifi rendszere sincsen, csak mereget es ez igy pont eleg is.
A forumtars majd vegul velhetoen vagy az aktiv dobozoknal fog kikotni, vagy valami szuper studios monitor + Hypex erosito kombinacional mindegy milyen kabellel. Mostanaban ez a gyonyor forrasa :)